Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (312. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Yatakrehberi Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.618
Cevap
296
Favori
2.061.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindik markaların her modelinde şikayet var ne alacağımızı şaşırdık.

• SBK S kullanıcısına yanıt

yahu bu başlığa pinleyebilsek de bir üye anketi yapabilsek keşke!

yataş bir kayseri firmasıdır. tek cümle. internette düşük fiyatlı segmentte pazar kapabimek için nete özel bambu ortopedik(!) adı altında bir modeli vardı, yatsanla yataşı karıştırmışım ve tanımıyorum da bu firmayı, 20 senelik idaş altın yatagi yatak işte diyip en ucuzu ve yorumlar da hep 5 yıldız diye aldım.

bakın 30 cm yakın yüksek yani "göz dolduran" bir yatak çıkarmışlar, yayların 75-80 kg birini taşıma ihtimali SIFIR!

yatiyorsun içine gömülüyorsun, üst katmanda yeterli sünger dolgu yok yayları da hissediyorsun, yan kapamalarda sünger yok yatagin yanlarına yaklaşınca düşecek gibi oluyorsun vs.

Sırf pazar payından alacağım diye markasını, reklamını vede ürün simini ortopedik koyarak , aslında çocuk yatagi yani 40-50 kg maks yatılabilecek bir yatagi satan bu zihniyetteki firma isterse rakibi oldugu yatsan'dan üst segmentlerde daha iyi yatak yapsın, daha da ucuza satsın. Asla Almam, aldırmam!

• ankdemir kullanıcısına yanıt

yataştan misal 10bine yatak alacağına hepsiburada trendyol kayserili satış adedi ile belli belki de aynı organize sanayi bölgesindeki daha küçük firmalardan 5 bine yatak al,

aynı iade edememe, memnun kalmama riskini taşıyacaksın ama bu enflasyonda cebinden yarısı kadar para çıkacak. benim söyleyeceğim tek şey budur.

yataş'ın bir çok modelini de bu küçük kayseri firmalarına üretim için fason sipariş geçtiği bilgisini de vereyim ;)

• nicknick N kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba çocuklar için 2 adet yatak alacağım. Yatsandan uygun fiyatlı tavsiyeniz olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arasira kullanıcısına yanıt

maalesef. fakat ben de yatsan tercih ederdim. Hatta sanırım bu dönem yine bir deneme yapacağım. Alırsam neyi neden aldığımı yazarım.

Yatsandaki konsept belli bütçe üzeri magazada deneme altında ise bütçe dostu çok şey vaad eden kendi markasını sadece online satış içeriyor.

yatsan ile ilk ve tek deneyimim uykucu hibrid lateks yatak idi, haddinden fazla sert geldiği için iade ettim 14 gün içerisinde ve iade süreci mükemmeldir. ancak bunu tavsiye edebilirim, uykucu serisi kendi üretimleri, iyice araştırıp özelilkle kendi sitesi değil de trendyol hepsiburada üzerinden karar verip çocukların yattıklarında yoğun bel göbek bölgelerinde ciddi bir çökme var mı bakmak ve sabahları dinlenmiş olup olmadıklarına, okula erken kalkabilmelerine vs. siz biliyorunuz yatagin nasil etkilediğine bakmak. uygun değilse de iade etmek.

çocuk yatakları da çok zayıf olmasın ve içe göçsün bel ağrısı omuz ağrısı yapsın istenmiyor fakat o kilo aralığında bu göçme ihtimali daha da az. eğer kilo problemi var ise o zaman doğru yatak için daha üstün yataklara şans vermek gerekiyor. ama bence uykucu ile bir başlangıç yapın. visko ve ekstra pedli peluş modeller çocuklara mı uybun yetişkinlere mi bir araştırın, mağazalarda çocuklara uygun yatak nasıl olmalı ve neden sorusu ile kafanızda bir şablon oturacaktır.

kısa cevap, tüm yataklar için,

-gece yatılan yatak sabah çok yük altında kalan bölgede göçmüş değil ama sünmüş şekilde mi kalkılıyor? o yataktan hayır gelmiyor. sebebi ya yayın yüke göre zayıf ya da ilk yay direncini kısa sürede yitiriyor olması, malzeme/fiyat/kalite

- sünme üst katmanda oluyorsa yatak dolgusunda kullanılan kapitone elyaf altındaki süngerlerin dansitesi düşük = ucuz, yük kalktıktan sonra sünger kendini toparlamıyor

