Şimdi Ara

Yasa Onaylanırsa ; '65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek.' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normal sıradan günde otobüs kartı yerine polis kimlikleri gösteriyorlar :) eve işe giderken heryere. Abi o otobüslere en yoğun saatte en çok asgarî ücretlilerin veya acil işi olanların ihtiyacı var bazı bölgelerde otobusde gençten fazla yaşlı var. Adam eve giderken de hep rezil oluyor. Sadece eve giderken yaşlılardan ve yorgunluktan tepesi atan kişilerin komik ve kizginy hâlleri kalıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl bir mantıktır ya, birgün siz de biz de yaşlanacağız. 65 yaşına gelince emekli olacağın için zaten maaşın az olacak, araba almaya durumun da yetmediyse mecburiyetten bineceksin otobüse. Kim keyif amaçlı İstanbul'da otobüse biner ya? Bu neyin kafası anlamıyorum. Zaten yaşlı zenginler arabayla gider. Ancak durumu iyi olmayan yaşlılar mecburen otobüse binip hastaneye gidecek. Gezmek için gidemez zaten o yaşta. Gitse bile çok nadir kullanacaktır. Ayıp be!
  • quote:

Orijinalden alıntı: engineer037

Bu nasıl bir mantıktır ya, birgün siz de biz de yaşlanacağız. 65 yaşına gelince emekli olacağın için zaten maaşın az olacak, araba almaya durumun da yetmediyse mecburiyetten bineceksin otobüse. Kim keyif amaçlı İstanbul'da otobüse biner ya? Bu neyin kafası anlamıyorum. Zaten yaşlı zenginler arabayla gider. Ancak durumu iyi olmayan yaşlılar mecburen otobüse binip hastaneye gidecek. Gezmek için gidemez zaten o yaşta. Gitse bile çok nadir kullanacaktır. Ayıp be!
    Önce yazilanlari okuyun, sonra yorum yazın, bence siz bir şeylerin kafasını yaşıyorsunuz da farkında değilsiniz, sabit fikirli olmayın, önce okuyun, sonra yorum yazın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşlıları ve herkesi memnun edecek uygulama otobüslerin yaşlılara 1TL olması ve aktarma ucreti alınmaması olur, gayet adaletli bir uygulama.
    Ayrıca emin olun zamanında bu 65 uygulamasına vb imza atanlar kendileri otobüsle gitseydi bedava uygulamasi olmazdı, bu uygulamaya imza atanları özel araçlarını bırakıp otobüsle yolculuk etmeye davet ediyorum.
    Olayların görünen dış yüzüne değil, iç yüzüne bakın, ancak bu şekilde doğru cevaplara ulaşabilirsiniz, çoğu zaman çoğu şey göründüğü gibi değildir.

• oturduğum bölgede akşam iş çıkışı eve gitmek için otobüs beklerken gezmeden gelen yaşlı teyzeler ve ekmek almak için 5 - 6 km yol yapıp gelen amcalardan sıra bulup otobüse binemiyorum. umarım onaylanır. mesai saatleri dışında bedava olmasında zaten sakınca yok çünkü otobüsler boş gidip boş geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSerhan -- 7 Şubat 2020; 9:37:40 >
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    dockhanger kullanıcısına yanıt
    engineer037 kullanıcısına yanıt
    1- Yaşlıya neden çile olsun nasılsa yer veriliyor ben otobüste 80 yaşında ayakta giden 1 kişi bile görmedim uzun zamandır binmiyorum ama bindiğimde ayakta kalan bir amca teyze görsem hemen yerimi veririm. Öğrenci arkadaşlar artık oturmaktan vazgeçti zaten sadece otobüse binmeye çalışıyorlar.
    2- Yaşlılar tabi ki zevkten binmiyor önemli ya da önemsiz illa ki bir işi vardır ama bunun suistimal edilmediğini düşünmek cidden saflıktır. En yakınımda benim üst komşu adamın otoparkta gıcır gıcır arabası var ama daha çıkardığını görmedim her yere otobüsle gidiyor. Bir de durakta otobüs bekliyor dolmuş gelmesine rağmen sırf paralı diye binmiyor.
    3- Zannediyorsunuz ki ücretli olsa da bu kadar yaşlı binecek o otobüse ya buna kargalar güler. Şu an Ankarada otobüs / metro ücreti 3.25 TL gidiş dönüş 6.50 TL oluyor. Gerçekten gitmesi gerekmese bu parayı vermezler. Otobüslerdeki yoğunluk ciddi anlamda azalır.
    4- Otobüsler 65 yaş üstüne diğer saatlerde tabi ki bedava olsun ama sabah 7-9 akşam da 5-7 arasında ücretsiz olmasın. işi olan hastaneye giden 3 tl verir her türlü gider zaten kimse karışamaz. Ama sırf bedava diye kendi mahallesinde çok rahat ulaşabileceği bir şeyi almak için taaa ulusa kızılaya gitmez.
    5- Kesinlikle yanlış anlaşılmasın memlekete 40 yıl 50 yıl hizmet etmiş yaşlı insanlara ücretsiz otobüse binme hakkı verilmesine karşı değilim keşke ülkemizin imkanı olsa da hasta olanlar evlerinden servisle alınıp hastaneye götürülse... Muayenelerinden sonra tekrar evlerine dağıtılsa. Ama işine giden insanlar sınavlarına yetişmeye çalışan öğrenciler sabahın köründe ulus haline domates almaya balık almaya giden ihtiyar yüzünden geç kalmasınlar.

