Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

ben bu zat için diyeceğimi demiştim aslında. ALLAH adaletiyle hükmeylesin diye, o kadar çok şeyvarki bu yazılanlara söylenecek. hepsine vakitde yok, söylensede algılanabilecek durumda yok sanırım

seni alıntılamamdaki sebep ise, senin mantığına göre bir iş yapılırken uyulan kurallarda bela olarakalgılanabilir, bir doktorun ameliyat öncesi ve sonrası yaptığı işlemler, yada bir mühendisin, proje çıkarırken yaptığı işlemler vs aynı mantıpa göre bela olarak nitelendirilebilir.

kılınan namazdaki davranışlar insanların keyfiyetine göre bırakılmış birşey değildir. hani bu zata ve bazılarına göre Kur'-an-ı Kerim Hz. Peygamber s.a.v. siz indi zanı ile düşünüp, hiçbir surette Hz. Peygamber s.a.v in yaptıklarını kaale almayıp, ama ne hikmetse onun aktardığı kur'an-ı kerimi baz alıp konuşma aklını sergilemişler. Kur'an-ı Kerimin yaşayan örneğidir Hz. Peygamber s.a.v.
    senin aklınca alay etmeye çalıştığın şey müslümanlar için değerlidir. sonra birde bunun karşılığı hoşgörü beklemeye devam ederisiniz.

reenkarnasyon sevdalısı olanlar, ve biride ayetler vermiş. islamda reenkarnasyon var diye :) o ayetlerin başıan sonuna bakmadan, meallerine bakmadan aklınca birşeyler söylüyorsun. dirilme bu dünyadamı oluyor sanıyorsun. ve mucize olarak ölülerin diriltilmesi vakaalarını reenkarnasyon olarak görmek hangi aklın ürünüdür acaba, peki siz bekleyin yaşar nuri öztürkünüz tekrar dünyaya gelir diye araştırın yeni doğanlara sorarsınız sen kimsin yada önceki hayaında kimdin diye

son olarak, bür müslümana küfürü hakareti, asla yakıştıramıyorum. bu insanın müslümanlara zararı çok olmuştur. insanları düşünceleri ile islamdan uzaklaştırmıştır, yada islamı yanlış yaşamalarına sebep olmuştur. ama bizle buna karşılık küfrederek hakaret ederek hareket etmemeliyiz.

not: bence uygun olanı bu zatın kılınacaksa cenaze namazı, onu hakeden tek kişi varsa oda "mümin kokan putindir". bence o kıldırmalı cenaze namazını

Hayırlı cumalar

Yaşar Nuri hocanın anlatmak istediği şey namaz sırasında kişi Rabbine ulaşırken ayağını elini kaşını gözünü ayağını nerelere sokuşturacağından çok Kur-an'da bahsedilen huşu içinde namaz kılma gayreti sarfetmesidir. Hz. Peygamberin namaz kılma şekli tek tip olsaydı bugün her mezhep namazı aynı şekilde kılardı. Demek ki tek tip aynı fabrika namaz yok, namazda mühim olan namazın temel şartları dışında kişinin ayağını kaşını gözünü nerelere sokuşturacağından çok huşu içinde namaza konsantre olmasıdır.
    Reenkarnasyon konusunda Yaşar Nuri hocaya bende katılmıyorum, kendisi de bunu iddia etmedi zaten, ayete bakarak olabilir dedi. Kur-an ayetlerini inkar etmediğin sürece ayetlerde yorum yapabilirsin. Yaşar Nuri hoca ömrünü Kuran'a adamış biridir, bu kadar haksız eleştirileri asla haketmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Toprağı bol olsun.
  • high speed dirt kullanıcısına yanıt
    sorun şurada zaten, ömrünün tamını islama verse alimlik mertebesine gelse bile, iman ayrı birşey, iman etmek öyle birşey ki gönülden olur. bu kişi hayatını vermiş olabilir bu uğurda ama söylevleri ve yaptıkları, Peygamber efendimiz s.a.v in naklettiklerine tezat oluşturmakta, ve bilgi imanın garantisi değildir. nice alimler vardırki son zamanlarda kendi kibirleri ile inkara kalkışmışlardır. ayrıca geçmişteki bütün alimleri neredeyse inkâr edip, kendi söylediklerinin doğru olduğunu söylemekte, başka bir kibir örneğidir.

neyse fazla şey söylemek istemiyorum. dediğim gibi ALLAH adaleti ile hükmetsin inşeALLAH
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    O kâfirler, beni bırakıp da kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi o kâfirlere bir konukluk olarak hazırladık. (KEHF/102)

Onlar, Allah'tan başka birtakım ilâhlar edindiler. Güya yardım olunacaklar. (YASİN/74)

Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur. (NİSA/48)

Fakat Allah, kendilerine salih bir evlat verince, her ikisi de tuttular verdiği evlatlar üzerine ona ortak koşmaya başladılar. Allah, onların koştukları şirkten münezzehtir. (A'RAF/190)

