Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zeynelkoc88 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
6.619
Cevap
297
Favori
2.062.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merinos yatak yüzünden bel fıtığı olmak üzereyim bundan dolayı kaliteli bir yatak almam gerekiyor.

ben 90 kg eşim 70 kg..

İncelediğim modellerden biri;

Yatak tümüyle yay sistemine sahip yani yaylar bölge,bölge olmayıp tümüne yayılmış durumda bu özelliği beni cezbetti.

Link ;
    shop.sabahyatak.com.tr
    Royal Flex
    http://shop.sabahyatak.com.tr/royal-flex-pmu38
    fiyatı 2,400 tl 160x200

varsa sizinde öneriniz minetar olurum...

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen_19

merinos yatak yüzünden bel fıtığı olmak üzereyim bundan dolayı kaliteli bir yatak almam gerekiyor.

ben 90 kg eşim 70 kg..

İncelediğim modellerden biri;

Yatak tümüyle yay sistemine sahip yani yaylar bölge,bölge olmayıp tümüne yayılmış durumda bu özelliği beni cezbetti.

Link ;
    shop.sabahyatak.com.tr
    Royal Flex
    http://shop.sabahyatak.com.tr/royal-flex-pmu38
    fiyatı 2,400 tl 160x200

varsa sizinde öneriniz minetar olurum...

içinde yay olan bir yatağa o kadar para vermem açıkcası, güvendiğiniz bir firmanın visco veya lataex yatağını alın

• Cengiz bey sizden tavsiye istiyorum bende
    Boy 1,85 kilo 100
    eşim 1,70 kilo 55
    yatak ölcüsü 150x200
    fiyat aralığı 1000-1500 civarı
    herhangi bir rahatsızlığımız yok çok Şükür.
    Mersin ilinin sıcaklarınıda göz önüne alarak tavsiye edeceğiniz kaliteli bir yatak modeli nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman33 -- 21 Nisan 2015; 13:27:39 >
  • visko yataklarda, ortam sıcaklığı +5 derece ve altında olduğunda , visco özelliğini kaybedip sertleşiyormuş.bu durumu test eden oldumu
  • coolman33 C kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cengiz bey.
  • Merhabalar

Max. 1000-1300 tl bütçemizle 160*200 yatak aramaktayız.

Ben 1.83 boyunda 55 kiloyum. Eşimde 1.70 boyunda 55 kilo.

Tavsiyeleriniz nelerdir ?
  • Merhaba bizde uzun Zamandır yatagımızdan memnun değiliz. Yeni bi yatak için piyasayı araştırdığımızda kafamız iyice karıstı.
    Yatak ölçüsü 1.60x2.00

Ben 1.83 boyunda 90kg
    Eşim 1.70 boyunda 60kg
    750tl 1000tl arası önerisi olan varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anildoner -- 28 Nisan 2015; 20:17:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anildoner A kullanıcısına yanıt
    BERA Latte Ultra Full Ortopedik Yataklara bakabilirsiniz. Fiyat performans bakımından uygun.

• Gönderdiğiniz link acılmıyor.
    Ayrıca bellona yatak modeli kullanan varmı acaba herhangibir modeli hakkında yardımcı olacak olan.

• Emreulkar4levent kullanıcısına yanıt
    istikbal ve yataklarindan uzak durun!!

ilgili sikayetimi yaziyorum diger iletide
  • Istikbal Ametist Relax yatağı almayin! Yatağın sertlik derecesi oldukça yüksek.
    Eve yönlendirilen serviste, yatağın üstünde deformasyon var mı diye bakmaya geliyor. Yatak çok sert uyuyamıyoruz ve bunu yanlış yatak seçmişsiniz diye geçiştiriyorlar. Ametist yatağın satışında anladığım kadarıyla söylenen her şey yalan ve teşhirdeki yatak farklı.
  • geçen ay kampanya var diye millete dayattıkları model sanırım.iade süreci var keşke ona göre hareket etseydiniz..
  • Ben 175cm - 78kg
    Eşim 162cm - 51kg
    150x200 yatak almak istiyorum.
    Bütçe olarak 1000TL yi pek geçmek istemiyorum ama biraz zorlayabilirim.
    Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bellona Bioenergy Active Yatak alan bir yakınım çok memnun olduğunu söyledi ama deneme şansım olmadı.
  • Arkadaşlar merhaba. bir yatak almak istiyorum. Uzun zamandır araştırıyorum. Bu süreç içerisinde bir kaç yatak beğendim. Fakat sizlerinde görüş ve düşüncelerini almak istiyorum. Birde Beğendiğim ürünlerin hiçbir yerde tatmin edici açıklaması ve yorumu bulunmamakta. Kullanan veya bu konu hakkında detaylı bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum. Ürünler;

