Şimdi Ara

Yaşar Nuri Öztürk hayatını kaybetti (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
1
Favori
6.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sabah Yıldızı

quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

quote:

kuran ayetlerini peygamberden sünnetden bağımsız yorumlamaya kalkarsak eğer reankarne de çıkar ateist cennete gider hatta yakin gerçekleşince ibadet kalkar

daha da durmaz deizm kuranın mesajı dersin tıpkı nuri gibi..

ayetlerin yorumunu alır sünnete arz ederiz..peygamber yorumuyla yaşayışı ile uyuşmuyorsa ciddiye almayız sapık ilan ederiz..ölçü peygamberdir ayet yorumlamada

zira kimse ayetleri ilahi mesajı ondan daha iyi anlamış yorumlamış ve hayata yansıtmış değildir..

aklınızı başınıza alın

Sen önce şehir eykiyası tavrını bir kenara bırak talibana söylerim cihada katılmadığını. Aklınızı başınıza alınmış

hacı taliban beni arıyor fellik fellik aman söleme

peygamber efendimiz cihada katılmadı mı hadi bakiim sünnetçi arkadaş Afganistan seni bekler. Hiç cihada katılanla katılmayan bir olur mu

Tahtaya adını yazıyorum

Mücahids
    1. Sabah Yıldızı.

ben hariciler ile cihada katılmam peygamberim hariciler hk bize zaten uyarıda bulunmuştu daha hayatta iken

cihada vakti gelince katılacağım inş..ama neohariciler ile değil hakiki sünnet ehli ile

yeter artık uzatma ben sana olması gerekeni söylüyorum

eğer ayet yorumlamada ölçü olan hz peygamberi devreden çıkarırsan sapıtır gidersin ..bu son derece açık ve net

zira kuran hidayet kiitabı olduğu gibi insanı delaletede sürükler

saptırır yani ..tıpkı ayette dendiği gibi..sapıtanlar ise ancak kalplerinde hastalık bulunnanlardır..

Hocam o bölgedeki inanç hadis ve sünnete en bağlı kişilerden genelde oluşuyor. Pakistan'da da çok vardır. Zaten komşular. Bu arada talibana vahhabi demek doğru değil diyen çok uzman var. Biraz araştırın görürsünüz.

Siz onları hor görüyorsanız bilmiyorum. Beni en rahatsız eden şey onların gayrimüslim her şeyi yok etmeye çalışmaları. Burada o yaptıkları destek buluyor ama gayet. Dünya mirasını bombaladıklarında yanımda oh iyi oluyor diyen üniversite mezunu arkadaşım vardı yav.

Neyse ben çok Paki ile konuştum görüştüm. İnanın ikna dahi edemezsiniz, adamlar çok hakimler hadise sünnete. Zaten hor görme ya da müslüman değilsin deme ya da benimki daha doğru deme hakkınız da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Hiç sevmezdim bunu

Çünkü dine sokulan Emevi adetlerine savaş açmıştı.
    Misal; cumanın farzı hutbeden önce kılınırdı. Ama Emeviler propagandalarını rahat yapabilmek için hutbeden sonrasına farxı terkettiler. Böylece farz namazını beklerken insanlar hutbe dinleyecekti.
    Bir başka misal; peygamber asla ama asla camide sünnet namazı kılmamıştır. Ama Emeviler camiye sünnet namazını soktukları gibi uydurma namazlar ile cumayı 16 rekata çıkardılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dönemde ateizmi iyi savunuyordu neyse bol ışıklar dilerim kendisine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf Atatürkçü diye bu şahsiyeti sevenler var. İyi de önemli bir şeyi unutuyorsunuz Atatürk ateistti.!!!! Sakın inkar etmeyin, bunu İlber Hoca bile programlarda söylüyor.

Tartışma olmamsı için editledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 23 Haziran 2016; 22:16:00 >
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Yezid de Müslümandı...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TeoZor T kullanıcısına yanıt
    Daeş'de müslümanım diye ortalıkta geziniyor. İnanıyormusun?
  • Kendisinin birçok programını izledim. Anladığım kadarıyla deizme doğru kaymış kişi , Her neyse beni alakadar etmez tabi , Allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TerryLeather_

öncelikle Allah rahmet eylesin

yemişim konudakilerin müslümanlığını gerçek müslüman, ölen kafir olsada ölünün arkasından kötü konuşmaz yok geberdi meberdi, rabbim sizin arkanızdanda böyle konuşturtsun rahametlinin yerine söylüyorum bu bedduada değil kim kimin hakkında ne düşünüyorsa rabbim ona iki katını versin.

ayrıca Allah rahmet eylesin demek herkese söylenebilir şahsen tek Allah rahmet eylesin dediğim kişi rahmetli paul walker dır.

