Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shail123

Arkadaşım karşında kim var, ne yapar ne içer bilmeden boş boş konuşma.Yüzyüze gelsek İslamiyet, Arap Yarımadası ve Tarihi konularla ilgili 3 soru sorsan hepsini cevaplar üzerine avrupalılar türkler hakkındada boş geçmem seni arap sevicisi.

"Videoları bende izledim ve bayağı sıkıldım ama adamlar dine mitoloji gibi bakmıyolar sizler gibi daha rasyonelist bakıyolar fiye hemen yapıştır zaten yaftayı. Allah sorgulamayıda düşünmeyide emrediyo birazcık otur düşün bu seni dinden çıkarmaz sadece dincilerden arındırır. Biraz sorgula biraz"

Şunu yazan birine verdiğim cevaba karşılık "kopyaladıklarına" gel, Arap sevici de yeni eklenmiş
    Neyse hadi online sana şans vereyim.Bana şu kelimeyi bi Muhtelife olarak incele bakalım kaç gramsın sen? Böyle çok bilgisin ya 5-10 dakika içinde cevaplarsın sen.Ha Türkçelerini de ekle bi zahmet malum İslamiyet hakkında konuşacaksan eski yazıları okumayı biliyorsundur sen..

كتبة

• Adamın gayesi millete 5 vakit namaz kıldırmak değil, imanı kurtarmak. Orada hitap ettiği kişiler sen ben değiliz. Dikkat edersen videoda "deizme savrulmak" deyimini kullanıyor, yani deizmin kötü birşey olduğunu kendisi de biliyor ama bu söz müslümanları bağlayıcı bir söz değil. Allah inancını koruyan biri zamanla tekrar islamiyeti anlayabilir fakat yaratılış inancını komple kaybetmiş birini geri döndürmek imkansıza yakın.

Sanki herşey yolundaymış, islamiyetin ana hatları anlaşılmış, müslümanların işi tıkırında da iş ayrıntılara kalmış gibi çıkıp sahur vakti millete 1400 yıl önceki hikayeleri anlatmak bu millete zulümdür, insanı ayakta uyutmaktır.

Yahu bu ülkede son 7-8 senede millet akın akın deizme ve ateizme savrulurken bizim konuşmamız gereken konu asırlar önce yaşanmış hikayeler midir yoksa kıl tüy muhabbeti midir? Bu ülke dünyada en çok camiye sahip olan, din işlerine en yüksek miktarda paranın aktarıldığı fakat ahlaksızlıkta, yalancılıkta, sahtekarlıkta, hırsızlıkta dünyada ilk sıralarda olan bir ülke. Bu sözü Yaşar Nuri'den başka hangi "hoca" sıfatlı vatandaş söylemeye cesaret edebilir. Böyle bir sözü söyleyebilmek için insanın kuldan değil Allahtan korkması lazım ki bizim hocalarda olmayan bir meziyet.

Kardeşim bu ülkede din kırmızı alarm veriyor ama biri kafasını kaldırıp bişeyler söyleyecek olsa hemen zındık kafir damgası yiyor. Bu iş böyle mi gidecek? Bütün Yaşar Nuriler ölsün de ortalık beyin yıkayıcı mahluklara mı kalsın?

Ve son söz olarak şunu söyleyeyim. Yaşar Nurinin ahiretteki akıbeti sadece Allah ile kendisi arasındadır. Bizi ilgilendiren bu tarafta yaptıklarıdır. Sonuçta hiçkimse peygamber değil, herkes hatalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Adamın gayesi millete 5 vakit namaz kıldırmak değil, imanı kurtarmak. Orada hitap ettiği kişiler sen ben değiliz. Dikkat edersen videoda "deizme savrulmak" deyimini kullanıyor, yani deizmin kötü birşey olduğunu kendisi de biliyor ama bu söz müslümanları bağlayıcı bir söz değil. Allah inancını koruyan biri zamanla tekrar islamiyeti anlayabilir fakat yaratılış inancını komple kaybetmiş birini geri döndürmek imkansıza yakın.

Sanki herşey yolundaymış, islamiyetin ana hatları anlaşılmış, müslümanların işi tıkırında da iş ayrıntılara kalmış gibi çıkıp sahur vakti millete 1400 yıl önceki hikayeleri anlatmak bu millete zulümdür, insanı ayakta uyutmaktır.

