Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

Orijinalden alıntı: flowerhorn

Adam müslüman değil hala "mekanı cennet olsun" , "Allah rahmet eylesin" gibi cümleler kuruyorsunuz :)
    Kendisi açıkladı Deizm savunucusu.

"çünkü kuran bana bir şey öğretmiştir, bana bir vicdan vermiştir, kuran diyor ki zulme, kötülüğe alet edinmiş, dejenere edilmiş bir dinin mensubu olmaktansa dinsiz kalmak evladır."

buradakiler tekrar tekrar okusun

Adamın söylediği diğer şeyler de şöyle

Din üzerinden şeytani saltanat yürütenler bana saldıracak diyor

Kabaca da işidçi gibi olmaktansa deizm evladır demiş - buradaki taliban işid sempatizanlarına duyurulur

Allah gani gani rahmet eylesin

Din dejenere olmaz, insanlar dejenere olur. Kuran orada sapasağlam duruyor. Tüm insanlar dinden çıksa, dini terk mi edecektin yani. Allahın dini dejenere olmaz. Kuran orda tek harfi değişmeden duruyor.

Böyle saçma inanış olur mu? Seni bağlayan müslümanlar değil İslamdır, sen Allahın dinine iman etmekle mükellefsin. Diğer insanların neye inandığı seni neden ilgilendirsin. Diğer insanlar İslam adına tüm kötülükleri yapsa, bu senin inancına, imanına, Allahın kitabına ne zarar verir. Sen Allahın kitabına değil, insanların inancına mı iman ettin de, insanların yoldan çıkması seni de dinden çıkaracak hale getirip Deist olacaksın. Allahın dininden çıkacaksın ve Allahın sevgili kulu olacaksın öle mi. Koskoca Nuh, 700 sene peygamber olarak tepliğ ve irşat yaptı, ama ancak 70 kişiyi iman ettirebildi. O dinden çıkıp deist mi oldu. Günümüzde 70 kişi de mi yok iman etmiş insan ki,senin dinden çıkmamanı sağlayıp deist olmanı engelleyecek insan yok mu, ey merhum Yaşar hoca!

Hangi Allahın hükmü sana dejenere olmuş dinden çıkmak evladır diyor. Allah dinini ve dolayısıyla kitabını koruyacağını belirttiği halde sen hangi hükme dayanarak dinden çıkmanın Allahın hükmü olduğunu iddia ediyorsun.
    "çünkü kuran bana bir şey öğretmiştir, bana bir vicdan vermiştir, kuran diyor ki zulme, kötülüğe alet edinmiş, dejenere edilmiş bir dinin mensubu olmaktansa dinsiz kalmak evladır." diyorsun. Sen galiba İslam dininin Hristiyanlık ve Yahudilik gibi dejenere edilip yok olacağına iman etmişsin. Peki Allah bu dini dejenere edip yok olmayacağını vaat etmiyor mu? Kuran bozulmuş mu, aslı yok mu olmuş? Dinin aslı ortadan mı kaybolmuş, peygamberin yaşantısı mı bilinmiyor? İslam bozulmuş, Kuranın aslı kaybolmuş İncil gibi mi acaba da bizim haberimiz yok! Müslümanlar bozulmaz, dejenere olmaz, çünkü bozulan dejenere olan dinden çıkar ve ona müslüman denmez. Kaldıki İslam bozulmaz, dejenere olmaz, çünkü Kuran ve peygamber sapasağlam ve sarsılmaz bir irade ile önümüzde duruyor. Hiç kimse Kuranın bir harfini, peygamberin yaşantısını dejenere edemez. Seni insanlar değil İslam bağlar. Allah, insanların dinin aslı unsuru olduğunu mu beyan etmiş? Seni nede dinin aslı değil de insanlar bağlıyor?

İnanmak isteyene Allah, Kuran ve Peygamber yeter. İnsanların ne yaptığı önemli değil. Tek kişi kalsan da Allaha ve ONUN ELÇİSİNE VE KİTABINA SARILMAN YETER. İşte müslümanlık budur.

Ey Habibim: Allahın dini İslamı bırakanlara şiddetli bir azabı haber ver. Ayet

Peygamber öldürülse, hiç mümin kalmasa, topuğunuz üzerine geri geri kaçıp eski dininize (yani İslamdan çıkmak) geri mi döneceksiniz. Şüphesiz Allah mutlak her şeye hakimdir, onu uyku tutmaz, her şeye gücü yeter. Ayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 23 Haziran 2016; 9:57:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• asau kullanıcısına yanıt
    Tek kişi kaldın. Allah'a sarıldın. Elinde Kuran var. Ona sarıldın. Peki Resullulah'a nasıl sarılacaksın?

