Şimdi Ara

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hava tehdidi olup olmadığını hava savunma sistemi kurulu olmadan nasıl anlayacaklar. 12 saatte kurulacak ise 12 saat süresince savunmasız kalmış olmuyor muyuz? Bu kısım bende cevapsız kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F16 Blok 30 lar dışında üretici firmadan lisans anlaşmamız olmadığını biliyoruz. Özgür modernizasyonu blok 40 ve üzerine nasıl uygulanacak bilemiyorum. Şu anda blok 30 dışında hiçbir f16'ya yerli mühimmat takamıyoruz.

• S-400'ler Ankara'da hangarda duruyor hocam ne ile karşı taaruza geçmeyi planlıyorsunuz sapanla mı?

Kürecik radarı ile düşman füzesini tespit ettin, S-400'leri Ankara'dan çıkarttın İran sınırına gönderdin, sonrasında S-400'leri kurdun ettin aradan 12 saat geçti. Bu 12 saat içerisinde düşman füzesi havada dolanıp "Şunlar S-400 kurana kadar bekleyim de öyle düşeyim" diyecek değil ya. Sen olay yerine varıp, reaksiyon verene kadar zaten o füze çoktan düşmüş olur.

Ayrıca S-400'leri başka sistemler ile entegre kullanamazsınız. Bizdeki radarlar NATO standartlarında üretiliyor. NATO standartlarında üretilmiş bir radar ile Rusya'nın S-400'ünü bir arada kullanamazsınız.

Uzun lafın kısası sahada aktif S-400 yok, hepsi Ankara'da hangarda duruyor. Bir yere götürüp, kurması, aktif etmesi ise 12 saat sürüyor.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    F35 işi geçti artık, alsak bile bakanın dediği gibi imalata girip alırsak 40 tane, bizim uçak, iktidar değişmez veya yeni gelenler abd uşaklığı yapmazsa seri üretime geçecektir. Ok yaydan çıktı artık.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Durduk yere de kimse saldırmaz ama değil mi? Bunun bazı sebepleri olur, önden işaretleri olur? En başta 12 saati uzun bir zaman olarak görmen yanlış.

• vs-fb kullanıcısına yanıt
    İyi ortada bizimle alakalı bir tehdit mi var? Türkiyenin şu anda çalışan radarları da var zaten, hava sahamız yol geçen hanı da değil.

• omanner kullanıcısına yanıt
    Suriye sınırı, Yunanistan, Karadeniz den gelecek bir yanlış füze, Ermenistan. Buralar bence ciddi tehditler. Ayrıca o çalışan radarlar tabiki tespit edecekte, önemli olan yok edebilmek. Çok şükür üretilen yerli hssler var ama yeterli değil.

Düşmanın insiyatifini kaldık yani   Haber verirse ne güzel yok haber vermezse vay halimize  

Bir tehdit varsa onların çalışacağına %100 eminim, askerimize güveniyorum, biz her şeyi bilemeyiz sonuçta, bunlar profesyonel insanlar.

Hocam bir ülke diğer ülkeye oturduğu yerden tek bir tuşa basarak saldırmıyor. Bunun bazı alametifarikaları var. Rusya ukraynaya girmeden 3 ay önce amerika söylemeye başladı. Farkettiyseniz bir risk durumunda konsolosluk personelleri direk geri çağrılıyor. Lojistik ve ikmal yapılıyor. Orduya bilgi ve emir veriliyor. Bir sürü süreç var konu ile ilgili.

Bunun yanı sıra soğuk savaş döneminden beri birçok ülkenin bu tip konularda erken uyarı sistemi halihazırda var.

Bahsettiğiniz senaryo pek olası değil, bunun yanı sıra ankaradan s400 ü çıkarıp iran sınırına göndermek gibi bir senaryo yada ihtiyaç yok ortada. S400 ü en fazla bir dağın tepesine çıkarırsınız.

Eğer bilgi almak isterseni, şu kanaldaki videoların hepsini teker teker izlemenizi tavsiye ederim. Bu ve benzeri çok sayıda açık kaynak bilgi mevcut. Önceki paylaştığım linklerde de detaylar mevcut.

Bkz.
    Kokpit Airyoutube
    S400 Krizi Bahane. ABD’nin korkusu TAFİKS Türk Askeri Kripto Güvenlik Yazılımı ve Silah Entegrasyonu
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3QTyOuiN3qk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 16:43:51 >

Merak ediyorsanız bu videoda çeşitli faydalı bilgiler içeriyor bkz.

youtube
    Siper Hava Savunma Sistemi Sohbeti. Hisar U-Siper Farkı, G-40 Siper Füzesi mi Oluyor, Ramjet Projesi
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Bq53dIU-mAk

Hacı Abi önceden saldıracaz diye haber vermiyorlar, Ruslar Suriyede 40 asker uyuduğu sırada vurmuştu, bilselerdi uyumazlardı herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Dayı adresi karıştırmış burası mahalle kahvesi değil.

Konuya dönecek olursak da S-400 nasıl artık sorun değilmiş onu neden açıklamamış. Zaten bunlara göre daha önce de sorun değildi? istediğimiz zaman kuracaktık?

Tipik AKP’li masalları.

