Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cübbeli hocamız kuranın allah tarafından eksiltildiğini/ayetlerin silindiğini anlatıyor .bu anlamdaki yeti en cahil şekilde anlatıyor ve manasını bozuyor. https://www.youtube.com/watch?v=lbKZUXu0Y8g ölmüş adamın arkasından konuşmayın ve karşısına çıkmış olsanız bile konuşamayacaksınız bari şuna laf edinde zarardan dönelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 25 Haziran 2016; 14:31:03 >
  • yav arkadaş sizlerin problemi bu işte yaşar nuri özturk hakkında diye giriyorsun atatürk'e kadar gelmiş mevzu bu kadar cani ve bu kadar cahil olmayın bir müslümanı ataist,deist ilan etmek size düşmek adama kalkmış nuri deisttir işte atatürk ateisttir peki sana sorum sen kaç kaçlık müslümansın sen konuş bakalım namazın yok,oruç yok.filtre vermessin,hac'a gitmezsin lafa geldimi müslümanım sen müslümanlık görevlerini yerine getir ahiret gününü bekle milletin diniyle ırkıyla ugraşmayın türk'üm ve gurur duyuyorum ama dünya bize boşuna barbar dememiş..
    Bir İnsanın Hayatına Müdehale Ediyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3856B4E17 -- 25 Haziran 2016; 18:54:27 >
  • SkyWalker85 S kullanıcısına yanıt
    2. Linkde bi yanlışlık göremiyorum 1. Linkdede konuşma nereye gelmiş kim bilir nasıl sinirlendirip tahrik etmişler . Baksana kimse yadırgamıyor hee haklısın bir din adamının küfür etmesi çok yanlış ama ağzından allahı düşürmeyip karıya kıza sarkanları çalıp çırpanlarıda çok görüyoruz hergün biri düşüyor haberlere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    umarim oldugu iddia edilen diger dunyada ayni tarafta bulunmazsiniz
  • Cezalı olduğum için bu konuyu uzaktan izlemek zorunda kalmıştım. Moralim çok bozuk, önder olarak kabul ettiğim bir insanı kaybettim.

Arkadaşlar biliyorsanız lütfen yazın. Şu zor zamanlarda Yaşar Nuri gibi korkmadan gerçekleri haykıran, millete masal anlatmayan, hurafe değil islamı anlatan, güçlünün yanında olmak için imanını, onurunu, şerefini satmamış gerçek bir ilim adamı varsa dinlenecek lütfen tavsiye edin.

Allah tekrar gani gani rahmet eylesin kendisine.
  • Ne deisti kardeşim yapmayın böyle. Adam hiçbir zaman müslümanlara deistlik tavsiye etmedi. Yaşar Nurinin deistliği tavsiye ettiği kişiler tayyip gibilerin yüzünden akın akın ateistliğe geçen topluluklardır. Adam diyor ki pireye kızıp ta yorgan yakmayın, birilerine kızıp "olmaz olsun böyle din, olmaz olsun böyle Allah" demeyin. Yani zaten ateist olacak adama Allaha inancını korumasını tavsiye ediyor ve Allahın onları kıyamet gününde kurtaracağını söylüyor.
  • katılıyorum.kuranı sadece yardım edin günah işlemeyin yazan kitap halinde sunun kişiler hoca sayılrken içindekileir anlatmaya uğraşana ve özellikle hurafelere karşı gelenlere insanımız düşman kesiliyor.şuan hali hazırda canlı kanlı ve hoca görünümü altında şeytanın askerleri olan onlarca hocacık var.kaçınız bunlara karşı geldiniz?karşısına çıkıp tartışabildiniz?hoş tartışsanız onun cemaatindeki dini bütün hoş görülü müslümanlar sizi öldürür.ilim adamı tavsiyesine gelince sana önerim önce kuranı türkçe olarak allahtan gelmiş bir mesaj olarak oku.kafana takılan yerleri başka meallerden yada tefsirlerden okuyarak incele.daha sonra zaten kimin ne olduğunu göreceksin.özellikle müşrikleirn özelliklerinin anlatıldığı ayetlere dikkat et.ve edebi edepsizden öğren ata sözünü unutma.
  • Türkiye'de vahhabilik çalışmaları boşa, ülkem ehli sünnettir.