- yatak üzerine basınç pedi koyup kişiye göre o yatak hangi maksimum basınçlara kadar çıkıyor ölçebilmek yegane çözüm ama yatak bittikten sonra değil de dizayn aşamasında kişiye özel olarak simule edip bunu başarmak için çok ciddi arge gerekiyor. insanların vücut tipleri yani proporsiyonları, kiloları ve bölgelere göre kilo yoğunlukları birbirinden çok farklı, lenf drenajı ve kan devirdaim yollarının ne kadar bakı altında kaldığı, kemiklere binen yükle sinir sisteminin tüm vücudu ne kadar kastığı ve zihni derin uykudan uzak tuttuğu kişiden kişiye göre değişiyor (tüm zihinsel yükler, haleti ruhiye ve o gün hangi ağır fiziksel aktiviteler yaşandı denklem dışında tutulsa dahi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 8 Temmuz 2024; 7:56:1 >

• yatsan satış temsilcisi hala forumda mı? yatsan kampanyalarına ara vermiş, ne zaman başlar tekrardan?

👍

• Konfor yatakları nasıldır kullanan var mı?

• Merhabalar. Mart ayinda botanik hibrid yatak almıştık, çocuk çok sevmişti, rahat gelmişti. Ancak yaz ayları ile birlikte yatağın yaz ayları için hiç de konforlu olmadığı ve çok sıcak tuttuğunu fark ettik. Resmen eziyete döndü uyumak. Hibboux yatakları ile böyle tecrübesi olan var mı?

• gerçeksöz G kullanıcısına yanıt

şimdi baktım, yatak lateks katman üzeri tencell en üst dokuma olarak geçiyor. tencell kumaş iddialı ama demek ki sadece iş kumaşta bitmiyor,

tencel modal iplik olarak geçiyor, çok çeşitli alanlarda kullanılıyor, kayın ağacı lifleri sanki pamuk lifiymiş gibi dokunuyor. iddiası ise tuşesi yani dokununca yumuşaklık ve hassas ciltlere uygunluk, pamuktan da ileri nemi absorbe etme yeteneği.

ama

- hava geçirgenliği hakkında en ufak bir iddia yok

-yatak dizaynında kapitone önemli, ne kadar hava kanalı sık ve derin olursa o kadar en üst yüzey bedene yapışmıyor

- lateks de visko gibi yazın terleten bir ürün, kapalı hücre tüm köpükler/süngerler, doğalı veya sentetik karışımı, hava geçirmez ve bu yüznden de kalıplı üretim sırasında blok lateks yataklara kava kanalları açılıyor

özetle, en üst kumaşta cool serin denilen gümüş iplik veya türevi , veya sogutucu jel karışımı sünger katmanı ve kapitonelerin sırt bel altında hava akımı sağlayacak kanallar bırakması önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 11 Temmuz 2024; 6:40:39 >

• Dentrax D kullanıcısına yanıt

oldukça yükselme. sakin... (çok iyi biliyorum o yükselmeyi, tüm bu seçenek çokluğunda ve yatak denen şeyi bir kere eve alınca kurtulmanın külfeti ve uzun süre arayış ve huzurla uyuyamama sonucu çaresizlikle karışık bir heyecan, her yatakta evet artık bu doğru yatak olsun umudu. bilmez miyim)

aksini çok inat edip denedim ama eski atasözleri, eski bilgiler doğruymuş: yatak bir kere alınır, uzun süre de kullanılır

- bu cümlenin tam tersini ben 2 sene sıfır maliyet hedefi ile en ucuz yatak alıp (2 bin tl dümdüz yatak) pedlerle (yine bin-2bin tl arası) dengeye ulaşırmıyım diye çabaladım ama yatağı üretenlerin maddi manevi sermayesi ile evindeki yatagi pedlerle rahata erdiren çaresiz tüketicinin yetkinliği mukayese kabul etmez.

- ozon 3-oksijen stabil değildir, hemen uygun diğer moleküle tutunur, o2 oksijene dönüşür ve okside eder, bu sebeple ozon universal patojen (bakteri virus) öldürme aracıdır. Hedef ayırt etmez! yani özellikle kapalı ortamda ciğerlere solunması istenmez, o küçük cihazın dk da saatte günde ne kadar ozon üreteceğinin kesin bilgisi verilecek. Yetmedi. Gerekli izinler alınmış, testleri yapılmış mı?

