Şimdi Ara

Yasal Uyarı ! Pasaport Kayıt Etme Kaydı Düşen Pasaportlarda Yapılacak İşlemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
106
Cevap
12
Favori
29.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle koyunu buraya açmamdaki sebep şuan pasaport kaydı yaşayan telefonların başını iPhone çekiyor diğer markalarda klon imei olayıyla geçicide olsa kişiler çözüm üretsede iPhone'da klon imei olayı olmadığı için yapılan tek şey pasaport kaydıdır.

Bu konumuzda Türkiye'de uygulanan gümrüksüz ülkemize giriş yapan mobil cihazların kayıt altına alınma işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili ve mobil cihazın kayıt yapıldıktan sonra düşenlerin nasıl bir işlem yapması gerektiği ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

1 - Öncelikle ilk defa kayıt yaptıracaklar;
    Bir adet son 30 gün içinde Türkiye'ye giriş yapmış T.C. Vatandaşı pasaportu. Yabancı ülke pasaportları işe yaramaz 6 ay kayıtlı kalır 6 ay sonra kayıttan otomatik düşer. Çünkü ülkemizde ikamet süresi 6 ayda bir yenilenmek zorundadır. Çeşitli sebeplerde çalışma ikamet gibi izin alan istisnalar dışında uygulanan kural 6 aydır.

Bu soruyu internette çok gördüm Pasaport sahibinin yaşı önemli mi diye.
    Pasaport sahibinin T.C. vatandaşı olması koşulu ile yaşının hiçbir önemi yoktur. 18 Yaşından küçükler için velisinin bir imzası yeterlidir. Anne baba ayrıysa çocukların soyadı anneyle tutmuyorsa ama çocukların velayeti annede ise Annenin yerine babası imza atabilir yada Babası bir kimlik fotokopisinin üzerine çocukların velayeti annededir diye imzalarsa da yeterlidir.

- Vergi Dairesine pasaport sahibinin gidip pasaportu ile birlikte 115 tl vergi harcı yatırması. Vezneye gidiyorsunuz. Telefon kaydı yaptıracam harç ücreti yatıracam diyorsunuz ve sizden pasaportu istiyor. Pasaport sahibi kim diyor. Ardından sizden pasaport sahibinin ikamet adres bilgisini aldıktan sonra telefonunuzun IMEI numarasını okumanızı istiyor. bu numarayı duyacağı bir şekilde okuyun. Görevli memur girdiği numarayı birde size okuyarak teyit ediyor. Ardından size bir makbuz veriyor. Makbuzun diğer nüshasını da pasaport sahibi imzalayıp vergi dairesine teslim ediyor. Burayla işimiz bitiyor.

- Abone merkezine pasaport sahibi ile gidip pasaportun bir fotokopisi, kimliğin bir fotokopisini alıyorlar. Sizin ödediğiniz vergi dairesi makbuzunun bir fotokopisini çekip size veriyorlar aslını dosyaya ekliyorlar.
    Pasaport'un vize sayfasında Türkiye'ye giriş tarihi basılıyor. Havaalanlarında girişte memurların bastığı giriş damgasının okunur olup olmadığına dikkat edin. Özellikle kendi pasaportuna kayıt yapacaklar bu tarihe dikkat etsin. Sonra okunmadığında Emniyete gidip Türkiye'ye girişini doğrulayan bir belge almanız gerekiyor. Emniyet Müdürlüğünde Pasaport işlemleri kısmına gidip telefon kaydı için pasaportun üzerindeki giriş tarihi okunmuyor belge istiyorum dediğinizde size bir belge doldurtacaklar. Kaydı hangi bayii de yaptırmak istiyorsanız öyle doldurun vergi dairesine yakın bir bayii olsun diyelim Turkcell için alırsanız o belge vodafone yada avea da geçerli değil çünkü döktürdükleri kağıtta Turkcell İletişim hizmetleri vs. bilgisine diye döktürülüyor. Ben AVEA için istedim AVEA'da kayıt yaptırırken yanımda biri vardı oda pasaport okunmayınca kağıt almış ama dilekçe Vodafone için istemiş kabul etmediler. Vodafone bayiisine gidip kayıt yaptıracaksınız dediler.