• Dini böyle güzel tasvir edecek insana ihtiyaç var. Öcü gibi değilde sevilecek şekilde. Şimdiden özletti. Büyük bir din Adamı hatta daha iyisi yoktu.

• Sağolasın arkadaşım. İlim adamı tavsiyesini şunun için istedim; Y.N. Öztürk gibi hayatını Kuranı Kerimi anlamaya ve anlatmaya adamış birinin ağzından çıkacak bir cümle bazen koca bir kitabı okumaya eşdeğer oluyor, insanın beyninde şimşek çakıyor adeta. Çünkü o söz edinilen hayat tecrübesinin bir sonucu. İşte ben de insanı Y.N. gibi etkileyecek birilerini arıyorum ama pek şansımız yok heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

Dini böyle güzel tasvir edecek insana ihtiyaç var. Öcü gibi değilde sevilecek şekilde. Şimdiden özletti. Büyük bir din Adamı hatta daha iyisi yoktu.

Hocam şöyle örnek vereyim sana. Daha önce insan yüzü görmeden büyümüş biri olsa ve bu kişiye Y.N. Öztürk dinletsen bu kişi müslüman olur. N. Hatipoğlu dinletsen bu kişi kafir olur. T. Erdoğan dinletsen bu kişi din düşmanı olur.

Not: Kişiler örnektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

Dini böyle güzel tasvir edecek insana ihtiyaç var. Öcü gibi değilde sevilecek şekilde. Şimdiden özletti. Büyük bir din Adamı hatta daha iyisi yoktu.

Hocam şöyle örnek vereyim sana. Daha önce insan yüzü görmeden büyümüş biri olsa ve bu kişiye Y.N. Öztürk dinletsen bu kişi müslüman olur. N. Hatipoğlu dinletsen bu kişi kafir olur. T. Erdoğan dinletsen bu kişi din düşmanı olur.

Not: Kişiler örnektir.

Daha iyi bir örnek verilemezdi.

• quote:

Ne deisti kardeşim yapmayın böyle. Adam hiçbir zaman müslümanlara deistlik tavsiye etmedi. Yaşar Nurinin deistliği tavsiye ettiği kişiler tayyip gibilerin yüzünden akın akın ateistliğe geçen topluluklardır. Adam diyor ki pireye kızıp ta yorgan yakmayın, birilerine kızıp "olmaz olsun böyle din, olmaz olsun böyle Allah" demeyin. Yani zaten ateist olacak adama Allaha inancını korumasını tavsiye ediyor ve Allahın onları kıyamet gününde kurtaracağını söylüyor.

Konu da onca saçma sapan yorum dönmüş ama tasvip etmediğim için hiçbirine yazmadım.Taziye mi belirtip çıktım.
    Ama kusura bakma da yani eğer şu sohbeti dinlemeden bunu söylüyorsan bence tekrar tekrar düşünmelisin.Ha deist olmuş mu, yoksa müslüman mı vefat etmiş bilmiyoruz ancak Allah bilir.Eskiden söz uçar yazı kalır derlerdi.Şimdi görüntü cihazlarıyla söz de yazı da kalıyor.Şu sohbette ki kullandığı bir çok ifadeyi kendini müslüman olarak nitelendiren bir kişinin kullanmaması gerek.Önder olarak kabul ettiğin kişileri tekrar tekrar gözden geçirmelisin;
    Bahsettiğim 2 parça sohbet sonuna kadar izle ve yorumunu bekliyorum.Özellikle "İnanç" ile ilgili kısmın yorumları..

--

• quote:

Ne deisti kardeşim yapmayın böyle. Adam hiçbir zaman müslümanlara deistlik tavsiye etmedi. Yaşar Nurinin deistliği tavsiye ettiği kişiler tayyip gibilerin yüzünden akın akın ateistliğe geçen topluluklardır. Adam diyor ki pireye kızıp ta yorgan yakmayın, birilerine kızıp "olmaz olsun böyle din, olmaz olsun böyle Allah" demeyin. Yani zaten ateist olacak adama Allaha inancını korumasını tavsiye ediyor ve Allahın onları kıyamet gününde kurtaracağını söylüyor.

Deist olduğunu ima etmedim. Aynı şeyi söylemeye çalışmıştım ama yanlış anlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Türkiye'de vahhabilik çalışmaları boşa, ülkem ehli sünnettir.

