Şimdi Ara

Yasal ve Kalıcı Factory Unlock Servisleri Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bildiğiniz üzere Ebay'de, GittiGidiyor'da, bazı internet sitelerinde ya da ilanlarında yasal factory unlock hizmetlerine rastlıyoruz. Yani aracılar vasıtasıyla ve ücreti karşılığında telefonun kilitli olduğu operatörler üzerinden simkilidin kaldırılmasından bahsediyorum. Bu unlock servisleri ne kadar zamandır var bilmiyorum fakat çok eski olmadığından eminim.. Çünkü kulağım böyle konulara deliktir ve mutlaka duyardım..

Aslında forumda bununla ilgili bir konu var fakat o konu başlığıyla da içeriğiyle de sadece AT&T operatörü tarafından simkilitli telefonların bu yöntemle simkilidinin kaldırılmasını tartışıyor. Oysa bu yöntem sadece AT&T operatöründen kilitli telefonlar için değil, neredeyse tüm operatörler için geçerli. Çünkü Ebay, GittiGidiyor ya da diğer internet sitelerinde diğer operatörler için bu hizmeti sunduğunu belirten ilanlar da mevcut. AT&T operatörününkine göre biraz pahalı fakat anlaşılan o ki simkilidin tamamen kaldırılması mümkün.

Bu nedenle bu yöntemin sadece AT&T operatörü için değil, genel olarak tartışıldığı bir başlık oluşturmak istedim. Yani bu olay ne zamandan beri vardır, süreç nasıl işlemektedir, operatörler hem kilitleyip hem de neden açmaktadır, tamamen yasal mıdır, güvenilir midir, hangi operatörün en uygun fiyatı ne kadardır, hangisi kolaydır hangisi zordur, aracılardan hangisi daha hızlı ve güvenlidir, aracıya gerek var mıdır yoksa kendimiz de yapabilir miyiz ve benzeri soruların yanıtını tartışalım istedim. Umarım forum yöneticileri gereksiz bir başlık olarak değerlendirmezler ve simkilit derdinden muzdarip herkes için faydalı bir başlık olur.

Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlardan yukardaki sorular için bir yanıt alabilirsem çok memnun olacağım. Herşeyden önce merak ettiğim aracıların bunu nasıl sağladığı? Bu konuda birçok şey sır gibi.. Herkes tutturabildiği fiyatı veriyor bu aracılık hizmetini sunmak için. Fiyat neye göre belirleniyor onu da bilmiyorum. Ayrıca bir aracının açtırmayı başaramadığı bir telefonu başka bir aracının açtırma şansı var mıdır merak ediyorum. Daha doğrusu simkilidin kaldırılmasındaki başarıda ya da hızda aracıdan aracıya değişen bir durum söz konusu mudur yoksa farketmemekte midir? Bu arada kimilerine göre aracıya gerek yoktur, ingilizce bilenler operatör ile iletişim kurarak kendisi de halledebilir.. Bu doğru mudur ve doğruysa nasıl yapılır?..

Şu anda benim de simkilitli bir iPhone 4S'im var, İngiltere O2 operatöründen simkilitli olduğunu biliyorum başka da birşey bilmiyorum. Bazı aracılar kilidi açtırabileceğini söylüyor bazıları ise O2 serverlarının şu anda kapalı olduğunu ve beklemem gerektiğini söylüyor. Kime güvenmeliyim bilmiyorum fakat simkilidi kaldırmaya acilen ihtiyaç duyuyorum. Serverların kapalı olmasından kastedilen şey nedir onu da anlamış değilim..