O gün ki, hepsini mahşere toplayacağız, sonra da o şirk koşanlara "Haydi yerlerinize! Siz de, ortak koştuklarınız da!" diyeceğiz. Artık aralarını iyice açmışız. O ortak koştukları şeyler, "Siz bize tapmıyordunuz ki." diyecekler. (YUNUS/28)

Onların çoğu şirk koşmadan Allah'a iman etmezler (imanlarına az çok bir şirk karıştırırlar). (YUSUF/106)

Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun." (ZÜMER/65)

Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor. (TEVBE/32)

İnkâr edenler: "Bu Kur'ân-ı dinlemeyin, okunurken gürültü yapın, belki üstün gelirsiniz" dediler. (FUSSİLET/26)

Âyetlerimiz kendilerine apaçık olarak okunduğu zaman, o kâfirlerin yüzlerinden inkârlarını anlarsın. Neredeyse, kendilerine âyetlerimizi okuyanlara saldıracaklar. De ki: "Şimdi size ondan daha kötü olanını haber vereyim mi? O, ateştir. Allah bunu kâfir olanlara vaad buyurdu. O ne kötü bir dönüş yeridir." (HAC/72)

Ve kalblerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar. (İSRA/46)

Böyle iken, Allah bir olarak anıldığı zaman ahirete inanmayanların yürekleri burkulur da, O'ndan başkaları anıldığı zaman derhal yüzleri güler. (ZÜMER/45)

Onlar ki, beni hatırlatan âyetlerimden gözleri bir örtü içindeydi. İşitmeye de tahammül edemiyorlardı. (KEHF/101)

İnkâr edenler de, kendilerine ansızın kıyamet gelinceye veya akîm (kısır) bir günün azabı gelinceye kadar, Kur'ân'dan şüphe etmekte devam edip giderler. (HAC/55)

not: iman etmek ALLAH a inanmak ayrıdır, günah işlemek ayrıdır. iman etmediği inanmadığı birşeyin, ölümden sonra var olduğunu gördüğünde, ben sana inanmıyordum ama dünyada çok iyi biriydim diyerek cennete girebileceğini düşünmek, sence mantıklımı? ki bunun için peygamber efendimiz s.a.v in amcası örnek gösterilebilir. kendisi peygamber efendimiz s.a.v e yardım etmiş her konuda desteklemiş yanında olmuş korumuştur. öleceği zaman amcasına söylediği, amcacığım islama gir şehadet getirki, sana ahirette faydam do9kunsun. eğer iman edip şehadet getirmezsen, benim sana faydam olmaz demiştir. düşünün bu peygamber efendimiz s.a.v. in amcası için bile bu şekildeyse, dünyanın en iyi insanı olsanda, dünyanın en iyi insanısındır, ölümden sonrasına inanmıyorsan, ALLAH ın varlığını kabul etmiyorsan, öldükten sonrası için, kabul etmediğin birşeyden medet ummak, nasıl bir aklın ürünü olabilir ki?

• quote:

sorun şurada zaten, ömrünün tamını islama verse alimlik mertebesine gelse bile, iman ayrı birşey, iman etmek öyle birşey ki gönülden olur. bu kişi hayatını vermiş olabilir bu uğurda ama söylevleri ve yaptıkları, Peygamber efendimiz s.a.v in naklettiklerine tezat oluşturmakta, ve bilgi imanın garantisi değildir. nice alimler vardırki son zamanlarda kendi kibirleri ile inkara kalkışmışlardır. ayrıca geçmişteki bütün alimleri neredeyse inkâr edip, kendi söylediklerinin doğru olduğunu söylemekte, başka bir kibir örneğidir.

neyse fazla şey söylemek istemiyorum. dediğim gibi ALLAH adaleti ile hükmetsin inşeALLAH

Yaşar Nuri hocayı iman etmemekle suçlamak için elinde hiçbir delik yok iken kendisini iman etmemekle suçlamak insani olarak ayıp olduğu kesin, dini olarak da günahtır bana göre. Hz. Muhammed'in anlattıklarına tezat diye birşey yok, bugün hadis diye ortalıklarda dolaşan sözlerin en az yarısı uydurmadır. Namazda yok 90 derece rükû yap, secdede iki elinin arası bir karış olsun, oturunca Etteyatü'de baş parmağını 90 dereceye yakın kaldır, otururken sağ ayağını bük, otururken ellerin düz olacak vs. Adam namaz kılıp Rabbine secde mi edecek yoksa ayağına kaşına bacağına eline parmağına mı bakacak , bu ne ya namaz mı kılıyorsun başka birşey mi yapıyorsun. İnsanların kılacağı namazı bu kadar boğarsan namazı bu milletin başına bela edersin çok da güzel demiş Yaşar Nuri hoca nur içinde yatsın.

imanı konusunda birşey demedim. ben sadece bilginin iman getirmediğini örnekledim. bir kişi müslümanım diyorsa ALLAH a iman ediyorsa peygamberinin söylediklerine yaptıklarını kabul ediyorsa sorun yok.