Vergi Dairesi Ödendi Makbuzu Resmi:

Hangi Abone merkezine giderseniz o operatöre kayıtlı bir telefon numarası vereceksiniz. Diyelim benim hattım Vodafone ben kaydı AVEA Abone merkezinde yaptırdım. Çünkü Maliyenin karşısındaydı. öyle olunca kayıt edilecek numara olarak arkadaşımın numarasını verdim. bunun çok bir önemi yok.
    Tüm bu işlemlerden sonra abone merkezi sizden 10 tl ile 20 tl arası bir ücret isteyecek. Yani toplamda minimum 110 TL Ücret Ödeyeceksiniz. Bu rakamı hiçbir zaman unutmayın aşağıda kaydı düşenler için yazımda bununla ilgili bahsedeceğim.

YASAL UYARI! 12345......... IMEI NOLU C,HAZ KAYIT DIŞIDIR. 1 HAFTA İÇİNDE KAPATILACAKTIR. SATIN ALDIĞINIZ YERE BAŞVURUN.

Gece veya gündüz telefonunuza böyle bir mesaj geldiyse bilinki cihazınız kayıt dışı oldu. Eğer garantiliyse sıkıntı yok mesajda dediği gibi aldığınız yere başvuru yaparsınız sorun düzelir. Neticede Türkiye garantili cihaz. ama bu mesaj garantili cihaza gelmesi binde birdir.

Cihazınız yurtdışından geldiyse bir pasaport üzerine kayıt edildiyse o zaman işlemleri dikkatlice okuyun;
    Eğer pasaport kaydını kendi yada bir yakınınızın pasaportuna kayıt ettirdiyseniz. BTK'yı arayın.
    ​ Tel: 0312 232 23 23

Bir süre bekledikten sonra bağlanan yetkiliye cihazınızın kayıt dışıdır mesajı geldiğini söylerseniz sizden cihazın IMEI nosunu isteyecek. Sonra sizden kayıt edilen pasaport sahibinin bilgilerini isteyecek. Eğer kendi pasaportunuzsa sorun değilde bir yakınınızın pasaportuysa önce yakınınızı arayın kimlik bilgilerini isteyin ondan sonra BTK'yı arayın yoksa bilgi vermezler. Sonra size şu evrak eksik kayıt ettirdiğiniz yere gidin eksik evrağı tamamlayın tekrar gönderin diyecek. Sizde tamamlayıp tekrar gönderdiğinizde kaydınız düzelecek.

Eğer benim gibi cihazı kayıtlı olarak aldıysanız 3 ay yada 5 ay sonra cihazınıza bu mesajı gelirse aldığınız kişiyle irtibata geçip bu işlemi yapmasını isteyin yoksa cihazınız aramaya kapanır. Ama aldığınız kişi sahtekarsa ulaşamıyorsanız o zaman yeni kayıt yaptırmanız gerekli.

Peki yeni KAYIT nasıl yapılır?
    Yeni kayıt için önce bir pasaport bulmanız gerekli. Bulduğunuz pasaport en fazla kayıt ettireceğiniz günden 30 gün önce Türkiyeye giriş yapmış pasaport sahibi olmalıdır. 31 gün önce giriş yapmış kişinin pasaportu kabul edilmez kayıt iptal edilir.

Daha önceki kayıtlı pasaport sahibini bulamadığınız için aynı abone merkezlerinden kayıt yaptıramazsınız.