• Böyle bir şey kesinlikle olması gerekiyor.Bu nedir abi ya milletin işi var gücü var bir yerlere yetişme derdindeler, bizim yaşlı tayfada milletle cakcak yapmak için boş yere toplu ulaşımı meşgul ediyorlar.
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    İnsanlığı öğren de nereden kimden öğrendiğin hiç önemli değil.

Önceki yazdığın yazıda zırlayan sendin ve halen daha aynı şeyi devam ettiriyorsun. Ben de ona istinaden bu uygulamanın mantıklı olduğunu suistimalleri engelleyeceğini yazdım. (Mesela öğrenci akbiliyle 50 yaşında adamın seyahati de bir suistimaldir ama tabi bu konu dışı, bunu engellemenin yolu başka) Ayrıca daha önceki mesajımda zaten ayakta duramayacak durumda olan (yaşlı-genç fark etmez) insanlara yer verildiğini insanların vicdanının senin bahsettiğin gibi kurumamış olduğunu yazmışım. Ben hiç görmedim ki bir toplu taşıma aracında ayakta durmayacak halde bir insan olup da ona yer verilmemiş olsun. Yazımın neresinde tanımadığım etmediğim etmediğim insanların nereye ne amaçla gittiği konusunda bir yargıda bulunmuşum? He yoksa böyle bir şey o zaman sana bu yafta ve genelleme hakkını kim veriyor? Ben gördüğümü gördüğüm kadarıyla yazmışım, kimin nereye ne amaçla gittiği konusunda bir yargıda bulunmamışım. Örneğim bununla ilgili değil.

Ben yaşlılara sövmem toplumda kimlerin noksanlığını görürsem onu dile getiririm. Yerine göre genci yerine göre yaşlısı. Bu örneğine cevabımı hem önceki yazımda hem de bu yazımda verdim. Yine "-siniz" "-sınız" larla genellemeye ve yaftaya devam etmişsin. Terbiyesizliği bana yazdığın ilk mesajında ve başkalarına yazdığın diğer mesajlarında görebilirsin. "Ekmek almaya gitmeler, camiye gitmeler" örneklerini başka bir zamanda başka bir konuda görmüştüm ama bu örneği veren ben değilim dolayısıyla tartışmadaki bu örneğin muhattabı ya da destekleyicisi ben değilim.

Hislerini dile getirirsin ama bunun bir yolu yordamı olur. Ona buna "Senin zekan şöyle", "kapasiten bu", "anlam özürlü müsün" falan bunlar bunun yolu değil. Ben de hislerimi olduğu gibi aktarmaya kalksam burada paragraf paragraf küfür yazmam gerekirdi. Bu konu içinde başka mesajlarında rastladım 1980 İstanbul doğumluyum, demişsin. Ama mesajlarına bakıyorum da 40 yaşında bir adamın olgunluğunu görmek zor. Sanki 15-20 yaşında bir ergenin, toy birinin yazılarını okuyorum gibi geldi. Sadece bu da değil böyle herkese laf sokma-laf dalaşına filan girmişsin agresif agresif. Bilmiyorum ben bunları ergenlik zamanında yapardım. Ya da buradaki herkesi ergen zannediyorsun ve aynı telden çalıyorsun ama buradaki herkes ergen değil, tartışma böyle yürümez, bununla anca kavga olur.