edit: hristiyan olarak paul walker

Rahmet okuma konusu sizin şahsi dusuncenizdir,yanliz İslam dinine Gore musluman olmayana rahmet okunmaz,Musluman olmadan ölen kişi Allahın rahmetinden uzaklasmistir, o kisi için imtihan bitmiş oluyor.Rahmet okunması islami akaide ters bir durum oluyor ama yasayanlar için hidayet dileğinde bulunulabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalabıyıkRocky -- 23 Haziran 2016; 23:07:55 >

• Allah herkese ameliyle muamele etsin. Diyeceğim bu kadar
  • "Namazı milletin başına bela ettiler" diyen adamın, cenaze namazını kılıp günaha girmeye gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazseyfo

"Namazı milletin başına bela ettiler" diyen adamın, cenaze namazını kılıp günaha girmeye gerek yok.

Namazda elini şuraya koy, poponu şuraya koy, baş parmağını şuraya getir, sağ ayağını şurana sok vs dersen namazı bu milletin başına bela edersin bu kadar basit ama anlayana tabi sana değil.

• İslam toplumu, Yaşar Nuri Öztürk'ün değerini bilemedi
    Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk
    2000'li yılların başlarından itibaren Türk-İslam toplumunun Martin Luther'i olma derecesinde bir karizma ile milletin gündemine oturan ve muhafazakar islam anlayışını adeta kökünden dinamitleyip yeni bir çığır açan adamdır Yaşar Nuri Öztürk. İslam dininde "Konuşulmaz" olarak mühürlenmiş konuları tartışmaya açmış, milletin kafasını epeyce bir karıştırmıştı. Ancak toplumun büyük bir çoğunluğu maalesef onun görüşlerini benimseme cesaretini gösteremedi. Toplumun cesaretini kıran ise, o dönemin cemaat önderleriydi.

Bunlar, müridlerini kaybetme ve dolayısıyla otoritelerini yitirme korkusuyla cemaati derhal Yaşar Nuri Öztürk'e karşı kışkırtma politikası izlemiş ve büyük ölçüde başarılı da olmuşlardır.
    Peki müslümanlar neden Yaşar Nuri'nin değil de, mevcut hocalarının peşinden gitmeyi tercih etmişti? Nedeni çok basit: Cehalet.

İstatistiksel bilgiler ışığında, Türk toplumunun kitap okuma oranının çok düşük olduğunu biliyoruz. İnsanlar okumadıkları için, yaşamında ihtiyaç duyduğu bilgi boşluğunu işte bu cemaat liderleri, imamlar doldurmuşlardır. Onlar ne dedilerse haram ya da helal kabul edilmiştir. Yaşar Nuri'nin iddia ettiği gerçekler konusunda yaptığı bilimsel savunmayı anlayabilecek kapasiteleri olmadığı için, Yaşar Nuri aslında boşuna çenesini yormuştur. Sonuçta Yaşar Nuri, bu hocalar tarafından din düşmanı ilan edilmiş ve başlattığı hareket herhangi bir neticeye ulaşamamıştır.
    Yaşar Nuri'nin de bu süreçte eleştirilmesi gereken bazı tutum ve davranışları olmuştur. Bunlardan benim için en önemlisi, onun üslubu ve kullandığı akademik dildir. Üslubu çok sert, azarlayıcı, aşağılayıcıdı. Kullandığı dil ise büyük ölçüde akademik seviyede idi. Yaptığı açıklamaları, akademisyenlerden başka anlayabilecek kimsecikler yoktu. Halkın seviyesine inme noktasında kesinlikle başarısız olmuştur.
    Bugün hayata gözlerini yumarak, sahibi olduğu çok değerli bilgileri de toprağa götüren Yaşar Nuri Öztürk, müslüman Türk toplumu için çok büyük bir kayıp olmuştur. Ancak Türk toplumu maalesef bunun farkında bile değildir. Öyle zannediyorum ki, günümüzden bir kaç on yıl sonra onun fikirleri yeniden gündeme gelecek, kitapları yeniden ve yüzbinlerce adet basılacak, kendisinin arzu ettiği islami devrim başka bir baharda kendiliğinden gerçekleşecektir.
    Kendisine Allah'tan rahmet temenni eder, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dilerim.

Blog.Milliyet
    Nurullah Çelebi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

quote:

Orijinalden alıntı: Nuverti

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Orijinalden alıntı: YveJhin

Muslumansa Allah rahmet eylesin.

Açmayın şöyle konuşarı dicektim tamda Ağız İshali Araplar yorum atıp sinirlerimizi hoplatıyor yazacaktım biri atlamış bile.Müslüman mı değil mi bilmem şerefli namuslu bir insandı.