Diyelim cihazı aldığınız kişi Turkcell abone merkezinden kayıt yaptırdıysa sizde ona ulaşamadıysanız cihazınızın kaydı abone merkezinden silinmediği sürece hiçbir Turkcell merkezinden kayıt yaptıramazsınız. Böyle durumda AVEA yada Vodafone abone merkezlerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Bizzat tarafımda yapılmış bir işlem olup başarıyla sonuçlanmıştır. Cihazı 6 ay önce almıştım. kayıttan düştükten sonra aldığım kişiye ulaşamadım. Bende yeni bir pasaport buldum ve Turkcell kayıt merkezine gittim herşey hazırdı ama kayıt etmediler. Bir kişi üzerinde gözüküyor diye. Bende AVEA abone merkezine gidip kayıt işlemlerini yaptım ve başarılı da oldum

Buyurun buda belgesidir. 12-11-2012 tarihinde kayıt için başvuru yaptım. Tarih 13-11-2012 kayıt altına alındı;

İNTERNETTE PASAPORT KAYDI SAHTEKARLIKLARI YAPANLARA DİKKAT!!!
    50 TL'ye 100 TL'ye pasaport kaydı OLMAZ

Daha konumuzun başında belirttik Vergi dairesi ücreti 115 tl, Abone merkezlerinin aldıkları ücret 10 tl ile 20 tl arası dedik. minumum 10 tl alsa toplamda 110 tl zaten mecburi bir ödeme yapmaktasınız. Kimse sizin yerinize devlete verilmesi gereken 115 tl harcı vermez.

Peki bu ücreti vermezseniz ne olur. Öncelikle kaydınız kabul edilmez. size yasal uyarı mesajı tekrar gelir. Daha sonra vergi dairesine gittiğinizde 115 tl değil cezalı olarak 175 tl ödemek zorunda kalacaksınız. Çünkü kaydı yaptırdığınız abone merkezine BTK tarafından gönderilecek kağıtta ödenecek tutarın cezası ile birlikte 150 tl olması gerektiği yazılı. Kısaca siz bilmeden birde cezalı durumuna düşeceksiniz yarın yakınlarınızdan bulacağınız pasaport ile yapacağınız kayıtta bununla karşılaşacaksınız.

İnternetten pasaport kaydı yaptırırken ne yapacaksınız;

1- ​Kayıt yaptıracak kişiden Pasaportun içinde vize sayfasındaki giriş tarihinin fotokopisini isteyeceksiniz. Bunun zaten bir fotokopisini abone merkezi alıyor bir fotokopide size alsın. Bu sayfa çok önemli giriş tarihi kayıt tarihini 30 gün geçerse kaydınız kabul edilmez. Adam harcı yatırır tarihi geçmiş pasaporta kayıt yapar kaydınız 3 ay sonra BTK tarafından kontrol edilirken düşer.
    2- Doldurduğu kayıt evrakının doldurduktan sonraki fotokopisini.
    Kayıt yaptırılacak kişinin kimlik fotokopisi İlerde kayıttan düşerse verilen telefon numaralarında kişi bulamıyorsunuz bu kimlik fotokopisi ile kişinin telefonunu bilinmeyen numaralardan bulabilirsiniz.
    3- Yukarıda vergi dairesi makbuzu var birde onun fotokopisini mail yada fax yolu ile isteyeceksiniz. Bu makbuzun fotokopisini kesinlikle isteyin bu olmadan kayıt olmaz sonra gönderirim gibi yalanlara inanmayın.

Tüm bu evrakları size verebileceklere telefonunuzu kayıt ettirin aksi takdirde her 3 yada 4 ayda bir kaydınız silinecektir. Eğer kaydı yapan kişiyi bulursanız ne ala yok bulamazsanız paranız boşa gidecektir. Gerçek Pasaport kaydı yukarıdaki gibidir. Onun dışındakiler yalan kayıttır. Yapanlar sahtekardır. Evrakların BTK ya ulaşması incelenmesi 3-4 ayı bulduğu için bu süre içinde sanki cihazınız kayıtlı olmuş sanıyorsunuz. Evraklar incelenmeye başlandı mı kabul edilmeyip YASAL UYARI mesajı alıyorsunuz.

BTK'nın sayfasında Bireysel Başvuru Sorgulama linki var. Bu linke tıklayıp ilk satırı Takip No yazan satırı boş bırakın ve ikinci satıra IMEI nosunu üçüncü satırada güvenlik kodunu girin eğerki aşağıdaki resimdeki gibi bir sonuçla karşılaşırsanız. Telefonu sıfır alıyorsanız yukarıda 4 maddelik yazdığım evrakları satıcıdan isteyin. Vermezse bilki sahte kayıttır. 3-4 ay sonra forumlarda mağdurları oynarsınız. Çünkü bu daha yeni kayıttır ve daha evrakları BTK'ya ulaşmamış demektir. Onay bekliyor yerine Kabul Edildi yazıyorsa kayıt işlemleri tamamlanmıştır gönül rahatlığıyla telefonu alabilirsiniz.