"Her köşe başında ekmek alınacak bir yer var. Ekmek almak için otobüslere binerek yoğunluk oluşacağına kargalar bile kıçıyla güler"

Bunu ekmek örneğini veren arkadaşa yazman lazım. Mesajını görürsen ona bunu mutlaka yaz.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Şubat 2020; 10:4:53 >

• ekmek almak için otobüse binip giden varmış...doğrudur olabilir. belki orda ekmek bir tık daha ucuzdur onur kâr sayıp ordan almaya gidiyor olabilir. emekli maaşından 3 kuruş para kalmıştır onla 3 kuruş ucuz olan ekmek almak istiyor olabilir. sizler ne kadar kızsanızda ben onların zevk için bindiklerini düşünmüyorum. mesela annemede beleş. ama ben biliyorum ki o kadın 1 yıl boyunca Samatya Hastanesine gidip geldi sabahın köründe. neden ? çünkü kanserdi. sabahın köründe kalkıp toplu taşımayla gitmek zorunda kaldı. yeri geldi ben götürdüm yeri geldi o kendi gitti. bu 1 yıl boyunca böyle devam etti. şimdi sen benim annemede sövmüşsündür....
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Hihi tabi senin özel otobüsün olsun akşama kadar yaşlı binsin zorunlu diye sonra bunun parasını alamaz akşam eve ekmek götüremez sen ozaman da seni görürüz buralarda başının tacı mi değil mi.
    Bulunduğum şehirde yaşlı çok özellikle binip aksama kadar geziyorlar kulağıma duyuyorum konuşmaları yok efendim şu camide öğlen namazı kıldım ikindiye şuna gideyim diye o yüzden otobüslerin yerine gençler hep minibüs tercih ediyordu otobüsler akşama kadar yaşlı taşıyordu ve bu yaşlıların bedava bastığı kartın parasını belediye karşılamıyor du ozaman adamlar isyan etmisti cebinden mazot doldurup da yaşlı gezdir bakalım bunu diyecekmisin akşam evde yaşlılar gelip ekmeğini verirler merak etme şuan halen öyle mi yoksa ücretsiz geçişlerin bir kısmı belediye tarafından ödeniyormu bilmiyorum orasını

• Yasaklansın diyenler sizde zerre empati yok içiniz sadece bencillikle dolmuş!!!

Ulan bu insanların çoğunluğu ya çalışmaya devam ediyor ya hastaneye gidiyor yada gücü mecali olmadığı için otobüse biniyor!

Keyfe keder binen azınlık zaten ara saatlerde seyahat ediyor!

Yok ekmek almaya gidiyormuş, geziyormuş harbiden sizde empatinin E si yok sizde bir gün yaşlı olacaksınız nede olsa etme bulma dünyası!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Yasaklansın diyenler sizde zerre empati yok içiniz sadece bencillikle dolmuş!!!

Ulan bu insanların çoğunluğu ya çalışmaya devam ediyor ya hastaneye gidiyor yada gücü mecali olmadığı için otobüse biniyor!

Keyfe keder binen azınlık zaten ara saatlerde seyahat ediyor!

Yok ekmek almaya gidiyormuş, geziyormuş harbiden sizde empatinin E si yok sizde bir gün yaşlı olacaksınız nede olsa etme bulma dünyası!!!
    Demogoji yapma..
    20lik delikanlilar is bulamiyorken emekli oldugu halde ek is icin ulasimi mesgul eden fosillerimi dusunecez..
    Sabah aksam tv karsisinda got gobek salip yaglanan kirecli vucudla tedaviyi hastanede arayan seferilerde ayri bi dert..
    Olselerde kurtulsak..
    Coguda zatem malum kesimden..

• En çok ben istiyorum bu yasanın çıkmasını arkadaş adam benden sağlam taşı sıksa suyunu çıkarır en az 10 milyon luk gayri menkulu var o kadar genç gösteriyor ki ücretsiz dolmuşa otobüse bindiğinde görevli kimliğini istiyor tak çıkarıyor gösteriyor, adamın arabası da var ama benzin gider diye binmiyor 45-50 yaşında emekli olmuş emekli olurken de parasını günü gününe bile ödememiş hep af çıkmış faizi silinmiş gitmiş yatırmış hem emekli hem bir çok imakndan bedava yararlanıyor hemde malı mülkü var ama halen gözü beleşcilikte,
  • Demogoji dediğin şey senin gibilerin işine gelmeyen gerçekler sende fosil olabilirsin içiniz kötülükle dolmuş !

