Şimdi Ara

Yasa Onaylanırsa ; '65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek.' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
10.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet, yapılırdı. Fakat daha sonra devlet ya da özel bir şirket tarafından satın alınıp yıkılarak oraya yeni ve kutu kadar konutlar dikilirdi. Malum nüfus patlaması var ve son yıllara kadar kiralık ya da satılık ev yetişmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 6 Şubat 2020; 23:2:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Anladığını gösterene kadar anladığını iddia etmenin hiçbir değeri yok. En azından şu son mesajına kadar anlayamamıştın. Biraz geç de olsa jeton düşmüş görünüyor.

Bak Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum: Kaldırılmasının benim için hiçbir mahsuru yok. Bilakis senin gibi utanmaz arlanmaz tiplerin zırlama bahanesini ellerinden alacağı için hoşuma bile gider.

Racon kesmiyorum, haddini bilmeyenlere haddini bildiriyorum.
  • Çabucak taslağın onaylanması dileğiyle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    bence sen otobüste pineklemekten devreleri yakmışsın, aynen pineklemeye devam et. Yaş 65'e yaklaştı galiba,
    strese falan mı girdin kazanılmış hakların gidecek diye? hahah
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Tam da anladın zannetmişken... Neyse...
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    çoğu 65 yaş üstü ayakta bile duramıyor hocam ne suistimalinden bahsediyorsunuz ? kaç tane 65 yaş üstüne nereye gittiğini sordunuz da gezdiklerine kanaat getirdiniz ? Ankara da yaşıyorum doğduğumdan beri ve 65 yaş üstlerin çoğunluk kısmı otobüs hareket ettiğinde sağa sola savruluyor ayakta duramıyorlar bile ve yine çoğu Ankara içerisindeki hastanelere gitmek için otobüsleri kullanıyorlar
  • mertcan y kullanıcısına yanıt
    Sormaya gerek yok hem avrupa hem de and yakasinda cok farkli semtlerde otobus metrobus vapur hepsini kullaniyorum. Kendi aralatindaki konusmalari dinleyince bu sonuca varmak mumkun. " Canim sikildi evde erken kalktim uskudara gideyim dedim ( saat sabah 08) - Evde kalorifer yakmamak icin sabah kahvaltiyi yaptiktan sonra otobuse binip avm ye gidiyorum aksam da eve donuyorum ) Ankaraya da gittim bu arada orda calismadigim icin bilmiyorum ama altindag tarafina giden otobuslerde 40 yas alti yuzde 5 falandi. Cogu ekmegini bulgurunu bakliyatini almis elinde evine donuyodu. Bu is keyfi hocam belki dediginiz gibi ihtiyac sahibi varsa yuzde 10 dur gerisi iki insan gormek icin disadi cikan güruh.

• Akparti 25 yıldır istanbul ulaşım sorununu tam olarak çözemedi,imamoğlu da çözemez

• Umarım onaylanır. Kendi seyahatlerini iş saatlerinde yapmayıversinler

• Sabah muhakkak mecburiyetten binenleri vardır olacaktır. Hastane vs. bir ihtiyaç oluyor o yaslarda. Allah kimseyi muhtac etmesin.
    Atlanmamasi gereken nokta o saatte ihtiyaci olmadan binenler. Yas ilerledikce uyku sure ve saatleri degisiyor daha erken uyaniyor bunye. Direk vakit gecirmek icin dışarı toplu tasimaya yoneliyorlar. Sabah mazereti olanlar anlasilir da askam 6 7 de binenlerin mazereti ne? Hastane mi? Noter mi? Belediye isleri mi? Nedir biri yazsin. Bu isler de her gun mu tekrarlaniyor aksamin o saatlerinde? Niye sabaha takilip kaliyorsunuz? Sabah aksam o gereksiz binenlerin yuzunden ihtiyaci olanlar magdur olacak maalesef bu olmak zorunda. Sabah ücretli biner hastane isi bitince ücretsiz yine döner. Bu kadar ajite etmeyin. Bu sayede her sabah hastaneye gitmek zorunda olan yasli vatandasimiz luzumsuz yere binen yaslilarin azalmasiyla daha bile rahat edecektir toplu tasimada.

• Guaire kullanıcısına yanıt
    Terbiyeni takın, sığır olma insan ol. Yorgunluktan-uykusuzluktan "anne" kısmını "anneanne" diye algılamışım.

Anneni örnek göstermişsin ama yazının bütününe baktığında yaşlılarla ilgili genelleme yapmışsın. Yani annenle ilgili verdiğin örnek bir rol model. Ne için? Yaşlılar için. Yani genel. Yani bir tane yaşlı için değil. Bir şeyi anlatmanın birçok yolu vardır. Her şey illa "Ali ata bak." şeklinde basit cümlelerle anlatılmıyor.

