Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (331. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freenautilus Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.618
Cevap
296
Favori
2.061.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
Giriş

Majesty aldım hocam ama merak ediyorum siz neden perfect sleeper yerine bunu tercih ettiniz mağaza ısrarla önerdi o modeli çünkü, caramel ve clementine ye güvenemedim ben ne kadar ipek kullandıklarına dair herhangi bir bilgi yok 12 kg ipek yazmıslar mesela ama o postlar 4 senelik bu ülkede 4 sene önceki ortam var mı, kim denetliyor kaç cm ipek var kaç cm lateks var hangi üreticiden alıyorlar güvenilir mi vsvs. hiç bişi yok. O yüzden majesty mantıklı canım isterse ipek nevresim alırım veya üst kalite bi yorgan yastık falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hem 9 yaşındaki kızım hem de bizim için yatak düşünüyorum. Majesty bana güven veriyor gibi. Annemlerde 20 yıldır İdaş'ın Mira Coil yatağı var, çok memnunlar. Dün İstanbul Hilton'da kaldığımda orda da majesty'de uyudum, bana konforlu geldi. Yatsan'da 10 yıl önce lateks kalınlıkları yazardı. Kızım yeni doğduğunda üzeri 7cm lateks olan bir yatak almıştık. Yatak fermuarlıydı, açıp bakınca 1-2 cm lateksle karşılaşmış ve yatağı iade etmiştim. Şu anda İşbir Mina (lateksit)'da uyuyor ve sertliğini seviyor. Yatsan'ın şu anda kalınlık bilgisi vermesi bende şüphe uyandırıyor. Malum lateks pahalı. Bundan dolayı Yatsan olacaksa, lateks katmanındaki kalınlık eksikliği nenediyle Majesty tek ana katmana sahip ürün olduğu için bana içeriği ve dayanıklılığı daha bi güven verdi diğerlerine göre.

Yatsan dışında Wellmatt yataklarına bakıyorum, Vegan ve Latekspoo L modeline. Wellmatt lateks kalınlığını veriyor. Anladığım kadarıyla düzgün bir lateks temini yapan, kalınlık verilerine itibar edilen bir marka. Fiyatları pahalı biraz ama en azından lateks kalınlığı güvenilir gibi. Sizlerin bu marka ile duyumları oldu mu?

İdaş'a da bakıyorum ama henüz mağazasına gitmedim: Sleeping Space, Millenium, Sapphire ve Boston Latex modelleri güzel gibi... Bu modeller de Yatsan'a benzer fiyatlarda. Mira-coil ve ekstradan Mira-pocket ürünleri de var. Paket yay olacaksa Mira-pocket ismen güven veriyor. Mira-Coil+lateks (kalınlık belirtmese de) alternatifi sunuyor İdaş.

• anild A kullanıcısına yanıt
    Bu mesaj beni biraz rahatlatti bende isbir mina ve kardelen arasinda kardeleni tercih ettim cocuklar icin suan bekliyoruz gelmesini umarim pisman olmayiz.sanirim kardelendeki dan oranı Mina’ya göre daha fazla olduğu için onu tercih ettim biraz daha sert kardelen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yawruaslan -- 18 Ocak 2025; 9:32:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İdaş'a gittik. Millenium ve Mira Coil Ortopedik yataklar vardı. Millenium'daki üst pamuk dolgu yatağı biraz daha sertleştiriyor, yay efektini azaltıyor. Yay efektini azaltması güzel ama fazla sert geldi. Mira Coil ise aynı Yatsan Majesty gibiydi, klasik yaylı, bounce etkisini veriyor ama kumaşı güzeldi, ben beğendim. Boston latex modelini merak ediyorum, sonrasında bir karar vereceğiz. Yalnız 120x2000 ebadında İdaş'ın Mira-Coil Ortopedik 18.500TL, Yatsan Serta Majesty 23.000 TL. İkisinin aynı yatak olduğunu düşünüyorum. İkisinde de yün ya da pamuk katman yok bildiğim kadarıyla. Bu kadarlık fiyat farkı, sünger ara katmana mı vereceğiz, fark bana çok geldi.

Boston Lateks modeli mira coil üzeri lateks. Aslında mira coil olması yeterli ama az da olsa lateks katman yaylanma efektini çözerse uygun fiyata geleceği için bunu da düşünebiliriz. Yoksa sadece yaylı alırsak, ileride de lateks katman alınırsa yatak 30bin TL civarına gelecek. Bu ikilimde kaldık. Boston Lateksi inceledikten sonra şekillenir.

İdaş için görüşü olan var mı? Fiyat nedeniyle Yatsan'a göre tercih edilir mi?