BTK Bireysel Başvuru Sorgulama Linki:

LÜTFEN BU YAZIMI TÜM FORUMLARDA İSTER ALINTI YAPARAK İSTER YAPMAYARAK PAYLAŞIN BİLEN BİLMEYENE BİLDİRSİNKİ İNSANLAR PASAPORT KAYDI YÜZÜNDEN MAĞDUR OLMASIN. SİZLER İÇİN BAŞIMDAN GEÇENLERİ DE EKLEYEREK YAZDIM Kİ SİZDE MAĞDUR OLMAYIN. LÜTFEN BU BAŞLIĞI TELEFON SATIŞI YAPAN FORUMLARIN SATIŞ SAYFALARINDA SABİT BAŞLIK YAPINKİ BURALARDAN TELEFON ALACAKLAR YAZIYI DA OKUSUN Kİ BİLGİ SAHİBİ OLSUN

YAZININ TAMAMI BANA AİTTİR

siirlerefendisi - mobildepo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siirlerefendisi -- 14 Ocak 2013; 15:49:39 >

• Lütfen paylaşımlarınızda ve imzanıda reklam niteliği taşıyan bağlantılar olmaması gerektiğini unutmayın
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

Lütfen paylaşımlarınızda ve imzanıda reklam niteliği taşıyan bağlantılar olmaması gerektiğini unutmayın
    Hocam kusura bakmayın o logoları koymamdaki amaç öyle çok sahtekarlık arttıki birileri bunu kendi kayıt işlemiymiş gibi göstermesin diye belli yerlerini sildim belli yerlerine logo koydum ki sanki kendisininmiş gibi göstermesin diye yaptım.

imzamda aynı linkin olmasının sebebini size özel mesajla yazayım şuan zaten imzamdakini sildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: siirlerefendisi

Hocam kusura bakmayın o logoları koymamdaki amaç öyle çok sahtekarlık arttıki birileri bunu kendi kayıt işlemiymiş gibi göstermesin diye belli yerlerini sildim belli yerlerine logo koydum ki sanki kendisininmiş gibi göstermesin diye yaptım.

imzamda aynı linkin olmasının sebebini size özel mesajla yazayım şuan zaten imzamdakini sildim

Alıntıları Göster
    Güzel bilgiler, umarım sorun yaşayanlara faydalı olur.
  • Elinize saglık. Her noktayı aciklamissiniz. Zaten bu konuda birçok soru geliyordu forumda. Bu sorularında hemen hemen hepsini cevaplamış olmussunuz. Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanoguz

Elinize saglık. Her noktayı aciklamissiniz. Zaten bu konuda birçok soru geliyordu forumda. Bu sorularında hemen hemen hepsini cevaplamış olmussunuz. Saygılarımla.
    çok güzel faydalı bir konu..bilmeyenler için iyi olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsanoguz

Elinize saglık. Her noktayı aciklamissiniz. Zaten bu konuda birçok soru geliyordu forumda. Bu sorularında hemen hemen hepsini cevaplamış olmussunuz. Saygılarımla.
    Merhaba,

Bir arkadaşımın yakının pasaportuna kaydettireceğim telefonu vergi dairesine 100 tl harç yatırmaya ben gideceğim , illaki pasaport ve pasaport sahibinin vergi dairesine gelmesi kesinlikle şartmı ?

Tşk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

çok güzel faydalı bir konu..bilmeyenler için iyi olmuş.

Alıntıları Göster
    sormak istediğim bir şey var. Benim yengem londradan yeni geldi kendisi izmirde ben istanbuldayım . Pasaport kaydını ben kendi telefonuma yaptırmak istiyorum nasıl yaparız izleyeceğimiz yol nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaniyorsunfuatabi

sormak istediğim bir şey var. Benim yengem londradan yeni geldi kendisi izmirde ben istanbuldayım . Pasaport kaydını ben kendi telefonuma yaptırmak istiyorum nasıl yaparız izleyeceğimiz yol nedir ?