Mesaji atarken aklima geldi aynali kefal cok olur gelir oltaya ,dedigim gibide oldu.

Ulan gereksiz insan Benim inancima gore ben bile olurken Musluman olup olamayacagimin garantisini veremiyorken baskasi icin ne rahmet okuyacagim.
    Hakaret ederek agiz ishali kim belli oluyor.

Rte muslumansa Allah rahmet eylesin
    K.k muslumansa allah rahmet eylesin
    Ataturk muslumansa Allah rahmet eylesin

Ornekleri cogaltayimmi yoksa ice dogru micma eylemine devammi edeceksin.
    Hadi simdi ifade orzgurlunun herkese hak oldugunu hatirla ve sus.!

Rahmet istemek vefad eden kisinin inancima gore degil senin inancina gore olur

Ateist ölsede ben Allah rahmet eylesin derim.
    Cunku benim inancima gore boyle.

Ama ateist olsaydim ve bir musluman ölseydi öyle demezdim. Cunku rahmet edecek bir gucun olduguna inanmazdim.

Sizin inanciniz ne hocam.

İnancimin ne onemi var.

İslamin ne demek istedigi kitabinda apacık ortada.
    Hatta kendisi bile kurani apacık yollamadik mi diyor.
    Bir de oku diyor.

Okumaktan aciz olmayan biriyim iste.

Hayir inanciniz islamsa islamda musliman olmayana rahmet okunmazda onun icin sordum. Yoksa beni ilgilendirmez okumaniz yada okumamaniz yoksa herkes kendinden sorumlu.

Bende size diyorum ki;

Kimin inancli olup olmadigi ancak Allah katinda belli olacaktir.
    Kuran boyle soyler.
    %100 inancsiz öldü diyebilecegimiz birisi var mi? Var ise ne biliyorsunuz? Acip kalbinin icine mi baktiniz?

Ben yaşar nuri öztürk için değil müslüman olmayan kişiler için dedim zaten.
    Adamın birisi apaçık şekilde hristiyan, yahudi vs olduğunu söylüyorsa ve aniden ölüyorsa bu adamın müslüman olarak mı gittiğine inanacağız.
    Görünen köy kılavuz istemez. Son zamanların modasının biriside bu oldu kimse namaz kılmaz oruç tutmaz ama benim kalbim temiz Allah benim niyetimi biliyor demek.

Namaz kilmamayi oruc tutmamayi mi tavsiye etti bu olen rahmetli hayir soruyorum sadece ve diyorum ki namaz kilan orucluyum diyenlerin buyuk cogunluga sahip oldugu ulke dunyada hirsizlikta kadin cinayetlerinde ilk 5 ulkeden biri cumaya gidip ancak mesleginde para carpan hak yiyen yetim hakkina goz diken cok kisi tanididim bunlarin hepside ehli sunnet yolumdayim diyenlerdi? Bu bir celiski degil mi? Yahudi hristiyan dediginiz adamlar neler yapiyor ne hayat kurtaranlar ne bilime insanliga isik olanlar var en basitinden belgesel kanallarini acin bir kus bocek icin ne ameliyat caba harciyor gavur olanlar kimin nereye gidecegini sadece inandiginiz Allah bilir

• Deizm konusundaki düşüncelerinin tevhid inancına sahip olanlar için geçerli olduğunu düşünüyorum. Müslüman olduğunu söyleyip şirk içinde olan, ateist olup Allah'ı inkar eden biri olmaktansa tek bir yaratıcıya inanmanın çok daha iyi olduğunu anlatmaya çalışmış olabilir. Bu konuda kitabı da var ama henüz okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

abovvv.

hristiyanlikla papazlar para ile gunah affediyor diye dalga geciyorlardi.

megersem kendilerinin ayeti varmis.

simdi bunlar ayeti reddettigi icin dinden cikmis mi oldu?

Bişiycik olmaz sende salla bakaradan 2 ayet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 23 Haziran 2016; 23:39:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Bakin musluman kardeslerim. Onemli bir sey soyleyecegim.

Ben burada yorum yapanlarin cogunun islam hakinda nasil dalga gectiklerini, Allahla ve Peygamberler nasil dalga gectiklerini felsefe ve bu bolumde hatirliyorum.

Allaha ve ve Peygambere hakaret eden bu kisiler sozde olen bu kisinin iste hakaret ettikleri Allah ve Peygamberin dinini anlatiyor ve bu insan islami en dogru anlatan kisi oluyormus.

Bu hocalardan sasmayin ; Cubbeli, Nihat Hatipoglu, Kadir misiroglu.