NATO’nun bu S-400 konusunda ne dediği malum. Bu sistemler NATO’nun kendi askeri sistemleriyle uyumlu değil. Bu yüzden bize yaptırım uyguladılar ve totomuza 2019 yılında tekmeyi vurup kovdular. Zaten bu yüzden antika F-16’ların filan peşine düştük. Şimdi ne oldu da F-35 meselesi gene piyasaya çıktı?

Trump geldi olaylar değişti diyeceğim ama 2019’da bizi kovan da Trump’dı zaten. Koskoca (yani öyle değilde öylemiş gibi yapalım) devlet yöneticisinin söyledği şeye bak ‘’ SIKINTI YOK (ARTIK SORUN DEĞİL) ‘’

Bunların yaptığı devlet yöneticiliğini ben de yaparım puhah

• onatba O kullanıcısına yanıt

S-400'ü 7/24 çalıştıralım diyen yok. S-400'ü belirlenen bölgelere konuşlandırırsın, bir tehdit anında görevini yapar.

Eski Savunma Bakanı çıkıyor, 2.Dünya Savaşında Danimarka'yı 6 saatte işgal ettiler diyerek İsrail'in Türkiye için tehdit oluşturduğunu söylüyor. İsrail senin için tehdit oluşturuyorsa S-400'leri kurarsın Güney sınırını hazır olduğunu gösterirsin.

Bir yandan ise siz diyorsunuz ki tehdit filan yok, tehdit olması için şunların olması lazım, S-400'lerin gitmesi için bunların olması lazım diyorsunuz.

İstanbul, Çekmeköy'de 15.Füze Üssü vardır. Bir tehdit olsun veya olmasın Hawk sistemleri orada hazırda bekler.

Demek ki neymiş? S-400 veya başka herhangi bir sistemi konuşlandırman için tehdit olmasına gerek yokmuş.

Tehdit olsun veya olmasın o sistemi oraya konuşlandırırsın, tehdit durumunda açar kullanırsın.

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Konuyu başka yerlere çekiyorsun, radar başka bir şey, şu anda da radarlarımız çalışıyor.
    Ayrıca askerlerin hiç uyumadığını falan mı düşünüyorsun? Ne alaka?

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Hayatımda kahveye gitmedim çok uzman kardeşim, her şeyi biliyorsun maşallah, savunma bakanı bile senin kadar bilmiyor.

• Akepeden masallar bitmiyordu!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Hocam gönderdiğim videolarda konu net ve açık şekilde uzmanı tarafından anlatılıyor. Bende gündelik siyasete pek değinmeden yüzeysel olarak anlatmaya çalıştım.

Ancak anlamadığınız bir nokta var.

S400 gibi çok unsurlu taşınabilir yüksek irtifa hava savunma sistemini sınıra değil, mümkün olan en yüksek yere yerleştirmeniz gerekiyor.

S400 sadece yüksek irtifa uzun menzilli hava savunma sistemi. Alçak ve orta irtifa kullanımı için geliştirilmiş bir sistem değil.

Bahsettiğiniz yüksek hızlı balistik füzeleri durdurma kabiliyeti olan bir sistem dünya üzeründe yok, durdurması en muhtemel sistem de S400.

Gönderdiğim kanalda detaylıca anlatılıyor. O kanalda anlatılan bilgiler bu sorularınıza cevap olacak nitelikte.

Bkz.
    Kokpit Airyoutube
    Radar Türleri, Çalışma Prensipleri, Frekans ve Hücre Yapıları, Kullanım Alanları-Kanalımıza Özgü
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=9ivWRMQbos8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 19:17:31 >

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Kokpit Airyoutube
    Siper Hava Savunma Sistemi Sohbeti. Hisar U-Siper Farkı, G-40 Siper Füzesi mi Oluyor, Ramjet Projesi
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Bq53dIU-mAk

Şu videoda detaylı bir şekilde anlatılmış neyin ne olduğu hocam.

+
    Kokpit Airyoutube
    S400 Krizi Bahane. ABD’nin korkusu TAFİKS Türk Askeri Kripto Güvenlik Yazılımı ve Silah Entegrasyonu
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3QTyOuiN3qk

Bu arada kanalın bazı videoları kaldırılmış. Eski videolarda daha çok teknik detay vardı. Eski videolara erişebilirseniz teknik detaylar hakkında daha net bilgiler edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 19:7:55 >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz videolara baktım. Eleman neyin uzmanı bilmiyorum, teknik detaylardan bahsetmiş ama ben teknik detayları tartışmıyorum, S-400 onu vurur, bunu vurmazda demiyorum.

Bir önceki mesajımda durumu örnek vererek anlattım ama siz hala konuyu başka tarafa çekiyorsunuz. Tekrar söylüyorum ben teknik detayları tartışmıyorum.

Siz diyorsunuz ki S-400'ler tehdit olacağı zaman Ankara'dan olay yerine gitsin, orada kurulumu yapılsın aktif edilsin, tehdit sona erince Ankara'ya geri dönsün. Ben diyorum S-400'ler tehdit olabilecek bölgelerde her daim olsun ve tehdit durumda aktif edilsin. 15.Füze Üssü örneğini bu yüzden verdim bak Hawk bataryaları orada sürekli duruyor tehdit olsun veya olmasın ama anladım ki ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz. Belli ki biz anlaşamayacağız, sabaha kadar uzun uzun bunu tartışacak değilim zaten o kadar da boş vaktim yok. Bu konuyu daha da uzatmanın bir anlamı yok size iyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.