Alıntıları Göster
    arkadaşım vergi dairesindeki memur sordu kim pasaportun sahibi dedi adres bilgisi teyit etti ondan sonra parayı kabul etti. o an benim yanımda olduğu için sorulara cevap verdi. ama büyük ihtimalle kabul ederler çünkü kimse kimsenin adına 100 tl gidipte maliyeye yatırmaz ama siz mümkünse pasaport sahibi ile gidin değilse pasaport sahibinin ikamet yada iş adresi ile tcc kimlik numarasını öğrenin birde telefon numarasını
    orada soruyorlar apışıp kalmayın.

Herşey güzel olacak nickli arkadaşım sen telefonuyun imei nosunu teyzene yollaman yeterli kalanını o halleder herhangi bir kayıt merkezine gitsin ona yol gösterirler. yapacağı işlem basit maliyeye gidecek 100 tl harcı yatıracak sonra abone merkezine pasaport ve kimliği ile gidecek kalanını onlar hallediyor 10 yada 15 tl de onlara ücret ödeyecek.
    Ben kayıt ettirirken telefonu cebimden çıkarmadım bile yazdım bir kağıda o kağıttan okudum

• quote:

arkadaşım vergi dairesindeki memur sordu kim pasaportun sahibi dedi adres bilgisi teyit etti ondan sonra parayı kabul etti. o an benim yanımda olduğu için sorulara cevap verdi. ama büyük ihtimalle kabul ederler çünkü kimse kimsenin adına 100 tl gidipte maliyeye yatırmaz ama siz mümkünse pasaport sahibi ile gidin değilse pasaport sahibinin ikamet yada iş adresi ile tcc kimlik numarasını öğrenin birde telefon numarasını
    orada soruyorlar apışıp kalmayın.

Herşey güzel olacak nickli arkadaşım sen telefonuyun imei nosunu teyzene yollaman yeterli kalanını o halleder herhangi bir kayıt merkezine gitsin ona yol gösterirler. yapacağı işlem basit maliyeye gidecek 100 tl harcı yatıracak sonra abone merkezine pasaport ve kimliği ile gidecek kalanını onlar hallediyor 10 yada 15 tl de onlara ücret ödeyecek.
    Ben kayıt ettirirken telefonu cebimden çıkarmadım bile yazdım bir kağıda o kağıttan okudum

Alıntıları Göster
    çok teşekkür ederiz bu değerli bilgiler için.emeğinize sağlık.

• iyi bilgiler vermişsin
    ancak
    imei kaydını farklı gsm şirketinden yaparak sistemi atlatma işini
    biraz baekleyelim görelim
    sistem farklı gsm, benzer imei tespit eder diye düşünüyorum
    beklyelim görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

iyi bilgiler vermişsin
    ancak
    beklyelim görelim
    2 sorum var cevaplarsaniz sevinirim.

1- 18 yas siniri yom demissiniz ama 2 yasindaki bebegimin uzerine kayit yaptirabilirmiyim?
    2- ben 1-2 sene once kendi pasaportuma bir telefon kayit ettirmistim ama suresini hatirlamiyorum 2 seneyi doldurmaya ne kadar kaldigini yani. bunu nereden ogrenebilirim?

tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

iyi bilgiler vermişsin
    ancak
    beklyelim görelim

Evet bu olayi bende merak ettim

Bu arada konuyu acan arkadas cevaplarsa sevinirim: 20ekim gibi kayit yaptirdim bir tanidigimin pasaportuna, bunun onay suresi nedir hocam, insan ister istemez tedirgin oluyor. Kuzenim temmuzda kayit yaptirmisti ondada halen onay bekliyor yaziyor.
    Birde ben odeme makbuzunun fotokopisini almayi unuttum , elimde sadece turkcellden aldigim kayit basvurusu kagidi var , kayit onaylanmazsa bir sorun olurmu acaba

