Şimdi Ara

yatay geçiş hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben muğla ünv. yatay geçiş için basvurdum 2. sınıfa geçtim 2.87 ortalama yanlız bazı arkadaşlar dio senin ünv e giriş puanın, yatay geçiş yapmak istedigin ünv nin puanına eşit veya üstünde olması gerekiyor dior.(öss puanımın). acaba bunun aslı astarı warmı?bazılarıda o tarihe karıstı dior kafam karıştı..

• Öyle bişi yok arkadaşım bir sürü adam düşük puan yapıp bir yere giriyor 1 kaç sene sıkıp iyi yerlere kapak atıyolar hatta bende öyle düşünüyorum yani öss puanın sadece şu yönden zararı var
    mesela 1 kişi alıcaklar 2 kişi başvurdu o zamn puan sıralamısına bakıyolar tabi üniversite de okul puanınız eşitse yardımcı olduysam ne mutlu
  • Benim bildiğim kadarıyla yok öyle bir şey.Okulun yatay geçiş yönetmeliklerinde yazar.Ben bazı ünilere baktım yoktu.Ama şu var.Mesela ikinizin ortalaması da 3.00.ÖSS puanı yüksek olanı alıyor.Ayrıca o ortalama ile nasıl yatay geçiş yapcaksın ki?Kontenjanın boş olması lazım.
  • kontenjan boş zaten 3 kontenjan war 2 başvuru olmuş dekanlada muhabbet ettik filan olur inş :D ama öss puanı filan dediler ona canım sıkıldı
  • okula bağlı. bazı okullar okul ismi bile veriyor, bunların dışından kimseyi almayız diye.
  • öyle bi kural yok.Başvurularda puanı yüksek olan önceliklidir o kadar

Lakin sen mesela diyelim ahi evran ünivde okuyorsun ve 4 ortalama bile yapsan odtüye almazlar.Alsalarda 1. sınıftan başlarsın diyorlar(mış)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 12 Eylül 2009; 21:25:23 >
  • Örneğin Gaziantep Üniversitesi'nde senin öss puanının 10 puan üstüne kadar tercih yapabiliyorsun. Bu her okulda geçerli değil. Zaten okulların sitelerinde var hep yatay geçiş başvuru koşulları diye yazıyor. İnşallah dilediğin gibi olur her şey.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.