Şimdi Ara

Yatak altındaki adamın davası YUH DİYORUM BU KADARIDA PES DEDİRTTİR ADAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Karısının eve aldığı erkeği gece yarı çıplak yatak altında yakalayan kocanın şikâyetine, yerel mahkeme "Suç yok" dedi, Yargıtay ise "Var".

Manisa Turgutlu'daki davada yerel mahkeme yatak altında yakalanan adamı "konut dokunulmazlığını ihlal" den yargılayıp suçsuz buldu. Hâkim, "Kocanın aile reisi olma hali kalktı. Sanık konuta eşin rızasıyla girdiği için suç oluşmadı" dedi.

YARGITAY: HUKUKA AYKIRI
    Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2'nci Ceza Dairesi ise Turgutlu'daki yerel mahkemenin aldığı bu kararı bozarken şu gerekçeleri sıraladı: "Evli bir kadınla ilişkiye girmek hukuka aykırıdır ve kocanın haklarına saldırı niteliğindedir."

YARI ÇIPLAK YAKALANDI
    "Sanığı saat 23.30'da yatak altında yarı çıplak yakalayan kocanın böyle bir ilişkinin kendi evinde kurulmasına rıza göstereceği düşünülemez. Yasa irade ve rıza özgürlüğünü ihlal ederek konuta girmeyi yasaklar."

Yatak altından çıkan erkek yargıyı böldü

Yerel mahkeme, evli kadının eve aldığı ve kocasının yatağın altında yakaladığı şahsı beraat ettirdi. Yargıtay ise "Konut dokunulmazlığı ihlal edilmiştir" diyerek verilen kararı bozdu.

Yargıtay evli bir kadının rızasıyla eve gelen ve evde kocası tarafından yakalanan sanığın "konut dokunulmazlığını ihlal'' suçunu işlediğine karar verdi. Karara neden olan olay şöyle gelişti: Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, evli bir kadının rızasıyla eve giren sanık, kadının kocası tarafından karyolanın altında yakalandı. Kocanın şikâyeti üzerine hakkında dava açılan sanık "geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal'' suçundan yargılandı. Turgutlu Sulh Ceza Mahkemesi Medeni Yasa'daki son değişiklikle kocanın aile reisi olmasının kalktığını belirterek, sanığın konuta katılanın (şikâyetçi kocanın) eşinin rızasıyla girmesi eyleminde "konut dokunulmazlığını ihlal'' suçunun yasal ögeleri oluşmadığına hükmetti.

Ancak kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Sanığın saat 23.30'da, kocasının bulunmadığı bir sırada kadının rızasıyla eve girdiğinin belli olduğu belirtilen kararda konuta girmede rızadan söz edebilmek için failin başkalarının haklarını çiğnememesinin zorunlu olduğu ifade edilerek, "Yaşamın olağan akışında böyle bir ilişkinin kendi evinde kurulmasına, kocanın rızasının olması düşünülemez '' denildi.

'KOCANIN RIZASI OLAMAZ'
    Kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Olay gecesi sanığın, kocasının rızasının söz konusu olamayacağını bilerek ve kendi iradesiyle konuta girdiği ve varsayılan rızasızlık nedeniyle de atılı suçu oluştuğu gözetilmeden, yasal olmayan gerekçeyle sanığın beraatine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir."
    AA

Uzmanlar ne dedi ?

* Bilkent Üniv. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Ersoy: Ortak evi kullanan karı-kocadan birinin rızası tek başına yeterli değildir. Bu durumda kadının rızasının olması, eve aldığı kişinin konut dokunulmazlığını ihlal etmediği sonucunu doğurmaz. Kocası da o evde ortak söz sahibidir. Yargıtay'ın yaptığı yorum kanımca doğrudur.

* Ceza hukukçusu Prof. Dr. Bahri Öztürk: Yasanın konut dokunulmazlığının ihlalini düzenleyen hükmünde açıkça rıza açıklamasının meşru bir amaca yönelik olması gerektiği belirtiliyor. Burada evlilik birliğinin gerektirdiği bağlılığa aykırı davranmak meşru bir amaç sayılamaz.

* Prof. Dr. İzzet Özgenç: Örneğin eve tamirci çağrılması halinde karı ve kocanın ortak rızası gerekmeyebilir ama burada evlilik birliğinin getirdiği yükümlülükleri yerine getirmemek sözkonusu. Burada Yargıtay'ın zina suçunu farklı bir şekilde cezalandırmasından söz edemeyiz. Burada içeride yapılan eylem nedeniyle verilen bir ceza yok. Eve girmekle ilgili bir ceza.

kaynak :
    http://www.sabah.com.tr/gnd133.html

yuh diyorum baska birsey demiyorum ben olsam karıyıda vururdum adamıda.insan ne için yaşıyor ar namus için şimdi kocanın durumunu düsünsenize adam diri diri mezara girmiş gibidir..

• yuh bu ne bende turgutluda yaşıyorum neler oluyo memleketimde yaw
  • işte bu yüzden bu durumlarda çekip vuruyorlar
  • İkisinide Vururdum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.