Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu adamin ateizmin esiginden döndürdügü epey kisi biliyorum. Allah rahmet eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marxx -- 24 Haziran 2016; 14:38:32 >
  • bazılarının hocasıydı
    benim değil
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Adamın söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterip devam etmişsin dedim

Hagaten yanlışlık olmuş der geçersin çok zor değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri kafalılar yine toplanmış. Daha kendi dininin gereklerini yerine getiremeyen adamlar. Tırnağı olamayacakları vefat etmiş adamın arkasından atıp tutuyor, videolar paylaşıyor.

Bu kesim zaten genelde ya okumamış ya da paraya tapan insanlar... Sürekli de bir şeyler kanıtlamaya haklı çıkmaya çalışıp yanılmaktan usanmayan bir kesim var burada. Google'dan bile bulursunuz açın okuyun kendi dininizi öğrenin. Din bilginiz küçükken gittiğiniz camii kursları ve ailelerinizin kafanıza doldurduğundan ibaret buraya gelmiş "Profesör" adama atıp tutuyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAKACI

sende onu anlamıyorsun işte, bunu yapan Peygamber efendimiz s.a.v. ve bunlarda sebepsiz yapılmamıştır. ama sen bunları teferruat değip önemsemeyip, namaz kılma şeklini başka türe çevirmeye çalışıyorsun, yada öyle düşünülmesine sebep oluyorsun. buna da yobazlık diyorsun. sen istediğin şekidle kıl namazını yap ibadetini, ama bu şekilde yapanıda huşudan ayırlıyor, namazın ruhuna zarr veriyor şekilde söyleyip, bunuda yobazlık ile yaftalamak ne kadar doğru bir davranış. bunuda sen anlamıyorsun ben ne diyeyim.

edit= bu yobazlık kelanınada hastayım. ALLAH a şükür demek yobazlık, selam vermek, ALLAH ı anmak yobazlık, öyle birşeyki islam için yapılan ne varsa hepsine yobazlık yaftası yapıştırılıyor. iyi o zaman bende diyorumki müslümanlık yada islam = yobazlıksa bende y obaz olmak için elimden gelen herşeyi yaparım.

Peygamberimiz tek tip namaz kılsaydı her mezhep namazı farklı farklı kılmazdı. Sana bunu daha önce de yazdım ama senin doğru bildiğin yanlışlar açığa çıkacağı için okumuyorsun, okusan da anlamak istemiyorsun, işine gelmiyor çünkü. Ayette namazı gece kararana kadar kılın der İsra 128. ayet, geceden sonra farz bir namaz yokken senin diyanet yatsıyı geceden sonra kaldırıp sabaha kadar da kılınabilir fetvası veriyor. Sana anlattığım namaz sırasında millete farz diye dikta ettirilen hareketler dışında namaz da yanlış vakitte kaldırılıyor, işte namazı milletin başına bela edenler sen ve senin gibi Kuranı okumayan, okusa da anlamayan, anlamadığını da başkasına havale ettiren zihniyetler yapıyor. Yaşar Nuri gibi bir hoca ülken de yaşıyordu ve sen onu anlamadıysan bu senin için büyük bir eksikliktir.

• Diyanet fakiltesi kırmuş bir din alimine farklı yorumlarından dolayı saldırıp Allaha şirk koşan dincilerimiz işid ve talibandan farklı sanıyorlar kendilerini

Ağaçlar kesilmesin diye muhafazakar hükümete kuran ayetleri gösteren ateistlerden sonra diyanet fakültesi kuran adamı savunan deistleri de gördük

Ülkeye bak

• Yaşar Nuri hoca Akp yolsuzluğundan sonra Maun Suresi adlı kitabı yazdı ya, kamu malını yemenin ne kadar günah olduğunun cümle aleme ayetlerle surelerle anlattığı için Yaşar Nuri 'yi Akpli troller sevmez. Onlara rüşvet hediyedir diye fetva veren yalamalar lazım. O yüzden Aktrollerin Yaşar Nuri'yi sevmemelerini normal karşılayın.

• sizin oraları bilmem ama bizim burada adamı cehenneme soktular bile.cehenneme sokanalrda tuvalet ihtiyacını nasıl yapacğaını bilemeyen yüksek mühendisler
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Kardesim sana yine usenmeyip cevap yazacaktim ama benden once bazi arladaslar sana guzelce cevap vermis. Ama siz gozu olup gormeyenlerdensiniz onun icin ayni seyleri tekrar tekrar yazma geregi duymadim. Allah kuranda apaçık sekilde belirtmis arkadasta bu ayetleri paylasmis siz okuma geregi bile hissetmemissiniz gerci nedense ben bunada inanmadim pek ama si oyle diyorsaniz oyledir.
    Diger arkadas imamlarin cuma hutbesinde soyledigi ayeti söylemiş siz onada mahalle imami sapik imam akp nin imami vs diyerek hem millete iftira atıyorsunuz. Hemde konuyu degistirme cabasi icindesiniz sizle sabaha kadar konussak bir cozum elde esemeyiz cunku tartisma kültürü yok surekli camur at izi kalsin mantigiyla hareket ediyorsunuz.

Son olarak soyleyecegim sey size iIslam dini vahye dayali dindir yaptigimiz ibadetlerinin inandiklarimizin her zaman mantikli veya bilimsel bir aciklamasi olmasi gerekmez Allah emrettigi icin yaparız. Sana gore iyilik yapan hristiyanin cennete gidememesi sacma olabilir ama bu sana gore sen kendi dusuncene gitmesini istedigin kişiyi Allahinda senin gibi dusunmesini istiyorsun.
    Allah insalara kurani kerimi bos yere gondermedi bu dunya bosuna degil olene kadar sana sure vermis iman etmen icin eger oldukten sonra imanli degilsen hersey icin cok gec.
    Bu sinav kağıdıni komple doldurup ama adini bikerek yazmamaya benziyor biraz. Kagitta adin olmadiktan sonra kagidin hicbir hukmu olmadigi gibi iman etmeyenlerinde hic bir beklentisi olmamasi gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Ben sana düz kafa diyorum alınıyorsun sen ömrünü İslama adamış bir hocaya münafık diyebiliyorsun.Keske bana yazmadan önce sen araştırsaydın.

vadrıbû-hunne darebe nin çekilmiş ve sonuna zamir gelmiş halidir. hunne kadınları temsil eden zamirdir darebe kelimesinin pek çok anlamı vardır. Yaşar Nuri hoca o kelimeyi uyarın diye meal vermiyor. Evden uzaklaştırın,ayrılın diye meal veriyor. Aşağıdakiler darebe kelimesinin mealleridir. Sana soruyorum Kuranda dövün kelimesi yazması mı mantıklı uzaklastırın,ayrılınmı yazması mı sadece beynini kullan yeterli. Mantıklısı varken 7 hoca dövün diye meal vermiş 3 hoca uzaklaştırın diye meal vermiş demekki dövmek daha iyi demek aptallıktır.

bir şeyin üzerinde bir şey oluşturmak, dövmek, çarpmak, yollarda ayak ile iz oluşturmak, rızık, ticaret ve savaş amacıyla yola çıkmak, yağmurun topraktaki izi, musa?nın denizde israiloğullarına asasıyla yol açması, tuvalete defi hacet için hızlı gitmek, çiş yapmak, bir yere bir şey dikmek, erkek hayvanın dişisinin üstüne çıkması, bir şeyi bir şeye çarpmak, karıştırmak, koyun boyamak, suda yüzmek, akrep sokması, kalp atışı, nabız vuruşu, bir şeyi kaldırmak, el ile işaret, sıkı tutmak, kavgadan, beladan kaçmak, bir yere varıp dikilmek, örnek vermek, uzaklaştırmak, ayırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scheisse -- 24 Haziran 2016; 16:14:50 >