Simdiden Tesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: musfasa

1- 18 yas siniri yom demissiniz ama 2 yasindaki bebegimin uzerine kayit yaptirabilirmiyim?
    2- ben 1-2 sene once kendi pasaportuma bir telefon kayit ettirmistim ama suresini hatirlamiyorum 2 seneyi doldurmaya ne kadar kaldigini yani. bunu nereden ogrenebilirim?

tesekkurler

Sadece 2. sorunuzun cevabini biliyorum

Yukarida verilen BTK numarasini arayarak ogrenebilirsiniz kayit hakkiniz olup olmadigini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virusneo -- 17 Kasım 2012; 2:12:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: virusneo

quote:

Orijinalden alıntı: musfasa

tesekkurler

Sadece 2. sorunuzun cevabini biliyorum

Yukarida verilen BTK numarasini arayarak ogrenebilirsiniz kayit hakkiniz olup olmadigini

Alıntıları Göster
    Saçma sapan işler ya.

Böyle vergilerle 1000 liralık telefona 3000 lira çeken şirketlerle dolar.
    O parayı vermemek için yurt dısından telefon sokan insanlarla dolar.
    Sonrada yok pasaporta kaydettir 100 lira harc yatır aman 2 sene süresi olsun.
    Vergileri indirsinler diyeceğim olmayacak çünkü vergilerle ayakta duruyor şu anda bu ülke.

Yazık günah ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: wapcep_scrol

Saçma sapan işler ya.

Böyle vergilerle 1000 liralık telefona 3000 lira çeken şirketlerle dolar.
    O parayı vermemek için yurt dısından telefon sokan insanlarla dolar.
    Sonrada yok pasaporta kaydettir 100 lira harc yatır aman 2 sene süresi olsun.
    Vergileri indirsinler diyeceğim olmayacak çünkü vergilerle ayakta duruyor şu anda bu ülke.

Yazık günah ya.

Alıntıları Göster
    abuk sabuk işlerle uğraştırıyorlar bizi dünyada böyle bişey yok ilk bizde var bir kerede teknolojide sanatta ne biliyim iyi bişeyde ilk olalım en iyi olalım şu hale vergide en pahalı benzinde v.s 1.yiz zaten bu yüzden üretici toplum olamıyoruz o kadar kısıtlanıyoruz ki .Biri kalksa araştırma yapıcam dese alacağı malzemelerin 2 katı 3 katı para harcıo zaten destek yok. Haklılar yurt dışına kaçıp orda çalışmalar yapmaları.

• quote:

Orijinalden alıntı: hobametin

abuk sabuk işlerle uğraştırıyorlar bizi dünyada böyle bişey yok ilk bizde var bir kerede teknolojide sanatta ne biliyim iyi bişeyde ilk olalım en iyi olalım şu hale vergide en pahalı benzinde v.s 1.yiz zaten bu yüzden üretici toplum olamıyoruz o kadar kısıtlanıyoruz ki .Biri kalksa araştırma yapıcam dese alacağı malzemelerin 2 katı 3 katı para harcıo zaten destek yok. Haklılar yurt dışına kaçıp orda çalışmalar yapmaları.

Alıntıları Göster
    quote:

iyi bilgiler vermişsin
    ancak
    beklyelim görelim

Sistemi atlatma gibi birşey söz konusu değil arkadaşım. Bunu da sordum BTK ya. Bana verdikleri cevap onların kendi alt yapılarında tuttukları bilgiler bizi bağlamaz dedi. Biz kendi sistemimizdeki bilgilere göre hareket ederiz onlarda bizim sistemimize uymak zorundalar dedi. Şuan bizim sistemimizde böyle bir kayıt yok cihazınız kayıtsız dedi biz reddedilen kayıtları sistemimizde bekletmeyiz varsa eksiği yükseği sileriz geri göndeririz dedi. Onlar eksikleri tamamlayıp geri gönderirler biz onu yeni bir işlem kaydı olarak sisteme alırız dedi. Onlar bu eksik yüksek kayıtları karıştırmamak için aynı pasaportla birden fazla işlem yapmamak için tutuyorlar dedi. Sebebini de bayiiden öğrendim. Yalan imei kaydı beyanı vermenin cezası 4000 tl dedi. Yani 2 sene boyunca pasaport sahibi gelip dilekçe vermediği sürece operatörler aynı kişiye ikinci bir imei kaydı işlemi yapmamak için kendi kendilerine takip ediyorlar. BTK dan bir kayıt reddedildi mi iş biter evrak vs. hepsini geri gönderiyor sanki yeni kayıt yapıyormuş gibi işlemi sıfırlıyor.

