ben yaşlanıp saçlarımın bembeyaz olmasını bir an önce ölmek istiorum kısaca video için tşkkürler bu dünyada daha fazla kalmak istiyen varmı
Bende ölmek istiyorum Azgınlık,sapıklık,bilgisizlik,kuraklıki,küresel ısınma Ve en önemlisi 3.dünya savaşı(yakında çıkacak 10 seneye kalmaz bile)
Kısa da olsa kaliteli yaşamayı tercih edenlerdenim. Uzun ama zahmetli bir ömrü neyleyim...
iyimser olun biraz
takdiri ilahi
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
@Sessiz@Saglıkcı; İnsanlar yaşamlarını daha huzurlu ve mutlu geçirerek yiyeceklerine dikkat ederek, spor yaparak ömürlerini daha uzun kılamazlar mı? İnsan ömrünün günümüzden kısa olduğu yılları düşünecek olursak; modern tıbbın bu kadar gelişmemiş olduğunu, farmakoloji biliminin hastalıkların tedavisinde bu kadar etkili olamadığını görürüz. Tabii insan yaşamını daha uzun kılan nedenler yalnızca tıp kökenli değil bunun yanında psikolojik birçok faktörün de insan yaşamına olan etkisi yadsınamaz bir gerçektir. İnsan ömrünün günümüze göre görece daha az olduğu yıllara oranla daha fazla olmasının nedeni sizce yalnıza ''takdiri ilahi'' midir? Modern bilimlerin bu kadar gelişmesinden sonra ilahi bir kudret insanların ömrünü uzatmış mıdır?
Bir toplumda insan ömrünü belirleyen en büyük etkenler o toplumun dinamikleri, yaşam standartlarıdır. Bireyler de içinde yaşamış oldukları toplumdan büyük oranda etkilenirler. Bunun dışında yine her insanın kendine has uyguladığı yöntemler de yaşam süresini belirler. Örneğin Uzakdoğu kökenli uygulamaların bile insana psikolojik bir rahatlama sağladığı ve yaşam süresini uzattığı yönünde bulgular var. Bunların gerçekliği tartışılır ancak biz biliyoruz ki gerçekten Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerinde insan ömrü belirgin bir şekilde arttı. Yediğimiz besinlerin kalitesinden, spor yapıp/yapmama durumumuza kadar hemen her pratiğin cildimiz ile direk bağlantılı olduğunu da biliyoruz. Teknolojik ve bilimsel gelişmeler dışında insanların kendi ile barışık olması, ailesi ve çevresi ile iyi ilişkiler içinde bulunması da yaşlanmayı geciktiren ve ömrü belirgin bir şekilde uzatan etkenlerdendir.
Yalnız bir konuya daha dikkat çekmek ve sizlerin de görüşlerinizi almak istiyorum. İnsan ömrünün gün geçtikçe -genel olarak- uzadığı bir gerçek, peki son zamanlarda oldukça yaygınlaşan Alzheimer, Parkinson, Şizofreni gibi beyin rahatsızlıklarının nedeni ne olabilir? Bunların henüz tam nedenleri saptanamasa da ben bu tür hastalıklarda teknolojik gelişmelerin ve besinlerin büyük pay sahibi olduklarını düşünüyorum.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >