Şimdi Ara

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    suriye deyince, yollarım oraya üç beş adam attırırım şu kadar füze diyenler akla geliyor.

• Onlar şimdi kendileri de F-35’i verebileceklerini ifade ediyorlar. Şimdi biz hem üretim payımızın tekrar bize verilmesinde ısrar ediyoruz. Hem de 40 tane de toplam F-35’i almak için isteğimizi bildirdik” şeklinde konuştu.

adamlar yıllardır bizim elimizden çıkan üretim payını başkalarına dağıtmakla meşgul. o iş artık yaş. siyasette maskaralığın resmi çizildi bir yerlerde.

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz hawk alçak irtifa orta menzil X band radara sahip üs bölgesini koruyan hava savunma sistemi.

Bkz.
    tr.m.wikipedia.org
    MIM-23 Hawk - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/MIM-23_Hawk

S400 S-L band radara sahip uzun menzil yüksek irtifa soba borusu

Bkz.
    tr.m.wikipedia.org
    S-400 - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/S-400

Eleman dediğiniz, konusunda yeterliliğe sahip askeri muharebe konusunda uzman personelin videoda bahsettiği konuları anlamadan hava savunma mantığının anlaşılması pek mümkün değil.

Hava savunma sistemlerinin nereye konuşlandırılması gerektiği ile ilgili doğru yorum yapabilmeniz için teknik detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız gerek. Bunlardan en basit 2 kuralı diğer mesajda yazdım, detaylı bilgi için videoda paylaştım.

Merak eden arkadaşlar paylaştığım videoları izleyerek kabaca bilgi sahibi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 21:18:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

Ben sizi her türlü konuda yeterliliğe sahip uber super askeri muharebe konusunda uzman personel arkadaş ile baş başa bırakıyorum. Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Kolay gelsin, iyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Aynen öyle dağın başı en makbülü tabii ,çok güzel açıklamışsınız Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

dağın başına kurmak için oraya yol lazım , araçların konuşlanacağı parklar lazım , yakın tehditlere karşı çevre güvenliği lazım , bu arkadaşın bilgisi olmadığı için , savaşı yığınak yapmadan 5 dakikakada başlayacak sanıyor , hazırlık yapılmadığını sanıyor , çamurda kalıyor hepsi destek yoksa vuruluyor ukraynada görüyoruz

bir diğeride Bakan yerleri hazır diye açıklama yapınca abd den izin alındıktan sonra mı diye bilgisi olmadan yazıyor

o yollar sığınaklar konuş yerleri bir gecede mi yapılıyor ?? demek ki Ülkemizin baştan beri s-400 ü devre dışı bırakma niyeti yokki alındıktan sonra tüm hazırlıklar yapılmış tamamlanmış

hangarda s-400 ler çürüyor diyen tayfa vardı , hangarda çürümediği gibi tamamen savaşa yönellik hazırlandığı bakanın açıklamasıyla tescillenmiş oldu , inanmayan yalancı tayfaya da iyi kapak oldu

s-400 kutusundan bile çıkmadı diyen tayfa da var onlarında Sinopta s-400 ile atış testleri yapıldığından haberi yok

evet s-400 en gelişmiş hava savunma sistemlerindendir patriottan çok daha gelişmiştir , elinde hiç hava savunma sistemi olmayan Ülkemiz için büyük kazanım ve güç çarpanıdır ,aksini iddia edenin hava savunma sistemleri hakkında bilgisi yoktur

ayrıca abd kıytırık patriotlar için 7.5 milyar dolar isterken ve verip vermeyeceği belli değilken (parası ödenen f-35 ler ortada) s-400 ler yaklaşık 2.5 milyar dolara alındı ve kullanıma hazır

Pekii nerede duracak açık havada mı duracak Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

savaşa girdikte haberimiz mi yok ??