quote:

tesekkurler

1- Bizim kayıt işlemi yaptığımız çocuk ilkokul 2 ye gidiyordu. Çocuğunuzun yaşının hiçbir önemi yok Türkiye vatandaşıysa kayıt yapabilirsiniz zaten bayii pasaporta bakar yaş küçükse vasisi kim der. velayeti anne yada baba olacak abi amca hala vs. kabul edilmiyor. istisna ayrılık ölüm vs gibi durumlarda da yukarıda belirttiğim gibi ayrıysa soyadı tutmuyorsa babanın imzalı kağıdı. Velayeti bende değil diye. Öldüyse o zaman noterden çocuğun velayeti şu kişidedir diye kağıt gerekli. Sistem bu kadar açık. Yaş sorunu yok çocuğun anne babası orada olması yeterli.
    2-BTK'dan öğrenebilirsin ama kimliğin yanında olsun bayağı bir soru soruyorlar.

quote:

Bu arada konuyu acan arkadas cevaplarsa sevinirim: 20ekim gibi kayit yaptirdim bir tanidigimin pasaportuna, bunun onay suresi nedir hocam, insan ister istemez tedirgin oluyor. Kuzenim temmuzda kayit yaptirmisti ondada halen onay bekliyor yaziyor.
    Birde ben odeme makbuzunun fotokopisini almayi unuttum , elimde sadece turkcellden aldigim kayit basvurusu kagidi var , kayit onaylanmazsa bir sorun olurmu acaba

Simdiden Tesekkurler..

Arkadaşım ben 2009 yılında bir iphone 3gs almıştım o zaman o telefonumun tam kaydı yani kabul edilmesi 3 ay sonra olmuştu. şimdi sen düşün o zamandan bu zamana btk ya gelen kayıtların artışını en fazla 4 yada 5 ayda kayıt sistemde tamamlanır çok fazla evrak var içinde yüzlerce sahte evrak var artık kayıt süreleri uzamaya başladı. Arkadaşım vergi dairesine gidip vergi numaranızı adınızı soyadınızı işlem tarihinizi vererek makbuzunuzu tekrar döktürebilirsiniz. sorun değil. makbuzu kaybettim derseniz size döktürürler.

• quote:

quote:

iyi bilgiler vermişsin
    ancak
    beklyelim görelim

Sistemi atlatma gibi birşey söz konusu değil arkadaşım. Bunu da sordum BTK ya. Bana verdikleri cevap onların kendi alt yapılarında tuttukları bilgiler bizi bağlamaz dedi. Biz kendi sistemimizdeki bilgilere göre hareket ederiz onlarda bizim sistemimize uymak zorundalar dedi. Şuan bizim sistemimizde böyle bir kayıt yok cihazınız kayıtsız dedi biz reddedilen kayıtları sistemimizde bekletmeyiz varsa eksiği yükseği sileriz geri göndeririz dedi. Onlar eksikleri tamamlayıp geri gönderirler biz onu yeni bir işlem kaydı olarak sisteme alırız dedi. Onlar bu eksik yüksek kayıtları karıştırmamak için aynı pasaportla birden fazla işlem yapmamak için tutuyorlar dedi. Sebebini de bayiiden öğrendim. Yalan imei kaydı beyanı vermenin cezası 4000 tl dedi. Yani 2 sene boyunca pasaport sahibi gelip dilekçe vermediği sürece operatörler aynı kişiye ikinci bir imei kaydı işlemi yapmamak için kendi kendilerine takip ediyorlar. BTK dan bir kayıt reddedildi mi iş biter evrak vs. hepsini geri gönderiyor sanki yeni kayıt yapıyormuş gibi işlemi sıfırlıyor.

