Şimdi Ara

Yaşam'ın Kaynağı [Ölümden Sonra Yaşam]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir insan doğuyor. Sırasıyla ilkokul, lise ve üniversiteyi bitiriyor. İyi veya kötü bir meslek sahibi olduktan sonra evleniyolar. Bir süre sonra yeni bir çocuk dünyaya geliyor vsvs. En sonunda emeklilik geliyor ve ölüm yavaş yavaş hissediliyor. Michael Corleone gibi sandalyede otururken ölüyorsun. Ölürken ne hissedilir? Herhalde insan yaşadıklarını hatırlar. Peki ya bundan sonra?

I Origins diye film izlemiştim. Bir bilim adamı göz hakkında araştırmalar yapıyordu. Adamın sevgilisi ölüyor aradan 7 yıl sonra adam veritabanını kontrol ettiğinde sevgilisinin gözüne sahip biri Hindistan'da gözüküyor. Adam oraya gidiyor ve 7 yaşındaki bir kız çocuğuna ulaşıyor. Kız'la birlikte Otel'in asansörüne binerken kız birden korkmaya başladı. Çünkü sevgilisi asansörde ölmüştü.

İşte bu olay Reenkarnasyon dedikleri şey. Bu mümkün olabilir mi? Sürekli farklı bir hayat yaşayabiliyor olabiliriz. Reenkarnasyon gerçek olsa Dünya nufüs'u neden artıyor?

Konuyu değiştiriyorum. Biraz eskilere gidelim. Antik Mısır'da herkesin bildiği üzerine değişik şekiller var. Biz bunları hep bişeylere benzetiyoruz. Tank, helikopter, uçan cisimler vsvs. Belki de evren hep sıfırlanıyordur. Yaşam ordan oraya sürükleniyordur. Ata'larımız öyle bir sorunla karşılaşmış ki gezegenlerini terketmiş zorunda kalmış olamaz mı?

Not: Sadece merak ettiklerimi, düşündüklerimi yazdım. Bilgili, benden büyükler aydınlatabilirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayJupiter -- 4 Eylül 2015; 19:24:29 >

• Hocam zaten savunmuyorum. Ama beynimizin bir kısmı sıfırlanıyor olamaz mı? Yani belki de hatırlamıyoruzdur.
  • Çok garip konular hocam.
  • Yeni yeni başlıyorsun sorgulamaya..
    Aramıza hoşgeldin kardeş.
    Fazla düşünme,kaybolursun.
  • Hocam biz benzetiyoruz da o çağda adamın yapacak imkanı varsa çizecek imkanı da vardır.

Ufacık bir kalıntı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki. Sıfırlanacaksa zaten yeniden farkı olmaz bu sefer de normal yeni bi birey olur.

Bu arada kızın korkma sebebi nedir. Kuran'a inanıyorsan ben o cin görmüştür de diyebilirim. Ya da kuzenim psikolojikk sıkıntılı halüsinasyon görüyordu önceden öyle de olabilir. Yani konuyu neye inanmak istiyorsan o tarafa çekersin çünkü bu kanıt sağlayamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reenkarnasyon da iyi aslında ha. sadece sen bilirsen sürekli şansını denersin. bi bakmışsın zenginsin bi bakmışsın fakirsin denersin şansını hep
  • Bence aynı hayatı defalarca yaşıyoruz.

Hiç mi dejavu yaşamadınız?

Hiç mi yeni tanıştığınız birini sanki yıllardır tanıyormuş gibi hissetmediniz?

Bence bunlar tesadüf değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cezaevinde Yaşam Nasıl?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: srenkenstein

Hocam biz benzetiyoruz da o çağda adamın yapacak imkanı varsa çizecek imkanı da vardır.

Ufacık bir kalıntı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz ki. Sıfırlanacaksa zaten yeniden farkı olmaz bu sefer de normal yeni bi birey olur.

Bu arada kızın korkma sebebi nedir. Kuran'a inanıyorsan ben o cin görmüştür de diyebilirim. Ya da kuzenim psikolojikk sıkıntılı halüsinasyon görüyordu önceden öyle de olabilir. Yani konuyu neye inanmak istiyorsan o tarafa çekersin çünkü bu kanıt sağlayamazsın

Hocam veritabanında arama yaptığında o küçük kıza ulaştı yani tekrar doğmuş. Önceden asansörde öldüğü için (sebebini bilmeyek) korktu.

quote:

Orijinalden alıntı: FrkN67

Bence aynı hayatı defalarca yaşıyoruz.