Yaşar nuri'nin vahhabilerden de ucuk fetvaları vardı, bu adam iyice raydan çıkmıştı, "namaz 3 vakit , alan veren razıysa zina olmaz " resmen kendine göre yeni din getirmişti, ama tutmadı, tutmazda , bizim milletin cogunlugu belki 5 vakit kılmıyor ama itikadını dinini de asla bozmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDelight

quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Türkiye'de vahhabilik çalışmaları boşa, ülkem ehli sünnettir.

Yaşar nuri'nin vahhabilerden de ucuk fetvaları vardı, bu adam iyice raydan çıkmıştı, "namaz 3 vakit , alan veren razıysa zina olmaz " resmen kendine göre yeni din getirmişti, ama tutmadı, tutmazda , bizim milletin cogunlugu belki 5 vakit kılmıyor ama itikadını dinini de asla bozmaz

Bu ulkede dini kendine gore yorumlayan bir suru haci, hoca, seyh var. Hepsinin de tutuyor ve bir cogunun buyuk cemaatleri var. Yani kendi dinini getirirsen tutar, yeterki cemaate istedigini ver.
  • emre dorman a bakabilirsin.genç birisi ve kitapları,pdf versyonlarını, ve tv programlarını ücretsiz olarak paylaşıyor.

@TurkishDelight sıradan insan hiçbir şekidle dinini bilmiyor ve bilmek için çaba sarf etmiyor.aksine bilmedi şeyi savunuyor yada eleştiriyor.evllilik konusund asana bir soru.eğer devlet yıklırsa bizde hanımla boşanmış mı oluruz?

Mr.Lucky
    @Mr.Lucky videoları izleyince anladım niye jeepleri olmadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trolenyum -- 28 Haziran 2016; 11:36:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trolenyum

emre dorman a bakabilirsin.genç birisi ve kitapları,pdf versyonlarını, ve tv programlarını ücretsiz olarak paylaşıyor.

@TurkishDelight sıradan insan hiçbir şekidle dinini bilmiyor ve bilmek için çaba sarf etmiyor.aksine bilmedi şeyi savunuyor yada eleştiriyor.evllilik konusund asana bir soru.eğer devlet yıklırsa bizde hanımla boşanmış mı oluruz?

Mr.Lucky
    @Mr.Lucky videoları izleyince anladım niye jeepleri olmadığını.

Mrlucky konusunda
    Tronelyuma katılıyorum trol mrol ama sizden daha gerçekci

Videoları bende izledim ve bayağı sıkıldım ama adamlar dine mitoloji gibi bakmıyolar sizler gibi daha rasyonelist bakıyolar fiye hemen yapıştır zaten yaftayı. Allah sorgulamayıda düşünmeyide emrediyo birazcık otur düşün bu seni dinden çıkarmaz sadece dincilerden arındırır. Biraz sorgula biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shail123 -- 28 Haziran 2016; 13:46:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• @trolenyum Çok boş konuşuyorsun biliyor musun? Gerçi sen de haklısın bu tam Ülke Gündemi ağzı.Tribünlere oynarım felan filan.
    Adam bir tanrıya inanın,iyi olun kurtarır sizi diyor.İslamiyetin hangi aşamasında bu var yahu? Kendini Müslüman olarak ve bir İlahiyat Profesörü olarak tanımlayan biri nasıl böyle cümleler kurar? Hz.Muhammed Habeş'e kadar niye elçi gönderdi o zaman? Hem onlar bir Tanrıya,bir Peygambere de inanıyordu.Ne bu uğraş o zaman? Yahudilere dini anlatmak için niye bu kadar çile çekti?
    Gerçi kime,neyi anlatıyorsam. artık..

@shail123 Arkadaşım karşında kim var, ne yapar ne içer bilmeden boş boş konuşma.Yüzyüze gelsek İslamiyet, Arap Yarımadası ve Tarihi konularla ilgili 3 soru sorsam apışıp kalırsın.Sanal alemde atmak tutmak kolay tabi..
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım karşında kim var, ne yapar ne içer bilmeden boş boş konuşma.Yüzyüze gelsek İslamiyet, Arap Yarımadası ve Tarihi konularla ilgili 3 soru sorsan hepsini cevaplar üzerine avrupalılar türkler hakkındada boş geçmem seni arap sevicisi.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.