Şimdi Ara

Yatay Geçiş Hakkında Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene Ygs-Lys sınavlarına girdim ve 18.500 gibi bir derece elde ettim tüm MF puan türlerinde. Lise 1den beri bir hayalim vardı. Nanoteknoloji üzerine çalışma yapmak. Bu alanda bilimsel araştırmalara katılmak. Hayalimi gerçekleştirmek için önümde birkaç seçenek vardı. 1: Elektrik-elektronik okuyup yüksek lisans olarak nanoteknoloji okumak. 18.500 ile kaliteli bir üniversitede okuyamayacağım için bunu yapmadım. 2:Fizik okuyup yüksek lisans olarak nanoteknoloji okumak. Bunu denemeye korktum açıkçası. Planım istediğim gibi gitmezse işsiz kalma ihtimali beni korkuttu. 3: ODTÜ malzeme bilimi ve metalurji mühendisliği okuyup yüksek lisansı nanoteknoloji üzerine yapmak. 4: TOBB ETÜ'de malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği okuyup nanoteknoloji eğitimine lisanstan başlamak. 3 ve 4üncü seçenekler arasında çok gidip geldim. En sonunda mükemmel bir yurdu olması ve lisanstan istediğim bölüme başlama avantajını verdiği için TOBB ETÜ yü seçtim.

Son günlerde kafamı kurcalayan bir konu beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Soru da şu: Tamam TOBB çok çabuk gelişen büyük bir üniversite. Ama her üniversitenin seni götürebileceği yer farklıdır. Yani TOBBun eğitimi ve imkanları inanılmaz olabilir fakat bir noktadan sonra ODTÜ gibi bir isme ihtiyacım olabilir mi ? Üniversite ismim yüzünden bir noktada tıkanabilir miyim ? ODTÜ yurtdışında da çok saygın bir üniversite sonuçta. Sonuç olarak sizce ODTÜ Malzeme Bilimi ve Metalurji Mühendisliğine yatay geçiş yapmak nasıl bir fikir(Yapabiliyorum). Sonradan TOBBda kalsaydım keşke der miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.