|
Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta
-
-
Amerika ile çok karmaşık ve diğer ülkelerden çok ama çok farklı bir iki devlet arasında bir bağ var.Bu bağ zaman zaman gerilme noktasına geliyor,lakin bu bir türlü kopamıyor.
-
S400 Kurulması için amerikalıların itirazının bitmesi mi beklenmiş? Bunlar alınalı nr kadar oluyor depodalar kurulmadılar diyenlere yalancısınız deniyordu??
F35 konusunda ordu ihtiyacı gereği istiyor ve er yada geç alınmalı. F35 i sabah akşam yerden yere vuran algı kalemşörlerin gözü yaşlıı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trump geldiğinde zırnık vermez...
-
Bir kere Reisimiz Trump'tan daha güçlü
Trump gelince gösterir size f16yı, rusyadan soba borusu almayı, bricse girmeye çalışmayı. :)
-
S400 ün kurulması sanırım 30dk. S400 yüksek irtifa sistemi. Diğer hava savunma sistemleri ile entegre çalışmadığı sürece açık hedef haline gelebiliyor. Özellikle iha lara ve seyir füzelerine karşı savunmasız ki bu durum defalarca tecrübe edildi.
Risk unsuru mevcut değilken 30dkda kurulabilen sistemin koca radarını sürekli döndürmeye pek gerek olmayabilir.
F35 ide amerikalılar kendileri gömüyorlar. F35 news diye aratırsanız sayısız haber çıkıyor.
Örn bkz.
https://www.defensenews.com/air/2023/09/22/gao-blasts-contractor-led-f-35-maintenance-as-costly-slow/
Bkz2.
https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a42912833/f-35-availability-problems/
Eleştiren çok sayıda bilinen kişi de var, en önemlilerinden biri bkz.chip onlineElon Musk F-35’leri eleştirdi: “Bazı aptallar hala insanlı savaş uçakları inşa ediyor”https://www.chip.com.tr/haber/elon-musk-f-35leri-elestirdi-bazi-aptallar-hala-insanli-savas-ucaklari-insa-ediyor_166887.html
TR nin ürün yelpazesi gün geötikçe çeşitleniyor.
Bana kalırsa sorulması gereken asıl soru, S400 ler bu zamana kadar neden sorun oldu olmalı. Onu da tahmin etmek çok zor olmamalı.
Bana göre buradaki belkide en kritik kazanımlardan biri, modernizasyonun tusaşa verilmesi. Umarım bu kazanım, kaan projesini olumsuz etkilemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 12:8:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
F-35 alınacaksa Eyrofighter alınmamalı. F-35A 80 adet, F-35B 40 adet alım olmalı. Hürjet ve Kızılelma nihayete varırsa Kaan için vakit boşluğu bile oluşur. Böylelikle doğrudan 5.nesil üretime güç aktarılır.
Neyse beyler. Okey bendeydi zaten boşuna dönmeyip eli açıyorum. Hadi hesap sizde ben kaçar.
Lockheed in bozkurt diye seyir füzesi var. Ondan olabilir.
Bkz.
https://www.defensemedianetwork.com/stories/usaf-awards-lockheed-martin-110-million-for-gray-wolf/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 13:21:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Trump paraya bakar, parasını verdiğin hiçbir şeye itiraz etmez.
İyi de durum değişmedi ki, yazıyı nasıl okudun anlamadım, hava tehdidi olmadığı sürece çalışmayacak.
S-400'ün kurulması 30 dakika değil, 12 saat sürüyor. Haber içerisinde "Yaklaşık 12 saat sonra bütün sistem kurulmuş olur" şeklinde bilgi mevcut.
Yani bu mantığa göre Düşman bize saldırı düzenlemeden önce "Ben 12 saat sonra size saldıracağım, sizde bu süre içerisinde S-400'leri hazırlarsınız" diyecek galiba.
Forumda sabah, akşam S400 güzellemesi yapan bir tafya vardı. S-400'ler aktif değil, hangarlarda tutuluyor diyince bizi bir vatan haini çetocu ilan etmedikleri kalıyordu. Onlar için bu açıklama oldukça iyi oldu. Savunma Bakanı tarafından S400'lerin aktif olmadığı ve bir tehdit durumda 12 saat içerisinde aktif edilebileceği doğrulanmış oldu.