daha hava savunma sistemi ne zaman aktif edilir nasıl konuşlandırılır hiçbir bilgin yok , Azerbaycan savaşında görmemişin ermeniler s-300 ü gizlemişler nerede olduğu bulamıyordu çünkü mobil ve radarını açmıyordu ,radarını açsın diye uzaktan kumandalı uçak gönderdiler ,radarını açtığı an yeri tespit edildi , s-300 uçağı anında düşürdü ama yeri ortaya çıktı araksında frekansa kilitli kamikaze dron s-300 radarı başka koruması olmadığı için vuruldu

savaş riski artarsa hangardan çıkar , yerine gider ,düşman savaş açacaksa önce yığınak yapar ,saldırı pozisyonu alır , o da 3-5 ay sürer ,sende bilirsin tehdit arttı hazırlık yaparsın

Aselsan üretimi kendi radarlarımız var artık istediğimiz gibi kullanırız ,hemde epey gelişmiş ,siper kısa orta uzun menzil hava savunma sistemlerimiz var

1000km+ menzilli nokta atışı yapan Tayfun Balistik füzelerimiz var yiyen varsa gelir

Anka-3 görünmez sihamız var , görünmeden düşmanı yok edecek

KORAL var elektronik harp silahlarımız

önce şunu öğren hava savunma sistemi tehdit varsa kurulur aktif edilir , mesela israilden şuan saldırı bekliyorsan kurarsın , savaşta öyle 5dk da karar verilip gerekli hazırlıklar yığınaklar yapılmadan başlamaz

kurduktan sonrada 400km de hareket gördünmü basar vurusun hava sahana girmesini de beklemezsin savaş zamanı uluslararası hava sahasında da vurursun

evet s400 ler hangarda güvenli yerde bekliyor savaşa gireceksen sen hangardan çıktığını duymazsın zaten :)) biraz hava savunma sistemlerini araştıran bunları bilir ,bence sen de araştır öğren Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Çünkü 2 set S-400 setin var , Tüm Türkiyeyi kapalayacak kadar sayıda S-400 bataryalarımız olursa o dediğin o zaman olur , 2 set için bile dünya kıyamet kopardılar ,hindistanda s-400 aldı ama bir tane yaptırım görmedi ,üstüne abd hindistana locheed martin uçak fabrikası kuruyor

Siper sistemleri hayata geçiyor tüm hava sahasını kaplayacak kadar olunca hawk gibi olur mu düşünürler ,hawk sürekli açık mı ??? hayır , radarı uçağı görecekte ki göremez çok eski birde uçaklar artık öyle dibine kadar gelip mühimmat atmıyor ,çook uzaktan hava sahana girmeden atıp dönüyor , hawk köprüye saldıracağına karar verecekte açılacakta vuracakta

kaç km menzili var hawk ın , s-400 600km de takip 400km den sonra vurabiliyor ,koy Çanakkaleye yunanistanın tümü tüm pistleri menzilinde ,pistten kalkanı vur Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta  , kurup aktif ediyorsan ateş tuşunada basacaksın , öyle kur demekle olmuyor hava sahamıza girmeden roket atarsa ne yapacaksın ,yani s-400 ü aktif ediyorsan gereğini de yapacaksın öyle süs olsun diye kur ,pekii ne zaman ateş için açacaksın ??

kilit atsan avrupa hemen ambargo ticari yaptırım , abd aynı şekilde , denge politikası kolay yürütülecek bir olay değil

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Trump boş blöfleri yemiyor. Karsı politik saldırıyı daha sert yanıt veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @alfa-x

Sizlerde neden okuduğunu anlamama problemi var?

1) S-400 7/24 çalışsın diyen yok. Çengelköy'de 15.Füze Üssü var, Hawk füzeleri orada boğazları korumak için sürekli durur tehdit olsun veya olmasın. Bu durumda sizin "tehdit olacağı zaman hangardan çıkar olay yerine gider" denklemi çökmüş oluyor. S-400'lerin "yerleşeceği yerler" belli ise S-400'leri oraya gönderir kurarsın. Bir tehdit anında ise açar kullanırsın yani aktif edersin.

2) S-400'lerin dağın başına kuracaksın diye bir zorunluluk yok. Örnek olması açısından diğer bir S-400 kullanıcısı olan Hindistan'ın Adampur Havaalanına kurmuş olduğu S-400 sisteminin uydu görsellerini aşağıya bırakıyorum.