Ancak herşeye rağmen şansımı denemeyi düşünüyorum. İngiltere O2 operatörü için bu hizmeti sunanları ve ücretlerini araştırdığımda Ebay'da en uygun teklifi sunanın 62$, yani yaklaşık 110 TL, GittiGidiyor'daki bir kullanıcının ise 140 TL talep ettiğini gördüm. Hem Ebay, hem de Paypal hesabım var, İngilizcem de yeterli ve daha ucuz olduğundan Ebay'dan işlem yapabilirim fakat yine de emin olamadım; 30 TL ucuz olan Ebay'daki aracıyı mı yoksa 30 TL fazla verip GittiGidiyor'daki aracıyı mı tercih etmem gerektiğini.. Ebay ile hiç alışveriş yapmadım, eğer simkilidin kaldırılması konusunda sorun yaşarsam ücreti iade alabilir miyim dersiniz? Sanırım Ebay'de doğrudan geçiyor satıcının hesabına, fakat GittiGidiyor'da öyle değil, önce hizmeti ya da ürünü alıyoruz, sonra satıcının hesabına geçiyor para. Bu nedenle hangisini tercih etmemin daha doğru olacağı konusunda kararsızım. Fikirlerinizi ve önerilerinizi benimle paylaşabilirseniz çok memnun olacağım. O2 UK için bulduğum en uygun fiyatlar olan bu aracıların linklerini aşağıda paylaşıyorum. Sizin bildiğiniz daha uygun fiyatlı bir aracı varsa onu da değerlendirmek isterim. Teşekkürler, hoşçakalın..

EBAY >>http://www.ebay.com/itm/O2-UK-Permanent-Official-100-Factory-Unlocking-Service-For-iPhone-3GS-4-4S-/271030834490?pt=UK_Phones_Software_RL&hash=item3f1ab2553a

GİTTİGİDİYOR >>http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/iphone-3gs-4-4s-factory-unlock-yasal-garantili-62889453

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 19 Ağustos 2012; 3:33:01 >

• Evet bende ne kadar güveneceğimi bilmiyorum bu işlemi yaptıranlar varmı aranızda.. Ben daha uygun bir ilanda buldum ama deidğim gibi güvenemiyorum bu kadar süre a&tt simlock kaldırması zor derken bir anda yaygınlaştı diyede düşünmekteyim..

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/apple-iphone-4-4s-factory-unlock-servisi-1-gun-62679852

mesela üsteki ilan bulduğum en uygun fiyatlı olanı?

Bu işi daha iyi bilenler sizce bu işe girişmelimiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Evet bende ne kadar güveneceğimi bilmiyorum bu işlemi yaptıranlar varmı aranızda.. Ben daha uygun bir ilanda buldum ama deidğim gibi güvenemiyorum bu kadar süre a&tt simlock kaldırması zor derken bir anda yaygınlaştı diyede düşünmekteyim..

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/apple-iphone-4-4s-factory-unlock-servisi-1-gun-62679852

Dostum hattının sim kilidi AT&T'den ise işin kolay. Bildiğim kadarıyla sim kilidi en uygun fiyata, en kolay ve en hızlı açılan hat AT&T. Forumda sırf AT&T sim kilidinin kaldırılması üzerine 50 sayfayı bulmuş bir konu var, o başlığa burayı tıklayarak ulaşabilirsin. Başlıkta yazanları okuduğunda senin bulduğun fiyattan daha ucuza Ebay kanalıyla yaptıranlar var, hem de bir sürü..

Fakat bu konuyu açarken sormuş olduğum sorulara hiçbir arkadaştan yanıt alamadım. Bu işin nasıl yapıldığı tam bir muamma.. Prosedürler operatörden operatöre değişiyor sanırım. O2 UK sim kilidinin kaldırılması konusunda hiç kimsenin bilgisi veya deneyimi yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Evet bende ne kadar güveneceğimi bilmiyorum bu işlemi yaptıranlar varmı aranızda.. Ben daha uygun bir ilanda buldum ama deidğim gibi güvenemiyorum bu kadar süre a&tt simlock kaldırması zor derken bir anda yaygınlaştı diyede düşünmekteyim..

Dostum hattının sim kilidi AT&T'den ise işin kolay. Bildiğim kadarıyla sim kilidi en uygun fiyata, en kolay ve en hızlı açılan hat AT&T. Forumda sırf AT&T sim kilidinin kaldırılması üzerine 50 sayfayı bulmuş bir konu var, o başlığa burayı tıklayarak ulaşabilirsin. Başlıkta yazanları okuduğunda senin bulduğun fiyattan daha ucuza Ebay kanalıyla yaptıranlar var, hem de bir sürü..

