Benim pad için dikkatimi çeken ve https://www.othellobedding.com var. Ama almadım henüz. Bakalım sizin deneyim nasıl oalcak. Bu markalardan biri olabilir sanki sizinki de :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptor00 -- 16 Mayıs 2024; 12:29:17 > |
Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (311. sayfa)
-
-
Evet hocam madem konuyu açtınız, önce ki mesajlarımda bahsettiğim yatak üstü ped' in markası "maviayyatak" dır, çok çeşitleri var, aldığım model Topper 2.5 dur.
bu linkten aldım:
www.hepsiburada.comMavi Ay Yatak - Topper 2.5 - Serinletici Soğuk ve Organik Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/mavi-ay-yatak-topper-2-5-serinletici-soguk-ve-organik-pamuk-kilifli-visco-yatak-pedi-p-HBCV00005OJBF5?magaza=cenovahome2 gecedir orta sert torba yaylı yatak+ bu pad üzerinde yatıyorum, ilk intibam olumlu, belim rahatlamış durumda, özelliklerini önceki mesajımda açıklamıştım zaten, yaylı yatağa konfor kattı, soğutuculu yüzey mavi renkli, diğer bej rengi olan yüzey normal yüzey kadife gibi yumuşak pamuklu yüzey, acele davranıp kimseye yanlış bilgi vermek istemem, tam karar için biraz daha günler geçsin bakalım.
Doğruyu söylemem gerekirse ben bu ped' i bir yüzeyi soğutucu olduğu için değil, diğer özellikleri için ve kılıfı %70 pamuk olduğu için aldım.
Açıkçası soğutucu olayına da pek inanmamıştım, fakat 2 yüzeye de avuç içiyle dokunduğumda mavi renkli yüzeyin bariz daha serin olduğunu hissettim, enteresan ilk defa soğutuculu bir iplik üretildiğini duydum. Şu anda havalar serin olduğu için ben soğutuculu yüzeyde değil bej renkli yüzeyde yatıyorum. O yüzden gece uykusunda serinletici yüzeyin işe yarayıp yaramadığı konusunda deneyimim yok, havalar sıcaklasın deneyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 13:11:18 >
-
Merhaba,
hocam bende sizin gibi mümkün olduğu kadar doğal olan pamuktan yanayım. Fakat neden visko yastığa geçmemin sebebini açıklayayım;
Daha önce pamuk dolgulu, elyaf dolgulu yumuşak yastıklar kullandım, boyun kısmım kısa olduğu için yüksek yastıkta yatamam, alçak yastıkta rahat ederim, fakat bende şöyle bir enteresan sorun oldu; Çoğunlukla yan yatan birisi olduğum için kulaklarım pamuk ya da elyaf (yumuşak dolgulu olsa bile) yastığın baskısı altında kalarak, ya da uzun süre yan pozisyonda yatmaktan dolayı kan dolaşımı sekteye uğradığı için gece yarısı kulak kepçesi ağrısıyla uyanıyordum, bu sızıyı tarif etmem gerekirse; hani kışın karlı havada parmaklarınız soğuktan neredeyse donma aşamasına gelir ya, işte o aşamadan sonra parmaklarınızı ısıtma çabasına girdiğinizde parmaklarınız sızlar, işte kulak kepçesinde böyle bir sızı oluyordu, hatta kulak kepçesine dokunduğumda daha da çok sızlıyordu, sırt üstü konuma geçip kulak kepçesini baskıdan kurtardığımda sızı 5 dakikada ancak geçiyordu, gerçekten rahatsız edici bir durumdu.
Bu durumdan sonra acaba dedim visko yastık çözüm olur mu diye araştırmaya girdim, ilk önce sert dns li visko yastık denedim, o da olmadı, sonra piyasada bulabildiğim en yumuşak alçak visko yastık aldım, tahminimce 40 dns, bu visko yastığında kulak hizasına gelen tümsekli olan boyun desteği kısmını kestim, yani yastığı dümdüz yaptım, ve bingo nihayet oldu, artık kulak kepçesi kan dolaşımı sekteye uğramadığı için gece yarısı kulak kepçesi sızıları olmuyor.
Buradan bir sonuç çıkardım; gerçek visko, kan dolaşımını sekteye uğratmadan vücutla uyum sağlayan bir maddeymiş, pamuk sağlıklı ama visko kadar esnek değil.
