Şimdi Ara

Yatay geçiş hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bu sene büyük ihtimalle yıldız teknik üniversitesi makine mühendisliğine yerleşeceğim ancak gerek maddi yönden gerekse hedefim olduğu için odtü makinede okumak istiyorum.(Bunun için mezuna kalmıştım başaramadım :/)Acaba YTÜ'hazırlık ve 1.sınıf ortalamasıyla odtüye NOT ORTALAMASI ile geçiş yapabilir miyim?Bu konu hakkında yardımcı olur musunuz?

• up lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guncel

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wesleyan -- 3 Ağustos 2018; 17:56:37 >
  • guncel

• Niye arayıp sormuyorsun?

• arayıp sormuyorsun derken iletişime geçebiliyor muyuz pek bilgim yokta , o yüzde foruma yazayım dedim
  • güncel
  • guncel

• up

• güncel
  • Neye göre odtü alıyor bilmiyorum ama kurumlararası yatay geçiş için lisans senene bakılır. Hazırlığı atladıktan sonra lisans 1. Sınıfta 3.5 üstü ortalamalara erişirsen yatay geçiş işi kolaylaşabilir. Hele odtü için 4 aşağısı olmaman gerekir bence. Zaten okul puanın ile arasında da en azından 30-40 puan da vardır. Yani 4 şart. Odtü yatay geçiş ile alıyor mu onu bile bilmiyorum. Araştır. Google’a odtü yaz. İlgili fakülte, öğrenci işleri daire başk. ve ilgili anasayfada yatay geçiş ile ilgili linklere ulaştıktan sonra artık bölümü yazıp yatay geçiş sonuçlarında girenlerin ortalamalrına ve girdikleri seneki puanlara bak. Hem bir de unutma birinci sınıfa geçtiğinde ders planında o iki dönem için tanımlanmış bütün dersleri doğru dürüst alman lazım. Disiplin yememen lazım. Neden olmasın yani. Ytü dersin, itüye başvurursun odtü olmazsa. Başarılar.

• Kurumlararasi yatay geçişte bütün derslerini vermen gerek. Eger okudugun bölüm okulunda türkçe, gitmek istediğin okulda ingilizce ise ingilizce muafiyeti de vermen gerekiyor. Kurumlararası yatay gecis ile ilgili bilgi arayan arkadaşlara tavsiyem eğer gitmek istediginiz okula geçiş yapamayıp çok üzülecekseniz tekrar hazırlanın. Gitmek istediğim bölüm farklı şehirde tuttugu için 1 seneyi kayıp olarak görüp daha kötü bir üniversiteye gittim. Geçiş yapamadim ve pişmanım. 1 senem gitmesin diye boş bulunup tercih yaptim ve 4 senemi heba edeceğim. Geçiş yapamama sebebimde ingilizce muafiyeti verememem. Tüm derslerimi verdim fakat gitmek istedigim okulun öğrenci işleri ve bölümden yanlış bilgi alınca boşuna uğraşmış oldum.

Tavsiyem güzel araştırın benim durumuma düşmeyin. Gitmek istediğim okulun alakali alakasız tüm birimlerine geçiş durumumu sordum. Defalarca okula gidip görüştüm. Fakat öğrenci işlerinden tutun bölüme kadar herkes bu konuda bilgisizdi. Umarım istediginiz yerlere ulaşırsınız. Başarılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.