Şimdi Ara

Yasa Onaylanırsa ; '65 yaş+ için ücretsiz ulaşımına sınırlama gelecek.' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 65 yaşına gelenler istanbulu da terketsin çekin gidin memleketinize köyünüze egeye sahil kasabalarına sessiz sakin yerlere

istanbulda yaşamak için dinamizm gerekli bu yaşlıların kafası istanbulu nasıl kaldırıyor anlamıyorum
    esas bedava yapmıcaksın biyere gitmesin sıkılsın taşınsınlar paso geziyolar anasını satıyım safi gereksiz insan trafiği var bunlar yüzünden

gidin memleketinize köyünüze bişeyler yetiştirin ölceniz gitceniz bi ayağınız toprakta gidin doğa havası alın hala dünyalık koşturuyorsunuz...

İnsanımızın işi bitmişi bile İstanbuldan vazgeçmezse sonra diğer şehirler niye acından geberiyor ekonomileri canlı değil diyorsunuz aha işte sebebi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guaire

Benim yaşadığım şehirde oturarak yolculuk yapma gibi bir düşünce hayalden ibarettir.

Yer verme konusu da herkesin kendisinin bileceği iştir. Benim bindiğim bir otobüste yarım yaşındaki gençlerden birisi bile yer vermese ki çok çok azı yer veriyor, yer verilmesi gerektiğini düşündüğüm birisine gocunmadan yer veriyorum.

Ayakta fazla durduğumda belim ağrır. Ben bu durumdaysam onlar ne durumdadır diye empati kurarım.

Herkesin kendi kararıdır. Bak, sana yer ver demiyorum. Yazdıklarından anladığım kadarıyla zaten şartlar değişse de yer verme gibi bir isteğin olmadığını açık açık yazmışsın.

Yer verme konusunu da sen açtığın için bu konuda yorum yaptım.

Bu yaşına gelmişsin, artık neysen ölene kadar osun. Yer ver desem ne, demesem ne!
    O kadar şey yazdım, isine gelen kısmı almışsın hemen, size laf anlatmaya çalışmiyorum zaten, sosyal bir platformda fikirlerini paylaşıyorum.
    Bu uygulamaya imza atan amcalar özel araçlarını bırakıp otobüs ile gittiklerini gün ben de otobüs kullanacağım.Ayrica ben özel araç kullanıyorum, otobüs kullananlara yer vermeyin diyorum sadece, kimse bedavacilara yer vermek zorunda degil.
    Alıntı yaptığınızda işinize gelen kısmı değil, tamamı üzerinden yaparsanız objektif bir şekilde fikir alışverişinde bulunmuş oluruz diye düşünüyorum.

Not : Sen yazmışsın, sizleri sen diye oku.Burada saygıdan bahseden adam hiç tanımadığı birine sen diye yazmamali önce ki samimi olduğuna inanalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Şubat 2020; 1:45:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lise yıllarımda çok kez terslenirdim Sabahın 6.30’unda kalkıp okula gider okul bitiminde alelacele otobüse atlar dersaneye ta akşamın 8’inde çıkardım bir tane muhakkak denk gelir tersleye tersleye kaldırıdı yerimden
    Sadece yaşlıya değil polisinde bedava binmesine karşıyım. Görev içindir resmi kıyafetiyle biner anlarım da geçen biri 5 kişilik aileyi polis kimliğiyle geçirdi
    Bedava olacaksa öğrenciye, erlere bedava olsun sonuna kadar desteklerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5EED104EE

Bak sinirden yazamadım :) Elim ayağıma dolandı.
    1) En yoğun saatlerde biniyorlar. Sistmeden gün içerisindeki binişlerin %50 veya fazlası ücretsiz biniş. polis vb lerini saymıyorum bile. Bir gün rica edin otobüs şoföründen :)
    2. Gün yapan teyzelerimiz ve çevre pazarları yerine ilin merkezindeki pazara gidiyorlar.
    3. Millet işten çıkmış durakta bekliyor. Otobüs full dolunca demezler mi şoföre "otobüs dolu alma alma" yeminle tekmeyi basasım geliyor.
    4. Artık yaşlılara yer vermiyorum benim bile kişiliğimi bozdular. Artık yer vermeyince icimde bir sıkıntı olmuyor.
    5. Ücretsiz binişlerin bir saçma yanı polis ve benzeri personelin aylık 5000 TL alıyor ve ücretsiz biniyorlar.
    İşin özeti olan yine asgarî ücretliye ve ücret verene oluyor.

