Şimdi Ara

Yatay geçiş , çift anadal konuları hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Ben bu sene tercih yapacağım lakin bazı konularda bilgi edinmem lazım. İnternette araştırdım ama bana lazım olan bilgiyi bulamadım onun için konu açma gereği duydum. Şimdi merak ettiğim konu şu. Yatay geçiş aynı üniversitede eşdeğer bir bölüme geçiş ve çift anadal programı da 2 üniversite diploması almakmış. Ama yatay geçişi sadece o fakülteye bağlı bir bölüme mi yapabiliyoruz ? Yada diyelim fen fakültesinde fizik bölümü okuyan birisi mühendislik fakültesinde jeoloji mühendisliğine yatay geçiş yapabilir mi ? Yoksa sadece aynı fakülteden bir başka bölüme mi yatay geçiş yapabiliyoruz?
    Aynı sorum çift anadal içinde geçerli. Çift anadal programında da sadece aynı fakülteden bir bölümde mi okuyabiliyoruz yoksa başka bir mf puanıyla girilen bölümle beraber ikisini birden okuyabiliyor muyuz ? Eğer sadece okuyacağınız üniversite kuralları belirliyor diyorsanız ben ege üniversitesi ve dokuz eylülden tercih yapacağım altta yazdığım bölümlerde okuyup ta çift anadal programı yapan ya da yatay geçiş yapan arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim...

Dokuz Eylül =

İstatistik
    Tekstil Mühendisliği
    Matematik(İÖ)
    Bilgisayar Bilimleri
    Jeoloji Mühendisliği
    Kimya
    İstatistik(İÖ)
    Jeofizik Mühendisliği
    Kimya(İÖ)
    Fizik
    Maden Mühendisliği(İÖ)
    Jeoloji Mühendisliği(İÖ)

Ege =

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
    Zootekni
    Kimya
    İstatistik(İÖ)
    Biyoloji
    Matematik(İÖ)
    Su Ürünleri Mühendisliği
    Süt Teknolojisi
    Biyoloji(İÖ)
    Kimya(İÖ)
    Tarım Makineleri
    Deri Mühendisliği
    Astronomi

Bu bölümlerden birinde okuyan varsa yardımcı olursa sevinirim. Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden ( Bu arada 2 tane ufak sorum daha olacak Su ürünleri mühendisliğinin fakültesi diğer mühendisliklerle ayrı oraya girersem yatay geçiş veya çift anadal dan yararlanabilir miyiz birde bu ösym kılavuzunda mühendislik fakülteleri ikinci öğretimler 1500 küsür tl yazıyor bir dönemlik fiyat mı yoksa bir senelik fiyat mıdır ? Çok soru sordum ama yardımcı olursanız çok sevirim )

• ege ve dokuz etlul'un kurum ici yatay gecis yonetmeliklerini acip okuyun. her okulun farkli farkli kurallari var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.