• Arkadaşlar merhaba, bugün yatsan bayine gittim. Teşhir King Koil Luxury Heaven Firm yatak bazası ile beraber 18000 tl ydi. Yatak açılalı henüz 2 3 ay olmus. İkilemde kaldım ne dersiniz

• anild A kullanıcısına yanıt

bir önceki mesajı sinirlenip sildim ama amne hizmeti, mobilya magazasi kimsenin ciddiye almayacagi mondi markası gold energy ve yataş atletik, bu iki modeli risk almayıp bir kabusa uyanma ihtimalinden kaçacak anam babam 150 senelik reçetelere güvenerek yolun başında kenara çekilecekler için öneriyorum, elimde yatsan majesty kalmasa idi son tahlilde gider mondi gold energy bonel yaylı yatak alırdım, (oksijenli kumaş uçuyor kaçıyor vs. bunları geçin bir kalemde, hiç bir zerre önemi yok ki etkisi de yok tamamen pazarlamadır)

sırf buraya hala bugün bile gelip yazmamın sebebi empatidir, geçmişte yeteri kadar zorlanıp tecrrübe edindiysem yeni gelenler tuzaga düşmesin diye, yanlış yatak nasıl bir kabusa dönüşür başına gelen bilir çünkü. elindeki son yataga alışmak zorunda kalan tonla insan kafasında bitirir, burada veya başka mecralarda "biz alıştık" der geçer, çünkü alışmaktan başka çaresi yoktur.

çünkü ne iadesi mükündür, ne o kadar para verilen, satılırken şişirilen ürününün daha kullanılmadan çöpe atılması kolay değildir + özellikle 2 kişilik bir yatagi ha desen evden çıkarıp çöpe atmak bile başlı başına bir iştir. (olur da 2. elde satma, bekleme, evin bir köşesinde bekletme yer işgali ve yapılan yanlış seçimi sürekli gözünüze gelince hatırlatma sürecini ise hiç saymıyorum)

kısacası evet, yatak satın almak gerçekten de çok ciddi bir iştir.

- kullanılan yay sistemi , ara katmanlar, kapitoneler, en üst kumaş gibi tüm bileşenler yatagin son halini belirler. ortopedik diye bana sundukları yatagi hatirldim idaşta, fiyatı ortalama diye heveslenmiştim beton gibi yatak idi, benim hatirladigim budur.

-yatak alıp farklı pedler ile kendi yatagini yapma hevesini ve cesaretini yakalamış, pozitif bilim geçmişi de olan biri olarak söylüyorum,

yatak satın alma işini "mağazada bitirin" ,

asla piyasa malı pedlerle ve lateks pedlerle yekpare bir yatak konforu elde edeceğinizi düşünmeyin.

- o en üst "bağımsız" ped katmanına dikilen kumaşın yarattığı ilave yüzey gerilimi veya tam tersine bağımsız olduğu için asla yaratamayacağı yüzey gerilimine bağlı olarak, 4 köşeden uyduruk lastikle yataga bağlayamazsınız, ilave ped katmanı alttaki yataktan tamamen bagimsiz ayrı bir yatak gibi çalışıp "hem alttaki yatagin hem kendisinin" en kötü destek+konfor bileşenlerini bir edip elinize "öncekinden de kötü" bir yatak bırakabilir. misal pedin içine "o kadar da gömülmemesi gereken" kalçaya ilaveten omzunuz eski pozisyonunda kalma inadı gösterip postürünüzü daha da bozabilir

- yatak çatılırken tüm vücut konturu boyunca katmanlar "bası ve çeki" kuvvetlerine yekpare olarak cevap versin diye birleştiriliyorlar,

ki burada işçilik insan hatası bile "tutkalın az veya çok veya dengesiz" yayılmasına, kapitone dikişlerinde aşırı sıkarak üst yüzey kumaşın aşırı yüzey gerilimi ile al katmanlara ve yaylara kadar inmesi ve destek alması gereken kuvvetleri en ütteki aşırı yüzey gerilimi ile karşılamasına yani alt katmanların istenilen kadar çalışmamasına vs. vs. vs.

not: aradığınız cevaplar bu forumda + türkiyede doğru yatagi bulmak sadece yeterli parayı gözden çıkartmak ve araştırma değil aynı zamanda ŞANS işidir. & eğer yatak içinde som altın kullanılsa ve yine de siz kaliteli bir uyku çekemiyor iseniz tercihiniz ne yönde olurdu? demek ki pazarlamaya kulaginizi gözünüzü tamamen kapatmanız şart.