Fakat bu konuyu açarken sormuş olduğum sorulara hiçbir arkadaştan yanıt alamadım. Bu işin nasıl yapıldığı tam bir muamma.. Prosedürler operatörden operatöre değişiyor sanırım. O2 UK sim kilidinin kaldırılması konusunda hiç kimsenin bilgisi veya deneyimi yok mu?

Saol arkadşaım bende o konuyu fark ettim buraya yazdıktan sonra..
    Farklı operatörde olsa bu işlere güvenmek taktir edersinki zor... Bende eski geveyli cihazımda yanlışlıkla güncelleme yapınca çözüm bulamamıştım o sırada 3-4 ay önce yeni cihaz aldım geveysiz pasaport kayıtlı kontrol ettim kayıtlıydı 2 hafta önce mesaj geldi cihaz yasadışıdır kapanacak diye, aldığım adamlara telefon ettim o kadar yüzsüzlerki anlatamam lanet olsun deyip birde var olan kaydı silmeleri için 70 Tl daha verdim şansıma yakınımın uygun pasaportu vardıda tekrar o pasaporta kaydettirdim.. Tabi toplamda 190 TL daha ödemiş oldum aynı kapıya geldi garantili cihazla...
    Şimdi eski cihazım için tekrar bir bakayım derken bu furyayı gördüm, son deneyimimden sonra haklı olarak acaba var simkilidi açacakları ortada ama bir süre sonra tekrar kapanma riski varmıdır işte merak ettiğim bu...

• Bence bir kez acıldı mı tekrar kapanma riski yok.

Bu arada coğu operatördeki sim kilitli cihazlar halen açılamıyor.Sadece büyük ülkelerdeki operatörler açılabiliyor.Toplam 15 ülke falan var şuan simkilitli iphoneların acılabildiği.
    Kontratı devam eden telefon için, o operatörün serverına nasıl giriş yapılıp,cihazın simkilidi kaldırılıyor onu bende merak ediyorum.Aklıma tek gelen operatorun buna izin vermesi,aksi taktirde yasadısı bir şey olsa şuana kadar çoktan acık kapanırdı bence.
  • ben Ömer Tekin Bey ile görüştüm Fransadan gelme İphone4g yi en geç çarşambaya kadar çözeceğini söyledi. sonucu buradan bildiririm size.
  • Program konunuzu tam okuyamadım ama
    Ben şahsen 1 Adet at&t cihazı kendi imkanlarım ile Att ile iletişime geçerek 30-35 dk da simfree yaptırdım

İnternette bir konu buldum onu kullanarak yaptım
    İngilizcem iyi olmadıgı icin kuzenimi konusturdum

Belki ornek olur bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaç gündür bende forumlarda dolasıyorum , bnm de kafam da aynı sorular va, konuyu acan arkadaşa teşekkurler
    bnm de ıngıltereden gelmıs bır ıphone 4 üm var, operatoru O2, kontratı gecen ay bıttı , acaba kontrat bittiği için açilir mi ne dersiniz, öyle bir imkan var mı,
  • benim geveyli olarak aldıgım ip4 vardı, ing o2 kilitli,
    SAM ile telefonun push bildirimlerini aktif ediyordum, sonrasında itunes bagladım ve cihazı aktif etme gibi bişey çıktı sürdür butonuna tıkladım...

akşamına cihazın batarya bitince kapandı ve açıldığında hat çekmiyordu, sonra nerden esti bilmiyorum sadece sim kartı taktım ve cihaz çalıştı...simfree şu anda(gerçi korkuma restore edemedim hala:))

şansıma denk geldi de sözleşme süresi mi bitii hala muamma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 22 Ağustos 2012; 0:45:40 >
  • İngiltere 3 three oporatoru iphone 4 vardi ebaydan konusup siparis vermistim. Telefon blocked cikmisti adam parayi iade etmem falan ivir zivir yapmisti hemen paypaldan bir sikayet ebaydan da bi sikayet ettim bi saat sonra geri verdi parami. E bay dan yapmanizi tavsiye ederim sikayet ten cok korkuyorlar. Telefonu actirdim daha sonradan baska bir siteye. Yardima ihtiyacin olursa bana soru sorabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_eddy1001

kaç gündür bende forumlarda dolasıyorum , bnm de kafam da aynı sorular va, konuyu acan arkadaşa teşekkurler
    bnm de ıngıltereden gelmıs bır ıphone 4 üm var, operatoru O2, kontratı gecen ay bıttı , acaba kontrat bittiği için açilir mi ne dersiniz, öyle bir imkan var mı,