Yaşlılıklarıyla ilgili ürettiğin senaryo senin gelecekte ki planın olabilir onlarınki değil!

Sen ve senin gibiler ölse keşke..!

• Uygulama hayata geçirilirse bu şekilde iyi olmaz.

Bu belirli saatlerdeki bedava daha önce ankarada yapıldı, otobüslerde ciddi sıkıntılar oluyordu, şöförle tartışma acıtasyon gereksiz duraklarda bekleme vs.
    misal öğleden önce saat 10 da bedava biniş başlayacak denilsin. Yaşlılar saat 9:30 da durağa yığılmaya başlar. O saat otobüsleri mesai başlangıç-bitiş saati otobüslerinden bile daha kalabalık olur. İlerleyen duraklardan parayla binecek yolcular otobüse binemez sadece bu durumdan dolayı bile özel otobüslerle ilk duraklardan binen yaşlılar arasında tartışmalar olur. Saat 10 dan bir kaç dk önce gelen otobüste şöförle yaşlılar arasında saat kavgası olur otobüsü durakta tutmak isterler vs.

Homojen olarak gün içindeki saatlere yayılan yaşlı yolcuları belirli saat dilimlerine sıkıştırmak.

Ayrıca toplu taşıma şirketleri mesai başlangıç bitiş saatleri dışında sefer azaltır. Azalan seferlere yolcu eklemek.

Komple bedava yanlış
    Zamanlı bedava daha yanlış
    Bence indirimli biniş olmalı.

• Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt
    Dedektif misin 10 milyonluk gayrımenkul ü varmış

Harbi ergensiniz...

O ergenlikle de yaşlanmayacağını düşünen mantık yoksunu tiplersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Dedektif misin 10 milyonluk gayrımenkul ü varmış

Harbi ergensiniz...

O ergenlikle de yaşlanmayacağını düşünen mantık yoksunu tiplersiniz.
    3 çocuğum var bahsettiğim kişi kayın babam, bir kere borç istedim adam dolar veririm dedi sen neden bahsediyorsun,
  • quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Hihi tabi senin özel otobüsün olsun akşama kadar yaşlı binsin zorunlu diye sonra bunun parasını alamaz akşam eve ekmek götüremez sen ozaman da seni görürüz buralarda başının tacı mi değil mi.
    Bulunduğum şehirde yaşlı çok özellikle binip aksama kadar geziyorlar kulağıma duyuyorum konuşmaları yok efendim şu camide öğlen namazı kıldım ikindiye şuna gideyim diye o yüzden otobüslerin yerine gençler hep minibüs tercih ediyordu otobüsler akşama kadar yaşlı taşıyordu ve bu yaşlıların bedava bastığı kartın parasını belediye karşılamıyor du ozaman adamlar isyan etmisti cebinden mazot doldurup da yaşlı gezdir bakalım bunu diyecekmisin akşam evde yaşlılar gelip ekmeğini verirler merak etme şuan halen öyle mi yoksa ücretsiz geçişlerin bir kısmı belediye tarafından ödeniyormu bilmiyorum orasını
    Edebiyat yapma, bir kere yaşlı ne ulan saygısız herif senin yaşlı dediklerin senin deden, anan, baban en önemlisi sensin cahil.

Seni doğurup her türlü kahrını çekip büyüten anaya, eve helal para getirip seni kimseye muhtaç etmeyen babaya, torunum diye kucağından indirmeyen dedene, ninene, hürmetini, minnetini, saygını böylemi gösteriyorsun.

Cahilin önde gidenisiniz kendi bindiğiniz dalı kendiniz kesiyorsunuz sanki yarın öbür gün size lazım olmayacakmış gibi kendi imkan ve imtiyazlarınızı kendi elinizle kısıtlatıp yok ediyorsunuz.

Sizin gibi benciller internette girdiğiniz sitelere yasak gelince sosyal medyanız kısıtlanınca ortalığı yıkarsınız ama kalkıp milletin asgari ücretine, emeklilikte yaşa takılanlara, büyüklerimizin otobüslere bedava binmesine sigara içenin sigarasına, saygısızca, seviyesizce karışıp yasakçı oluverirsiniz.

Dünya tek sizin etrafınızda sizin keyfinize göre dönmüyor.

• Bence +65 yaşa ehliyet bile yasaklanmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Komple parali olmasi lazim ogrenci akbili gibi olur mesela 1.25 lira odesinler ama para odesinler.
    Bedava komple sacmalik o para yine senin benim cebimden cikiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.