Yahu bu ülkede son 7-8 senede millet akın akın deizme ve ateizme savrulurken bizim konuşmamız gereken konu asırlar önce yaşanmış hikayeler midir yoksa kıl tüy muhabbeti midir? Bu ülke dünyada en çok camiye sahip olan, din işlerine en yüksek miktarda paranın aktarıldığı fakat ahlaksızlıkta, yalancılıkta, sahtekarlıkta, hırsızlıkta dünyada ilk sıralarda olan bir ülke. Bu sözü Yaşar Nuri'den başka hangi "hoca" sıfatlı vatandaş söylemeye cesaret edebilir. Böyle bir sözü söyleyebilmek için insanın kuldan değil Allahtan korkması lazım ki bizim hocalarda olmayan bir meziyet.

Kardeşim bu ülkede din kırmızı alarm veriyor ama biri kafasını kaldırıp bişeyler söyleyecek olsa hemen zındık kafir damgası yiyor. Bu iş böyle mi gidecek? Bütün Yaşar Nuriler ölsün de ortalık beyin yıkayıcı mahluklara mı kalsın?

Ve son söz olarak şunu söyleyeyim. Yaşar Nurinin ahiretteki akıbeti sadece Allah ile kendisi arasındadır. Bizi ilgilendiren bu tarafta yaptıklarıdır. Sonuçta hiçkimse peygamber değil, herkes hatalı.

Hitap ettiği kişi tanımı kalmadı artık.Bu video internette yayınlanmamış olsaydı ve sadece dost meclisinde kalsaydı kendilerini bağlardı.Ama milyonlarca kişinin tek tıkla ulaşabildiği bir platform da.Bu mecliste geçen konuşmalar ne kadar yanlışsa başkalarının yaptıkları yanlışa da o kadar yanlış denilmelidir.İnsanları aklamak paklamak için kimse bir şeyleri eğip bükmesin.

Benim kimseye zındık,kafir damgası vurduğum yok.Ama Yaşar Nuri'nin hayatı boyunca bir çok insana bu damgayı vurduğunu ve bunu televizyonlar da sohbetler de dile getirdiğini çok net görüyoruz.Bunları ne yapacağız?

Al izle.Zina ile ilgili açıklamalara bak.Ve bana dürüstçe ne düşünüyorsan anlat.Ne deme sadece Zina, fuhuş ticareti demektir.Ne demek bu? Nasıl İslamiyet? Avrupa'da bir çok insanla karşılaşıyorum, adamlar diyor ki "bana göre iki kişinin yatması zina değildir" veya "alkol haram değildir".Kalkıp bişi dediğinde Yaşar Nuri ömrünü ilme,İslamiyet'e,Kur'an'a adamış o bilmeyecekte sen mi bileceksin diye yorum yapıyor.

Yanlış kim olursa olsun yanlıştır.Şirin gözükmek için kimse bir şeyleri eğip bükmesin.Sınırlar nettir ve çizilmiştir.Bir şeyleri kademe kademe anlatmak var bir de şirin gözükmek için eğip bükmek var.Arada ki farkı iyi anlamak gerekiyor.

• Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    resmen müşrikliği anlatıyorsun bizlere.e normal tabi.müşriklik bi hastalık gibidir.farkında olmazsın ama uygularsın.şidmi ayetle örnekv ericem ama sen alahı yetersiz gördüğün üzere o ayetinde pek geçerliliği olmayacak senin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

quote:

Orijinalden alıntı: shail123

Arkadaşım karşında kim var, ne yapar ne içer bilmeden boş boş konuşma.Yüzyüze gelsek İslamiyet, Arap Yarımadası ve Tarihi konularla ilgili 3 soru sorsan hepsini cevaplar üzerine avrupalılar türkler hakkındada boş geçmem seni arap sevicisi.

"Videoları bende izledim ve bayağı sıkıldım ama adamlar dine mitoloji gibi bakmıyolar sizler gibi daha rasyonelist bakıyolar fiye hemen yapıştır zaten yaftayı. Allah sorgulamayıda düşünmeyide emrediyo birazcık otur düşün bu seni dinden çıkarmaz sadece dincilerden arındırır. Biraz sorgula biraz"

Şunu yazan birine verdiğim cevaba karşılık "kopyaladıklarına" gel, Arap sevici de yeni eklenmiş
    Neyse hadi online sana şans vereyim.Bana şu kelimeyi bi Muhtelife olarak incele bakalım kaç gramsın sen? Böyle çok bilgisin ya 5-10 dakika içinde cevaplarsın sen.Ha Türkçelerini de ekle bi zahmet malum İslamiyet hakkında konuşacaksan eski yazıları okumayı biliyorsundur sen..