Tabii doğallık açısından fayda faydadır diyerek visko yastığın kılıfının da %100 pamuk olmasına dikkat ediyorum.
Böyle bir problemi yaşayan başkaları var mıdır bilmiyorum ama ben sorunu böyle çözdüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 14:22:18 >
-
Bu mavi petekli yüzeyi İkeadan REXBEGONIA soğutma pedinde görmüştüm. gercekten elle dokununca serin hissediliyor, yazın deneyecegim. Bunları buzdolabına koyup 1 saat sogutup cok sıcak havalarda kullanılabiliyor, yorumlar iyiydi. Muhtemelen benzer kumaş var onda da.
-
Gerçekten enteresan hocam, bilim ilerliyor.
Yanlış hatırlamıyorsam Welmatt yatak markası da bu visko yatakların fazla ısınma etkisini viskoya bir çeşit jel katarak serinleterek çözdüğünü iddia ediyor, ben denemedim ama iddiası bu, tabii fiyatları çok tuzlu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 16 Mayıs 2024; 14:14:23 > -
evet o jel ürünlerden farklı markalarda görmüştüm ama astronomik fiyatlıydı. mesela yatsanda jel yastık 6000 tl görünüyor. Yastıkta gereksiz gibi duruyor ama yatak pedinde belki de fark yaratıyordur.
-
Pamuk ve elyaf farklı ve zıt ürünler. Elyaf yastık ve yorgan önermem. Viskodan da sıkıntılı.
Yün yastık da faydalıdır ama biraz sıcaktır,yaşlı insana hitap eder yün yastıklar.
Pamuk dolgu yastık ideal ama her kalite pamuk zevkli olmaz,bazısı toplanma birikme yapar,cimcikleyerek dağıtmak gerekir. Yumuşak topaklanma yapmayan pamuk dolgu yastıklar memnun eder,fiyatı da az fazladır ama gıdık kuş tüyü yastığın yarı fiyatına satılır neredeyse. Yataştan İşbirden alırsan fiyatı farklı olur,elde yorgan yastık dikenler var,oralarda ucuzdur ama oralarda kullanılmış yıkanmış pamuk da kullanılır. Bakıp pamuğu seçip diktirmek almak lazım.
Visko yastıklar arabada,ofiste,evde sırta koymaya çok iyi de yastık olarak kullanışlı değil diye düşünüyorum. Visco Love'den koltukta yaslanmak için kendime ve eşime 4-5 tane almıştım zamanında,sırt için iyi,faydalı. Tabi farklı modelleri var,her modeli kullanışlı değil. Visko yastıklara bambu kılıflar iyi uyuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar;
Studyo daireye taşınacağım için açıldığında yatak olabilen bir koltuğa ihtiyacım var.
Rahat bir koltuk tavsiyesi alabilir miyim
Normod yatakları rahat gözüküyor yorumlar iyi fakat deneyemedim.
Diğer markalarda bir kaç tane canlı görme şansım oldu biraz sert geldi. İkea da şu an stok yok ordakileri de değerlendiremedim.
Bu şekilde kullanan var mıdır
-
Bildiğim kadarıyla sıfır ürün sadece beğenmezsen iade hakkını kullanıyorsun çünkü beğendiğine kullanmak istediğinde yenisini yollamıyorlar aynı yatakla devam ediyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DentraxSelamlar, bu konuda yazılan birçok mesajı okudum. İnternetten çeşitli araştırmalar yaptım ve YouTube'dan birkaç video izledim. Yatsan almaya karar verdim; fakat bazı endişelerim var:
* Burada ve ŞikayetVar sitesinde sırt ağrıları ile ilgili birçok mesaj okudum. Böyle bir şey gerçekten var mı?
* Hilton King Suite'de Serta Perfect Sleeper kullanılıyor demişler, bu doğru mu? Rahat mı?
Beğendiğim yataklar aşağıdaki gibi, fakat çok kararsızım, mümkün olduğunca en konforlu ve en iyi olanı seçmemde yardımcı olabilir misiniz? (Tek kişilik ve orta-sert ya da sert arıyorum, gidip deneme imkanım şuan için yok, online alacağım)
* Serta Perfect Sleeper Twin Lateks ve Visco Yatak (Bu Hilton'daki yatak mı?)
* Serta Perfect Sleeper yeni yatakları gelmiş: Adoring Night, Cobalt Mine, Pacific Wind (Burada da kafam karıştı)
* Uykucu Elite Pillow Top Visco Pedli Yatak (Trendyol ve Hepsiburada'da çok satanlarda)
* Yatsan Switzerland Premium Plus
Ekstra tavsiyeleriniz olursa alabirilim, çok teşekkürler.