http://www.isbiryatak.com/urunler/yataklar/viscostar-akilli-yataklar/nature/
    Bu yatak 24 cm kalınlığında 9cm visco sünger 14cm normal süngerden oluşuyor. 75dansite lik bir ürün. Fiyatı 3477₺

www.monessa.com.tr
    Sayfa bulunamadı – Monessa Yatak
    http://www.monessa.com.tr/urunler-3-5-urunler-visco-yataklar-visco-special.html

Bu yatak 22cm kalınlığında 9cm visco sünger 13cm normal süngerden oluşuyor.(hepsiburada da 7 ye 15 yazıyor) 70 dansite lik bir ürün. Fiyatı 1661₺

http://www.mattrest.com.tr/urunler/visco-daisy/
    İşte bu yatak en çok ilgimi çeken ürün sitelerinde çok net açıklama ve görsellik sunmuşlar. Eğer bahsedildiği gibiyse en iyisi bu gibi yada ben öyle sanıyorum ☺️. 19 cm kalınlığında 7cm visco sünger 4cm soft katman (görevi visco ile sünger arasındaki dengeyi sağlamakmış) 8cm normal süngerden oluşuyor. 80dansite lik bir ürün. Fiyatı 850₺

Yatakları deneme şansım olmadı. Fiyatlar 150x200cm dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iskanca -- 7 Mayıs 2015; 9:04:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur.Kalender

Ben 175cm - 78kg
    Eşim 162cm - 51kg
    150x200 yatak almak istiyorum.
    Bütçe olarak 1000TL yi pek geçmek istemiyorum ama biraz zorlayabilirim.
    Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bellona Bioenergy Active Yatak alan bir yakınım çok memnun olduğunu söyledi ama deneme şansım olmadı.

Az önce bir çok model deneyerek "Bellona Aloe Vera Twin" de karar kılarak siparişimi verdim.
    150x200 ölçülerinde 999TL ye anlaştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

belfıtığım olduğu için yatağımı değiştirmem gerekiyordu. nette ve mağazalarda yaptığım araştırmalardan sonra yatak alma serüveninde final four heyecanı yaşıyorum :) tek tek test ettiğim yatakları yazıyorum. umarım faydalı olur.

işbir frezya: çift taraf 2cm visco kaplı. paket yay sistemli. yumuşak-orta arası sertliğe sahip. 2mm çok ince gibi görünse de, viskonun kaliteli olduğu elle bastırma deneyiyle bile farkediyor. insanın belini kavrayan rahat bir yatak. beli ağrayanlar mutlaka bu yatağı denemeli. 90x200 için 1055tl.

yataş five-z: gayet kaliteli bir yatak. paket yay sistemli. işbir frezya'dan hafif sert bir yatak. çok yatağa gömülmek istemiyorum diyen için biçilmiş kaftan. beli ve sırtı kavrıyor. visko kalınlığı 5cm. visko kalitesi idare eder. 5mm olsa da 2mm'lik işbir viskosunun performansını göstermiyor. ama yattığınızda rahat ve kaliteli bir yatak olduğunu hemen anlıyorsunuz. 90x200 fiyatı 1070tl