namazı boğmak vs gibi şeylere gelince, iman etmek gönül işidir. zoraki olmaz. bir insan namazı kılarken, boğulduğunu düşünüyorsa, yada y apılan şeylerin çok olduğunu düşünüyorsa, o imanda sıklıntı vardır zaten, rekatlar 4 olmasında 3 olsun, farzlar kılınssında, sünnetler kılınmasın vs gibi hesap işine girersek, orada iman zaten sıkıntıya girer, zorla yapılmasının bir anlamı yoktu. peygamber efendimiz s.a.v geceleri kalkar teheccüt namazı kılardı, bu onu boğuyormuydu, yada imanında bir sıkıntımı vardıda herkesten çok namaz kılıyordu. bu gönül işidir efendim, kılmayan 1 re3katıda kılmaz, kılan ise binlerece rekatıda kıalr bundanda bogulmaz rahatsız olmaz. bu oruç içinde geçerlidir, tesettür içinde başka birşey içinde. oruç tutan bir insan 3 dk onın 4 dk nın hesabını gütmez. birileri gibi bilmem ne ülkesine gidersen daha az zaman diliminde oruç tutarsın akılı ile y apılırsa bir anlamı olmaz zaten. ALLAH bilmiyormu neyi nasıl yaptığını? tesettür konusundada bu sıcakta böyle giyinilirmi mantığı var. ee kışın sorun yok o zaman :) kat kat giyin tesettür olur, :) mesele zaten iman ise kolay olduğunda yada kolay zamanda yapmak değil, her zaman her şekilde iman etmektir. ve herzaman ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasıdır.

• Adamın hastası değildim ancak islam ülkelerinin durumu, din istismarı, insanların dininin=para olması gibi bazı konularda önemli tespitleri olmuş ve islamda reform yapılması gerektiğini düşünüp sadece kuranın temel alınması gerektiğini yüksek sesle söyleyebilen tek kişidir. Bu cesareti benim gözümde saygıyı hakeder.

Dinin şekilci değil samimi olması gerektiğini anlatmaya çalışmıştır. Tek referansın kuran olması gerektiğini söylediği için müritlerinin sırtından para kazanan hacılar hocalar sevmezler, nasıl sevsinler el pençe karşılarında duran kendilerine akıl danışan topluluk olmazsa hocalar nasıl zengin olur???
    Bu yüzden çarklarına çomak sokulmasını göze alamayan talebeli videoları olan gösteriş müslümanlarının sevgisini kazanamamıştır.

Çünkü bizim şekilci müslümanlarımız ya yanmayan kefen satan cübbeliyi severler, yada para için yapmayacağı şey olmayan ve her sene aynı şeyleri tekrarlayıp milyonları götüren nihat nakitoğlunu severler.

Reenkarnasyon olayına çok takılmış bizimkiler, yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi yarın reenkarnasyon bilimsel olarak açıklandı deseler, bu ayetlerde zaten yazıyordu diyecek ilk insanlarsınız,

• quote:

imanı konusunda birşey demedim. ben sadece bilginin iman getirmediğini örnekledim. bir kişi müslümanım diyorsa ALLAH a iman ediyorsa peygamberinin söylediklerine yaptıklarını kabul ediyorsa sorun yok.

namazı boğmak vs gibi şeylere gelince, iman etmek gönül işidir. zoraki olmaz. bir insan namazı kılarken, boğulduğunu düşünüyorsa, yada y apılan şeylerin çok olduğunu düşünüyorsa, o imanda sıklıntı vardır zaten, rekatlar 4 olmasında 3 olsun, farzlar kılınssında, sünnetler kılınmasın vs gibi hesap işine girersek, orada iman zaten sıkıntıya girer, zorla yapılmasının bir anlamı yoktu. peygamber efendimiz s.a.v geceleri kalkar teheccüt namazı kılardı, bu onu boğuyormuydu, yada imanında bir sıkıntımı vardıda herkesten çok namaz kılıyordu. bu gönül işidir efendim, kılmayan 1 re3katıda kılmaz, kılan ise binlerece rekatıda kıalr bundanda bogulmaz rahatsız olmaz. bu oruç içinde geçerlidir, tesettür içinde başka birşey içinde. oruç tutan bir insan 3 dk onın 4 dk nın hesabını gütmez. birileri gibi bilmem ne ülkesine gidersen daha az zaman diliminde oruç tutarsın akılı ile y apılırsa bir anlamı olmaz zaten. ALLAH bilmiyormu neyi nasıl yaptığını? tesettür konusundada bu sıcakta böyle giyinilirmi mantığı var. ee kışın sorun yok o zaman :) kat kat giyin tesettür olur, :) mesele zaten iman ise kolay olduğunda yada kolay zamanda yapmak değil, her zaman her şekilde iman etmektir. ve herzaman ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasıdır.