كتبة

@shail123
    Ee yukarıda ki soruma karşılık cevap gelmedi.35 dk oldu galiba internette araştırma devam ediyor Neyse araştır bakalım en azından doğru cevap nedir onu öğrenirsin

• Zina konusunda haklısın, burada söyledikleri bi kere mantığa ters. Zina zaten karşılıklı rıza ile olur.

Ama ben hiçkimsenin hatasız olmadığını söylemişim zaten. Yani sözleri teraziye koysak yanlışları olan birini hiçbir doğrusu olmayan birine tercih ederim. Ha diyebilirsin zinaya helal diyen birinin hiçbir sözü dinlenmez, geçersizdir. Öyleyse ben de derim haksızlık karşısında susan kişinin sözü dinlenmez.

Neyse uzatmanın anlamı yok. Hepimizin endişe ettiği hususlar farklı. Benim endişe ettiğim hususlar senin için sorun değilse zaten YNÖ gibiler sana hitap etmiyor demektir (sen derken genel olarak).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 28 Haziran 2016; 15:43:31 >
    videoyu ve mesajını okyuunca ikileme düştüm.şimdi devlet nikahı ile evlenirsem dinen zinada bulunmuş olacağım.zira devletler gelip geçicidir ve allah ile kıyaslanamaz.diğer yandan dini nikahı resmi olmadan kıydırmak suç sayılıyor.o zaman devlet dini inançlarımın önnüe engel çekiyor ev bu kurala uymak sanki devlet allahtan büyüktür gib bi anlam da içeriyor,tövbe.devlet yıkılana yada kanun değişene kadar dini nikah kıyamam.dost hayatı hem kültürel he dinen aykırı.ee napcam ben şimdi?zina suçlaması için o işi gören 4 şahit gerekli.şu eş değiştirme partileri buna birer örnek mesela.kafamda deli sorular.cübbeli sakallı sarıklılar 1 er satlik nikah kıyınca dine uygun,karşılıklı anlaşma ile hayat sürme dine aykırı.düğün olmadan asla,nikah olduğu halde, diye düşünen bi millet için çok karmaşık konular.
  • Bloklusun bende.Git cahilligini otede yasa.Mutlulugun keyfine var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    cevap istiyorum arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Adamın gayesi millete 5 vakit namaz kıldırmak değil, imanı kurtarmak. Orada hitap ettiği kişiler sen ben değiliz. Dikkat edersen videoda "deizme savrulmak" deyimini kullanıyor, yani deizmin kötü birşey olduğunu kendisi de biliyor ama bu söz müslümanları bağlayıcı bir söz değil. Allah inancını koruyan biri zamanla tekrar islamiyeti anlayabilir fakat yaratılış inancını komple kaybetmiş birini geri döndürmek imkansıza yakın.

Yaşar nurinin yerini bilemeyiz ancak bir insanın başkalarının imanını kurtarması için önce kendi imanını kurtarması lazım, " Alan veren razıysa zina olmaz " diyen hocayı aşağıdaki ayetlerle bir daha düşünün derim ki, sadece bu zina fetvası değil , o kadar çılgınca fetvaları varki artık insanlar hocaya gülüyodu, gayesi 5 vakit namaz kıldırmak değildi evet , gayesi 5 vakit namazı kaldırmaktı, nitekim 3 'e indirdi,son nefesinde de aynı bozuk düşünceylemi vefat etti kesin olarak bilmediğimiz için cehennemliktir şudur buur demiyoruz, ancak şahsa indirgemeden bu sapık fetvaları savunan cehennemliktir diyebiliriz, biz demiyoruz Allah diyor

Allah’ın âyetlerini inkâr edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele.Onlar, amelleri, dünyada da, ahirette de boşa gitmiş kimselerdir. Onların hiç yardımcıları da yoktur. Ali İmran 21 -22

Oysa Allah size Kitap’ta (Kur’an’da) “Allah’ın âyetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla oturmayın, aksi hâlde siz de onlar gibi olursunuz” diye hüküm indirmiştir. Şüphesiz Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır. Nisa 140

• Ölümünün üzerinden 1 ay geçmemiş gibi hissediyorum. Hayat çok çabuk tükeniyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.