Şimdi Ara

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu zatın söyledikleri komple palavra,uçak falan alamayacaklar ve mmu palavrası ile halkı uyutmaya devam edecekler. hayırlı işler....

• Ferrari kullanıcısına yanıt

Evet Türkiye ile görüşülecek birşey yok dedi ,sonra rusların hava saldırısı sonrası aynı gün 27 şubat 2020 Bahar Kalkanı Harekâtı veya İdlib Operasyonu başladı bir hafta rusların masaya oturması için yetti

bakıyorum da vurulan s-400 radarı s-300 bataryasından onlarcası vurulan panstirlerden bahsetmiyorsun ,tb2 üzerlerinde cirit attı :))

uçak düşürülmesi sonrası savaşmamak için evet ruslardan özür dilendi çünkü sen işte resmi göremeiyorsun eğer o gerilim tırmandırılsaydı ki ilk vuruşu da biz yapmıştık (kimlerin ne için yaptığıda 2016 da belli oldu) rusya Türkiye ile savaştırılacaktı , o zaman ukrayna ile savaştırılmasına gerek kalmayacaktı

iki liderde itidalli davrandı ,hatta hatırlayamadın herhalde Rus büyükelçide Türkiyede canlı yayında öldürüldü ,herşeyi denediler

patriot hakkında da yanlış bilgilere sahipsin ,o ihaleyi çin kazandı ,teknoloji transferide içeriyordu ,ama çalışınca diğer sistemleri bozduğu için sınavı geçemedi , italyan fransız ortaklığı teknoloji paylaşmam dedi

abd de kesinlikle paylaşmayız parayı verin alın dedi , 7.5 milyar dolar ve beş para etmez sistem ,kendi şartları ile satmak istiyor o isterse açıp kullanacaksın öyle sistem mi alınır

f-35 leride vericez dediler ,karar çıktı , parası ödendi verdiler mi ?

yani istediğimiz şartlarda patriotu bile asla vermediler , verdiler de biz almadık koca bir yalan , abd asla Türkiyenin hava savunma sistemine sahip olmasını istemedi istemeyecek çünkü nihai hedefleri Türkiye bunu da göremiyorsan ..

evet hava savunma sistemini hem de en gelişmişini bize ruslardan başka satan olmadı ,üstelik abd 7.5 milyar dolar istedi biz daha üstününü 2.5 milyar dolara aldık

nükleer santrali de parası verildiği halde ne japonya ,ne fransa ,ne de kore kurmadı ,kulaklarını çektiler kurmadılar sadece ve sadece ruslar kurdu ,Türkiyeye ağır sanayiide demir çelik fabrikalarını ,rafinerileri ruslar kurdu abd gibi kola fabrikası açmadılar

s-400 konusunda tezin çöktü gayet net açıkladım , sen defalarca kurulsun hazır beklesin dedin , şimdide oraya gönderelim diyen yok diyorsun , s-400 bu kadar stratejik olmasa abd ısrarla s-400 leri göndermemizi istermiydi

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Birader senin gözün mü kör ben anlamadım ki birde kendi kendine havalara girmişsin yok tezin çöktü diye. Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Önceki mesajında diyordun ki ne ABD ne de Avrupa bize hava savunma sistemi satmadı. Ben ABD'nin satmak istediği Patriot paketlerinin linkini attığım zaman ise "Yok sen yanlış biliyorsun, Patriot satmak istediler ama teknoloji transferi vermediler" diyorsun. Ulan ben ABD'nin satmak istediği Patriot'ların linkini buraya atmasam millete "ABD bize Patriot satmadı" diye yutturacaktın. Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

ABD'nin satmak istediği Patriot paketinin neresinde yazıyor "o isterse açar öyle kullanırsın" diye? Kafandan tezler uydurup duruyorsun ama gerçekler ile sürekli çelişkiye düşüyorsun.

ABD, Patriot'u 10 yılda geliştirmiş, 1-1,5 Milyar Dolar para akıtmış bu sistemi geliştirmek için. Teknolojisini neden versinler?

Rusya'dan S-400 aldın diye Rusya sana S-400'ün teknolojisini verdi mi? Çin'den HQ-9'ları alsaydık teknolojisini verecekler miydi?