Namazdan boğulmaktan bahsetmedim ben, namazlardaki rekat sayısının kısaltılmasından da bahsetmedim, Yaşar Nuri hoca da bunlardan bahsetmedi. Namazdaki temel hareketlerin dışında, elini kaşını parmağını belini bileğini eğip büküp insanı namazdan çok başka şeylerle kafası karıştırılıp Rabbine huşu ile namazdan uzaklaştıran şeylerden bahsettim. Rabbine secde ye duran kişiyi böyle sayısız ayrıntılarla boğarsanız namazı bu milletin başına bela edersiniz, çok güzel söylemiş Yaşar hoca ama anlayana, herkes anlayamıyor işte.

işte aramızdaki fark bu, sen bunu boğulma olarak görürsün. bense bunun ALLAH a yaklaşmak için sebep görürüm. ona kaldıysa hiç ibadet etmedende, benim kalbim temiz deyip, ALLAH a içki içerek daha yakın hissediyorum diyenden tut, vs gibi şeylerde söyleniyor. bu insanların kendini kandırmasından başka birşey değil. Peygamber efendimiz s.a.v in imanında bir sorunmu vardı sıkıntımı vardıda sabahlara kadar namaz kılardı, o senin kafa karıştırıcı deidğin şeyleri yaparak namazını kılardı. bununda bir düzeni kuralı var. yoksa oturduğun yerden hiç hareket etmedende kılabilirdi. yada abdeest alamya gerek duymadanda yapılabilirdi.

neyse fazla uzatmak istemiyorum. ALLAH herkes için hayırlısını nasip etsin.
  • quote:

işte aramızdaki fark bu, sen bunu boğulma olarak görürsün. bense bunun ALLAH a yaklaşmak için sebep görürüm. ona kaldıysa hiç ibadet etmedende, benim kalbim temiz deyip, ALLAH a içki içerek daha yakın hissediyorum diyenden tut, vs gibi şeylerde söyleniyor. bu insanların kendini kandırmasından başka birşey değil. Peygamber efendimiz s.a.v in imanında bir sorunmu vardı sıkıntımı vardıda sabahlara kadar namaz kılardı, o senin kafa karıştırıcı deidğin şeyleri yaparak namazını kılardı. bununda bir düzeni kuralı var. yoksa oturduğun yerden hiç hareket etmedende kılabilirdi. yada abdeest alamya gerek duymadanda yapılabilirdi.

Hala anlamadın. Namaz kılmaktan boğulmaktan bahsetmiyorum sabahtan beri. Namazın içine sokuşturulan, namazdan çok insanı huşu içinde namazdan alıkoyan, elini kolunu ayağını bacağını oraya buraya sokuşturmayı farzmış gibi anlatan yobazlıklardan bahsediyorum. Anlarsan anlarsın br daha anlatmayacağım.

• errorman_cem kullanıcısına yanıt
    16 ve 20 yaş gurubu hatırlamazlar.
    ATV' de Ayşe Özgün ile cuma günleri yaptığı programda da soru soran seyircileri soruların mantıksızlığı yüzünden azarlardı ve bu tutumu TVdünyasında idol olmuştur:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    sende onu anlamıyorsun işte, bunu yapan Peygamber efendimiz s.a.v. ve bunlarda sebepsiz yapılmamıştır. ama sen bunları teferruat değip önemsemeyip, namaz kılma şeklini başka türe çevirmeye çalışıyorsun, yada öyle düşünülmesine sebep oluyorsun. buna da yobazlık diyorsun. sen istediğin şekidle kıl namazını yap ibadetini, ama bu şekilde yapanıda huşudan ayırlıyor, namazın ruhuna zarr veriyor şekilde söyleyip, bunuda yobazlık ile yaftalamak ne kadar doğru bir davranış. bunuda sen anlamıyorsun ben ne diyeyim.

edit= bu yobazlık kelanınada hastayım. ALLAH a şükür demek yobazlık, selam vermek, ALLAH ı anmak yobazlık, öyle birşeyki islam için yapılan ne varsa hepsine yobazlık yaftası yapıştırılıyor. iyi o zaman bende diyorumki müslümanlık yada islam = yobazlıksa bende y obaz olmak için elimden gelen herşeyi yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 24 Haziran 2016; 12:14:46 >
  • quote:

Sana namaz boğuyor diyen yok yav

Aklıma şu tartışma geldi

Link de koyayım

http://youtu.be/msymOynXkrU

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ESOES1981TR

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Muslumansa Allah rahmet eylesin.

Açmayın şöyle konuşarı dicektim tamda Ağız İshali Araplar yorum atıp sinirlerimizi hoplatıyor yazacaktım biri atlamış bile.Müslüman mı değil mi bilmem şerefli namuslu bir insandı.

Mesaji atarken aklima geldi aynali kefal cok olur gelir oltaya ,dedigim gibide oldu.

Ulan gereksiz insan Benim inancima gore ben bile olurken Musluman olup olamayacagimin garantisini veremiyorken baskasi icin ne rahmet okuyacagim.
    Hakaret ederek agiz ishali kim belli oluyor.

Rte muslumansa Allah rahmet eylesin
    K.k muslumansa allah rahmet eylesin
    Ataturk muslumansa Allah rahmet eylesin

Ornekleri cogaltayimmi yoksa ice dogru micma eylemine devammi edeceksin.
    Hadi simdi ifade orzgurlunun herkese hak oldugunu hatirla ve sus.!