Dejenere edilmiş diyor zaten orada

Dejenere eden kim- insanlar

Ben bugün taliban gibi dinciler yerine orada deistleri görmeyi tercih ederdim hiç olmasa dünya mirası tarihi eserleri bombalarken burada alkış tutan tipleri de görmezdim

O miras da yaşardı

Özeti budur
    Deist olsalar daha iyiydi diyor taliban olmalarından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlim adamlarına sahip çıkmak onların kitaplarını okumak ve onlara madden ve manen destek çıkmak - salat etmekle- olur. Hayatlarında tefekkür etmemiş insanlar gelip burada hayatlarını düşünce ve şirk diniyle mücadeleyle geçirmiş insanlara hakaret ediyor. Doğrusunu Allah bilir lakin ben hakkımı Yaşar Hoca'ya helal ediyorum.

"Allah'ın Dini İslam'ı bırakanları şiddetli bir azapla uyar."- Kuran'ı bırakıp rivayetlerle dini yaşamaya çalışan insanları şiddetli bir azapla uyuralım o zaman. Sorumu tekrarlıyorum. Peygamber'e nasıl sarılacağız? (Bence cevabı tebliğ ettiği Kuran'a sımsıkı sarılarak. Kulluğumuzun gereği dini sadece Allah'a has kılarak.) Vereceğin cevabı çok merak ettim.

• burdakilerin yaşının ortamala 2/3 katı yıllarını islama adamış, anlamış ve insanlığa aktaran,

dini, hurafeler, ananeler, kültürler ve başka etkileşimlerden arındırıp yalın bir dil ve hakikatle insanlığa aktaran,

ist. üniversitesinde ilahiyat fakültesini kurucu dekan sıfatıyla açan, bir güzel insan ...

adını anmadan önce destur getirin bre terbiyesizler ...

yazık ulan yazık .. oturunda iki damla gözyaşı dökün böyle bir değerin kaybı için ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kernel Panic

Ak-İşid'ciler adamın arkasından bu kadar beddua,lanet ediyorsa demek ki doğru şeyler yapmış ve konuşmuş demektir.

Ak-İşid nedir
    Milletimiz eleştireyim diye düşünmeden cümle kurmayı çok seviyor
    Adam deist oldugunu ima ediyor .Buradakilerde hoca diye adama hitap ediyor.Sosyetelerin hocası olur anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 23 Haziran 2016; 11:20:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoksoy

Sen ve begenen 31 kişi sefefsiz haysiyetsiz hayvanlarin onde gidesiniz nokta

Nerede hoşgörü dini diyenlere hitaben cümlenizi alıntılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: eglon

Tek kişi kaldın. Allah'a sarıldın. Elinde Kuran var. Ona sarıldın. Peki Resullulah'a nasıl sarılacaksın?

Ey Habibim: Allahın dini İslamı bırakanlara şiddetli bir azabı haber ver. Ayet

Şimdi senin ne farkın kaldı "isa Allah'ın oğludur" diyenlerden?Allah , muhammed'e habibim'mi demiş?

Git bana kelime kökenine kadar arapçasından çeviri yap getir bu dediğini ıspatlaman için.

Ben, senin kafayı bi anlamadım gitti.Seni süresizde banlamıyorlar.Yönetimden de şüpheleniyorum.

Çok kaliteli bir trollsün galiba sen.İşin gücün sanki burada fitne çıkarmak gibi.1-2 mesaj önceki yazıların güzel taaki şu habibim dediğin mesajı okuyana kadar.

Gel sen dini konularda hakkında bilgi sahibi olmadığın halde yorum yazma.Bunuda kendin ve diğer müslümanların iyiliği için yap.Bu dediklerinin kıyamet günü altından kalkamazsın.Orada topu , meali yanlış çevirenlere veya şeyhlere hocalarada atamazsın.Oranın adaletinde torpil falanda yoktur.

Ben müslüman olarak uyarıp görevimi yapıyımda gerisi artık sana kalmış.Trollük uğruna ahiretten olmaya değmez yinede sen bilirsin.

• Adam deistim demiyor.

Dejenere olarak inanmaktansa deist olmak evladır diyor.

Neyse sabırla anlatalım belki bir işe yarar.
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Ak-İşid nedir.