Ama şu da gerçek. Oyları bu kesimden kapıyorlar. Bindikleri dalı kesmezler.
    Polisler sadece resmi göreve giderken ya da görevi nedeniyle bir yere gidecekse ücretsiz binebilir, onun harici otobüsü bedava kullanamaz, eve gitmek, arkadaşa, eşe dosta, bir yerden bir yere gitmek için.

• Arkadaşlar bedavacilik iyi bir şey değil, öğrenci de, yaşlı da, asker de, er de, hiç kimse bedava binmesin, ücretini ödesin, öyle yararlansın kamu hizmetinden.Polisler gorev harici otobüse kart basmak zorunda zaten, basmayanlar hem bu dünyada, hem ahirette sorumlu, şahsen ben hakkımı helal etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 7 Şubat 2020; 2:15:18 >
  • Asgari ücretle çalışanlar para ödüyorsa
    Polislere Kesinlikle Paralı Olmalı
    Nedeni ülkenin halini görmemezlikten gelmeleri
  • Ben yaşlı ninelerimizi dedelerimizi severim. Gelsinler yer vereyim. Şehirlerarası yolculuk etmiyoruz ya taş çatlasa 2 saat ayakta durcan. Duramıyorsan kendine gencim deme. Yaşlıyım diyorsan mesajı baştan oku.

• Bence adil olanı sabah 06:30-10:00 akşam 16:30-20:30 saatleri arasında 65 yaş üstü için öğrenci tarifesi geçerli olmalı aktarmasıyla vs.. Geriye kalan saatler varsın ücretsiz olsun.. (İstanbul için konuşuyorum)
    Ayrıca lüzumsuz yere, gelirleri toplumun geri kalanına göre gayet iyi seviyede olan polis vs gibi meslekler de ücretsiz olmamalı, resmi görev ve kıyafet haricinde..
    Asıl muhtaç ve aileye yük olan öğrenci bedavaya binmezken bu olanlar çok saçma...
    Ayrıca, muhtemelen topa tutulacağım ama bence öğrenci İstanbulkart için yaş sınırı getirilmeli. 55 yaşında öğrenci kartı kullanan insan var....
    Hatta geçenlerde kartında bakiye kalmayan bir kadın, kartınin öğrenci olduğunu belirterek tam ücret ödememek için baya cemkirerek para falan ödemeden indi... Herşeyi suistimal etmeyi çok iyi başarıyoruz!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk başlarda yoğun saatlerde binmesinler diyordum ama hepimiz ileri de aynısı olacağız yaşlanacağız aynı muameleye maruz kalabiliriz. Elin yabancısının emeklisi ülke ülke geziyor. Bizimkiler kendi ülkesini gezemiyor ellerinden bunu da aldığında yapacak hiç bişeyleri kalmaz. Çoğu emekli zor geçiniyor çocukları yardım etmese işleri hiç kolay değil. Ama şuna sinir oluyorum bazıları gezmeden geliyorlar, senden yer istiyor önünde dikiliyor durmadan bakıyor psikolojik bir baskı uyguluyor. Sen bütün gün ayakta çalışmışsın 1 saat yol gideceksin umurunda değil. Böylelerini bencil egoist olarak görüyorum böyle yaşlı da olmaz olsun diyor insan içinden. Bin gez dolaş da beni rahatsız etme

• Mutlaka çıkmalı.
  • Öğrenci parası alsalar veya 1 lira bile ücret alınsa bedavacıların ayağı kesilir. Ücretsiz olunca nasılsa bedava deyip sürekli bin bir yerlere git.
    Ekmek almaya 2 mahalle öteye otobüsle gidende bu araçlardan mahrum kalsın. Toplu taşıma zaten yetersiz böyle insanlarında yeri yok. Para istenince zaten binmezler.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    ev alabildik de garajı kaldı?
  • İyi işte ev sahibin 2x emlak vergisi öder sana dokunmaz. Kiracı için sorun yok.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    kardeş ben istanbulda oturuyorum, garajsız evler bile 1500 küsürden başlarken garajlı evler allah bilir kaç paradır.