• Scheisse kullanıcısına yanıt
    arkadaşım şu an sen de şirk koşuyorsun. diyorsun ki sen anlamamışsın kuranı. ben dünyanın en salak insanı dahi olsam islama göre anlayabilmem gerek. ama sen bana 20-30 tane meal yazmışsın birbirinden alakasız. dövmek sana göre mantıksız olabilir, bana göre mantıklı olabilir. ancak kuran yoruma açık değildir. ne yazıyorsa o. ayrıca bakın bakalım ana dili arapça olan ülkelerde kadına verilen değer nasıl?

artık şu gerçekle yüzleşin. şu an kadına değer veriliyorsa kuranı kerimdeki yaşar nurinin yumuşatılmış ayetleri yüzünden değil. atatürk sayesinde. yaşar nuri günümüze yorumlamış, belki amacı müslümanları çaktırmadan daha iyiye sevketmekti ama bu kimsenin haddi değil. dövmek şeklinde yorumlamak aptallıktır demişsin, o zaman aptal bir adamın karısı dayak yiyecek, dünyada aptaldan bol ne var? suçu ne o kadının? neden böyle yoruma açık yazılmış sence? dövmek ile uzaklaştırmak aynı kelime? acaba kuranda bir hata mı var?

işte yaşar nuriyi okuyan bu sorunun karşılığını veremez. zanneder ki islam çok güzel, islam barış dini, islam kadına önem veriyor. gerçekleri görmeyi engelleyen kişi ister münafıktır de, ne dersen de. yanlış yapmıştır. turan dursun u bir oku sen de. asıl hoca öyle olur. çatır çatır yazar doğruları. kalkmışsınız burda bir şarlatanı savunuyorsunuz. ilahiyat okumuş da profesörmüş de. benim gözümde herkes sadece "insan".

• Mekanı cennet olsun Yobazlara kaldı meydan.
  • Adam gibi adamdı

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Sadece bir "DEİST" eksildi'nin ötesinde; Biz Müslümanlar açısından YAŞAR NURİ ÖZTÜRK; O' Ömrünü şöyle geçirdi. İslam'ın en temel 4 esası olan "EDİLE-İ ŞERİYYE'yi" yok etmekle!... Önceleri bir "MEAL'Cİ" olarak ortaya çıktı... İyi bir hatipti! iyi bir demogoji üstadıydı.. "BELAGAT" ilminin mükemmel bir temsilcisi olarak Müslümanların zihin dünyasını ve düşünce zenginliğini alt-üst etti. Muhammed ABDUH ve Cemaleddin AFGANİ çizgisinin "MODERN LAİK" versiyonu olarak görevini tamamladı... O'nun Ömrü; "KUR'AN İSLAMI" adı altında Sünnetullah'la şavaşla geçti. HADİS'leri uydurma ilan edip, Hz. Peygamberi devre dışı bırakmaya yeltendi. "Emevi İslamı" yakıştırması ile müctehid imamlar üzerinden İSLAM FIKHI'na olan inancı sarstı. Yazdığı kitapları-ben bilirim edasıyla- İlahi esaslarmış gibi referans göstererek 1400 yıllık İslam bilginlerini ve temel eserlerini yok sayarak- KIYAS ilmini ve FUKUHA'yı tarumar etti... ...Ve Nihayet.Ömrünün son günlerinde, NAMAZ kılmadığını.. "HAC" ibadetinin arapları zengin etmek! KURBAN ibadetini KAN'lı ŞOV!.. ve en vahimi NAMAZ'ı "Emevilerin (haşa)başımıza sardığı bela!" olarak ilan etmekle, (aslında gider-ayak) kendi meramını da ilan etmişti. İslam tedrisinden yoksun nasipsizleri çok sevindirmiş! Onlardan çok takdir görmüştü... Hasılı, İSLAM ve MÜSLÜMAN DÜŞMANI olarak ömrünü tamamladı. Ölümüne. En çok Milletvekili seçildiği CHP'liler... HALK TV..bir de ULUSAL TV. üzüldü... Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz mucubince sevdiklerini YAS'a boğdu.. Senin ÇAGDAŞ ve AYDIN'lık yüzünden etkilenmiş Ülkenin en azılı ateist- komünist- LAİK FASİSTleri ve KEMALİST DEİSTLERİ!.. Çok üzülmüşler!..çokk