Rahmet istemek vefad eden kisinin inancima gore degil senin inancina gore olur

Ateist ölsede ben Allah rahmet eylesin derim.
    Cunku benim inancima gore boyle.

Ama ateist olsaydim ve bir musluman ölseydi öyle demezdim. Cunku rahmet edecek bir gucun olduguna inanmazdim.

Sizin inanciniz ne hocam.

İnancimin ne onemi var.

İslamin ne demek istedigi kitabinda apacık ortada.
    Hatta kendisi bile kurani apacık yollamadik mi diyor.
    Bir de oku diyor.

Okumaktan aciz olmayan biriyim iste.

Hayir inanciniz islamsa islamda musliman olmayana rahmet okunmazda onun icin sordum. Yoksa beni ilgilendirmez okumaniz yada okumamaniz yoksa herkes kendinden sorumlu.

Bende size diyorum ki;

Kimin inancli olup olmadigi ancak Allah katinda belli olacaktir.
    Kuran boyle soyler.
    %100 inancsiz öldü diyebilecegimiz birisi var mi? Var ise ne biliyorsunuz? Acip kalbinin icine mi baktiniz?

Ben yaşar nuri öztürk için değil müslüman olmayan kişiler için dedim zaten.
    Adamın birisi apaçık şekilde hristiyan, yahudi vs olduğunu söylüyorsa ve aniden ölüyorsa bu adamın müslüman olarak mı gittiğine inanacağız.
    Görünen köy kılavuz istemez. Son zamanların modasının biriside bu oldu kimse namaz kılmaz oruç tutmaz ama benim kalbim temiz Allah benim niyetimi biliyor demek.

Namaz kilmamayi oruc tutmamayi mi tavsiye etti bu olen rahmetli hayir soruyorum sadece ve diyorum ki namaz kilan orucluyum diyenlerin buyuk cogunluga sahip oldugu ulke dunyada hirsizlikta kadin cinayetlerinde ilk 5 ulkeden biri cumaya gidip ancak mesleginde para carpan hak yiyen yetim hakkina goz diken cok kisi tanididim bunlarin hepside ehli sunnet yolumdayim diyenlerdi? Bu bir celiski degil mi? Yahudi hristiyan dediginiz adamlar neler yapiyor ne hayat kurtaranlar ne bilime insanliga isik olanlar var en basitinden belgesel kanallarini acin bir kus bocek icin ne ameliyat caba harciyor gavur olanlar kimin nereye gidecegini sadece inandiginiz Allah bilir

Cumlemin basinda dedigim guibi benim hocayla ilgili bir sorunum yok. Ben sadece alinti yapigim arkadasin yanlisini düzeltmek icin yazdim.

Allah sadece bilmekle kalmiyor insanlarada apacik sekilde bildiriyor. Musluman olmayan birisi tum dunyayida kurtarsa cennete gidemeyecek.
    Nasilki cennet 7 katsa cehennemde 7 katdir herkes ameline gire yargilanip ona gore cehenneme gidecek.
    Hirsizlik yapan yalan soyleyen zina eden musluman direk cennete gidecek diye bisey yok.

Kimin cennete gidecegini sadece yaratici bilir sen Allah misin ki kimin nereye gidecegine hukmediyorsun? Inandigin dini kaliba sokuyorsun hirsizlik yapan zina yapan musluman cennete gidecek ancak musluman olmayan dunyayi kurtarsa gidemeyecek hicbir akilci yani olmayan soylem kuranda bu tamamen ustu kapali soylenmekteki acik acik hicbir ayette bahsettigin sekilde bir soylem yok bahsettign sekilde gectigi bir kac ayette tamamen bambaska ayetlerle iliskili devami niteliginde genel olarak isine gelmeyen hocalar kendini kurtarmak icin o yanacak bu yanacak deyip duruyor kurani bilen bazi akilci hocalar ise ayetleri tamamen farkli yorumluyor bu da ehli sunet denen kaliplasmis kuranda adi bile gecmeyen sacma bir seyin aslinda sadece bazi insanlarin uydurmasi oldugunu acikca ortaya cikariyor

boş yazmışsın Cuma namazınada mı gitmiyorsun imam her cuma İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM diyor hiç mi farkında değilsin gönderilen dinlerin bozulmamış hallerine inanlar ve bu iman üzere ölenler cennete gidecektir geri kalanlar cehenneme posta!!!! tebliğ ulaşmamış olanlar ise toprak olacaklardır

Imam kim? Mahalle arasi sapik hocalarin verdigi vaazlarla imamlik mertebesine ulasan(bircogu) sozde imamlarin mi laflarina inanacak bu akli olan insanlar. Cuma namazlarin Akp nin ve diyanettin dayattigi onun cemberinden disari soz dahi soyleyemeyen imamlara mi? Imam kim ya ilk musluman mi en zeki en bilgin musluman mi kurani okuyan ona kendini adayan herkes bir imamla esit mertebededir sizin katoliklerden ne farkiniz var imamlik papazlik gibi ruhban sinifi cikarip ust mertebe alt mertebe uretiyorsunuz Imam osurursa cemaatin ne yaptigini biliyorsun aslinda sende tam olarak bunu soyluyorsun o imam dedigin ne din alimi ne de Allah her imami kale alacaksak senin gibi dusunuruz imamlarin imami cubbeli hocan goruyoruz neler zirvaliyor tvde bas islam karistiricisi fitneci cehennem kutugu kendileridir imamlarin hocalarin şahı olarak