-
S-400 işi şöyle. Sen Rusya'yla birlik olursan sen s-400'ü kurmadan vuracaklar. Sen NATO yanında savaşırsan kullanman için her türlü yardım edecekler. Bu kadar net.
Hocam araziye kurduktan sonra 15dk diyorlar. 15dk da üstüne ben koydum 30 dk dedim. Dağın başına kuracaksanız, kurmanız 11 saat sürüyor olabilir. S400 ün bakım aralığı 10bin saat olması lazım. Tehdit yokken durduk yere koca anteni döndürmeye gerek olmayabilir. Radar bakımı pek ucuz değil.
Ben övmüyorum, ancak S400 ü öven bir makale paylaşayım size, eski donanma mensubu bkz.
https://sofrep.com/news/the-s-400-russias-cutting-edge-air-defense-arsenal/
Bu da patriot kıyaslaması, eğer kıyas bulabilirseniz bkz.the national interestS-400 vs. Patriot: Who Has the World’s Best Air Defense System?https://nationalinterest.org/blog/reboot/s-400-vs-patriot-who-has-world%E2%80%99s-best-air-defense-system-206108
Son zamanlarda haberleri takip ediyorsanız duymuşsunuzdur belki, bir ülke başka bir ülkeyi vurmadan 1 gün önce diğer ülkelere haber veriyor. Bu diğer ülkelerden en önemlisi de genelde amerika oluyor. Bu süreç esnasında yerel halk otoriteleri bilgilendiriliyor ve varsa sivil hava trafiği kesiliyor. Çevre ülkelerin reaktif savunma siatemlerinin harekete geçmemesi için askeri otoritelere bilgi veriliyor. En son rusya, ukraynayı vurmadan önce amerikaya 1 gün önceden bildirim verdi.
S400 tek balına sadece yüksek irtifa hava savunma sistemi. Dronelara ve seyir füzelerine karşı tek başına savunmasız. Ruslar s400 ü anakara savunmasınsa diğer sistemlerle entegre olarak kullanıyor. Sahada ise zaten kullanım amacı belli. Hava savunma sisteminin her bir komponentinin tam entegrasyonu olmadan, tek başına zaten efektif kullanımı ve tam koruma sağlaması mümkün değil. Ancak s400 sistemi, kendi alanında yani yüksek irtifa hava savunma sistemi olarak, konunun uzmanları tarafından kabul edilen en başarılı soba borusu.
-
Savunma Bakanı hiç öyle dağın başına kuracaksınız veya 30 dakika içerisinde hazır olur dememiş. Biz emri veririz 12 saat içerisinde aktif hale getirilir diyor.
Size övüyorsunuz demedim zaten, forum içerisinde S-400 güzellemesi yapan tayfa mevcut. Biz S-400'ler hangarda duruyor dediğimiz zaman bu tayfadan yemediğimiz laf kalmamıştı. Şimdi Savunma Bakanınıdan açıklama gelince hiçbirinin sesi çıkmaz olmuş.
1 gün öncesinden haber verme olayını geçin hocam. ABD'ye 1 gün önceden haber veriyorlar diye Türkiye'ye de 1 gün öncesinden haber verecek değiller ya. Ukrayna, Rusya'yı vururken hiç Rusya'ya haber vermiyor adamların S-400'leri telef oluyor.
Ayrıca tehdit arıyorsanız İran sınırımıza bakabilirsiniz. İran sınırımızda şuan tehdit mevcut ama S-400'ler hala hangarda. İran gidiyor İsrail'e füze atıyor sonra israil geliyor İran'ı vuruyor. O füzelerden birinin hedefi vuramayıp Türkiye'ye düşme ihtimali mevcut ama İran sınırımızda hiç aktif S-400 yok.
-
Hmm 40 adet Block 70, 40 adet EuroFighter T4 ve 40 adet de F-35A... Artı modernizasyon ile belimiz biraz bükülecek maliyet açısından ama sorun değil. Özellikle F-35A alınabilirse mükemmel olur, tek motora rağmen fevkalade bir itki gücüne sahip :).