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta

https://x.com/OSPSF/status/1807369192829591645/photo/1

Adampur Havaalanı; https://mapper.acme.com/?ll=31.433056,75.760556&z=14&t=SL&marker0=31.433056,75.760556,Adampur%20Airport

Şimdi Hintliler S-400 kullanmasını bilmiyor dersiniz diye Rusya'nın Kırım'da Dzhankoi Hava Üssüne kurduğu S-400'lerin uydu görselerini aşağıya bırakıyorum;

Hadi biraz sizlerede malzeme çıksın; Suriye'nin El Nusayriye Dağlarına kurduğu S-300 sistemi;

Yani S-400'leri ister gidersin Havaalanına kurarsın, ister gidersin Hava üssüne kurarsın ya da gidersin dağın tepesine kurarsın ama dağın tepesine kuracaksın diye bir zorunluluk söz konusu değil.

3) Hawk sistemleri sürekli aktif değil ama bir tehdit olsun veya olmasın Çengelköy'de ki Füze üssünde bekler hepsi. Hawk'a eski demişsiniz ama bizde 1990'ların sonlarına doğru modernizasyondan geçmiş Hawk XXI sistemleri var. Bu sistem içerisinde 1995'de ortaya çıkan ve anti-TBM kabiliyetine sahip MIM-23K füzeleri kullanılır. Radar olarakta Raytheon üretimi AN/MPQ-64 Sentinel radarına sahiptir ki bu radarlar sonrasında Aselsan üretimi Kalkan radarları ile değiştirildi diye biliyorum.

Bana git "hava savunma sistemlerini araştır" demişsiniz ama TSK içerisinde Hawk'ın hangi versiyonu kullanılıyor daha onu bilmiyorsunuz.

4) Teknik konulara yeteri kadar değindiğimize göre şimdi benim diğer mesajlarımda değinmiş olduğum konuya geri dönelim;

Biz S-400'ler hangarda duruyor dediğimiz zaman burada linç yiyorduk. Şimdi Savunma Bakanıda S-400'lerin Ankara'da hangarlarda durduğunu açıklayınca bu seferde "tabiki hangarda duracak açık havada dursunda pas mı tutsun, düşmana hedef mi olsun" diye yeni bahane buldunuz kendinize. Ben size S-400'ler neden hangarda söyliyeyim. ABD laf etmesin diye, F-35'leri kaybettiğimiz gibi diğer başka şeyleride kaybetmeyelim diye, ekonominin içine daha fazla edilmesin diye S-400'leri gittik Ankara'da ki hangarlara yerleştirdik. Bu meselenin cevabı bu hiç teknik detayların içerisine dalmaya gerek yok. Zaten sizde söylemişsin bir tane kilit atsan bile Avrupa, ABD hemen ticari yaptırım, ambargo uyguluyor diye.

Son olarak; S-400'ler hangardan çıksa haberiniz olmaz demişsiniz. O halde size bu videoyu bırakıyorum;

Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’taVitrinhaber Vitrin Haberyoutube
    Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma ihtiyacına binaen Rusya Federasyonu'ndan tedarik edilen ve geçtiğimiz sene teslimatı tamamlanan S-400 Triumf Uzun Menzili Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS), atışlı testlerinin icra edilmesi amacıyla Sinop'ta bulunan test merkezine getirildi.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZNwJJ3Guaz8

Bu devasa kamyonlara görünmezlik pelerini giydirmediğiniz sürece değil sabah, akşam dahi dışarı çıkartsanız herkesin haberi olur.

Size iyi forumlar, kolay gelsin.

• f35' e geri dönüldü, s400 lerin akıbeti bariz belli oldu diyebiliriz:

https://forum.donanimhaber.com/turkiye-f-35-savas-ucagi-icin-abd-ye-resmi-talepte-bulundu--160108445#160108479

S400lerin wikipedia açık kaynakta belirtilen envanterinin olduğu komuta kademeleri:

S400 wikipedia açık kaynakta kullanıldığı yerler bilgisi,

S400 ler görülebileceği üzere sizinde söylediğiniz gibi ihtiyaç duyulan konuma konumlandırılıyor. En nihayetinde sabit radar üssü değil, taşınabilir sistem.

Yukarıdaki listede görülebileceği birçok ülkede kısıtlı envanter durumunda barış zamanı harekat komuta kademesinin en tepesinin bulunduğu başkentlerin civarına konumlandırılıyor.