Bu arada yukarida yazilanlari okuyup okumamanin bir onemi yok zaten senin gibilere dedigin gibi ben bos konusuyorum cunku boslugun icindeki dolu kisma hitap etmiyorsun baska arkadaslara belki faydasi olur yazilarin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 24 Haziran 2016; 12:43:42 >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    hala aynı şekilde söylevlere devam ediyorsunuz. peki tek tek konuşalım, size göre namazı boğan şeyler ne onları söyleyin. ayakta durulmasımı, sonra eğilinmesimi? sonra secdeye gidilmesimi? sonra oturulmasımı? ellerin bağlanamsımı?
  • Sadece bir "DEİST" eksildi'nin ötesinde; Biz Müslümanlar açısından YAŞAR NURİ ÖZTÜRK; O' Ömrünü şöyle geçirdi. İslam'ın en temel 4 esası olan "EDİLE-İ ŞERİYYE'yi" yok etmekle!... Önceleri bir "MEAL'Cİ" olarak ortaya çıktı... İyi bir hatipti! iyi bir demogoji üstadıydı.. "BELAGAT" ilminin mükemmel bir temsilcisi olarak Müslümanların zihin dünyasını ve düşünce zenginliğini alt-üst etti. Muhammed ABDUH ve Cemaleddin AFGANİ çizgisinin "MODERN LAİK" versiyonu olarak görevini tamamladı... O'nun Ömrü; "KUR'AN İSLAMI" adı altında Sünnetullah'la şavaşla geçti. HADİS'leri uydurma ilan edip, Hz. Peygamberi devre dışı bırakmaya yeltendi. "Emevi İslamı" yakıştırması ile müctehid imamlar üzerinden İSLAM FIKHI'na olan inancı sarstı. Yazdığı kitapları-ben bilirim edasıyla- İlahi esaslarmış gibi referans göstererek 1400 yıllık İslam bilginlerini ve temel eserlerini yok sayarak- KIYAS ilmini ve FUKUHA'yı tarumar etti... ...Ve Nihayet.Ömrünün son günlerinde, NAMAZ kılmadığını.. "HAC" ibadetinin arapları zengin etmek! KURBAN ibadetini KAN'lı ŞOV!.. ve en vahimi NAMAZ'ı "Emevilerin (haşa)başımıza sardığı bela!" olarak ilan etmekle, (aslında gider-ayak) kendi meramını da ilan etmişti. İslam tedrisinden yoksun nasipsizleri çok sevindirmiş! Onlardan çok takdir görmüştü... Hasılı, İSLAM ve MÜSLÜMAN DÜŞMANI olarak ömrünü tamamladı. Ölümüne. En çok Milletvekili seçildiği CHP'liler... HALK TV..bir de ULUSAL TV. üzüldü... Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz mucubince sevdiklerini YAS'a boğdu.. Senin ÇAGDAŞ ve AYDIN'lık yüzünden etkilenmiş Ülkenin en azılı ateist- komünist- LAİK FASİSTleri ve KEMALİST DEİSTLERİ!.. Çok üzülmüşler!..çokk

• quote:

O kâfirler, beni bırakıp da kullarımı dostlar edineceklerini mi sandılar? Doğrusu biz cehennemi o kâfirlere bir konukluk olarak hazırladık. (KEHF/102)

Onlar, Allah'tan başka birtakım ilâhlar edindiler. Güya yardım olunacaklar. (YASİN/74)

Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur. (NİSA/48)

Fakat Allah, kendilerine salih bir evlat verince, her ikisi de tuttular verdiği evlatlar üzerine ona ortak koşmaya başladılar. Allah, onların koştukları şirkten münezzehtir. (A'RAF/190)

O gün ki, hepsini mahşere toplayacağız, sonra da o şirk koşanlara "Haydi yerlerinize! Siz de, ortak koştuklarınız da!" diyeceğiz. Artık aralarını iyice açmışız. O ortak koştukları şeyler, "Siz bize tapmıyordunuz ki." diyecekler. (YUNUS/28)

Onların çoğu şirk koşmadan Allah'a iman etmezler (imanlarına az çok bir şirk karıştırırlar). (YUSUF/106)

Andolsun ki, sana da, senden öncekilere de şu vahyedildi: "Yemin ederim ki, eğer şirk koşarsan bütün çalışmaların boşa gider ve mutlaka kendine yazık edenlerden olursun." (ZÜMER/65)

Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar, Allah da razı olmuyor. Fakat kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlamayı diliyor. (TEVBE/32)

İnkâr edenler: "Bu Kur'ân-ı dinlemeyin, okunurken gürültü yapın, belki üstün gelirsiniz" dediler. (FUSSİLET/26)