-
Hocam dağın başına kurmanız en makbulu. Çünkü bu gibi hava savunma sistemlerinin hem önünde dağ gibi engeller olmaması lazım, hem de dünyanın şekli sebebiyle uzak mesafede algılayabilmesi açısından yüksekte olması lazım. Bu tip sistemler ancak görüş açınızın izin verdiği mesafeleri algılayabilir. Deniz seviyesindeki görüş açınızla, dağ başındaki görüş açınız aynı değildir. Yani dünyanın en iyi hava savunma sistemi sizde olsa da, dağın arkasına kurduğunuz taktirde pek bir işe yaramaz. Sistemin, hedefleri hassas bir şekilde tespit edebilmesi için doğrudan görmesi, yani kaba tabirle nişan alabilmesi gerekir.
Eğer iki devlet birbirine açıkça savaş ilan ettiyse bile bu tip aksiyonlarda önceden gerekli kurumlara ve çevre devletlere haber vermeleri gerekir hocam. Ukr ve ruslar şu anda savaşta. Ona rağmen 3. Taraflara haber veriyorlar. Yani evet, bir ülke bir diğerini yüksek irtifa füzeleri ile vurmadan önce diğer ülkelere haber vermek durumunda.
Ayrıca İran sınırını gözetleyen radar sistemleri mevcut hocam. S400 tek başına paket halinde reaktif hava savunma sistemi. Yani tehditi tespit ediyor ve karşı taaruza geçiyor. Tamamen bağımsız veya başka sistemlere entegre çalışabiliyor. Mobil olduğu için sahada istediğiniz yere kurabiliyorsunuz. Doğumuzdaki hava sahasını komple gözetleyen ayrıca kürecik üssü var.
Bu arada bu konular ile ilgili sayısız açık kaynak bilgi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 27 Kasım 2024; 15:28:6 >
-
İyi de biz F35 in ana üreticilerinden biriydik zaten ve uçak tamamlanınca hangi parçalarını ne kadar ürettiysek ve gelecekte ne kadar daha üreteceksek, hangarımıza hak ettiğimiz kadar F35 çekecektik. Yani, üretemimize karşılık mahsuplaşacaktık. Şimdi sıfırdan tam para verip mi alacağız anlamadım.
Muhtemelen f35 üretimine geri dönülecektir hocam çünkü f35 parça tedariği konusunda ciddi problem yaşanıyor. Uçuş ve bakım maliyetleri tartışma konusu. Operasyonel oran %60larda deniyor.
F35 konusunda kritik dönüm noktası tr3 upgrade i block 4 ile beraber hazırlanıyor. Ancak başlangıç maliyeti üstüne ek %55 maliyet artışından söz ediliyor. Elon'un son tweeti ortada.
Bizim parasını verdiğimiz hangarda duran uçaklar yanlış hatırlamıyorsam blok 1b olması lazım.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
S400 Kurulması için amerikalıların itirazının bitmesi mi beklenmiş? Bunlar alınalı nr kadar oluyor depodalar kurulmadılar diyenlere yalancısınız deniyordu??
F35 konusunda ordu ihtiyacı gereği istiyor ve er yada geç alınmalı. F35 i sabah akşam yerden yere vuran algı kalemşörlerin gözü yaşlıı |
S-400'ler Ankara'da hangarda duruyor hocam ne ile karşı taaruza geçmeyi planlıyorsunuz sapanla mı? Kürecik radarı ile düşman füzesini tespit ettin, S-400'leri Ankara'dan çıkarttın İran sınırına gönderdin, sonrasında S-400'leri kurdun ettin aradan 12 saat geçti. Bu 12 saat içerisinde düşman füzesi havada dolanıp "Şunlar S-400 kurana kadar bekleyim de öyle düşeyim" diyecek değil ya. Sen olay yerine varıp, reaksiyon verene kadar zaten o füze çoktan düşmüş olur. Ayrıca S-400'leri başka sistemler ile entegre kullanamazsınız. Bizdeki radarlar NATO standartlarında üretiliyor. NATO standartlarında üretilmiş bir radar ile Rusya'nın S-400'ünü bir arada kullanamazsınız. Uzun lafın kısası sahada aktif S-400 yok, hepsi Ankara'da hangarda duruyor. Bir yere götürüp, kurması, aktif etmesi ise 12 saat sürüyor. |
Akepeden masallar bitmiyordu!
|
Benzer içerikler
- video edit programı
- ses değiştirici program
- whatsapp tek seferlik fotoğraf atma
- mobil imza nasıl alınır
- hepsiburada premium ücreti
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X