Hiç mi dejavu yaşamadınız?

Hiç mi yeni tanıştığınız birini sanki yıllardır tanıyormuş gibi hissetmediniz?

Bence bunlar tesadüf değil.

Katılıyorum hocam.

quote:

Orijinalden alıntı: -Reikokuna

reenkarnasyon da iyi aslında ha. sadece sen bilirsen sürekli şansını denersin. bi bakmışsın zenginsin bi bakmışsın fakirsin denersin şansını hep

Hocam dediğim gibi öldüğümüz de beynimiz sıfırlanıyordur. Sen pencereden atla dene şansını bi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayJupiter -- 5 Eylül 2015; 17:18:12 >

• Reenkarnasyon olayını bilmiyorum ama dünyanın sıfırlandığını düşünüyorum.yada inanıyorum her neyse.Bir döngü içerisinde keşfederek gelişerek nüfusumuz teknoloji vs. üst seviyeye geliyor ve bir limite ulaşınca herşey yerle bir oluyor afet vs. Tekrar insanlar sıfırdan keşfetmeye yükselmeye başlıyor.kafamdaki düşünce böyle

• quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Reenkarnasyon olayını bilmiyorum ama dünyanın sıfırlandığını düşünüyorum.yada inanıyorum her neyse.Bir döngü içerisinde keşfederek gelişerek nüfusumuz teknoloji vs. üst seviyeye geliyor ve bir limite ulaşınca herşey yerle bir oluyor afet vs. Tekrar insanlar sıfırdan keşfetmeye yükselmeye başlıyor.kafamdaki düşünce böyle

Öyle bir düşünce kafam da vardı. Bi filmdede o konuya değinilmişti. 3. Dünya Savaşından sonra her şey sıfırlanıyor. Hayatta kalan insanlar teknoloji vs. merak edip araştırıyolardı. Peki ya ölüm hocam? Peki ya biz öldükten sonra ne olacak hocam? Nereye gideceğiz?
  • BayJupiter kullanıcısına yanıt
    Ölüceğimizi bile bile umutla hayallerimizle planlarımızla yaşıyoruz.hayatta garip olan da bu.Bilincimiz ölüm ötesi hakkında yorum yapamaz.belki bişeyleri bilseydik hemen ölmek isterdik intihar ederdik kimbilir.ne kadar düşünürsek düşünelim ölümden ötesine belleğimiz yetersiz

• Arada düşünüyorum. Hayat belki de GTA'dan ibaret. Belki de Counter. Keşke öyle olsa.

• Öldükten sonra başka bir dünyaya geçeceğimizi düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpi0n42

İşte bu olay Reenkarnasyon dedikleri şey. Bu mümkün olabilir mi? Sürekli farklı bir hayat yaşayabiliyor olabiliriz. Reenkarnasyon gerçek olsa Dünya nufüs'u neden artıyor?

Hocam yukaridaki dikkatimi cekti. O anlattiginiz olay cok ilginc ve gercek varsayalim:

Simdiye kadar biri sana gelip ben senin şu ölen yakininim demez miydi ? Cogu kisi birine derdi cunku insanoglu duramaz yani gider der sana reerkarnasyon var yeni bi yasamimiz olacak diye

şimdi eğer reenkarnasyonu gerçek olarak ele alırsak bu belirli bir öğretinin kavramıdır. yani eğer reenkarnasyon gerçekse tabii olduğu öğretinin de gerçek olması gerekiyor. reenkarnasyonda ruh yeniden doğar taa ki (farklı öğretilerde farklı terimlerde kullanılan) nirvanaya ulaşana kadar. yani sonuçta reenkarnasyon gerçekse evrende belirli bir düzen vardır, ve bu reenkarnasyon bir amaca hizmet etmektedir.

ayrıca nüfus artışı ile ilgili olan sorulara kendi fikrimle cevap vermek istiyorum. reenkarnasyonu konu alan bütün öğretilerde her şey tek bir özden varolmuştur. yani gelişmiş yaşamın da sadece dünya'da varolmadığını kabul edersek ruhun sadece insan bedeninden insan bedenine geçmesi saçma olabilir. bu olayı geçersek bazı öğretilerde ruhun gelişiminin önemi anlatılır. yani hayvan olupta insan olan birinin daha sonra tekrardan hayvan olması mümkün değildir. yani makara geçmek için söylenen aa eşek öldürdüm öbür hayatımda eşek olacağım gibi bir olay yoktur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.