yatsan therapist: daha 1 ay önce piyasaya çıkmış, yeni bir ürün. tüm özellikleri hastası olduğum serta perfect sleeper ile aynı. yatsan, benim gibi serta fanları için ucuz bir yatak üretmiş diyebilirim. yatak orta sertlikte. diğer 2 yatak gibi paket yay sistemine sahip. 5cm visko var ama satış danışmanı en kaliteli visko bizim dese de, üzülerek, yatsan'ın viskosunun kalitesinin işbir'in yakınından dahi geçmediğini söyleyeceğim. Yogunluk 40-50 ya var ya yok. 2cm'lik viscosuyla bile frezya farkını hissettirken, yatsan therapist'in 5cm'lik viskosu vasattı. biraz da orta sert olmasının verdiği etkiyle belinizi ve omurlarınızı frezya gibi kavramadığını söyleyebilirim. five-z ile benzer özellikler gösteriyor. fiyatı 90x200 ölçü için 700tl

işbir ergoplas akıllı yatak: yatağın yayları çelik değil. plastik mekanizmalı özel bir yay sistemi var. 2 tür yay var. biri yanları destekleyen sert yay, diğeri ise biraz daha yumuşak olan yay. yatağın iki tarafında da 5cm visco var. işbir'in kaliteli viskosu hemen kendini hissettiriyor. fakat bu yatak diğerlerinden farklı olarak orta-sert bir yapıya sahip. özellikle kilolu kişilerin bu yatağı mutlaka denemesi gerekir. yatağa gömülmeden yumuşak bir yatakta yatmak isteyenler için şahane bir yatak. fakat kilosu olmayanlar ve orta sertin üstünde yatmak istemeyenler tarafından direkt olarak elenmesi gerekir. Butcesi iyi olan biri ise mutlaka bu yatagi dusunmeli. 90x200 fiyatı 1255tl.

yatsan therapist modelini görmeden önce frezya'yı orta sertlikte sanıyordum. frezya yumuşak-orta. hatta yumuşak yatak sevenler için hedefi 12'den vuracak bir yatak. five-z ile therapist orta sertlikte. kilosu olmayan ve uykuda çok kıvrılanlar yani sağa sola dönen kişiler için daha uygun. frezya da bu tepkileri kompanse edebilir belki ama frezya'dan daha yumuşak bir yatak (misal visco) uykuda çok hareketli birini üzebilir. ben dracula gibi yattığım için ilk 3 yatakta da rahat edebileceğimi düşünüyorum.

sert yatak sevmeyen kişiler, uyanık müşteri temsilcilerinin "full ortopedik yatak öneririm, bonel yay sistemi belinizi destekler" gibi palavralarına kanmasın. kilonuz yoksa geleneksel helezon yayların süslü ismi olan bonel yay sisteminden uzak durun. bu yataklar çok serttir. mesela forumda ve şikayet.var üzerinde yerden yere vurulan yatsan switzerland, malzeme kalitesi olarak üst seviye bir yatak. kesinlikle kötü bir yatak değil. ama hafif kilolu ve çoğunlukla sırt üstü yatan biri için bu yatak hiç de uygun değil. çünkü sert bir yatak. sürekli sırt üstü yatan biri için switzerland çok yanlış bir tercih olur. bu yatağa kötü yatak diyen kişiler bence biraz da kendini sorgulamalı. hiç araştırmadan sadece internette "en iyi yatak hangisi" diye aratıp, switzerland keywordü ile mağazadaki satıcının dolduruşuyla yatak alınca sonuç illa ki böyle olur. diğer markaların sert yataklarının yanına şikayet yazın bakın. tepkiler aşağı yukarı aynıdır.

bazı arkadaşlar yatağımdan memnunum diyor. bir yatağın ömrü max 8-10 sene. yatak yayları 6-7 sene sonra esneme özelliğini kaybediyor. ilk yattığınızda "bel ağrısından gezemiyorum" dediğiniz bu yataklar, 5. senin sonunda yumuşak bir yatağa dönüşüyorsa, bunun sebebi yayların özelliğini kaybetmesiyle ilgilidir. benim yatağım çok güzeldi aynısından aldım ama bel ağrısından duramıyorum diyenlerin durumu da bununla alakalı. bizim evdeki 10 yıllık bonel yaylı full ortopedik dedikleri yatak tromboline döndü şu an. beton gibiydi sünger yatak gibi oldu. ortası göçüyor.