Herhangi bir risk durumundada, önceden planlanan konumuna getirilip aktif ediliyor.

Sizin sorunuz en başta risk değerlendirmesi ile alakalı. Eğer bir risk görülür ihtiyaç doğarsa o vakit, paylaştığınız fotoğraflardaki gibi komuta kademesinin gerekli gördüğü veya önceden planlanmış bölgelere ikamli sağlanıp aktif edilebilir.Nitekim türk f16ları rus uçağını düşürdükten sonra ruslar suriyeye s400 sistemi kurdu.

Siz diyorsunuzki şu anda aktif etmeye gerek var, gerekli poziyona gitsin, madem tehdit var ne diye ankarada diyorsunuz.

Bende diyorumki, risk olsa kimse onun bunun sağın solun gözünün yaşına bakmaz, kafanıza füze yeme riskiniz olsa s400 anında gereken yere konuşlanır diyorum.

Siz kendi kafanızdan olası risk hesabı yapıp oraya buraya niye konuşlandırılmıyor diyorsunuz, bende olurda gerek görülürse, konuşlandırıldığını hep beraber ekranlardan izleriz diyorum.

Bunun nesi anlaşılmıyor anlayamadım.

Yani siz aslında olayı anladınız bence çünkü niye ankarda diye soruyorsunuz, ama anlamamış gibi yapıp birde başkalarından duymak istiyorsunuz herhalde.

Kaldıki s400 tek başına yeterli bir bir hava savunma şemsiyesi zaten değil. En nihayetinde taşınabilir sistem. Kısıtları olan, kapasitesi performansı 3 aşağı 5 yukarı belli bir sistem. Yani kamyon sırtında taşıdığınız bir reaktif hava savunma sistemi.

S400 türkiyenin tek hava savunma sistemide değil. Daha önce paylaştığım videolarda eleman dediğiniz askeri personel konuyu gayet güzel özetliyor.

• S-400’ün hala neyini tartışıyoruz ki?

Dünya alem biliyor o sistemin bir nevi kan parası olarak alındığını. Düşürdüğümüz Rus uçağının faturası olarak Rusya önce 35 askerimizi öldürdü, özür dilemedi, üstüne ekonomik yaptırımlarda bulundu ve S-400 denen soba borularını bize kitlemek suretiyle bilmem kaç yüz milyon dolar tazminat ödemiş olduk.

Bu konuları tekrar tekrar açıp tartışmanın manası yok. Türkiye Nato’da olduğu sürece S-400’leri kullanamayacak, gerisi lafı güzaf

• Ne yapılır bilmiyorum ancak acilen hava kuvvetlerimiz güçlendirilmelidir. Yunanistan da bile F35 varken biz çok zayıf kaldık.

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Havalar soğudu ya hocam, sobayı yakmak lazım. Soba borusu lazım mı değil mi onu tartışıyoruz.

Ne biçim bir soba borusuysa bu muhabbeti eksik olmuyor.

Soba borusu yüzünden uçak alamayınca soba borusu tartışma sofralarına meze oldu.

Birde üstelik soba borusu yüzünden uçak alamayan tek devletiz. Soba borusu olan başka ülkeler uçak alabiliyor biz alamıyoruz. Soba borusu aldık diye uçak vermiyorlar hocam ama neticede soba borusu sonuçta çokta önemli olmaması lazım gibi geliyor bir yandan ama uçak vermiyorlar.

Bende anlamadım hocam aslında pek ne biçim bir soba borusu. Yani diğer soba borularından ne farkı var ki uçak alımının önünü kesti, neden bu kadar önemli bir boru anlamak mümkün değil pek. Neticede en nihayetinde soba borusu.

Alemdağ'da ve Birecik'de S-400 yok. Öyle büyük bir konvoy Ankara'dan çıkış yapsa bütün Türkiye'nin haberi olur. Test atışları için Sinop'a gidildiğinde bile bir sürü haber yapıldı. Bir önceki mesajda videosu mevcut.

S-400'ler 7/24 aktif olarak çalışsın diyen yok. Artık bunu daha kaç defa yazmam gerekiyor bilmiyorum, yine bir önceki mesajımda detaylı şekilde açıkladım bu durumu, aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum.

