Şimdi Ara

Yatay Gecis Hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba suan özel bir üni'de hazirlik sinifindayim okuldan memnun degilim ve merkezi yerlestirme puani ile devlet okuluna gecis yapmak ve 1.sinifa orda baslamak istiyorum bu mümkünmüdür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hazırlıktan 1. sınıfa geçiş olmuyordu 2 sene önce ama her üniversitenin şartları farklıdır. bunun için geçiş yapacağın öğrenci işleri sitesini takip et.
  • merkezi puanın yetiyorsa merkezi yatay geçiş yaparsın. sınıfının ve ortalamanın bir önemi yok. gideceğin yerde hazırlık yoksa 1. sınıf olarak başlarsın. gideceğin yerde hazırlık varsa ya hazırlık okursun ya da yabancı dil muafiyet sınavına girer hazırlığı atlarsın. ancak şöyle bir sıkıntı olabilir. yatay geçiş yapacağın için okuduğun özel üniversite senden okuduğun 1 senenin parasını isteyebilir, artık nasıl sözleşme yaptıysanız o şartlara bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: old yeller

merkezi puanın yetiyorsa merkezi yatay geçiş yaparsın. sınıfının ve ortalamanın bir önemi yok. gideceğin yerde hazırlık yoksa 1. sınıf olarak başlarsın. gideceğin yerde hazırlık varsa ya hazırlık okursun ya da yabancı dil muafiyet sınavına girer hazırlığı atlarsın. ancak şöyle bir sıkıntı olabilir. yatay geçiş yapacağın için okuduğun özel üniversite senden okuduğun 1 senenin parasını isteyebilir, artık nasıl sözleşme yaptıysanız o şartlara bağlı

Peki her üni'de merkezi yatay geçiş puanı ile geçiş yapılabiliyor mu ? Ayrıca bu senenin tüm taksitleri'ni verdim niçin parasını verelim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: icanprove

quote:

merkezi puanın yetiyorsa merkezi yatay geçiş yaparsın. sınıfının ve ortalamanın bir önemi yok. gideceğin yerde hazırlık yoksa 1. sınıf olarak başlarsın. gideceğin yerde hazırlık varsa ya hazırlık okursun ya da yabancı dil muafiyet sınavına girer hazırlığı atlarsın. ancak şöyle bir sıkıntı olabilir. yatay geçiş yapacağın için okuduğun özel üniversite senden okuduğun 1 senenin parasını isteyebilir, artık nasıl sözleşme yaptıysanız o şartlara bağlı

Peki her üni'de merkezi yatay geçiş puanı ile geçiş yapılabiliyor mu ? Ayrıca bu senenin tüm taksitleri'ni verdim niçin parasını verelim :D

burslu sandım ondan dolayı para isteyebilirler dedim parayı verdiysen sıkıntı yok tabi:). merkezi puanını kullanarak her üniversiteye geçiş yapabilirsin evet kontejan açmaları zorunlu. bu kontejan da asıl kontejanın %30. yani gideceğin bölüm 100 kişi alıyorsa merkezi yatay geçiş ile 30 kişiye kadar alabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: icanprove

quote:

burslu sandım ondan dolayı para isteyebilirler dedim parayı verdiysen sıkıntı yok tabi:). merkezi puanını kullanarak her üniversiteye geçiş yapabilirsin evet kontejan açmaları zorunlu. bu kontejan da asıl kontejanın %30. yani gideceğin bölüm 100 kişi alıyorsa merkezi yatay geçiş ile 30 kişiye kadar alabilir

%50 bursluyum skinti olur mu?

• dediğim gibi okula bağlı, sözleşmeyi nasıl yaptılarsa artık. öğrenci işlerinden öğrenirsin en doğru bilgiyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay Geçiş
    5 yıl önce açıldı
    YATAY GEÇİŞ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki zamanı gelince başvuruyu nasıl yapıcam internet üzerinden mi yoksa dilekçe doldurup göndericem mi ? Çok soru soruyorum rahatsız ediyorsam kusura bakmayın :)
  • icanprove kullanıcısına yanıt
    Yok hocam sıkıntı yok istediğini sor. Başvurmak istediğin okulun duyurularını takip edeceksin yatay geçiş zamanı nasıl başvuracağını açıklıyorlar. Bazı okullar elden belgelerini vermeni ister bazıları da internet üzerinden başvuru yaptırır. Kayıt hakkı kazanırsan da gidip diplomanı vs. götürüp kaydını yaptırıyorsun

• quote:

Yok hocam sıkıntı yok istediğini sor. Başvurmak istediğin okulun duyurularını takip edeceksin yatay geçiş zamanı nasıl başvuracağını açıklıyorlar. Bazı okullar elden belgelerini vermeni ister bazıları da internet üzerinden başvuru yaptırır. Kayıt hakkı kazanırsan da gidip diplomanı vs. götürüp kaydını yaptırıyorsun

Eyvallah sağolasın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.