Âyetlerimiz kendilerine apaçık olarak okunduğu zaman, o kâfirlerin yüzlerinden inkârlarını anlarsın. Neredeyse, kendilerine âyetlerimizi okuyanlara saldıracaklar. De ki: "Şimdi size ondan daha kötü olanını haber vereyim mi? O, ateştir. Allah bunu kâfir olanlara vaad buyurdu. O ne kötü bir dönüş yeridir." (HAC/72)

Ve kalblerinin üzerine, Kur'ân'ı anlamalarına engel perdeler geçiririz ve kulaklarına bir ağırlık veririz. Rabbini Kur'ân'da bir tek olarak andığın zaman da ürkerek arkalarına döner kaçarlar. (İSRA/46)

Böyle iken, Allah bir olarak anıldığı zaman ahirete inanmayanların yürekleri burkulur da, O'ndan başkaları anıldığı zaman derhal yüzleri güler. (ZÜMER/45)

Onlar ki, beni hatırlatan âyetlerimden gözleri bir örtü içindeydi. İşitmeye de tahammül edemiyorlardı. (KEHF/101)

İnkâr edenler de, kendilerine ansızın kıyamet gelinceye veya akîm (kısır) bir günün azabı gelinceye kadar, Kur'ân'dan şüphe etmekte devam edip giderler. (HAC/55)

not: iman etmek ALLAH a inanmak ayrıdır, günah işlemek ayrıdır. iman etmediği inanmadığı birşeyin, ölümden sonra var olduğunu gördüğünde, ben sana inanmıyordum ama dünyada çok iyi biriydim diyerek cennete girebileceğini düşünmek, sence mantıklımı? ki bunun için peygamber efendimiz s.a.v in amcası örnek gösterilebilir. kendisi peygamber efendimiz s.a.v e yardım etmiş her konuda desteklemiş yanında olmuş korumuştur. öleceği zaman amcasına söylediği, amcacığım islama gir şehadet getirki, sana ahirette faydam do9kunsun. eğer iman edip şehadet getirmezsen, benim sana faydam olmaz demiştir. düşünün bu peygamber efendimiz s.a.v. in amcası için bile bu şekildeyse, dünyanın en iyi insanı olsanda, dünyanın en iyi insanısındır, ölümden sonrasına inanmıyorsan, ALLAH ın varlığını kabul etmiyorsan, öldükten sonrası için, kabul etmediğin birşeyden medet ummak, nasıl bir aklın ürünü olabilir ki?

Çok uzun yazmışsın zaten konudaki değersiz yorumlarından ötürüde bu kadar uzun yazını okumaya değer bulmadım, ki sana alıntı yaptığımı hatırlamıyorum senin düşüncendeki insanların düşünceleri bir noktadan sonra kısır döngüye girmekte.

• krstarica kullanıcısına yanıt
    sorun değil size ve değerli kibirinize bu hayatta başarılar dilerim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ESOES1981TR

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Muslumansa Allah rahmet eylesin.

Açmayın şöyle konuşarı dicektim tamda Ağız İshali Araplar yorum atıp sinirlerimizi hoplatıyor yazacaktım biri atlamış bile.Müslüman mı değil mi bilmem şerefli namuslu bir insandı.

Mesaji atarken aklima geldi aynali kefal cok olur gelir oltaya ,dedigim gibide oldu.

Ulan gereksiz insan Benim inancima gore ben bile olurken Musluman olup olamayacagimin garantisini veremiyorken baskasi icin ne rahmet okuyacagim.
    Hakaret ederek agiz ishali kim belli oluyor.

Rte muslumansa Allah rahmet eylesin
    K.k muslumansa allah rahmet eylesin
    Ataturk muslumansa Allah rahmet eylesin

Ornekleri cogaltayimmi yoksa ice dogru micma eylemine devammi edeceksin.
    Hadi simdi ifade orzgurlunun herkese hak oldugunu hatirla ve sus.!

Rahmet istemek vefad eden kisinin inancima gore degil senin inancina gore olur

Ateist ölsede ben Allah rahmet eylesin derim.
    Cunku benim inancima gore boyle.

Ama ateist olsaydim ve bir musluman ölseydi öyle demezdim. Cunku rahmet edecek bir gucun olduguna inanmazdim.

Sizin inanciniz ne hocam.

İnancimin ne onemi var.

İslamin ne demek istedigi kitabinda apacık ortada.
    Hatta kendisi bile kurani apacık yollamadik mi diyor.
    Bir de oku diyor.

Okumaktan aciz olmayan biriyim iste.

Hayir inanciniz islamsa islamda musliman olmayana rahmet okunmazda onun icin sordum. Yoksa beni ilgilendirmez okumaniz yada okumamaniz yoksa herkes kendinden sorumlu.

Bende size diyorum ki;

Kimin inancli olup olmadigi ancak Allah katinda belli olacaktir.
    Kuran boyle soyler.
    %100 inancsiz öldü diyebilecegimiz birisi var mi? Var ise ne biliyorsunuz? Acip kalbinin icine mi baktiniz?

