< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScienceIsScience -- 18 Mayıs 2015; 22:10:22 > |
Uyutulmadan Kolonoskopi Yaptıranların Yorumları
Uyutulmadan yapılan kolonoskopi, kolonun ve rektumun iç kısmını incelemek için kullanılan bir prosedürdür. Genellikle anestezi kullanılmaz, bu nedenle işlem sırasında uyanık kalırsınız.
Uyutulmadan Kolonoskopi Yorumları
Uyutulmadan kolonoskopi yaptıran kişilerin yorumları değişkenlik göstermektedir. Bazıları prosedürü nispeten ağrısız ve rahatsız edici bulurken, diğerleri daha fazla rahatsızlık bildirir. Yorumlar şunları içerir:
- "Uyutulmadan kolonoskopi yaptırdım ve beklediğim kadar kötü değildi. Rahatsız ediciydi ama dayanılmaz değildi."
- "Anestezisiz kolonoskopi yaptırdım ve çok acı vericiydi. Bir daha asla yaptırmam."
- "Devlet hastanesinde uyutulmadan kolonoskopi yaptırdım ve deneyimim genel olarak iyiydi. Personel nazik ve profesyoneldi."
- "Daha önce uyutulmadan endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım. Kolonoskopi endoskopiye göre daha rahatsız ediciydi."
Kolonoskopi Sonrası Yorumlar
Uyutulmadan kolonoskopi yaptıran kişilerin çoğu, prosedürün ardından bazı rahatsızlık ve şişkinlik yaşar. Bununla birlikte, çoğu kişi birkaç gün içinde normale döner. Yaygın yorumlar şunları içerir:
- "Kolonoskopi sonrası biraz rahatsızlık yaşadım ama birkaç gün içinde geçti."
- "Kolonoskopi yaptırdığımda karın ağrısı ve şişkinlik yaşadım. Yaklaşık bir hafta sürdü."
- "Uyutulmadan kolonoskopi yaptırdım ve işlem sırasında çok rahatsızlık duymadım. Ancak sonrasında birkaç gün kabızlık yaşadım."
Uyutulmadan kolonoskopi yaptırıp yaptırmamak kişisel bir karardır. Prosedürün risklerini ve faydalarını doktorunla dikkatlice tartmalısın.