bir de yatakların iadesiyle ilgili olarak birkaç şey ekleyeyim. yatağın üstünde bir naylon torba var. eğer yatak konusunda kafanızda hala soru işaretleri varsa, o naylon kılıfı sökmeyin. biraz hışırdar, ses yapar filan ama 15 gün öyle yatın. çünkü tüketici kanunlarına aykırı olarak hiçbir firma sattığı yatağı almıyor. sadece değiştiriyorlar. yatağın üstündeki kılıfı değiştiriyorlarmış. bunun ücreti de takribi yatağın %15'ine denk geliyor. değişim var diye marketten elma alır gibi üstüne bile oturmadan yatak alan insanlar tanıyorum. yatağa yatın. yattığınız yerden konuşun satıcıyla :) yatak rahatsa 2-3dk sonra bedeninize güzel bir his geliyor. bunları yapmadan satıcıların, mal satma hileleriyle uydurduğu yalanlara inanıp, yatak alırsanız, iade edemeyeceğinizi de unutmayın. 2000 liralık bir yatağın nakliye ve iade masrafları yaklaşık 400tl. iade edilmesi de doğru değil bence zira yatağın üzerinde vücut sıvıları kalıyor. sıfır hijyen. o sebeple naylon ambalajı çıkarmayın, değiştirme durumunda eliniz güçlü olsun.

son olarak, ben 700 liralık fiyatıyla amerikan yatak markası serta'nın tıpatıp aynısı olduğunu düşündüğüm yatsan therapist ve yataş five-z arasında kaldığımı soylemeliyim. Arada 370 liralik bir fark var. 700 liralik fiyatıyla therapist muthis bir f/p oranına sahip. Fakat five-z de 360 lira farkı vermeye degecek bir yatak. elbette yatakta yatmadan insan vücuduna etkisini tam olarak söylemek mümkün değil. f/p oranı yüksek olduğu için bu yatağı almaya karar verdim. frezya ve five-z benzer fiyat diliminde olsa biraz daha zorlanabilirdim

not: bu yazı, "yatak satıcısıyım, bu işe yıllarımı verdim, uzmanım, en çok ben bilirim" diye babalanan fakat bize "onu alma, bunu yapma"dan başka hiçbir bilgi veremeyen, aslında işinin uzmanı filan olmayan, esnaf forum üyelerine gelsin

Edit: bazı eklemeler ve düzeltmeler yapılmıştır.

oto inceleme gibi detayli anlatmissiniz .. oldukca faydali oldu elinize saglik .orta sertligi daha hosuma gittigi icin therapist aldim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony006 -- 9 Mayıs 2015; 19:00:26 >

• arkadaşlar
    merinos.com.tr
    Battaniyeler
    http://merinos.com.tr/ambiance.aspx
    yatağa ne dersiniz kullanan varmı yada bilgisi olan varmı mağazada güzel geldi bana ama karar veremedim uzun yıllar kullanacağımız için .. biraz bel ağırısı sıkıntımız var ... şuan da eski kullandığımız yataktan şikayetçiyiz çok sert yatağa yatınca sanki tahta gibi dönerken kemiklerimize batıyor istikbal confort diye geçiyor 7 8 senelik bir yatak sabahları dinlenmiş gibi kalkamıyoruz

visko vs kafam karıştı biraz araştırınca yardımcı olursanız sevinirim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahh41

hocam merhabalar bende istikbalin o yatağını almayı düşünüyom nasıl memnunmusunuz?

şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık.... memnunuz...
  • Bende bugün test ettim terapist modelini ilgimi çekti. Son yorumlarınız nedir kullanıyorsanız yatağı. Birde fiyat boyut nedir bilgi verirseniz sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozy245

Bende bugün test ettim terapist modelini ilgimi çekti. Son yorumlarınız nedir kullanıyorsanız yatağı. Birde fiyat boyut nedir bilgi verirseniz sevinirim

benim bel ağrım şikayetim olmadığı için genel kullanıcı yorum yapayım. ilk gün sırtımda hafif ağrıyla uyandım. Sonraki günlerde uyandığımda hiç ağrı olmadı. yatak tam anlamıyla orta sert istediğim gibi. boy 184 kilo 93 gayet memnunum. 2 - 1.6 m = 1100 e aldım. fiyat performans ürün.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.