Müslümanlığın hoşgörü dini olduğunu savunan,ama oruç tutmayan birini görünce linç etmekten çekinmeyen topluluk.
    Sorgusuz,Sualsiz biat etmeyi kendilerine ilke edinmiş,Parayı yeni tanrıları yapan topluluk.
    Müslümanlık adına kafa kesen işid ile farkları henüz bu tarz vahşetleri yapmaya fırsatları olmayan,ama salyaları akarak bekleyen topluluk.Babaları,Amcaları sivasta otel içindeki insanları diri diri yakmıştır.
    Cübbeli gibi saray soytarısının hoca olduğunu savunup,Başkalarının hoca olmadığı iddia eden topluluk
    En kötüsüde müslüman olduğunu iddia eden,Ama müslümanlık ile uzaktan-yakından alakası olmayan emevi;arap sevici topluluk.

Yeterli oldumu açıklama?
  • "Gel gelelim dini tahrif etmenin faydalarina" diyordur buna simdi zebaniler

Namaz bu ummetin basina bela edilmistir hee,ac ac ac atesi biraz daha korukle

Rabbim gani gani mustehakini versin...

• quote:

Ak-İşid nedir.

Müslümanlığın hoşgörü dini olduğunu savunan,ama oruç tutmayan birini görünce linç etmekten çekinmeyen topluluk.
    Sorgusuz,Sualsiz biat etmeyi kendilerine ilke edinmiş,Parayı yeni tanrıları yapan topluluk.
    Müslümanlık adına kafa kesen işid ile farkları henüz bu tarz vahşetleri yapmaya fırsatları olmayan,ama salyaları akarak bekleyen topluluk.Babaları,Amcaları sivasta otel içindeki insanları diri diri yakmıştır.
    Cübbeli gibi saray soytarısının hoca olduğunu savunup,Başkalarının hoca olmadığı iddia eden topluluk
    En kötüsüde müslüman olduğunu iddia eden,Ama müslümanlık ile uzaktan-yakından alakası olmayan emevi;arap sevici topluluk.

Yeterli oldumu açıklama?

Tüm Ak partililer Ak-İşid'ci diyorsunuz dimi ?
    yoksa ben mi yanlış anladım ?

• Hayatimda anlam ifade etmeyen bir adam. Allah rahmet eylesin.

• Yaşar Nuri Öztürk ve Süleyman Ateş. Bu iki adamdan İslam öğrenilmez. Öğrenenler de gerçek İslamı öğrendim demesinler. Bu iki adamın savunulacak en ufak bir tarafı yok. Ortaya karışık yapan, din anlamında ortada kalmışların (İslamı öğrenmek isteyenlerin değil, aksine İslamı kötülemek ya da kendince değiştirmek isteyenlerin) nabzına göre şerbet veren sözde ilahiyatçılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhun -- 23 Haziran 2016; 12:35:00 >
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Ben AK parti diye veya "Tüm ak partililer " diye birşey yazmışmıyım?

Yazmamışım.

İşte algıda seçicilik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

Muslumansa Allah rahmet eylesin.

Açmayın şöyle konuşarı dicektim tamda Ağız İshali Araplar yorum atıp sinirlerimizi hoplatıyor yazacaktım biri atlamış bile.Müslüman mı değil mi bilmem şerefli namuslu bir insandı.

Mesaji atarken aklima geldi aynali kefal cok olur gelir oltaya ,dedigim gibide oldu.

Ulan gereksiz insan Benim inancima gore ben bile olurken Musluman olup olamayacagimin garantisini veremiyorken baskasi icin ne rahmet okuyacagim.
    Hakaret ederek agiz ishali kim belli oluyor.

Rte muslumansa Allah rahmet eylesin
    K.k muslumansa allah rahmet eylesin
    Ataturk muslumansa Allah rahmet eylesin

Ornekleri cogaltayimmi yoksa ice dogru micma eylemine devammi edeceksin.
    Hadi simdi ifade orzgurlunun herkese hak oldugunu hatirla ve sus.!

Rahmet istemek vefad eden kisinin inancima gore degil senin inancina gore olur

Ateist ölsede ben Allah rahmet eylesin derim.
    Cunku benim inancima gore boyle.

Ama ateist olsaydim ve bir musluman ölseydi öyle demezdim. Cunku rahmet edecek bir gucun olduguna inanmazdim.

Sizin inanciniz ne hocam.

• Soylenecek cok sey var ama en iyisi Allah rahmet eylesin demektir herhalde.

• quote:

Ben AK parti diye veya "Tüm ak partililer " diye birşey yazmışmıyım?

Yazmamışım.

İşte algıda seçicilik

Ak-İşid ile ne demek istediğini sen de biliyorsun lafı kıvırma bari açıkça soyle
  • forumda akpli Allah sayısında düşüş var ben en az bi 20 kişi bekliyordum cehenneme gideceğini söyleyip şirkin dibine vuracak ama yanıldım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.