Şimdi Ara

Yasaklana Siteler Girmek İçin Çözüm İçeride : TOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar son dönemde yasaklama olayları artmakta ve internetin özgürlük felsefesine ters düşmekte. İLk önceleri sadece dns filtreleme kullanırken artık ip filtrelemeye de başladılar. Bunun için çözümümz TOR ve Firefox. (Kişisel not: Ya firefox ne güzel bişi her derde deva)

1) İLk olarak aşağıdaki adresten gerkli dosyayı çekip kuruyoruz. Bir ayar yapmanıza gerek yok.

http://www.torproject.org/dist/vidalia-bundles/vidalia-bundle-0.1.2.19-0.0.16.exe

2) Kurulum bittikten sonra firefox için ufak bir eklenti indiriyoruz adı : Torbutton

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2275

3) Ekelntiyi kurduktan sonra firefoxu yeniden başlatıyoruz. firefox penceresinin hemen sağ altında "tor disabled" yazar.Ona tılıyoruz ve tor enabled oluyor. sonra da istediğimiz yasaklı!!! siteye giriyoruz.

Biraz işim olduğu için şu ana ekran görüntülerini koymadım ama nasıl çalışıtığı hakkında bilgi için şu resimlere bakabilirsiniz.

• Ilginc programa benziyor deneyelim ama ie7de de calisiyormu?
  • denemek lazım daha yeni gördüm. umarım işe yarar. verdiğin bilgiler için teşekküler

bu arada; firefox gerçekten her derde deva gibi gözüküyor

yalnız dostum garip bir sorun var gibi. bu toru enable yaptıktan sonra "vekil sunucu bağlantı kabul etmiyor" diye uyarı veriyor firefox ve hiç bir siteyi açmıyor

bu da ss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanashi -- 22 Ocak 2008; 14:20:16 >

• Bütün browser larda çalışır ve seçtiği proxyler genelde hızlı olan proxylerdir.Rapid de de işe yarıyor(en son 1 ay önce denemiştim uyanmadılarsa hala çalışıyordur)
  • Çalışma mantığı proxy+p2p gibi. Her tarayıcıda da çalışacaktır ama firefox ta kullanımı kolaylaştırmışlar eklenti sayesinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: viceroyboy

denemek lazım daha yeni gördüm. umarım işe yarar. verdiğin bilgiler için teşekküler

bu arada; firefox gerçekten her derde deva gibi gözüküyor

yalnız dostum garip bir sorun var gibi. bu toru enable yaptıktan sonra "vekil sunucu bağlantı kabul etmiyor" diye uyarı veriyor firefox ve hiç bir siteyi açmıyor

bu da ss

arkadaşlar bir yardım edin. arkadaşın dediği gibi yaptım herşeyi ama bu sorunla karşılaşıyorum. lütfen ya

• Calismadi acilmadi siteler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi tor programını indirdiğiniz kurdunuz. Saatin olduğu sağ alt köşede iki simge belirecek birinde P yazay diğeride fitil olan yuvarlak bir bomba gibidir. O bomba gibi olan şeye sağ tuşla tıklayıp start dediniz mi? Simgenin üzerinde geldiğinde "Tor is running" yazısı çıkıyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muuzoo

Şimdi tor programını indirdiğiniz kurdunuz. Saatin olduğu sağ alt köşede iki simge belirecek birinde P yazay diğeride fitil olan yuvarlak bir bomba gibidir. O bomba gibi olan şeye sağ tuşla tıklayıp start dediniz mi? Simgenin üzerinde geldiğinde "Tor is running" yazısı çıkıyor mu?

evet yaptım. bu defa yasaklı olmayan sitelere girebildim fakat diğer yasaklı olan sitelere girilemiyor hala

• Gibi olmalı.
  • Teşekkürler ben de çalıştı. youtube açıldığına göre çalışıyor
  • Ozaman baştan gidelim çünkü bende yasaklı siteler de açılıyor.

1) Tor u kurdunuz.
    2) Eklentiyi kurdunuz.
    3) Firefoxu yeniden başlattınız. Toru çalıştırdınız.
    4)Tor enable dediniz.

Çalışması lazım normalde. Bir de belki farklı olarak ben dn olarak yine 4.2.2.4 kullanıyorum. Acaba etkisi olabilir mi? Ben de youtube sorunsuzca çalışıyor.

• P de calisyor o bombada calisiyor ama siteler acilmiyor sanirim ie7de calismiyor o zman neyse sagolun
  • benim firefoxta da çalışıyor. eline sağlık.
    yalnız benim int bağlantım yavaşladı. hatlarda mı yoksa program yüzünden mi yavaşladı onu anlayamadım!
  • Şimdi şöyle bir tavsiyede bulunayım. Sadece yasaklı sitelere erişirken aktifleştirin. Proxy+p2p gibi çalıştığı için bağlantınızda bir miktar yavaşlama yapabilir. Yasaklı siteye erşirken etkinleştirin. Normal dolaşırken disable edin.
  • tamam oldu.. ne zamandır biliyordum bu tor u ama firefox da kullanamıyordum eklenti için saol..
  • bence hiç gerek yok onları su link e gierseniz oluyor http://ktunnel.com/index.php/1010110A/fab14b5db5385e413326205da039f41c3fef850b0015462
  • Proxy
  • sony arkadaşımın dediği doğru dosya yüklemeden verdiği siteden bakabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: SONY_55

bence hiç gerek yok onları su link e gierseniz oluyor http://ktunnel.com/index.php/1010110A/fab14b5db5385e413326205da039f41c3fef850b0015462

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.