Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ KYK SORUNU YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
9.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar Merkezi yerleştime puanıyla yatay geçişle başka bir üniversiteye geçicem. yatay geçiş başvuru sonucum iki hafta sonra açıklanıcak fakat kyk yurt başvurusu iki gün sonra bitiyormuş. Nasıl yapıcam bu konu hakkında? Kyk yı aradığımda yatay geçişte tekrar kyk yurt başvurusu yapman lazım demişlerdi fakat şuan yatay geçişin kesin çıktığı da belli değil.Bu arada eski üniversitemde KYK yurdunda hala kalıyorum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yatay Geçiş KYK Yurt Sorunu: Bilmeniz Gerekenler

Yatay geçiş yapan öğrenciler için KYK yurt sorunu, büyük bir kaygı kaynağı olabilmektedir. Yatay geçiş yaptığınızda, KYK yurduna devam edip edemeyeceğiniz veya yeni bir yurt başvurusu yapmanız gerekip gerekmediği konusunda aklınızda soru işaretleri oluşabilir.

Yatay Geçişte Yurt Çıkar mı?

Yatay geçiş yapan öğrencilerin KYK yurtlarından yararlanıp yararlanamayacağı, üniversiteye ve KYK yönetmeliğine bağlıdır. Genel olarak, yatay geçiş yapan öğrenciler için yurt başvurusu yapılması gerekmektedir. Ancak bazı üniversiteler, mevcut kapasite durumuna bağlı olarak yatay geçiş yapan öğrencilere öncelik tanıyabilir veya otomatik olarak yurt ataması yapabilir.

Yatay Geçiş Yapanlar İçin KYK Yurt Başvurusu

Yatay geçiş yapan öğrencilerin KYK yurt başvurusu yapmak için şu adımları izlemeleri gerekir:

• Üniversiteye kayıt olduktan sonra KYK'nın resmi web sitesi üzerinden yurt başvurusu yapın.
    • Gerekli belgeleri (öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir belgesi vb.) sisteme yükleyin.
    • Başvuru sonuçlarını takip edin ve yurt yerleştirmeleri açıklandığında sonucu öğrenin.

Yatay Geçişten Sonra KYK Yurdu Devam Eder mi?

Yatay geçiş yapan öğrencilerin mevcut KYK yurtlarında devam edip edemeyecekleri de üniversiteye bağlıdır. Bazı üniversiteler, yatay geçiş yapan öğrencilerin yurtlarında kalmalarına izin verirken, bazıları yeni bir yurt başvurusu yapmalarını gerektirebilir. Bu nedenle, öğrencilerin kendi üniversitelerinin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçerek bilgi almaları önerilir.

Önemli Not: KYK yurt başvuru tarihleri ve kontenjanları her yıl değişebilmektedir. Güncel bilgiler için KYK'nın resmi web sitesini düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up ayni sorum bendede var.Yatay gecis yaptim sonuclar 1hafta sonra aciklanicak.Hic kyk yurdunda kalmadim.Ne zaman basvurucaz biz hakkımiz yandimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu basvuru bu sene kayit olanlar icindi.gecis yapacaklar icin baska bir basvuru acilacak.ama sunlari soyleyeyim

1)yatay gecis yaparsaniz kyk hakkinizi kaybedersiniz.

2)cok fazla umitlenmeyin bos kontenjan cok olmuyor girme ihtimaliniz cok az yani

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanblue_34

Bu basvuru bu sene kayit olanlar icindi.gecis yapacaklar icin baska bir basvuru acilacak.ama sunlari soyleyeyim

1)yatay gecis yaparsaniz kyk hakkinizi kaybedersiniz.

2)cok fazla umitlenmeyin bos kontenjan cok olmuyor girme ihtimaliniz cok az yani

Nasıl kyk hakkını kaybederiz hocam burs/kredimi ?

• ReCAPTCHA R kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ama eger gecis yaparsaniz onlar icin dilekce vermeniz gerek.

Sadece yurt hakkinizi kaybedersiniz.

• İstanblue_34 kullanıcısına yanıt
    ReCAPTCHA R kullanıcısına yanıt
    Aradım KYK yı dediler eylül ortasında geçiş yapanlar için tekrar başvuru açılacak.
    Hocam nasıl yani çıkmaz mı kyk? ben ege elektrik elektronik müh deyim kyk da kalıyorum istanbul elektrik elektronik müh e geçicem kyk basvurusu yaptığımda çıkmaz mı ? kyk asil çıkmıştı 2 sene önce izmirde. Bir de imzanı beğendim varol yoldaş :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MYP ile yatay geçiş ve yurt sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.