"Bu uygulama kalksın ki zırlamaya bahaneniz olsun" Kim zırlıyor? Bir de çoğul konuşuyor tipe bak.

Sen insanlıktan çıkıp hükmen mağlup olmuşsun haberin yok. İnsan gibi cevap yazacaksan yaz yoksa sana sığıra anlatır gibi anlatırım. Kaybol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

O saatte binmeye mecbur olmasanız sırf bedava diye keyif için o yoğunlukta o araçları siz kullanır mısınız? Kullanmazsınız.

Neden? Çünkü çile.

Peki sana o genç bedeninle çile gelen şeye o yaşlı, tükenmiş bedenler neden biniyor; zevkten mi?

Kaldırsınlar şunu da sizin zırlamalarınızdan kurtulalım. Gene binecekler, ama hiç değilse çenenizden kurtulacağız. Binecekler zira sizin gibi mecburen biniyorlar.

Kabahat sizde değil, sizi böyle yetiştirenlerde.

Benim 80 yaşındaki annem mecburen hastaneye gidiyor o saatlerde. Düz yolda yürüse, ayakta biraz dursa mecali kalmayan kadın, o otobüs çilesini çekmek ister mi? Sizin gibiler de keyif için bindiğini zannedip içinden sövüyor, hatta yetinmiyor internet köşelerine yazı döşüyor.

Bedava da olsa mecbur binecek, paralı da olsa mecbur binecek, çift bilet olsa yine mecbur binecek. Bir avuç arkadaşı var. 2-3 haftada bir görmek için bir yere gitse sizin gibiler içinizden sövüyorsunuz.

Hayat zaten bir tek size zor!

Çok ama çok uzun bir ömrünüz olur umarım. Şimdi hayat zor zannediyorsunuz ya, vücudunuz teklemeye başlayıp hala otobüslere talim etmeye başladığınızda bugünlerde yazdıklarınızı hatırlarsınız, ama sizden sonra gelecek nesil görünüşe göre sizden de beter olacak.
    Güzel kardeşim tamamen saçmalamışsin. 65 yaş üstü ve hiç kimse otobüslere bedava binme hakkına sahip değil. Parasını ödeyen insan tabi ki oturarak gitmek ister, hizmetin karşılığini almak ister.
    Bu uygulama yaşlılara iyilik değil, tamamen kötülük, yaşlılara saygıyı kaybettirir. En doğrusu 65 yaş üzerinden 1 TL ücret alınması ve aktarma ücreti alınmaması olur, böylelikle gereksiz ve fuzuli otobüs işgalleri olmaz, hem de yaşlılar parasını ödediği otobüsu kullanır.
    Arkadaşlara her zaman söylüyorum, bedava binen yaşlılara yer vermeyin ki bu uygulama kalksın, yoksa kimsenin umurunda olmaz, bu uygulama aynen devam eder.
    Son olarak bu bedava uygulamasina imza atanlari kendi özel araçlarını bırakıp otobüste yolculuk etmeye çağırıyorum, duygusal davranmaya gerek yok, herşeyin bir oluru ve doğrusu var,.

• Darısı öğrenci indirimlerine. baba parası yiyip her şeyden ucuza faydalanıyorlar ulaşım sinema tiyatro şu bu
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Benim yaşadığım şehirde oturarak yolculuk yapma gibi bir düşünce hayalden ibarettir.

Yer verme konusu da herkesin kendisinin bileceği iştir. Benim bindiğim bir otobüste yarım yaşındaki gençlerden birisi bile yer vermese ki çok çok azı yer veriyor, yer verilmesi gerektiğini düşündüğüm birisine gocunmadan yer veriyorum.

Ayakta fazla durduğumda belim ağrır. Ben bu durumdaysam onlar ne durumdadır diye empati kurarım.

Herkesin kendi kararıdır. Bak, sana yer ver demiyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla zaten şartlar değişse de yer verme gibi bir isteğin olmadığını açık açık yazmışsın.

Yer verme konusunu da sen açtığın için bu konuda yorum yaptım.

Bu yaşına gelmişsin, artık neysen ölene kadar osun. Yer ver desem ne, demesem ne!
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Amerika'nın, Avrupa'nın emeklisi, yaşlısı maaşıyla Türkiye'ye tatile gelir. "Bak elin adamı emekli maaşıyla geliyor burada mis gibi tatil yapıyor" derler. Ama kendi yaşlı vatandaşının ücretsiz otobüse, metroya binmesini çok görürler. Çekemezler, hor görürler. Sizin o yoğunlukta bindiğiniz zaman hoşlanmadığınız otobüse, metroya yaşlılar binince zevk mi alıyorlar? Siz yaşlanınca gençler sizi hor görünce, "Yaşlıysa evinden çıkmasın yiiiieeee...." dedikleri zaman sizi o zaman görürüm. Ne ekersen onu biçersin.
    ne ektilerse onu biçiyorlar. daha iyi emekli durumunu isteyen çalıştığı zamanlarda daha verimli bir ortam hazırlamalıydı. bunu 3-5 kişi değiştirmez, örnek verdiğin avrupada amerikada herkes çalışırken tam verimle çalışıyor, burdaki gibi kaytarmanın peşinde değil. sonra emekli oluncada hak ettiği parayı alır tatile gelir. ben antalya'dayım ama bodruma kadar ki sahil şeridinde her yaz tatile gelen birçok turistle, özellikle emekli kişilerle konuştum, sonra bizim emeklilerle konuşunca fark iyice belli oluyor.

