Şimdi Ara

Yasa Onaylanırsa ; '65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek.' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hadi ordan yazdığımdan bunu anlayacak kafaya birşey anlatılmaz gereksiz gereksiz konuşmussun full duygu sömürüsu üzerine yazdıkların edebiyatı sen yapmışsın farkında değilsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüh yaşlı kankiler toplanıp merkez camiine veya 25 kuruş ucuz diye halk ekmeğe gitmez artık ücretsiz değil diye. Öğlen boş saatlerde gezsinler artık

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Hadi ordan yazdığımdan bunu anlayacak kafaya birşey anlatılmaz gereksiz gereksiz konuşmussun full duygu sömürüsu üzerine yazdıkların edebiyatı sen yapmışsın farkında değilsin
    Anlatma zaten kafa ütüleme bas git.
  • Bir sınırlama getirilmeli ve suistimalin önüne geçilmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Anladık fazla duygusalsin bu hayatta çok uzerler seni neyse hadi hadi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Demogoji dediğin şey senin gibilerin işine gelmeyen gerçekler sende fosil olabilirsin içiniz kötülükle dolmuş !

Yaşlılıklarıyla ilgili ürettiğin senaryo senin gelecekte ki planın olabilir onlarınki değil!

Sen ve senin gibiler ölse keşke..!
    Allah razi olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Anladık fazla duygusalsin bu hayatta çok uzerler seni neyse hadi hadi
    Ben hayata senin gibi yeni başlamıyorum üzüldüğümde oldu üzdüğümde oldu neyse zaten bana yaptığın bu yorumla ne denli cahil olduğunu bir kez daha göstermiş oldun.
  • Yakınlarının ücretsiz kartlarını alıp, metro ve metrobüsler de kullanan insanlar var. Otobüslere binerken normal istanbul kart basıp, metro, marmaray, metrobüste ise yaşlı ücretsiz kartlarını kullananlar yüzünden bu karar alınıyor olabilir. Metro, metrobüs, marmaray gişeleri için akbil kontrollü üzerine düşünülmeli, çalışılmalı.

• 9'dan öglen 5'e kadar istedikleri gibi gezsinler, tamamen kalksın denmiyor ki.
    Sadece sabah 6-8 arası gündüz 6-8 arası ücretsiz binme 1tl olsun yada kalksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderweb -- 7 Şubat 2020; 13:44:45 >
  • bütün derdimiz bitti yaşlıların gezmesine taktık, gençler unutmayın hayatta olursak şurda forumdaki herkes birgün yaşlanacak. otobüsler tıklım tıklım doluysa bunun sebebi yaşlılar değil plansız kentleşme heryere dikilen 20 katlı rezidanslar yapılırken nüfusun katlanarak artması ama o oranda yol ve toplu ulaşım yapılmamasıdır. muz cumhuriyetinde yaşadığımızın farkına vardığınızda herşey anlam kazanacak
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Senin yerinde olsam insan içine çıkmam bir de utanmadan burada yazıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Raider