Selamlar, Sloth Bedding markasından Logic Air Clean Yatak (30,787.32TL) hakkında fikri olan var mıdır? Oldukça yükseldim gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 22 Mayıs 2024; 23:26:5 >
-
Selamlar, 1.78 boy 112 kg. Tek kişilik 90x190cm orta sert çökme yapmayacak, terletmeyen yatak arıyorum. Ortalama 7-8k civarı bütçem var. Hiç bilgim yok yatak konusunda yardımcı olabilir misiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PickPower -- 25 Mayıs 2024; 0:47:6 > -
Merhaba;
1 yaşındaki kızım için uzun yıllar kullanabileceği, 190x200 ölçülerinde bir yatak arayışım var. Montessori bir karyola seçeceğimiz için yatak yüksekliğini 15-16 cm'de tutmamız gerekiyor. bu kapsamda da elimizde pek de bir seçenek kalmıyor: yatsan ve yataş mesela bu kadar ince bir yatak üretmiyor araştırdığım kadarıyla.
Geldiğim noktada Sui Sleep diye bir markanın twist modeline ulaştım. Fiyatı biraz yüksek geldi bana. sizin yorumunuz ne olurdu, ne önerirsiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 26 Mayıs 2024; 0:22:1 > -
Serta Tribeca Pocket
Yatsan Switzerland Original
Yatsan Switzerland premium
bu 3 yatak arasında kaldım tavsiyeleriniz nedir ?
-
Ben olsam bunların yerine Serta majesty alırdım.quote:
Orijinalden alıntı: ibrahimtopbasiSerta Tribeca Pocket
Yatsan Switzerland Original
Yatsan Switzerland premium
bu 3 yatak arasında kaldım tavsiyeleriniz nedir ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yataşın full ortopedik bir yatağı vardı onu aldık çok sert çıktı gerçekten belimizin ağrısından yatamıyorduk neyseki 120 gün değişim kampanyasından yararlanıp cool wool serisine geçtik çok memnunuz. özellikle yatağın cool kısmı hiç ısınmıyor gayet rahat yatılıyor, yatağın sertliği ise orta sert ama konforlu, tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: msgz44yataşın full ortopedik bir yatağı vardı onu aldık çok sert çıktı gerçekten belimizin ağrısından yatamıyorduk neyseki 120 gün değişim kampanyasından yararlanıp cool wool serisine geçtik çok memnunuz. özellikle yatağın cool kısmı hiç ısınmıyor gayet rahat yatılıyor, yatağın sertliği ise orta sert ama konforlu, tavsiye ederim.
ilk aldığınız yatak neydi hocam memnun kalmadığınız? ben de cool wool olanı tercih edeceğim hem terlemem hem rahat ederim diyerek. Sanırım en iyi yatakları o.
-
orthopedic support du hocam. padli olmasına rağmen inanılmaz sert bir yataktı biz yatamadık. zaten bu yatağı mağazadaki kadın aklımızı çelerek aldırtmıştı bize, biz aslında cool wool alacaktık, sonuçta da almak istediğimiz yatağa döndük memnunuz açıkçası.
-
Merhaba, Cool wool yatak almayı düşünüyorum fakat wool tarafı yakar mı emin olamadım. Wool tarafını kullanan birisi yorum yapabilirse sevinirim :)
-
birkaç mağazada inceledim pamuk ve polyester oranı düşük görünüyor. benim hoşuma gitti dokusu. Padli ürün alacağıma dokusu içeriği böyle bir ürün tercih edeceğim
-
YATAŞ almanızı önermiyorum.
Yataş'tan aldığım zamanının iki en üst düzey yatağı da bele denk gelen kısımdan kendini koyverdi. Hiç yokken bel ağrısı sahibi oldum ve hala tam toparlayamadım.
Servis çağırdık, yatağın kumaşını elle fırt fırt gerip telefonla fotoğrafını çektiler, bir çökme yok deyip gittiler.
Ayaklara, başa denk gelen kısma bastırınca gömülmüyor bel kısmı laçka olmuş anlatamadık. Aslında anladılar ama bence böyle talimat almışlar.
Yataş - Tövbe,
Dediğim gibi her iki yatak da aldığım mağazadaki en üst seri yataktı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X