Evet eleman diyorum çünkü kendisini tanımıyorum, kim bilmiyorum. Siz ise askeri personel diyorsunuz peki elinizde bu elemanın askeri personel olduğunu doğrulayacak bir kanıt var mı? Bir önceki mesajınızda ise askeri muharebe konusunda uzman personel diyordunuz.

Öncelikle bu eleman neyin uzmanı? Hava Savunma mı, Radar mı yoksa Askerî strateji mi? Bu "Uzman" ünvanını kendisine kim vermiş? Açık kaynaklardan herkesin bulabilceği bilgileri derleyip, video haline getirmek için illa ki bir şeyin uzmanı mı olmak gerekiyor?

Benim bu uzman kelimesine alerjim var. Televizyonlarda çok görüyoruz "Güvenlik Politikaları Uzmanı" diye elinde oklava ile kanal kanal gezenleri. Hepsi işkembe-i kübradan atıp duruyor artık kim inanırsa.

S-400'ün neden Ankara'da olduğunu bir önceki mesajımda sonlara doğru açıkladım. S-400'ün neden Ankara'da olduğunu teknik bir zemine oturtmanız mümkün değil.

Siz mevcut statükoyu bozmayacak şekilde teknik bilgileri aktarmaya çalışıyorsunuz ama maalesef olmuyor. Önünüze farklı farklı örnekler getiriyorum ama yok onun kaşı var, yok bunun gözü var gibi cevaplar ile karşılık veriyorsunuz. Sanki Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durum çok ünik bir durummaş gibi S-400'lerin o yüzden depolarda kalması gerekiyormuş gibi bir durum ortaya çıkartıyorsunuz.

Hani şu tartışmayı biraz daha uzatsak "Ruslar, S-400'ü kullanmasını bilmiyor, bu işin doğrusu sistemleri hangarda tutmaktır" gibisinden bir cevap işitmek korkuyorum açıkçası. Çengelköy'de tehdit olsun veya olmasın Hawk'lar orada durur diyorum, bana gelip Hawk'ın teknik detaylarını anlatıyorsunuz. Hindistan böyle yapmış, Rusya böyle yapmış diyorum bana S-400'ün teknik detaylarını anlatıyorsun sanki Hindistan veya Rusya bu teknik detayları bilmiyorda bir tek Türkiye biliyormuş gibi.

Bu durum artık şuna benzedi. Benda Honda Civic araba var, arabam yağ yakıyor diyorum. Siz bana geliyorsunuz Honda Civic'in teknik özelliklerini anlatıyorsunuz. İsterseniz sabaha kadar teknik özellik anlatın. S-400'lerin neden hangarda olduğu "teknik" bir konu değil, "politik" bir konu. Bir önceki mesajıma bakabilirsiniz.

Ben bu konuyu yeterince tartıştığımızı düşünüyorum. Yazdıklarımdan hala daha bir anlam çıkartamıyorsanız veya çıkartmak istemiyorsunuz ise şu noktada artık yapabileceğim bir şey yok. Her gün onunla bununla S-400 tartışacak kadar boş vaktim yok ne yazık ki.

Size iyi forumlar, kolay gelsin.

Hocam eleman dediğiniz asker, kendisinin asker olduğunu kendi videosunda söylüyor zaten. Videoyu o sepeble yolladım ama izlememeyi tercih ettiğiniz için kendi ifadesini muhtemelen duymadınız. Bende ancak kendisinin verdiği detay doğrultusunda size bilgi verebiliyorum.

Ayrıca konuşmasından, şivesinden, tonlamasından, 40 metreden asker olduğu belli zaten. Yani bu videoları çeken kişinin asker olduğunu anlamak için kendisinin söylemesine de pek gerek yok açıkcası. Verdiği bilgilerden daha farklı tahmimlerde yürütebiliriz, ancak kendisi bu kadarını videosunda kendi ifade ettiği için müneccimlik yapmaya lüzum görmüyorum. Kendisi videoda muhabereci olduğunu söylüyor zaten. Bilgilenmek isteyen arkadaşlar için faydalı bir girişimde bulunmuş. Hatta videonun bir kısmında "s400 ile ilgili atıp tutanları biz burda gözlerimizin içine bakarak izliyoruz" gibi garip bir cümle kuruyor.