İtunes a baglayip geveysiZ biraz bekleyip usb yi cikartin 5 saniye sonra bir daha takin unlocked derse acilmistir yoksa hala kilitlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inso -- 22 Ağustos 2012; 1:15:42 >
  • http://www.cellunlocker.net/ soyle bir site var. Yurt disi forumlarda oldukca olumlu yorum almislar. Bazen 9.99 dolara bile unlock yapiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 22 Ağustos 2012; 2:03:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_eddy1001

kaç gündür bende forumlarda dolasıyorum , bnm de kafam da aynı sorular va, konuyu acan arkadaşa teşekkurler

Ben teşekkür ederim lonely_eddy1001, konunun amacına ulaştığına sevindim. Doğrusu forumda factory unclok işlemleri için bir başlık var fakat oradaki bilgiler ve paylaşımlar sadece AT&T operatöründen sim kilitli telefonların factory unlock işlemlerinden bahsediyor. Oysa bir çok operatör için bu işlem mümkün, fakat hepsinin prosedürü farklı sanırım. Hangi operatörlerde mümkün olduğunu bilen bir arkadaş listeyi bu başlık altına yazarsa faydalı olacaktır sanırım. Her ne kadar prosedürler operatörden operatöre değişse de bu durum factory işlemleriyle bizzat kendimiz ilgileneceksek geçerli. Aracı kullanmadan kendisi halleden arkadaşların nasıl bir yöntem izlediklerini bu başlık altında paylaşarak sim kilit derdinden muzdarip herkese yardımcı olmasını ümidediyorum. Ancak çoğunlukla başvurulan yöntem aracıların kullanılması, bu aracılar nasıl yapıyor, ne gibi bir süreç izliyor bilmiyorum fakat bir şekilde hallediyorlar. Kendimizin uğraşmasına göre hem daha kolay, hem daha hızlı hem de daha garanti oluyor sanırım. Bundan emin değilim fakat en azından şu ana kadar olan izlenimlerim öyle. Bizde bu konu altında hem kendimizin yapabilecekleri yanında hangi aracı daha güvenilirdir, hangisi daha ucuzdur, hangisi daha başarılıdır gibi önemli bilgi ve deneyimlerimizi paylaşabiliriz diye düşünüyorum..

Madem öyle, ben kendi deneyimimden başlayayım. İngiltere O2 operatöründen sim kilitli iPhone 4S'im henüz açılmadı fakat iki gün önce süreci başlattım. Nasıl bir yöntem izleyeceğime karar vermeden önce araştırmalar yaptım, forumlarda sordum, sağolsunlar yardımcı olan arkadaşlar oldu. Bu konuda deneyimi olan bir arkadaşın verdiği bilgiye göre O2'lerde kontrat bitmişse kendiniz halledebiliyorsunuz. Ancak bir O2 hattına ihtiyacınız var, bu hattın kimin adına kayıtlı olduğunu, son aramaların nereye yapıldığını, en son ne zaman, ne kadar ve hangi yöntemle kontör yüklendiğini bilmeniz gerekiyor. Kimilerinin söyediğine göre daha ayrıntılı bilgiler de sorabiliyorlarmış, hat sahibinin doğum tarihi ve benzeri. O2 hattını bir şekilde edinebilirseniz kendinizin halletmesi mümkün görünüyor yani. Ancak dikkat etmeniz gereken şeylerden birisi hattınızda en az 15 pound olması, çünkü sim kilidin kaldırılması karşılığında bu ücret hattınızdan kesiliyormuş, bir diğeri de bu hat ile daha önceden unlock başvurusu ve işlemi yapılmamış olması. Ancak benim burada yazdıklarım sadece araştırmalarımdan ibaret, deneyimi olanlar daha sağlıklı bilgiler verecektir. Bu konu başka bir forumda detaylıca tartışılmış, buraya tıklayarak yazılanları okuyabilirsiniz.