Millet bu kisilerden gercekleri hizla ogreniyor. Artik eskisi gibi zammin bile gazetelerde yasaklandigi devirlerde degiliz. Millet her seyi gittikce dahada cok goruyor.

Virgülüne kadar katılıyorum kesinlikle. Forum ne yazık ki artık ateiz ergen yuvası olmuş, buradakiler birine rahmet falan okuyorlarsa bilinki o kişinin dinle alakası falan yoktur. Hoşş ateyiz nasıl rahmet okuyor o da ayrı bir konu.Burada Müslüman saygılıdır falan diyenler yazmış olduğun gerçek hakikati anlatan kişileri her fırsatı aşağılamakta da geri kalmıyorlar.Sevgi pıtırcığı kişiler yine dediğin gibi her fırsatta İslam'la ve dinle epey dalga geçen kişilerdir.

İnsan insan olalı kendiyle böyle çelişmedi.

yaşar Nuri'ye gelince ne nefret ederim ne de rahmet okurum. Yaptıklarının karşılığını bulacağından zerre kadar şüphem yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

Arkasından rahmet okunmayacak, hatta ölümüne küfürler edilecek. Neden? İsminin başına şeyh yerine profesörü tercih ettiği için.

Siz cahiller pardon kara cahiller hiç ölmeyecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3856B4E17 -- 24 Haziran 2016; 1:13:24 >
  • Konu reenkarnasyon trtışmasına dönmüş...
    Reenkarnasyon halen tartışılıyor mu ya bu devir de.
    Allah gani gani rahmet eylesin Zat-ı Mühtereme Bu ülkenin insanlarına emeği büyüktür.

Reenkarnasyon için de Kur'an var Ne mutlu O'nu doğru yorumlyabilene.

'nasıl oluyor da allah'ı inkar ediyorsunuz? oysa ölü iken sizi o diriltti; sonra sizi yine öldürecek, yine diriltecektir ve sonra o'na döndürlüleceksiniz'
    (bakara suresi, 28.ayet)

duhan suresi 8. ayet,

' o'ndan başka ilah yoktur; diriltir ve öldürür.sizin de rabbinizdir geçmiş atalarınızın da rabb'idir.'

diriltir ve öldürür diyor. dirilmek icin ölmek lazimdir.
    öldürür, diriltir, öldürür. ölmek icin dirilmek gerekir.
    diriltir, öldürür, driltir, öldürür.

önem ile, dirilmek ile yaratmanin farkina vararak okuyalim.

've demiştiniz ki:''ey musa,biz allah'ı apaçık görünceye kadar sana inanamayız.'' bunun üzerine yıldırım sizi(kendinizden) almıştı. ve siz bakıp duruyordunuz. sonra ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki, şükredebilesiniz. '
    (bakar suresi, 56. ayet)

' ölü iken dirilttiğimiz ve kendisine, insanlar arasında yürüyeceği bir nur verdiğimiz kimsenin durumu, hiç, karanlıklar içinde kalmış, bir türlü ondan çıkamamış kimsenin durumu gibi olur mu? işte kafirlere işlemekte oldukları çirkinlikler böyle gösterilmiştir.'
    (enam suresi, 122.ayet)

ilgili bilgiler netten "alıntıdır"

• Bu herifin malum cenah tarafından sevilmesinin tek sebebi insan nefsine uygun din uydurması, dinin emirlerini nefse uygun traş etmesidir.

Nasıl mı? Bu gibi namaz fetvalarını duyan adam kendine pay biçip rahatlıyor sanırım. İyi ki kılmıyorum mı diyor artık. Cuma namazı da farz değil dedi bir ara. Hac, kurban hakkında da çılgın fetvaları var. Bu fetvalar dinin emirlerini yerine getirmeyen/getiremeyen insanın içindeki sıkıntıya bir nebze rahatlık veriyor. Nefis "evet öyle" diyor, demek istiyor.

O yüzden bu herifin arkasından rahmet okuyanlar kimler? Hadis inkarcıları, dinde reformcular, dindarlara gıcık olanlar, tabi ki ateistler ve benzerleri

Bir mümin olarak ben ölmeden önce iman nasip olabilirliğine istinaden yorum yapmıyorum. Allah müstahakını versin.

• Toplumun malasef en kötü noktası
    yarı cahillik
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak

elif ba yı bilmeyen adam
    hayatından eline kuran almamış adam

ömrü kuranla geçmiş
    9 yaşında hafız olmuş bir alimi

eleştirbiliyor neden çünkü kulakdan dolma
    bazı gazetelerde siyasi görüşü tutmadığı için

allah bu ülkey, hala kahretmiyrosa
    yer altında yatan evlayaların yüzü suyu hürmetine olduğunu düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.