Bir önceki mesajımda "S-400'leri oradan oraya gönderelim diyen yok" dedikten sonra "S-400'leri belli başları yerlere konuşlandırırsın, yetmediği yerlere ise elindeki diğer hava savunma sistemleri olan HİSAR-O, HİSAR-U veya Siper gibi sistemleri yerleştirirsin hava sahanda açık nokta bırakmazsın." demişim.

ama bundan bir kaç ay öncesine kadar, "S-400'ler hangarda değil, sahada aktif görevde" diyen sen ve senin tayfan şimdi S-400'ün hargarda olmasını gerektiğini savunacak pozisyona gelmiş.

Ayrıca Suriye'de hangi S-400 radarını vurmuşuz? Suriye'de bir tane S-400 sistemi var o da Rusya'nın Khmeimim Hava Üssünde duruyor.

Yani Rusya'nın Suriye'de ki hava üssüne saldıracaksın, Putin'de zavallı bir şekilde "pardon abi kusura bakma gel sana S-400 verelim, gel senin Akkuyu'yu yapalım ama yeter saldırma artık" diyecek öylemi?

Hiç güleceğim yoktu valla Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Ukrayna savaşında Rusya'nın 200 bin askeri öldü, havaya uçurulan S-400'lerin haddi hesabı yok ama Putin bırak Avrupa ve ABD ile masaya oturmayı adamlara hergün tehditler savuruyor.

Biz ise Suriye'de Rus S-400 sisteminin "radarını" vurduk diye (ki o da yalan) Putin gelecek bizimle masaya oturacak öyle mi? Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

34 askerimizin Rusya tarafından vurulduğu olaydan sonra evet Bahar Kalkanı Harekatı oldu. Bahar Kalkanı Harekatı sırasında yani o bir haftalık süre içerisinde Suriye Ordusuna ait hedefleri vurduk. Rusya'ya ait hedeflere dokunmadık. S-400'ün radarını vurma olayı hiç yaşanmadı.

Harekat başladıktan bir hafta sonra Erdoğan, Moskova'ya Putin'in yanına gitti ve İdlib'de ateşkes ilan edildi. Hatta bu Putin'in bizi 2 dakika boyunca kapıda beklettiği olay yine bu görüşme sırasında oldu. Rusya hem askerimizi vurdu, hem bizi 2 dakika boyunca kapısında bekletti.

Şimdi onu bunu boşver de bak ne diyeceğim;

Putin bizimle masaya oturmak zorunda kalmış. Ukrayna'da 200 bin asker kaybettiğinde canı sıkılmayan Putin, Suriye'de S-400 sisteminin radarı vurulunca çok içerlemiş.

S-400'leri ise Ankara'da ki İdris Dağı'nın tepesine çıkartığımızda bütün Türkiye'yi koruyabiliyormuş.

Bir itirazınız yok ise benlik bu kadar size kolay gelsin, iyi forumlar. Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 30 Kasım 2024; 14:47:27 >

ne yazdığmı biliyorum birader , istediğimiz şartlarda abd bize patriot satmadı ,f-35 lerin parası bile ödendi sattı mı ??

çin sistemi testleri geçseydi teknoloji transferi içeriyordu

rusya o ihaleye girmedi benim sistemim diğerleri ile yarışacak değil en iyisi dedi

"S-400'leri belli başları yerlere konuşlandırırsın, yetmediği yerlere ise elindeki diğer hava savunma sistemleri olan HİSAR-O, HİSAR-U veya Siper gibi sistemleri yerleştirirsin hava sahanda açık nokta bırakmazsın." demişim." diyorsun belli başlı yerlere konumlandırdıktan sonra tehdit noktan değişirse toplayıp gitmek çok daha sıkıntılı ve belli başlı yerlerle tehdit noktan arası çook uzuyor , savunduğun fikrin geçerliliğinin olmadığını ve mantıksız olduğunu anlamana rağmen neden ısrar ediyorsun birader.

Ankaradan kurulmamış şekilde alıp tehdit sahası neresiyse alıp götürmek çok daha hızlı ,hemde tehdit oluşana kadar korumak çok daha kolay

Bahar kalkanı harekatından önce putin ne diyordu ,34 şehidimiz sonrası Türkiye fazla ileri gitti dedi,Türkiye ile görüşecekmisiniz dediler , hayır görüşmeye gerek yok dedi

evet zorla masaya oturtulduğu için bizi 2dk bekletti ama ne kadar sinirli olduğunu da görmüşsündür ,haa bundan sonra libyada da karşılaştık ,orada da duman ettik onları , ermenistanda da karşılaştık , kılıçlar çekildi iki tarafta birbirini tarttı masaya oturdu , putin Türkiyenin gücünün farkında biz öyle ukrayna gibi değiliz , bizde Rusyanın gücünün farkındayız

adamların uçağını düşüren tek nato ülkesiyiz , adamların büyükelçisini canlı yayında öldürüldüğü tek ülkeyiz buna rağmen komşuysak ve ticaretimiz ilişkilerimiz devam ediyor savaşmıyorsak bu çok büyük başarıdır , ukrayna naptı yahudi bir komedyen yüzünden perişan oldu ,lider farkı güç farkı ..