- O yatak hastaneler ve otel odaları için daha uygun. Kendi yatağının hijyeni için yatağın en içinden başlayarak kaygı duyuyorsa müşteri zaten doğru yatak ile birlikte yersiz kaygı/bozukluk için terapiye yönlendirilir, yani bu pazarlama metodu eski ve etkili "korkut ve sat" üzerine kurulu

- serta 2023 serisini anlatan video, amerika pazarı derin ve şeffaf, ve kullanıcı soruları ve yorumları ile birleşince alacağın yatağın en ince detayına kadar bilerek alabiliyorsun, kısacası ürüne dair özellikler bizdeki iç pazardaki gibi "iddia" olarak kalmıyor, serta amerikada piyasa lideri sanırım ve her türlü ürün geliştirme nedenleri ile birlikte ölçümlere/testlere tabi.

halk ağzı ile biz bizeyiz lafı uzatmadan, adamlar ben bunu yaptım bundan ötürü diyorsa yanına da testleri ve raporlarını sunuyorlar.

(ben de bu hafta yatak alacağım, serta sleep perfect serisinin amerikadaki seri ile eşleşmesi sayesinde nihayet alacağım yataga dair arada yatsan'ın bilerek bilmeyerek bilgi eksiltmesi veya hatalı bilgi vermesinin önüne geçiliyor)

GoodBedyoutube
    ➡️ Learn more about these mattresses here: https://www.goodbed.com/o/l/serta-perfect-sleeper/ Trying to decide which Perfect Sleeper mattress is right for you? We compare the options for you so that you can make the right choice... Refer to the written version of our Serta Perfect Sleeper review for our complete ratings and assessments of these products: https://www.goodbed.com/reviews/serta-perfect-sleeper-mattress-preview/ ▬ CASH BACK / DISCOUNTS ▬ Make sure to get cash back from GoodBed on your mattress purchase. We split our referral fees with our readers, so you simply need to follow the instructions when you buy to make sure we are given credit for your purchase – no signup, no account needed. You'll be stacking extra savings on top of whatever discounts or sale prices you get from the store (and on top of any credit card cashback you may get), while also supporting the work we do to provide expert independent mattress information for consumers. Details for how to get GoodBed Cash Back can be found here: https://www.goodbed.com/cashback-deals/ If you choose to buy any mattress from Serta, here are details on how to earn Cash Back from GoodBed on top of their current sale prices: https://www.goodbed.com/cashback-code/204/ ▬ ABOUT THIS VIDEO ▬ This is GoodBed's overview and comparison of Serta Perfect Sleeper models for 2024. Click on the times in the chapter headings below to jump to the sections of this video that interest you most. Time Chapter 0:00 Introduction 0:50 Common Features and Differences 2:16 Standard — Adoring Night mattresses 6:16 Enhanced — Blue Lagoon mattresses 10:02 Ultimate — Cobalt Calm mattresses 15:23 Smooth Hybrid — Dazzling Night and Euphoric Nights mattresses Have a question or comment? Drop us a line below and we'll try to respond ASAP. Note: This video is not one of our in-depth mattress reviews. It is intended to provide an expert comparison and explanation of the available options for Serta Perfect Sleeper mattresses. ▬ ADVERTISING DISCLOSURE ▬ GoodBed receives referral fees from nearly all major mattress brands, including Brooklyn Bedding, as well as from hundreds of local stores across the country. This unique breadth of business relationships allows us to remain brand-impartial, and prevents any one of our relationships from having influence over the reviews, ratings, or opinions that we provide. See our full editorial policies and disclosures here: https://www.goodbed.com/pages/disclosure-policy/ If you find this information helpful and decide to buy this product, we would greatly appreciate you using this link https://www.goodbed.com/o/r/serta/ or those on GoodBed.com, to initiate your purchase. Doing this is a way to support our work by earning us a small referral fee at no cost to you. ▬ WHY TRUST MIKE ▬ Mike is hands-down the country’s top independent mattress expert. He started GoodBed in 2008, developed GoodBed’s groundbreaking mattress testing framework (Mattress DNA™), and has personally tested 300+ models from 50+ brands. Learn more about his unrivaled experience and why you can trust him here: https://www.goodbed.com/why-trust-mike/
    https://www.youtube.com/watch?v=-eZsGFeiSHA

Siz Serta mı aliyorsunuz kisaca.