1- Yaşlıya neden çile olsun nasılsa yer veriliyor ben otobüste 80 yaşında ayakta giden 1 kişi bile görmedim uzun zamandır binmiyorum ama bindiğimde ayakta kalan bir amca teyze görsem hemen yerimi veririm. Öğrenci arkadaşlar artık oturmaktan vazgeçti zaten sadece otobüse binmeye çalışıyorlar.
    2- Yaşlılar tabi ki zevkten binmiyor önemli ya da önemsiz illa ki bir işi vardır ama bunun suistimal edilmediğini düşünmek cidden saflıktır. En yakınımda benim üst komşu adamın otoparkta gıcır gıcır arabası var ama daha çıkardığını görmedim her yere otobüsle gidiyor. Bir de durakta otobüs bekliyor dolmuş gelmesine rağmen sırf paralı diye binmiyor.
    3- Zannediyorsunuz ki ücretli olsa da bu kadar yaşlı binecek o otobüse ya buna kargalar güler. Şu an Ankarada otobüs / metro ücreti 3.25 TL gidiş dönüş 6.50 TL oluyor. Gerçekten gitmesi gerekmese bu parayı vermezler. Otobüslerdeki yoğunluk ciddi anlamda azalır.
    4- Otobüsler 65 yaş üstüne diğer saatlerde tabi ki bedava olsun ama sabah 7-9 akşam da 5-7 arasında ücretsiz olmasın. işi olan hastaneye giden 3 tl verir her türlü gider zaten kimse karışamaz. Ama sırf bedava diye kendi mahallesinde çok rahat ulaşabileceği bir şeyi almak için taaa ulusa kızılaya gitmez.
    5- Kesinlikle yanlış anlaşılmasın memlekete 40 yıl 50 yıl hizmet etmiş yaşlı insanlara ücretsiz otobüse binme hakkı verilmesine karşı değilim keşke ülkemizin imkanı olsa da hasta olanlar evlerinden servisle alınıp hastaneye götürülse... Muayenelerinden sonra tekrar evlerine dağıtılsa. Ama işine giden insanlar sınavlarına yetişmeye çalışan öğrenciler sabahın köründe ulus haline domates almaya balık almaya giden ihtiyar yüzünden geç kalmasınlar.
    Az bir kesim istismar ediyor diye tüm herkesin ücretsiz hakkının elinden alınması saçmalık. Eğer dediğin gibi durumlar söz konusu ise devlet artık önlem alabilir, teknoloji gelişti. Kişinin üzerinde araba kayıtlı ise yoğun saatlerde otobüse bindiğinde ücretsiz olmaz. Bu arada 80 yaşındakilere yer veriliyor ama 65-80 arası çok yaşlı gösterilmeyenler hala ayakta kalıyor, ayrıca sabahın 8'de önemsiz bir iş için kimse otobüse binip gitmez. Benim dedem hiç otobüse binmez, 2 ayda bir biniyor o da hastaneye gitmek için Tuzla'dan Mecidiyeköy'e gidiyor. Arabası olsa bu çileyi çeker mi? Sabah 10'daki randevusu için 7'de yola çıkıyor. Biraz kendinizi o insanların yerine koyun.

• alex59 kullanıcısına yanıt
    Ana babadan saygı öğrenememiş, sosyal medya dışında yaşamayan ergen tiplere bunları anlatamazsınız hocam.

Bu ülkede en büyük sorun empati yoksunluğudur. Zengin fakirin halinden anlamaz, genç olan yaşlanmayacağını zanneder, sağlıklı olan hep öyle kalacağına inanır!

• Eren kullanıcısına yanıt
    Senin gibilere fazla konuşmaya laf anlatmaya hiç gerek yok şu caps yeter
    Yasa Onaylanırsa ; "65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek."

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Yakınlarının ücretsiz kartlarını alıp, metro ve metrobüsler de kullanan insanlar var. Otobüslere binerken normal istanbul kart basıp, metro, marmaray, metrobüste ise yaşlı ücretsiz kartlarını kullananlar yüzünden bu karar alınıyor olabilir. Metro, metrobüs, marmaray gişeleri için akbil kontrollü üzerine düşünülmeli, çalışılmalı.
    Buna katılıyorum parmak izi gibi sistem getirseler diyecem ama getirmezler hem masraf hemde yaşlıların izlerini nasıl alacaklar sabah hastanelere giden yaşlılara yazık oldu...

• Adana'da Taşköprü durağından Yumurtalık ilçesine giden bir belediye otobüsü tam 80 km yol yapıyor. Adana'da ikamet edip her gün saat 6.30'da bu otobüsle Yumurtalık'a işe giden insanlar denize yüzmeye giden yaşlılara neden yer versin? Biz zahmet sabahın köründe de binmesinler, bıraksınlar da çalışanlar rahat rahat gitsin işine gücüne. Ha illa ki binmek zorunda olanlar da ayda yılda bir para versin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam destek veriyorum bu uygulamaya. İşten eve zor gidiyoruz trafikte bide toplu taşıma kabusu yaşıyoruz. Umarım caydırıcı olur
  • inşallah biran evvel bu yasa çıkar. geçen durakta 70 yaşında bi kadın var benle beraber bindi. 100 metre ilerideki durakta indi. bankada bi sürü parası vardır ama beleşçi. ben buna yaşlı diye saygı duymam.

• Çok iyi olur. Bu ülkenin emeklisi emekli maaşı alıyor. Beleşçi kesimi yüzünden toplu taşıma kullanmak işgence.

• Saat 15.00 ile 20.00 arası beleş biniş kaldırılsın, hergün zor bela otobüse binmekten gerçekten bıktım. Boş boş geziyorlar bütün gün boyunca yaşlılar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.