"Uzman" konusunda size katılıyorum, ancak paylaştığım videoları çeken askere sanırım bu yeterliliği hocam gene asker vermiş. Ödül almış hatta, videoda söylüyor. Bende kendisi videoda söylediği için söylüyorum, tahmin yürütmüyorum veya değerlendirme yapmıyorum.

Özetle, S400'ün konuşlandırıldığı yerlere bakınca, moskovada neden s400 varsa ankarada da o sebeple s400 olabileceğine dair bende bir fikir oluştu ama tabi sadece bir fikir. Detayları bilemeyiz. Farklı sebepleride olabilir.

Sizede iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Kasım 2024; 20:31:43 >

Eğer ki dediğiniz gibi askerse ve ödül aldıysa ne mutlu kendisine hocam ne diyebilirim ki, zaten aktardığı bilgilere doğru veya yanlış demiyorum.

"Türkiye ve S-400'ler" konusu teknik olduğu kadar politikte bir konu. Sadece teknik detayların içerisine dalarak bu konuyu açıklığa kavuşturabilceğimizi düşünmüyorum.

Mesela Almanya ilk başta bize Eurofighter satmak istemiyordu.

Yunanistan'a karşı kullanmayacaksın, Akdeniz'de hakkını aramayacaksın, Suriye'de operasyon yapmayacaksın gibi maddeleri önümüze koyuyordu.

Bizim F-4'ler yaşlandı artık onları emekli etmemiz lazım. Kaan ise 2030 gibi ancak hazır olacak eğer ki ABD motor konusunda bir sıkıntı çıkartmaz ise. F-4'lerin boşluğunu doldurmak için bize ara çözüm lazım. Bu yüzden Eurofighter almak istiyoruz. Bizim için konu "teknik" bir konu ama Almanya "politik" sebepler önü sürerek satmak istemiyordu.

Yani Eurofighter meseleside "teknik" bir konu olduğu kadar aynı zamanda "politik" bir konu. Bilmem anlatabildim mi.

iyi akşamlar, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 28 Kasım 2024; 20:9:40 >

Cevapta ne yazıyor bir daha oku istersen elinde 2 set s-400 ü sabit bir yere kuramazsın ,zaten ilk hedef olacakları için mobil yapılmıştır .

şunu hala anlamıyorsun sadece 2 set var ,ve şu an elindeki en geniş menzilli tek hava savunma sistemi

yani tehdit sahası çok ama sadece ve sadece 2 set var ve 400km menzilli tek hava savunma sistemin ,ondan sonra gelen hisar-Orta 45km , envaneter girecek olan hisar-Uzun 150Km

bunlar da daha bir set

köprüyü stratejik hedef olarak ele almış ve elindeki 3-5 hawk ı bunun için kullanıyorsun o da 40km menzilli , doğru mu yanlış mı planlayanlar daha iyi bilir

şimdi tehdit sahan çok ama elinde sadece 2 set s-400 var

senin tezini hemen çürütelim Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

yunanistan için kuzueye ve güneye birer tane koydun sabit hazır bekliyor , istediğin zaman açacaksın , pekiii o ara tehdit kuzeyden ukraynadan veya rusyadan geldi , ne yapacaksın ?? edirneden samsuna mı gidecek ,yoksa Ankara ortada daha mı yakın ,üstelik edirnede kurduğun için önce toplayacaksın (12 saat -> yola çıkacaksın -> yol uzadı -> tekrar kurulum ) bunda mantık var mı , yok tabii

yada tehdit güneyden israilden geldi , edirneden önce topla ,paket sonra antalya mı , yoksa ortada hazırda bekleyip Ankaradan gitmesi mi

yada iran dan geldi tehdit edirneden diyarbakır mı ,Ankaradan diyarbakır mı yakın

Hiç mi düşünmüyorsun ??

s-400 konuşlanırken hedefe yakın değil güvenli korunabileceği alanda , hedefi 400km içine alacak şekilde konuşlanmalı ,yoksa rusların vurulduğu gibi kolay hedef olur