• sissil S kullanıcısına yanıt
    onlardan değerli
  • Bak sinirden yazamadım :) Elim ayağıma dolandı.
    1) En yoğun saatlerde biniyorlar. Sistmeden gün içerisindeki binişlerin %50 veya fazlası ücretsiz biniş. polis vb lerini saymıyorum bile. Bir gün rica edin otobüs şoföründen :)
    2. Gün yapan teyzelerimiz ve çevre pazarları yerine ilin merkezindeki pazara gidiyorlar.
    3. Millet işten çıkmış durakta bekliyor. Otobüs full dolunca demezler mi şoföre "otobüs dolu alma alma" yeminle tekmeyi basasım geliyor.
    4. Artık yaşlılara yer vermiyorum benim bile kişiliğimi bozdular. Artık yer vermeyince icimde bir sıkıntı olmuyor.
    5. Ücretsiz binişlerin bir saçma yanı polis ve benzeri personelin aylık 5000 TL alıyor ve ücretsiz biniyorlar.
    İşin özeti olan yine asgarî ücretliye ve ücret verene oluyor.

Ama şu da gerçek. Oyları bu kesimden kapıyorlar. Bindikleri dalı kesmezler.

• öğrenciye de indirimsiz yapılmalı yığılmayı önlemek amacıyla hatta herkesten ek ücret alınmalı kesin çözüm evet kimse düşünememişti bunu.. istanbula vize uygulayın bari şu göçü önleyin 20 milyona dayandık çözemiyorsunuz işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaortik -- 7 Şubat 2020; 1:13:8 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Kim zırlıyor? Hepiniz.

Yaşlılar için demediğiniz laf kalmadı, otobüslere biniyorlar diye. Sizden insanlık öğreneceksek hayvan olalım daha iyi. Hiç tanımadığınız etmediğiniz, nereye ne amaçla gittiğini bilmediğiniz insanlar için 3-5 tane ipe sapa gelmez örnek üstünden genelleme yapan senin gibi tipler.

Yaşlılara genel olarak sövüyorsunuz. Benim de annem bir yaşlı olarak o otobüsleri kullanıyor. Ne amaçla ve ne sıklıkla kullandığını ben biliyorum; ama siz bilmiyorsunuz. Sadece otobüse binen bir yaşlı görüyorsunuz. Başlıyorsunuz içinizden sövmeye. Bunu gördüğüm ve artık bu terbiyesizliğinize bir cevap verilmesi gerektiğini hissettiğim için bu beni bu konuda yorum yapmaya iten bir neden oldu. Şahsi hislerimi anlatma gereği duydum.

Diğer konu ise evet bir genellemedir. Zaten konuyu genellemeler üzerinden tartışıyoruz; ama milyon tane yaşlıdan belki birkaç tanesinde olabilecek; ekmek almaya gitmeler, camiye gitmeler gibi istisnai örneklerden genellemeler yapılıyor.

Benim orada ne yazdığım gayet açık ve net. Sana çile gelen yolculuğa yaşlılar özellikle iş giriş ve çıkışlarında keyiften binmez; gerektiği için biner. Her kaidenin istisnası vardır. Evet, bedava olduğu için biniş oranları da artar elbette, ama bunu en yoğun olduğu saatlerde yapmak çile çekmektir. Hem keyif hem çile olmaz.

Her köşe başında ekmek alınacak bir yer var. Ekmek almak için otobüslere binerek yoğunluk oluşacağına kargalar bile kıçıyla güler.

• quote:

Orijinalden alıntı: subaortik

öğrenciye de indirimsiz yapılmalı yığılmayı önlemek amacıyla hatta herkesten ek ücret alınmalı kesin çözüm evet kimse düşünememişti bunu.. istanbula vize uygulayın bari şu göçü önleyin 20 milyona dayandık çözemiyorsunuz işte
    istanbula vize çözüm değil,bu sefer kocaeli ve tekirdağ yığılırlar.bu anadoludan ne diye marmara ya geliyorlar anlamıyorum? yeter rahat bırakın bizi,bak ben oraya geliyormuyum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.