Ben yaşar nuri öztürk için değil müslüman olmayan kişiler için dedim zaten.
    Adamın birisi apaçık şekilde hristiyan, yahudi vs olduğunu söylüyorsa ve aniden ölüyorsa bu adamın müslüman olarak mı gittiğine inanacağız.
    Görünen köy kılavuz istemez. Son zamanların modasının biriside bu oldu kimse namaz kılmaz oruç tutmaz ama benim kalbim temiz Allah benim niyetimi biliyor demek.

Namaz kilmamayi oruc tutmamayi mi tavsiye etti bu olen rahmetli hayir soruyorum sadece ve diyorum ki namaz kilan orucluyum diyenlerin buyuk cogunluga sahip oldugu ulke dunyada hirsizlikta kadin cinayetlerinde ilk 5 ulkeden biri cumaya gidip ancak mesleginde para carpan hak yiyen yetim hakkina goz diken cok kisi tanididim bunlarin hepside ehli sunnet yolumdayim diyenlerdi? Bu bir celiski degil mi? Yahudi hristiyan dediginiz adamlar neler yapiyor ne hayat kurtaranlar ne bilime insanliga isik olanlar var en basitinden belgesel kanallarini acin bir kus bocek icin ne ameliyat caba harciyor gavur olanlar kimin nereye gidecegini sadece inandiginiz Allah bilir

Cumlemin basinda dedigim guibi benim hocayla ilgili bir sorunum yok. Ben sadece alinti yapigim arkadasin yanlisini düzeltmek icin yazdim.

Allah sadece bilmekle kalmiyor insanlarada apacik sekilde bildiriyor. Musluman olmayan birisi tum dunyayida kurtarsa cennete gidemeyecek.
    Nasilki cennet 7 katsa cehennemde 7 katdir herkes ameline gire yargilanip ona gore cehenneme gidecek.
    Hirsizlik yapan yalan soyleyen zina eden musluman direk cennete gidecek diye bisey yok.

Kimin cennete gidecegini sadece yaratici bilir sen Allah misin ki kimin nereye gidecegine hukmediyorsun? Inandigin dini kaliba sokuyorsun hirsizlik yapan zina yapan musluman cennete gidecek ancak musluman olmayan dunyayi kurtarsa gidemeyecek hicbir akilci yani olmayan soylem kuranda bu tamamen ustu kapali soylenmekteki acik acik hicbir ayette bahsettigin sekilde bir soylem yok bahsettign sekilde gectigi bir kac ayette tamamen bambaska ayetlerle iliskili devami niteliginde genel olarak isine gelmeyen hocalar kendini kurtarmak icin o yanacak bu yanacak deyip duruyor kurani bilen bazi akilci hocalar ise ayetleri tamamen farkli yorumluyor bu da ehli sunet denen kaliplasmis kuranda adi bile gecmeyen sacma bir seyin aslinda sadece bazi insanlarin uydurmasi oldugunu acikca ortaya cikariyor

boş yazmışsın Cuma namazınada mı gitmiyorsun imam her cuma İNNEDDİNE İNDALLAHİL İSLAM diyor hiç mi farkında değilsin gönderilen dinlerin bozulmamış hallerine inanlar ve bu iman üzere ölenler cennete gidecektir geri kalanlar cehenneme posta!!!! tebliğ ulaşmamış olanlar ise toprak olacaklardır

Imam kim? Mahalle arasi sapik hocalarin verdigi vaazlarla imamlik mertebesine ulasan(bircogu) sozde imamlarin mi laflarina inanacak bu akli olan insanlar. Cuma namazlarin Akp nin ve diyanettin dayattigi onun cemberinden disari soz dahi soyleyemeyen imamlara mi? Imam kim ya ilk musluman mi en zeki en bilgin musluman mi kurani okuyan ona kendini adayan herkes bir imamla esit mertebededir sizin katoliklerden ne farkiniz var imamlik papazlik gibi ruhban sinifi cikarip ust mertebe alt mertebe uretiyorsunuz Imam osurursa cemaatin ne yaptigini biliyorsun aslinda sende tam olarak bunu soyluyorsun o imam dedigin ne din alimi ne de Allah her imami kale alacaksak senin gibi dusunuruz imamlarin imami cubbeli hocan goruyoruz neler zirvaliyor tvde bas islam karistiricisi fitneci cehennem kutugu kendileridir imamlarin hocalarin şahı olarak

Bu arada yukarida yazilanlari okuyup okumamanin bir onemi yok zaten senin gibilere dedigin gibi ben bos konusuyorum cunku boslugun icindeki dolu kisma hitap etmiyorsun baska arkadaslara belki faydasi olur yazilarin

ALİ İMRAN Suresi 19. ayet meali=İnned dîne indâllâhil islâm(islâmu), ve mâhtelefellezîne ûtûl kitâbe illâ min ba’di mâ câehumul ilmu bagyen beynehum, ve men yekfur bi âyâtillâhi fe innallâhe serîul hısâb(hısâbı).

http://www.kuranmeali.org/3/ali_imran_suresi/19.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 24 Haziran 2016; 13:51:46 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.