Ben iPhone 4S'i ikinci el aldığım için kontratı bitti mi yoksa bitmedi mi bilmiyordum. Aldığım kişi de İngiltere'de ikinci el olarak aldığı için bu konuda bilgi edinemedim. Dolayısıyla bu yola başvuramadım ve aracılara yönelmek zorunda kaldım. Aracılara yönelmeden önce telefonla ilgili detaylı bilgileri checkmend sitesinden almak oldukça önemli bir konu. Çünkü eğer telefonun çalıntı, bloke, faturaları ödenmemiş ve benzeri bir durumu varsa factory unlock yapılamıyor. Çoğu aracı da bu durumda parayı iade etmiyormuş sanırım, ama edeceğini belirtenler de var. Ha bir de aracıya IMEI numarasını ve hangi operatörden simkilitli olduğunu doğru bir şekilde vermeniz gerekiyor. Bunlar yanlış verilirse de para iadesi yapılmıyor. Checkmend sitesine burayı tıklayarak ulaşabilir ve 1.99 Sterlin karşılığında telefonunuzun detaylı sorgusunu yaptırabilirsiniz. Aracılardan hizmet satın almadan önce sorgulama sonucunu mutlaka paylaşın ve factory unlock yapmaya müsait olup olmadığını sorun. Yapabilirim derse ücretini yatırın ve IMEI numaranızı bildirin. Bu arada benim sorgulama sonucundan çıkan tablo aşağıdaki gibiydi, görüştüğüm aracı bu tablonun factory unlock yapmaya müsait olduğunu söyledi ve başvurumu iki gün önce yaptım.

Yasal ve Kalıcı Factory Unlock Servisleri Hakkında

Aslında sorgulama sonucunda elde edilen bilgiler bu kadar değil, daha detaylı fakat aracıların ilgilendiği kısım burası. örnek sorgulama sonucuna burayı tıklayarak, başvuru formunun nasıl doldurulacağını da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Sorgulama işini tamamladıktan sonra aracı kısmına gelelim. Forumdan bir arkadaşın önerisi üzerine Ebay'den bir aracıya başvurdum ben. Tavsiye eden arkadaşın daha önceden bu satıcıyla deneyimi olmuş ve başarıyla sonuçlanmış. Fiyatı da uygun görünüyor. Ancak aracınızı seçerken ve ödemenizi yaparken şunlara mutlaka dikkat edin, ödemeniz gereken hizmet bedeli operatöre göre değiştiği gibi telefonunuzun marka ve modeline göre de değişebiliyor. Benim seçtiğim aracının iPhone 3GS ve iPhone 4 için talep ettiği ücret 55$, iPhone 4S için ise 60$ civarında. Bu fiyatlar değişebiliyor, ilerde tıklayan arkadaşlar farklı fiyatlar görebilirler. Bana tvsiye edilen satıcının iPhone 3GS ve iPhone 4 factory unlock hizmetine burayı tıklayarak, iiPhone 4S factory unlock hizmetine ise burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Söylediğim üzere ben başvuralı iki gün oldu ve sonucu bekliyorum. Satıcının ifadesine göre O2 UK için factory unlock işlemi genellikle 3 gün içinde tamamlanmakla beraber 10 günü bulabildiği de oluyormuş. Sonucu burada paylaşacağım. Umarım bilgiler faydalı olmuştur. Hoşçakalın..

• quote:

Orijinalden alıntı: N-HakaN

Program konunuzu tam okuyamadım ama
    Ben şahsen 1 Adet at&t cihazı kendi imkanlarım ile Att ile iletişime geçerek 30-35 dk da simfree yaptırdım

Belki ornek olur bu

N-HakaN nasıl bir süreç izlediğini, neler yaptığını yazarsan diğer arkadaşlara da faydalı olacaktır diye düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

http://www.cellunlocker.net/ soyle bir site var. Yurt disi forumlarda oldukca olumlu yorum almislar. Bazen 9.99 dolara bile unlock yapiyorlar.