• gerçeksöz G kullanıcısına yanıt

serta mağazada inceledim, 2023 yataklarına dair de yurtdışı bilgi topladım, 15 bine serta adoring serisi (online iade, değişim ve faydalı ömür boyunca) yatsan garantisi ile gayet alınabilir bir yatak. amerikadaki reçete ile birebir aynı.

diğer 2 model ise türkiye pazarına özel, lateks ve visko kulanılmış, sogutucu jel yok, 3 bölgeli torba yay yok, ve bir kaç şeyt daha eksik. belki ileride onları da yatsan sürer piyasaya ama bu şartlarda yatsan kendi reçetesi mi amerikadaki mi daha iyi mukayese etme şansı yok, fiyatları ise çok iskontolu değil türkiyede üretilmesine rağmen.

merak edip okuyanlar için, yatsan tamamen piyasaya göre konum alıyor, misal yataşa 10-15 bin tl para veren müşteri varsa ben de adoring yatagi avrupada 500 euro fiyatı ile satarım ama misal 10 bine türkiyede satmam diyor. fiyatlandırma politikası büyük ihtimalle lisansı veren asıl şirketin kontrolünde.

...

ben kayserili bir firmanın yatagini şimdiye kadar edindigim bilgilere, bir çok deneme yanılma tecrübeme istinaden sipariş verdim (iade hakkına güvenerek tabiki), çok daha cuzi bir rakama yakın performans beklentisi ile, denerim, iade etmezsem de buradan paylaşırım.

kısacası, hayır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 13 Temmuz 2024; 9:33:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

serta mağazada inceledim, 2023 yataklarına dair de yurtdışı bilgi topladım, 15 bine serta adoring serisi (online iade, değişim ve faydalı ömür boyunca) yatsan garantisi ile gayet alınabilir bir yatak. amerikadaki reçete ile birebir aynı.

diğer 2 model ise türkiye pazarına özel, lateks ve visko kulanılmış, sogutucu jel yok, 3 bölgeli torba yay yok, ve bir kaç şeyt daha eksik. belki ileride onları da yatsan sürer piyasaya ama bu şartlarda yatsan kendi reçetesi mi amerikadaki mi daha iyi mukayese etme şansı yok, fiyatları ise çok iskontolu değil türkiyede üretilmesine rağmen.

merak edip okuyanlar için, yatsan tamamen piyasaya göre konum alıyor, misal yataşa 10-15 bin tl para veren müşteri varsa ben de adoring yatagi avrupada 500 euro fiyatı ile satarım ama misal 10 bine türkiyede satmam diyor. fiyatlandırma politikası büyük ihtimalle lisansı veren asıl şirketin kontrolünde.

...

ben kayserili bir firmanın yatagini şimdiye kadar edindigim bilgilere, bir çok deneme yanılma tecrübeme istinaden sipariş verdim (iade hakkına güvenerek tabiki), çok daha cuzi bir rakama yakın performans beklentisi ile, denerim, iade etmezsem de buradan paylaşırım.

kısacası, hayır.

Kayserili firma hangisi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• msgz44 kullanıcısına yanıt

Merhaba, aldığınız yatak şu yeni çıkan black ice mi ?. Bende onu düşünüyorum da.

• ScriptKidie kullanıcısına yanıt

yok hocam cool wool diye geçiyor.

• msgz44 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende black ice diye bir yatak çıkmış bazı başlık beraber alayım dedim ama bilmiyorum nasıl yatak hiç yorum da yok.

önümüdeki ayın 13üne kadar fiyatlar sabit woodlake ve montpellier adında 2 çok üst seviye yatak kampanyada. (çocuk için de new breeze).

• Çift kişilik yatak öneriniz var mıdır? Ne sert ne yumuşak olsun. Başka nelere dikkat etmeliyiz?

• 2021 yılında Bellona Naturel Linen yatak aldık.

Eşim ve benim ciddi bel fıtığı problemimiz var, ben 120 kiloyum, eşimde balık etli bir kadın.

Bu yatak çok rahatsız, artık sabah bel ve boyun ağrısı ile uyanıyorum.

Yatağın üzerin şilteler satıyorlar onlardan almayı planlıyorum, var mı önereceğiniz bir ürün?

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.