• arkadaşlar merhabalar

ben bu perşembe geldi yatağım.

YATAŞ Prestige Prime serisi bir yatak aldık. inanılmaz sırt bel ağrılarımız vardı eşimle.

yaş 41

aldığımız yatak aşırı sert ve çoook ağır bir hatta yataşın en sert yatağı.

ilk gün sabaha kadar uyuyamadık. çok sert geldi.

şahsen sert yatak severim. yumşacık içine gömülen yataklar beni rahatsız eder die aldık.

bugün 3.gün alışma sürecimizde. sabah bebekler gibi uyndım valla. ne sırt ağrım ne de deli gibi ağrıyan bel ağrım var.

bu yatağı tavsiye üzerine aldım. sert yatak seviyorsanız tavsiyemdir.

yatsanın yatakları bana gereksiz pahalı geldi. sanırım katarlılara satılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal2238

arkadaşlar merhabalar

ben bu perşembe geldi yatağım.

YATAŞ Prestige Prime serisi bir yatak aldık. inanılmaz sırt bel ağrılarımız vardı eşimle.

yaş 41

aldığımız yatak aşırı sert ve çoook ağır bir hatta yataşın en sert yatağı.

ilk gün sabaha kadar uyuyamadık. çok sert geldi.

şahsen sert yatak severim. yumşacık içine gömülen yataklar beni rahatsız eder die aldık.

bugün 3.gün alışma sürecimizde. sabah bebekler gibi uyndım valla. ne sırt ağrım ne de deli gibi ağrıyan bel ağrım var.

bu yatağı tavsiye üzerine aldım. sert yatak seviyorsanız tavsiyemdir.

yatsanın yatakları bana gereksiz pahalı geldi. sanırım katarlılara satılmış.

Birkaç ay sonra çöktüğünde buraya yazarsanız memnun olurum. Ben de o yatağı o şekilde aldım ilk aylarda çok iyiydi(sert yatak severiz), sonra yatağı ayak ucu-baş bölgesi ve yazlık kışlık olarak çevirmemize rağmen 2 yıl dolmadan benim yattığım yerler çöktü(90 kiloyum). Şimdi yatağın orta kısmı ilk günkü gibi sert ancak kenarlar ile orta kısımda yer alan bölgeler çöktü maalesef. Hiç memnun değilim ve tavsiye etmiyorum. İlk fırsatta majesy alacağım. Bebekler gibi uyku işte o zaman olacak. Geçen sene Erzurum Hilton’da majesty de yattım, hayatımda o kadar rahat uyuduğum başka bir gece hatırlamıyorum.

• maşallah karar verene kadar serta majesty bitmiş 160*200 olanı

• Ben de yatak araştırmasına girdim, gerçekten çok çetrefilli konu. Şöyle bi videoya denk geldim belki sizinde dikkatiniz çeker:

ULUDAĞ YATAKLARI bursayoutube
    DOĞAL LATEKS YATAK YAPIMI ,lateks yatak sağlıklımı , lateks gerceği bursa uludağ yatak 5373146873
    https://www.youtube.com/watch?v=QJF5JdSRCyg
  • nicknick N kullanıcısına yanıt

Siz bu konularda bilgili birine benziyorsunuz. Şuan alacağım yatak 6 ay içindeki 4. yatağım olacak o yüzden cidden yardıma ihtiyacım var. Yatsan, Mondi, puffy(Yataş) bayiilerini gezdim. Puffy Self Comfort New Yatak, Mondi Orthopedic Hybrid Comfort Yatak modelleri arasında kaldım. Ama üstüne biraz daha ekleyip Yatsan almak daha mantıklı geldi. Serta Perfect Sleeper Cobalt Mine ile Sealy Lovelly Sense arasında kaldım. Sealy biraz daha ağır basıyor ama sizin dediğiniz kafamı karıştırdı. Siz veya bu mesajı okuyan diğer forum kullanıcıları bu yataklar hakkında yorum yaparsa çok sevinirim.

• tt38 T kullanıcısına yanıt

yataşta bir akrbamız fabrikasında çalışıyor.

bundan 2 yada 3 yıl önce üretimde bazı sıkıntıların çıktığını söyledi. gelen hammadde ve ürünler ile ilgil.

ama bu sorunun düzeltildiğini söyledi.

abi işin içinde benim, içine kullanılan malzemeyi ben biliyorum dedi.

ki 1 sene öncede baldızım almıştı, 2 yaşlarında çocukalrıda var.

gıram deformasyon yok enişte dedi. eşi 110 kilo kendide 70 filan var.

ama umarım dediğiniz gibi olmaz, fabrikada çalışan akrabamızında bizi yanlış yönlendirdiğini de sanmam

• 3 yaşındaki çocuk için 90x190 yatak önerisi alabilir miyim.