Güzel yazmissiniz hocam.Simdiki sözde alimlerin bir cogu maalesef böyle.ilahiyatci kesimden daha çok çıkıyor bu dusuncedekiler,Oncelikli amaçları sünneti kaldırıp,hadisi inkar etmek.Cogu kişide sorgulamadan tabi oluyor.Ellerine Kuran i alıp kafalarına göre hüküm veriyorlar.Gecmis alimleri(özellikle müctehid leri) red edip icmai ümmete ters ,İslam akaidine zıt fetvalar veriliyor.Allah art niyetli sahte alimlere fırsat vermesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Deizm konusundaki düşüncelerinin tevhid inancına sahip olanlar için geçerli olduğunu düşünüyorum. Müslüman olduğunu söyleyip şirk içinde olan, ateist olup Allah'ı inkar eden biri olmaktansa tek bir yaratıcıya inanmanın çok daha iyi olduğunu anlatmaya çalışmış olabilir. Bu konuda kitabı da var ama henüz okumadım.

Ek olarak, son yazısına göre hala imanlı birisiymiş. Buna rağmen deist olduğunu söylemek haddimiz değil.

quote:

Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk yaşamını yitirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'e ziyaret sırasında "Aydınlık gazetesinde son nefesime kadar yazmalıyım, yazamadığım zamanlarda eski yazılarımı koyarlar" diyen Öztürk'ün bugün Aydınlık gazetesinde yayımlanan son yazısı evrensellik üzerine oldu. Öztürk yazısında, "İnsan, evreni kuşatacak genişlikte bir düşünce kapasitesine sahiptir. Buna, insanın gönlü diyoruz. Ve, gönlün kuşattıkları arasında ayrı gayrı görmemek, her şeyi, en azından herkesi sevmek, saymak isteniyor. İşte, evrensellik budur" ifadelerini kullanmıştı.

Öztürk'ün bugünkü "Evrensel olabilmek" yazısı şöyle:

Dünya, kiri ile, pası ile sevmeye değer.” Böyle diyor Bedri Rahmi Eyüboğlu.

Şair bir ruhun, hayatı ve insanlığı kucaklamaya doğru ilk atılımıdır bu. Fakat bu ilk atılım, başka bir deyimle bu duygusal ve romantik ‘tatlı dillilik’ evrensel olmak, yani bütün insanlığı bir ve aynı bilmek için yeterli olabiliyor mu? Hayır! Sözden işe geçmek, ölümsüz Nietzsche’nin deyimiyle insanın çilesini çekmek gerekiyor. Sevmek her zaman eylem olmayabilir ama çile daima eylemdir ve eylem olmadan evrensellik olmaz. Çile, evrenselliğin belgesidir.
    Pascal, “Evren insanı kuşatamaz, fakat insan evreni kuşatır” diyordu. Pascal’ın Batı’da 17’nci yüzyılda ifadeye koyduğu bu düşünce İslam mistikleri (sûfîler) tarafından 8. yüzyıldan itibaren tekrar tekrar dile getirilmişti. Orijinalite kimin olursa olsun, mesaj önemli: İnsan, evreni kuşatacak genişlikte bir düşünce kapasitesine sahiptir. Buna, insanın gönlü diyoruz. Ve, gönlün kuşattıkları arasında ayrı gayrı görmemek, her şeyi, en azından herkesi sevmek, saymak isteniyor. İşte, evrensellik budur.

