Şimdi Ara

Yatay geçiş mi, erasmus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben istanbul arel üniversitesi mimarlık 1. sınıf öğrencisiyim. okulumun gerek şehir merkezinden uzak oluşundan(taksime 2 saat) gerekse de kampüs hayatının olmayışından(okul tek bir büyük binadan oluşuyor, bahçesi çok küçük) memnuniyetsizlik duyuyorum. bu sene 3.83 ortalama yaptım, ösym puanım da iyi (bursluyum). uzun zamandır uludağ veya anadolu üniversitesi'ne yatay geçiş düşünüyorum. bunun yanında gelecek güz dönemi için frankfurt'a 1 dönemlik erasmusu kazandım. Erasmusa gidersem ortalamam düşebilir, derslerim sayılamayabilir, bu yüzden geçiş şansım olmaz. şimdi önemli bir karar vermem gerek. geçiş mi denemeliyim, yoksa erasmusa gidip okulumda mı kalmalıyım?

şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bengiinak -- 19 Haziran 2015; 9:28:09 >

• Fikirlerinizi almak istiyorum arkadaşlar kararımı verebilmem için az bir sürem kaldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam yatay geçiş yapardım. erasmusa sonraki seneler de başvurabilirsin hem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lead52

ben olsam yatay geçiş yapardım. erasmusa sonraki seneler de başvurabilirsin hem.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Söylediğim üniversiteler hakkında bir bilginiz var ise öğrenmek isterim.

• bu arada yatay geçiş yaparsam uludağ'ı düşünme ihtimalim daha fazla. hem erken tarihte açıklanıyor, hem de ailemin bulunduğu şehir olan izmir'e ve sıklıkla gitmek istediğim istanbul'a çok yakın.
  • uludag universitesi de sehir merkezinden uzak yanliz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

uludag universitesi de sehir merkezinden uzak yanliz

En azından kampüs hayatı vardır diye düşünüyorum. Kampüse tramvay da varmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yatay geçiş nasıl oluyor?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bengiinak

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

uludag universitesi de sehir merkezinden uzak yanliz

En azından kampüs hayatı vardır diye düşünüyorum. Kampüse tramvay da varmış

bence yine de degistirme, erasmusa git
  • hocam bencede değiştirme ben değiştirmezdim . size verecek ilk önerim şöyle bir şey yapabilir misiniz bu sene erasmus yapın seneye de ( yada ne zaman döneceksiniz ) merkezi yatay geçişle geçiş yapabilirsiniz bursaya . diğeri ise gecen sene bursada okuma fırsatım oldu ilçedeydim sonra paü ye geçiş yaptım görükleye bi kaç defa gittim . evet sehire uzak ama metro var . sehire uzak olması bence daha iyi kampüste sadece üniversiteli ögrenciler var . dışardan gelen insan oranı az oluyor kampüste ve izmire uzaklıgı 5 saat bence gayet iyi istanbula 1 .3 saatte olursunuz bence dediğimi yapabilirseniz yapın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ursabim

hocam bencede değiştirme ben değiştirmezdim . size verecek ilk önerim şöyle bir şey yapabilir misiniz bu sene erasmus yapın seneye de ( yada ne zaman döneceksiniz ) merkezi yatay geçişle geçiş yapabilirsiniz bursaya . diğeri ise gecen sene bursada okuma fırsatım oldu ilçedeydim sonra paü ye geçiş yaptım görükleye bi kaç defa gittim . evet sehire uzak ama metro var . sehire uzak olması bence daha iyi kampüste sadece üniversiteli ögrenciler var . dışardan gelen insan oranı az oluyor kampüste ve izmire uzaklıgı 5 saat bence gayet iyi istanbula 1 .3 saatte olursunuz bence dediğimi yapabilirseniz yapın

Öncelikle fikrinizi bana sunduğunuz için teşekkür ederim.
    Şöyle bir durum var, eğer erasmus yaparsam bir daha geçiş hakkım olmaz, çünkü uludağla aramızda 20 puan kadar fark var. Döndükten sonra ancak balıkesir, Pamukkale, Trakya gibi üniversitelere geçiş yapma şansım olabilir dediğiniz gibi merkezi yerleştirmeyi denersem. Öbür türlü ortalamam düşebilir, ki zaten orada 2. Sınıfın derslerini almamış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bengiinak -- 19 Haziran 2015; 10:08:32 >

• yukarı
  • o binadan hemen kurtulmanı öneririm.

arel, aydın, bilgi v.b sıçrama tahtası gibi okullar mübarek. yatay geçiş başvurularında gün geçmiyorki 3.75 + ortalamayla bu okullardan başvuran aday görmeyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 21 Haziran 2015; 5:51:44 >
  • MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, barajı zor aşmış insanlarla ders alıyorum, dolayısıyla okulda çan sistemi işliyor. Ben de açıkçası bu durumdan memnun değilim, amaç sadece Diploma olunca eğitim kalitesi de düşüyor.
  • Kesinlikle yatay gecis derim, erasmus bi halt degil (ogrenim hayati icin).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı ikilemde kalmıştım. Benden daha düşük öss puanı olan arkadaş aynı ortalamayla yıldız tekniğe geçiş yapmıştı. Ben başka okula geçmeyip Italya'da erasmus yapmıştım. Ayrıca başarılı olduğum için çift anadal programında 2 bölüm birden okudum. Bölüm birincisi olarak kep atıcam. Gerçi ben okulumdan memnundum. Merkezde bir okul taksime 15dk mesafede. Şuan pişman değilim.

Karar tabiki de senin ama şunu da unutma gitmeyi istediğin okul bir devlet üniversitesi ve şuan kendi okulundaki imkanları bulamayabilirsin. Orada okuyanlardan bilgi alırsan çok daha faydalı olur. Oraya gidince de erasmusa yine gidebilirsin. Tüm seçenekleri iyi değerlendir ve başvuru tarihini kaçırmadan başvurucaksan başvurularını yap. Hakkında hayırlısı.
  • Konuyu uplayayim. Ben diger donem icin yatay gecis yapmal istiyorum ama erasmusa da gitmek istiyorum. Bu donem erasmusa basvursam yazin da yatay gecise basvursam oldu da ikiside tuttu tercih hakkim oluyor mu erasmus veya yatay gecis diye

• mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt
    Bende onu merak ediyorum önümüzdeki güz dönemi için erasmusa başvurdum, yazın yatay geçişe başvursam ikisini birlikte yapabiliyor muyum acaba sonuçta başvurular ve kayıtlar yazın oluyor, erasmus ise ekim1 de başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CDDH -- 15 Şubat 2019; 21:6:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.