• Bugün İdaş ve Yatsan'da başka mağazalara uğradık. Şöyle bir sıkıntı oluştu. İdaş'ta mesela geçen gün gittiğimiz mağazada mira-coil bize ideal gelmişti fakat bugünkü mağazada resmen taş gibiydi. Yatsan'da da keza geçen haftaki mağazada majesty çok idealken bugünkü mağazada fazla yumuşak geldi.

Demem odur ki mağazada denemekle de olmayacak gibi. Uzun süre teşhirde kalan ürün sıkıntılı. İdaş'ta Miracle ve Legendary modellerini de denedik, tıpkı Yatsan'da Seally Lovell gibi konforluydu, güzeldi. Yay + Hibrid modellerde belli bir konfor alıyorsunuz ama hafif bir gömülme de oluyor, yay efekti indirgenmiş oluyor. Ancak benim yine de bugüne kadar denediğim, hem en uzun ömürlü olacağını dikkate alarak en hijyenik (az katmanlı) ve en rahat, kaygısız model sanki Yatsan Majesty oldu gibi.

• freenautilus kullanıcısına yanıt

Hocam sizin yatagınız geldi mi? Memnun musunuz?

Benimki hala hazırlanıyor görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: anild

Bugün İdaş ve Yatsan'da başka mağazalara uğradık. Şöyle bir sıkıntı oluştu. İdaş'ta mesela geçen gün gittiğimiz mağazada mira-coil bize ideal gelmişti fakat bugünkü mağazada resmen taş gibiydi. Yatsan'da da keza geçen haftaki mağazada majesty çok idealken bugünkü mağazada fazla yumuşak geldi.

Demem odur ki mağazada denemekle de olmayacak gibi. Uzun süre teşhirde kalan ürün sıkıntılı. İdaş'ta Miracle ve Legendary modellerini de denedik, tıpkı Yatsan'da Seally Lovell gibi konforluydu, güzeldi. Yay + Hibrid modellerde belli bir konfor alıyorsunuz ama hafif bir gömülme de oluyor, yay efekti indirgenmiş oluyor. Ancak benim yine de bugüne kadar denediğim, hem en uzun ömürlü olacağını dikkate alarak en hijyenik (az katmanlı) ve en rahat, kaygısız model sanki Yatsan Majesty oldu gibi.

Az önce yatsan majesty aldım. Aslında perfect sleeper twin ve serta clementine de denedim. Clementine çok üst segment bir yatak gibi geldi. Kumaşı, rahatlığı falan çok güzeldi. Hatta indirimli fiyatı 46.000 tl iken bayi teşhir ürününü 23.000 tl ye veririz dedi, hanım razı olmaz diye almadım. Perfect sleeper’da çok rahat bir yatak ama visko ve latex olaylarına hiç girmek istemediğimden majesty’de karar kıldım. Fiyat indirimi de olması iyi oldu. 160x200 ölçülerini axess’e 7 taksitle 27.300 tl fiyata almış oldum. İleride kullanım tecrübesi yazarım.

• erdem.89 E kullanıcısına yanıt

Ben mağazadan aldım, ocak başından beri kullanıyorum. Üstünün pofuduk kaplamasını sevmedim, Tempur düz yüzeyinden sonra ama modellerin çoğunda vardı zaten. Kenarına oturduğunuzda yumuşak gelse de aslında benim kiloma göre(63) ideal sertlikte bir yatak. Alışma sorunum olmadı pek, rahatım. Ha zımba gibi kalkıyorum iyiki almışım vs diyemem şuan. Belki ileride olabilir. Ama gömülmediğim için daha iyi nefes alıyorum kesinlikle.

Kenarlara doğru eğimli, ortası çöktü vs şikayetlerinin saçma olduğunu gördüm. Tamamıyla üstteki elyaflı kaplamanın görsel yanılması.

• freenautilus kullanıcısına yanıt

Daha önce sert katmansiz yatak kullanmıştım. Hergün sırt ağrısıyla uyanıyordum. Sonra visco pedli yumuşak yatak kullandım çökene kadar iyiydi. Mağazada majesty ile lovell sense arasında kalıp kisa mağaza denemesinde lovell sense de karar kildim. Kilo 90 insallah memnun kalirim. Aldigimda majestyde kampanya da yoktu. Forumda hep Majesty denilince tereddüte düştüm iptal mi ettirsem diye. Yatak için yurt dışından lateks bekleniyormuş.

Cevap için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 327328329330331
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.