Tükiyede suriyede rus s-300 bataryasını 34 şehidimizin ardından vurmuştu , putin masaya oturmaya gerek yok derken bir haftalık harekatımız sonrası masaya oturmak zorunda kalmıştı , 3 rus general ve baya askerleri ölmüştü , masaya gelmişti , uçakla rus savaş uçağı düşüren tek nato ülkesi de biziz

Bize hava savunma sistemini satan tek ülke de Rusya dır ,ne nato ortaklarımız ne avrupa ne de abd hava savunma sistemi satmamış sattırmamıştır ,sadece Rusya sattı üstelik avrupa ve abd den çok daha gelişmişini ve neredeyse onlardan 3 kat ucuza

tıpkı nükleer santral gibi rusya dışında ne japonya ,ne avrupa ,ne kore parası verildiği halde nükleer santral kurmadılar Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

• Amerika tutumumuz değişmedi diye açıklama yaptı.

• alfa-x kullanıcısına yanıt

Putin mi masaya oturmak zorunda kalmış?

Putin'in dakikalarca bizimkileri kapıda beklettiği videolar döküldü internette. Bunları bilmesek Putin'in zavallı bir adam olduğunu yutturacaksın bizlere Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

Rus uçağını vurduktan sonra Rusya, S-400'leri Suriye'ye getirdi ve Suriye hava sahasını bizim uçaklara kapattı. Askerlerimiz hava desteği olmadan operasyon yapmak zorunda kaldı. Bu durumu düzeltmek adına Rusya'ya gittik hem Putin'den hem de ölen Rus pilotun ailesinden özür dilendi. Hatta o dönem içerisinde Kemer Belediye Başkanı "ölen Rus pilotun ailesine Kemer'den ev hediye etme kararı aldık" şekilde duyurular yapıyordu. Herkes dört bir elden Rusların gönlünü hoş tutmaya çalışıyordu.

Biz S-400'lerin parasını 2017'de ödedik. S-400'leri ise 2019'da teslim almaya başladık. 2020 yılı içerisinde ise 34 askerimizin can verdiği olay meydana geldi.

Bu olaydan sonra ne yaptık peki? S-400 alımı durdu mu? Akkuyu'dan Rusları kovduk mu? S-400'leri aldık, Rosatom şirketi Akkuyu inşasına hala devam ediyor. Hatta yetmedi Ruslara gelin Sinop'a da Nükleer Santral yapın dedik.

Patriot meselesine gelince ABD, Türkiye'ye iki defa teklif yaptı ama biz almamayı tercih ettik. ABD, Patriot satmadı gibisinden bir durum söz konusu değil.

2009'da T-LORAMIDS ihalesinde ABD tarafından satış onayı verilen Patriot paketi

Rusya'dan S-400 aldıktan sonra ABD'nin satış onayı verdiği başka bir Patriot paketi.

Yani ABD satmak istemedi diye bir şey yok, iki defa onay verdiler ama biz satın almak istemedik, ilk ihalede Çin'den S-300 çakması HQ-9 alacaktık ama sonra Çin'in teknoloji transferi yapmaması, NATO sistemleri ile uyumlu olmaması ve ABD baskısı sonucu alımdan vazgeçtik.

S-400 alımı sırasında ise ABD yine Patriot için satış onayı verdi ama biz kabul etmedik.

İkinci S-400 paketini alacaktık ve bunun içinde sözde teknoloji transferi filanda olacak deniliyordu ama ABD tekrar yaptırım uygular korkusuyla onuda almaktan vazgeçtik.

Sonrasında ise olanları herkes biliyor tekrar tekrar yazmaya gerek yok.

S-400 konusunda ise son kez şunu diyeceğim; S-400'leri oradan oraya gönderelim diyen yok ki bu ülkenin sahip olduğu tek hava savunma sistemi S-400'de değil. S-400'leri belli başları yerlere konuşlandırırsın, yetmediği yerlere ise elindeki diğer hava savunma sistemleri olan HİSAR-O, HİSAR-U veya Siper gibi sistemleri yerleştirirsin hava sahanda açık nokta bırakmazsın. Zaten 2 set S-400 ile bütün Türkiye hava sahasını koruma altına alabilmen mümkün değil.Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 29 Kasım 2024; 14:16:21 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.