quote:

tesekkurler

1- Bizim kayıt işlemi yaptığımız çocuk ilkokul 2 ye gidiyordu. Çocuğunuzun yaşının hiçbir önemi yok Türkiye vatandaşıysa kayıt yapabilirsiniz zaten bayii pasaporta bakar yaş küçükse vasisi kim der. velayeti anne yada baba olacak abi amca hala vs. kabul edilmiyor. istisna ayrılık ölüm vs gibi durumlarda da yukarıda belirttiğim gibi ayrıysa soyadı tutmuyorsa babanın imzalı kağıdı. Velayeti bende değil diye. Öldüyse o zaman noterden çocuğun velayeti şu kişidedir diye kağıt gerekli. Sistem bu kadar açık. Yaş sorunu yok çocuğun anne babası orada olması yeterli.
    2-BTK'dan öğrenebilirsin ama kimliğin yanında olsun bayağı bir soru soruyorlar.

quote:

Simdiden Tesekkurler..

Arkadaşım ben 2009 yılında bir iphone 3gs almıştım o zaman o telefonumun tam kaydı yani kabul edilmesi 3 ay sonra olmuştu. şimdi sen düşün o zamandan bu zamana btk ya gelen kayıtların artışını en fazla 4 yada 5 ayda kayıt sistemde tamamlanır çok fazla evrak var içinde yüzlerce sahte evrak var artık kayıt süreleri uzamaya başladı. Arkadaşım vergi dairesine gidip vergi numaranızı adınızı soyadınızı işlem tarihinizi vererek makbuzunuzu tekrar döktürebilirsiniz. sorun değil. makbuzu kaybettim derseniz size döktürürler.

Alıntıları Göster
    Merhabalar, yurtdışından gelen telefonunun harcını kendim ( pasaport sahibi ben değilim) bankaya gidip pasaport sahibinin TC kimlik no'su ile yatırdım.Dekontunu aldım.Akşam üzeride e-devlet sisteminden pasaport sahibinin TC kimlik numarası ve pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile giriş yapıp telefonumu kaydettireceğim.Pasaport sahibinin bilgilerini - ne zaman giriş çıkış yaptı pasaport no vs - bildiğim için ypabilirim ve gsm şirketleriyle uğraşmak zorunda değilim değil mi ? Benim yolumda bir aksilik var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk_58

Merhabalar, yurtdışından gelen telefonunun harcını kendim ( pasaport sahibi ben değilim) bankaya gidip pasaport sahibinin TC kimlik no'su ile yatırdım.Dekontunu aldım.Akşam üzeride e-devlet sisteminden pasaport sahibinin TC kimlik numarası ve pasaport sahibinin e-devlet şifresi ile giriş yapıp telefonumu kaydettireceğim.Pasaport sahibinin bilgilerini - ne zaman giriş çıkış yaptı pasaport no vs - bildiğim için ypabilirim ve gsm şirketleriyle uğraşmak zorunda değilim değil mi ? Benim yolumda bir aksilik var mı acaba ?

Alıntıları Göster
    Yolunda bir eksiklik yok arkadaşım sorunsuz kayıt yaptırabilirsin şunu unutma kayıt yaptırmadan önce parayı yatırmayı unutma

• quote:

Yolunda bir eksiklik yok arkadaşım sorunsuz kayıt yaptırabilirsin şunu unutma kayıt yaptırmadan önce parayı yatırmayı unutma

Alıntıları Göster
    bnm anlayamadıgım tek birşey var acıklayablrsenz cok sevnrm arkadaslar tlfnu yakınımızn pasaportuna kaydettrdk dyelm aradan zaman gecti pasaporttan bnm kaydımı sildirip baska telefn kaydettireblrmi oyle brsey olrsa 2 yıl sureyle tek cihaz kaydettirilr ifadesi sacma olmuyormu?byle bi durumla karsılasırsam bnm pasaport sahibini mi arayıp bulmam lazm yoksa yeni bi pasaportla sorunsz kaydedebilrmiyim?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.