Yaratıcı Kudret’in insana ulaşan sözlü mesajlarının en son kaynağı olan Kur’an, varlık ve oluşları, Yaratan’ın belirişleri, açılıp saçılmaları (tecelli) olarak görür. Yaratılmışların en güzeli ve en kutsalı, insandır. Bu yüzden insanı sevmek, kutsamak ve ona hizmet etmek Yaratıcı’yı sevmenin şaşmaz belirtisi kabul edilmiştir. Burada altı çizilmesi gereken şudur: İnsanı renk, dil, ırk, din, bölge vs. ile kayıtlamak, Kur’an mesajına ters düşmek olur.

Tasavvuf, İslam Peygamberi’ni evrensel ruh (Ruh-i Âzam) olarak nitelendirir. Bu düşüncenin dayanağı, Kur’an’ın Hz. Peygamber’i anlatan ayetlerinden birindeki şu ifadeye ve onun Hz. Peygamber tarafından sergilenen uzantılarına dayanır. İfade şudur: “Size dokunan her şey o Peygamber’i de rahatsız eder, üzer.” Anlaşılan o ki, Kur’an’a sorarsanız evrensel ruh olmak tüm insanlığın acı ve ıstıraplarını ve doğal olarak sevinç ve mutluluklarını öz benliğinde duyabilmeye bağlıdır. Yalnız hizbini, ırkını, bölgesini, yandaşını, yöndaşını düşünenler evrensel olamaz.

DÜŞMANA BİLE İYİLİK DİLEMEK...

Taif’e gidiyor Hz. Peygamber, Arap Yarımadası’nın en azılı putperestlerinin yaşadığı kente. Onları doğruya ve güzele çağırıyor. Verdikleri karşılık, Hz. Peygamber’i taş yağmuruna tutup vücudunu kanlar içinde bırakmak oluyor. Acılar içinde kıvranıyor Hz. Peygamber. Yanındaki yol arkadaşı, ağlayıp yalvararak şöyle diyor Hz. Peygamber’e: “Ne olur bunlara beddua edin.”Cevap şudur: “Böyle bir şeyi yapmam. Onların soyundan putperestliği bırakacak insanlar gelecektir.” Ve ellerini açarak şöyle yakarıyor: “Rabbim, benim şu topluluğuma doğruyu göster, ne yaptıklarını bilmiyorlar.”

Bazı kaynakların ilk halife Ebubekir’e ve 9. yüzyılın ünlü sûfîsi Ebul Hüseyin Nuri’ye mal ettikleri, fakat pek çok sûfîde benzerini gördüğümüz şu yakarışla noktalayalım yazımızı:

“Rabbim, eğer günahkâr kullarını, cehenneme koymaya karar verirsen, onların hepsi yerine beni cehenneme koy ve vücudumu öylesine büyüt ki, cehennemi doldursun ve diğer günahkârlar dışarıda kalsınlar!”

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoulkharnein

Bu herifin malum cenah tarafından sevilmesinin tek sebebi insan nefsine uygun din uydurması, dinin emirlerini nefse uygun traş etmesidir.

Nasıl mı? Bu gibi namaz fetvalarını duyan adam kendine pay biçip rahatlıyor sanırım. İyi ki kılmıyorum mı diyor artık. Cuma namazı da farz değil dedi bir ara. Hac, kurban hakkında da çılgın fetvaları var. Bu fetvalar dinin emirlerini yerine getirmeyen/getiremeyen insanın içindeki sıkıntıya bir nebze rahatlık veriyor. Nefis "evet öyle" diyor, demek istiyor.

O yüzden bu herifin arkasından rahmet okuyanlar kimler? Hadis inkarcıları, dinde reformcular, dindarlara gıcık olanlar, tabi ki ateistler ve benzerleri

Bir mümin olarak ben ölmeden önce iman nasip olabilirliğine istinaden yorum yapmıyorum. Allah müstahakını versin.

Kalpleri yalnız Allah bilir diyelim ve şöyle de düşünelim. Tam tersine şekilcilik insanın nefsini rahatlatıyordur belki.

• İki gündür haber bültenlerinde tek satır haber bile olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin.
  • TeoZor T kullanıcısına yanıt
    FOX TV'de çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.