Bir de benim bildiğim http://allgsmunlock.com/ var ama bana para iadesi ve benzeri durumlardan dolayı Ebay daha mantıklı geliyor. Ayrıca Ebay'deki fiyatlar unlock hizmeti veren sitelerin çoğundan daha uygun..

• at&t 18-25$ ebay'de bir sürü toprated seller var, yukarıda ki arkadaşın belirttiği gibi allgsmunlock en çok bilinenlerden, officialiphoneunlock var birde..

UK O2 açılabiliyor son verdiğim siteden, yalnız fiyatların euro değil pound olduğuna dikkat ediniz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N-HakaN

Program konunuzu tam okuyamadım ama

Belki ornek olur bu

N-HakaN nasıl bir süreç izlediğini, neler yaptığını yazarsan diğer arkadaşlara da faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

https://www.fenomac.com/jailbreak-unlock/42654-at-and-t-factory-unlock-rehberi-ingilizcesi-olan-olmayan-buraya.html

Buradan yardım aldım ama bizim forumda da vardı sanırım.

• Arkadaşlar başvurum sonuçlandı ve İngiltere iPhone 4S'den simkilitli telefonumun kilidi açıldı! Ayın 20'sinde başvurmuştum, 27'sinde açıldı, yani toplam 7 gün sürmüş oldu. Konuyla ilgilenenleri sonuç hakkında bilgilendirmek istedim, hoşçakalın..
  • abd sprint için uygun fiyatlı unlock yapan bir yer yokmu 250 tl den aşağıya bulamadım
  • quote:

Herşeyden önce merak ettiğim aracıların bunu nasıl sağladığı? Bu konuda birçok şey sır gibi.. Herkes tutturabildiği fiyatı veriyor bu aracılık hizmetini sunmak için. Fiyat neye göre belirleniyor onu da bilmiyorum. Ayrıca bir aracının açtırmayı başaramadığı bir telefonu başka bir aracının açtırma şansı var mıdır merak ediyorum. Daha doğrusu simkilidin kaldırılmasındaki başarıda ya da hızda aracıdan aracıya değişen bir durum söz konusu mudur yoksa farketmemekte midir? Bu arada kimilerine göre aracıya gerek yoktur, ingilizce bilenler operatör ile iletişim kurarak kendisi de halledebilir.. Bu doğru mudur ve doğruysa nasıl yapılır?..

Aynı şeyleri bende merak ediyorum

Benimde elimde fransa orange operatöründen sim kilitli bir iphone 4 var. Türkiyede 300 tl istediler, yabancı sitelerde 250'ye düşüyor. Orange'ın sitesini okuduğumda normalde bir müşteri kontrat tarihinden sonra 3 ay'dan önce sim kilidini kaldırmak isterse 76 euro para ödüyor. Ama 3 aydan sonra bedava. Şimdi bu telefon 4-5 aydır bende , yani telefon normal şartlarda bedavaya unlock yapılabiliyor. Ama ben telefonu alan kişiyi tanımıyorum ve elimde ona ait hiç bir bilgi olmadığından yaptıramıyorum. işte benimde merak ettiğim factory unlock yapanlar bunu nasıl yapıyor, fiyatları neden bu kadar değişken ve neye göre ücret talep ediyorlar.

Misal benim telefonum yurtdışında bir siteden 105 euro'ya sim kilit yapılabiliyor.

kontrat tarihinden 3 aydan önce simkilit yapılmak istense 76 eurosu orange'a gidiyor. 29 eurosu aracıya kalıyor. hani belki havale mavale bi takım masrafları vardır , onu bilemem

Ama 3 aydan sonra bedavaya açıldığı için 105 euronun tamamı aracıya mı gidiyor.

Yani bu fiyatlar sadece operatörün kontrat bozma cezası + aracılık payı'mıdır. Eğer öyleyse belirli bir süre sonra bedavaya yapılabilen işlemler için neden bir indirim yok .

Eğer yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.