bize hava savunma sistemi satan tek ülke Rusyadır hiçbir sözde müttefik ve nato ülkesi satmamıştır hatta suriye opresyonlarında sadece Natodan İspanya patriotlarını tuttu diğer tüm nato ülkeleri patriotları çekti

s-400 tek başına koruyamaz ama büyük bir güç çarpanıdır ,biz ona yakın savunma sistemi üretene kadar büyük eksiğimizi açığımızı ciddi dercede kapatmıştır ,tüm Türkiyeyi iki setle mi koruyacaksın diyede ben sana sormuştum birader , 2 set tüm Türkiyeyi korur diyen yok Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

bilgin olan bir konuda tartışmak dileğiyle Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Aynen öyledir. Seninkilere söyle Putin'in kulağını bir daha çeksinler yine sağa sola bomba atmaya başlamış Suriye'de. Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

biz Türkler ne zaman ne yapacağımızı biliriz rahat ol Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

israilde bombalıyor , abd pkk/pyd ye en gelişmiş silahları veriyor helikopter eğitimleri dahil ,ukrayna gibi onları da Türkiyeye karşı hazırlıyor o zaman göreceğiz neler olacak Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

rusya kendi toprağındaki ukraynılaları temizlemekle meşgul bir şey yapamaz ,ukrayna attacks ları da kullanmaya başladı ,israil neredeyse suriyedeki rus üssünü bombaladı çıt yok

Lawrow ile Fidan dün görüştüler zaten

bu coğrafyada bizim en büyük düşmanlarımız ruslardan önce abd ingiltere israil dir . tırlar dolusu yardım ,son teknoloji silahlar , ileri askeri eğitim tümünü abd veriyor , tusaş saldırısı bile cia in işi değil mi ?

Bunları bana demeyeceksin. ABD'den, İngiltere'den hala daha kim silah satın alıyorsa onlara diyeceksin. "İsrail ile ticari ilişkileri kestik" dedikten sonra bile İsrail ile ticaret yapmaya devam edenlere diyeceksin.

https://x.com/filistinicinbin/status/1850592401414381926

Eğer ki en büyük düşmanın ABD ise o zaman gideceksin İncirlik üssünü kapatacaksın, hala F-35'leri alabilirmiyiz diye ABD'yi zarflamayacaksın, ABD bize F-16 satsın diye gittik İsveç'i NATO'ya aldık. Adama sormazlar mı bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye?

Yok Putin'e diz çöktürdük, yok Rusya'nın S-400'ünü vurduk diye kaç gündür palavra üstüne palavra sıkıyorsun. Putin bizimkileri 2 dakika kapıda bekletti diyorum "tabi bekletecek zorla masaya oturttuk" diyorsun. Yani dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi ciddi gerçekten şu yazdıklarına inanıyor musun anlam veremiyorum. Yok, ben ciddiyim diyorsan eğer ben hayatımda böyle omurgasızlık görmedim.

Ayrıca "biz Türkler" filan hayırdır? Kim Türk kim Türk değil artık ona da mı karar vermeye başladın? Seviyeyi iyice düşürdün ki kaç gündür sana fazla bile sabır ettim. Putin'in kulağını çekin diyorum onu bile ciddiye alıp cevap yazmışsın daha ne diyim ki ben sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 1 Aralık 2024; 21:19:10 >

• @Ferrari

Kaan üretilene kadar uçak almak zorundayız , önce s-400 leri açmasak da kuralım diyordun , şimdi de uçak almayalım mı diyorsun

putin bizi 2dk bekletti diyorsun , peki putin neden bize en iyi hava savunma sistemi s-400 leri sattı ?? neden kimsenin parasıyla bile kurmadığı nükleer santrali kurdu ? neden gazı satmak için Türkiyeyi birlikte merkez yapalım dedi ,neden tahıl koridorunu bizle beraber yaptı ? neden 2. nükleer santralide birlikte yapalım dedi ? neden milyonlarca rus turisti Türkiyeye gönderiyor ,yunanistanada gönderebilirdi ?neden bizle anlaştı