ya yaşın küçük yada ufak bir yerde yaşıyorsun.

ev sahibi olmak ise sadece bir hayal
  • istedikleri zaman bınsınler ınsınler her zaman yer veririm bizde yaslanıcaz sonucta
  • 25 yaşındayım istanbuldayım doğma büyüme burdayım yani. Ailem 40 senedir burada ve evlerinde de 40 senedir garaj var. Hatta amerikan filmlerinde gördüğün gibi tam donanımlı teçhizatı olan bir garajımız var. İşten anlayan biriysen motor indirir parçalar tekrar toplar yerine takarsın.

Garaj konusuna tekrar gelelim.

Avrupaya git çoğu ev garajıdır yada garajı olmayan evlerin bahçesi vardır. En kötü katlı otoparklar vardır. Bizde yok çünkü bizim devlet büyükleri olsun milletimiz olsun otopark düşünmemişler. Hatta rivayete göre eski belediyeler millet bu kadar çok araba alamaz gibi dar bir vizyonda hareket etmişler.

Bak mesela bakırköye giderim orada avrupa kadar olmasa bir otopark kültürü var. Eski üstanbulun olduğu yer zaten çok kötü eminönü fatih filan sokakları bile kötü. Burası tamam eski yerleşim yeri o zamanlar at arabası vardı ona göre iş yapmışlar ama nispeten daha sonradan yerleşim yeri olan yerlerde örnek Bağcılar gibi yerlerde otopark düşünülmemiş.

Sokaklar arabadan geçilmiyor yayalar arabadan geçilmiyor. Yayada yürüyemiyorum. Allah inandırsın bir akşam 11 gibi mahmutbey caddesinden geçmişti adamlar 3 şerit caddeye araç park etmişler. Yaya araba dolu, yayanın yanındaki otopark cebi araba dolu ve caddenin bir şeridi araba doluydu. Hayır acil araba lazım olsa oradan araba çıkarmak da imkansız. Nasıl böyle park edebiliyor insanlar anlamış değilim.

Bu durumun 2 müsebbibi var dar vizyonlu yöneticiler ve sülalem rahat diye takılan millet. Eğer bu garaj sorunu çözülmez ve araç sayısı artmaya devam ederse korkarım ki yakında otopark kavgaları ölümle sonuçlanacak ve bazı sokaklar aşırı araç park edildiği için kapalı hale gelecek.

Öncelikle şu algıyı kafamıza oturtmakla işe başlamak gerek;

“ Garaj lüks değil ihtiyaçtır “

Tek anlamadığım nokta da şudur eskiden atı olanlar atlarını sokağa bağlamazdı ahıra sokardı. Teknik olarak aynı mantığı devam ettirmemiz gerekirken bir şekilde bu kültürden asimile olmuşuz. Umarım milletimiz bunu tekrar hatırlar...

• Asıl sorun kimsenin hakkını istememesi.

Yav sanki kapı önüne bırakıyor otobüs, sanki bomboş geliyor konforlu hizmet veriyorda tek kullanımda 3 TL alıyor.

İstanbulda neden bu kadar çok yaşlı var, genç var, insan var diye sorulmuyor.

Devlet insanları yıllardır çatıştırıyor, milleti birbirine musallat ediyor.

• 1shot1kill kullanıcısına yanıt
    Veya en az 3 kuşak istanbullu olmayanlar direk terk etsin şehri, mecbur muyuz köyden kasabadan gelenler yüzünden çile çekmeye
  • Guaire kullanıcısına yanıt
    Firat boruya gerek kalmamis direkt döşemizsiniz hocam

• Ben Ankara'da yaşıyorum. Benim sözüm keçiörenden sincana ekmek almaya biraz da dolaşayım diyen amcalara teyzeleridir... Çalışmaya ihtiyacı olan ve hastaneye gidenlere sözüm yok. İnsan kendini bilecek. Sınırlamaya gerek yok bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daax -- 7 Şubat 2020; 7:56:58 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.