Şimdi Ara

Yatay Geçiş Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Kocaeli Üniversitesinde okuyorum.Bölüm Bilgisayar Mühendisliği 2.öğretim.1. sınıfım.İstanbulda bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorum.1. dönem ortalamam 2.98 çalışmadım fazla.Bu dönem çok çalışıp 3.20 gibi bir ortalama tutturabilirim diye düşünüyorum.Sizce İstanbul da ki herhangi bir üniversiteye yatay geçiş şansım ne kadardır?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

• Yorum yok mu gençler ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt Halo

Yorum yok mu gençler ??

hangi üniversitenin hangi bölümü olduğu önemli.bazı bölümlere 3.01 ile geçiş yaparken bazılarında 3.70 ile bile yerleşemeyenelr oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etem1907

quote:

Yorum yok mu gençler ??

hangi üniversitenin hangi bölümü olduğu önemli.bazı bölümlere 3.01 ile geçiş yaparken bazılarında 3.70 ile bile yerleşemeyenelr oluyor.

Bilgisayar mühendisliğinde okuyorum demiştim hocam o yüzden bilgisayar mühendisliğine geçiş:) Ytü marmara istanbul üniversitesi istanbulda ki devlet ünileri yani :)
  • Yorum yok mu beyler bayanlar ?
  • ++++++++++
  • Tamamen başvuranlara bağlı,adamlar 3,50-3,60 başvururlar senin şansın kalmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

Tamamen başvuranlara bağlı,adamlar 3,50-3,60 başvururlar senin şansın kalmaz :)

Teşekkür ederim :)
  • quote:

quote:

Bende bu konuya benzr bi konu acacaktim burdan devam ediyorum.

Osym puani dikkate alinmadan sadece not ortalamasiyla gecis yapma sansimiz varmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afrika sucugu

quote:

quote:

Bende bu konuya benzr bi konu acacaktim burdan devam ediyorum.

Osym puani dikkate alinmadan sadece not ortalamasiyla gecis yapma sansimiz varmi?

Bazı üniler ösym yerleştirme puanına da bakıyor.Ytü bakmıyor bildiğim kadarıyla.Marmara da bakıyor.Yerleştirme ve not ortalamana göre bir ortalama veriyor sana ona göre girebiliyorsun.

• merhaba arkadaşlar.süleyman demirel üniversitesi maliye bölümü 1.öğretimden;pamukkale üniversitesi maliye bölümü 2.öğretime puanım tutuyor.yani kurumlar arası yatay geçişte 1.öğretimden 2.öğretime geçiş olur mu?internette araştırdım hep 2.öğretimden 1.öğretime çıkıyor.alltan dersim falan kalsa sıkıntı çıkar mı?konuyla ilgili kesin bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliktivist -- 26 Mart 2016; 15:48:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmayda

merhaba arkadaşlar.süleyman demirel üniversitesi maliye bölümü 1.öğretimden;pamukkale üniversitesi maliye bölümü 2.öğretime puanım tutuyor.yani kurumlar arası yatay geçişte 1.öğretimden 2.öğretime geçiş olur mu?internette araştırdım hep 2.öğretimden 1.öğretime çıkıyor.alltan dersim falan kalsa sıkıntı çıkar mı?konuyla ilgili kesin bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Evet 1.öğretimden 2.öğretime geçiş yapabilirsin.Bölüm değişmeyeceği için fazla uyuşmayan ders olmayacaktir, sıkıntı olmaz yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plan-B kullanıcısına yanıt
    ama süleyman demirelden pamukkaleye geçcem.bide alttan dersim falan kalsa sıkıntı yaparlar mı?
  • quote:

ama süleyman demirelden pamukkaleye geçcem.bide alttan dersim falan kalsa sıkıntı yaparlar mı?

Tüm dersler uyuşmayabilir.Lakin 42 krediye kadar alabiliyorsun diye biliyorum.Tabi üniversiteden üniversiteye göre değişebilir bu.30 kredi o donemki derslerin olsa uyuşmayan derslerini alabilirsin bana kalırsa 12 krediye.
  • quote:

Aynı zamanda bazı üniversiteler koşullu dahi dersin olmayacak diyorlar.Misal Yıldız Teknik.Tüm derslerin başarılı olarak geçmek zorundasın yatay geçiş yapabilmek için.Geçmek istediğin üniversitenin yatay geçiş yönetmeliğini okursan bilgi sahibi olabilirsin.
  • Herkese merhabalar, 2014 yılında özel bir üniversitenin psikoloji bölümünü tam burslu olarak kazandım. Bu yarıyıl sonunda Uludağ Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmak istiyorum. Uludağ'ın puanı benim girdiğim yılki puanın 10 puan yukarısında ve değerlendirme aşamasında %60 ÖSYM puanı ve %40 genel not ortalamasına bakılıyor. Sizce ne kadar ortalama yapmam yatay geçiş için yeterli olur? Yardım eden arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valdeor

Herkese merhabalar, 2014 yılında özel bir üniversitenin psikoloji bölümünü tam burslu olarak kazandım. Bu yarıyıl sonunda Uludağ Üniversitesi'ne yatay geçiş yapmak istiyorum. Uludağ'ın puanı benim girdiğim yılki puanın 10 puan yukarısında ve değerlendirme aşamasında %60 ÖSYM puanı ve %40 genel not ortalamasına bakılıyor. Sizce ne kadar ortalama yapmam yatay geçiş için yeterli olur? Yardım eden arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Madde 7 – (1) Kurumlararası Yatay GeçiĢ;
    a) Üniversitemiz Yükseköğretim Kurumlarının ara sınıflarına veya yarıyıllarına yatay geçiş için öğrencinin; ayrılacağı kurumda öğretim süresinde sağladığı genel akademik not ortalamasının en az 4 üzerinden 2.29 ya da 100 üzerinden 60 olmalıdır.

Bu şart ortalama şartı Uludağ Üniversitesi' nin.Ancak başvuran insanlara da bağlıdır bu.Yani demek istediğim şey şu :
    Eğer başvuran insanların ortalaması 3.50 ve üstüyse senin kazanma şansın yoktur.
    Lakin başvuran insanlar arasında ortalaman eşit seviyedeyse ve ösym puanın onlardan üstünse tabiki kazanabilirsin.

http://www.uludag.edu.tr/duyuru-ogrenci/view/52

Bu linkte fen edebiyat fakültesinin yatay geçiş sonuçlarına tıklayıp psikoloji bölümüne bakarsan 3. sınıf psikoloji için 3 kişi aldıklarını ve bu üç kişinin ortalamalarının sırasıyla:
    3.86(Okul not ort) 416,01072(Ösym Puanı)
    3.95(Okul not ort) 402,72142(Ösym Puanı)
    3.58(Okul not ort) 409,922(Ösym Puanı)

İlk 3 bu şekilde.Başarılar kardeşim :)

• Merhaba arkadaşlar bana da yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa sevinirim. 2014 girişliyim hazırlık vardı ,bu sene vakıf üniverssitesinde 1.sınıf mimarlık okuyorum tam bursluyum fakat ankara yada İstanbul devlet üniversiteher türlü bilgiye hazırım. Şimdiden teşekkürlersine geçmek istiyorum geçiş yapan tanıdığı olan az çok bilgisi olan benimle bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim. Gazi, YTÜ, Mimar Sinan, İTÜ düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.