kaan üretilene kadar ihtiyaç duyulan f-16 ları bile satmıyordu abd ne oldu da satmaya karar verdi

palavra sıkan sensin , israille ilişkiler kesildi , israil bile bunu söylüyor sen hala palavraya devam , x teki tweet delil öyle mi ,peki uluslararası mahkemeye Türkiye taraf olup ,delil verdi ve netanyahu ya tutuklama kararı çıktı bunu Türkiye başardı sen palavraya devam biz Türkler uluslararası mahkemede netanyahuyu suçlu ilan ettirdik ,sen bu yalan x haberine inanıyorsan da böyle omurgasızlık görmedim

yeterli güce ulaşınca amerikanın da hesabı görülür rahat ol , daha zamanı var , incirlikte kapatılır ,adım adım ,Türk Birliği boşuna kurulmadı ,Türkiye eski Türkiye değil Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Hocam Rusya harici ulkelerin nukleer santrali parasiyla dahi kurmadigina dair kaynaginiz nedir? Burada acik bir sekilde bizim Japonlarin teklifini pahali bulup reddettigimiz yaziyor:

"2013 yılında Türk hükümetinin Şinzo Abe hükümetiyle imzaladığı ve Japonya'nın Fransız Engie konsorsiyumuyla ortak geliştirdikleri Sinop nükleer santral projesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın fizibilite çalışmasına takılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019'da Japonya ziyareti öncesinde verdiği bir demeçte "Hem maliyet hem de takvim bakımından başlangıçtaki anlaşmayla uyum içinde olmayan bir tablo ile karşılaşıldığını" söylemiş ve projenin ilerlemediğini teyit etmişti."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz link açılmıyor ve şu mesaj çıkıyor

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta

Zaten 2019 ziyaretinde yazdığınız cümle durumu anlatıyor

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019'da Japonya ziyareti öncesinde verdiği bir demeçte "Hem maliyet hem de takvim bakımından başlangıçtaki anlaşmayla uyum içinde olmayan bir tablo ile karşılaşıldığını" söylemiş ve projenin ilerlemediğini teyit etmişti."

japonya neden sonradan çark etmiş Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta  sam amcası öyle istemiştir , hava savunma sisteminide avrupadan alacaktık verdiler mi hayır ,silah satarken ne diyor almanya pkk ya karşı kullanmazsan veririm

Aslında japonlar yapacaklardı ama hep bir bahane çıktı aslında bahane değil kasıtlı yaptırılmadı diyelim , bahane nedeni iran ile aynı aslında , bu coğrafyada nükleer sahibi olunmamız istenmiyor ,yoksa niyetine rahmetli Menderes zamanında girilmişti ,o günden beri yapılmaya çalışılıyor düşün ,ekonomik olarak yapım gücüne ise sadece bu dönemde erişilmiş , wiki de tarihçesi var

nükleer santral uranyum zenginleştirme için kullanılabiliyor ayrıca petrole bağımlılığın azalıyor , elektrik fiyatı büyük güçtür bakınız almanya rusyadan ucuz gaz anlaşmasını sonlandırdı,elektrik üretimi pahalı hale geldi ,ne oldu şimdi fabrikaları rekabet edemez oldu ,vw mercedes fabrika kapatmayı konuşur oldu

Hocam parasiyla dahi yapmiyorlardi dediniz ya siz. Ilk attigim link bu:

bbc news türkçe
    Eski Japonya Başbakanı Naoto Kan: Türkiye'ye nükleer enerjiyi tavsiye ettiğim için pişmanım, utanç duyuyorum - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56247979.amp

Fiyatinin artma sebebi de:

"Japonya basınına yansıyan bilgilere göre 11 Mart 2011'de Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki kaza ve sızıntı sonrası, yurtiçi-yurtdışı santrallerin inşasında eski güvenlik protokollerinin değiştirilmesi ve yenilerinin eklenmesi, Sinop gibi projelerinin maliyetlerini büyük ölçüde arttırdı."

bbc news türkçe
    Sinop Nükleer Santrali: Mitsubishi 'Çekilmedik' diyor, tereddütler neler? - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46486857.amp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

2011

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’tayeni yaşam gazetesi | yeni yaşam
    Sinop’ta nükleer muamması
    https://yeniyasamgazetesi6.com/japonya-sinop-ngsden-vaz-mi-gecti/

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’tabbc news türkçe
    Sinop Nükleer Santrali: Mitsubishi 'Çekilmedik' diyor, tereddütler neler? - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46486857

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.