Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
681.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boğaziçi Üniversitesi Kurumlar Arası Yatay Geçiş:http://adaylar.boun.edu.tr/tr-TR/Sayfa/Basvuru/Yurt_Ici_Kurumlararasi_Yatay_Gecis/Bilgisayar_Muhendisligi

Soru 1) Yukarıda vermiş olduğum bağlantıda "Asgari Transfer Not Ortalaması (TNO)*3.90/4.00" böyle bir şart yazmaktadır. Bu gerçek midir? Yani Ortalama 3.90 altıysa yatay geçiş yapamaz mıyız?
    Soru 2) Bağlantıda bilim sınavı yazılı ve sözlü tarihleri yazmaktadır. Bu sınavlarda hangi bilgiler ölçülmektedir? Adaydan ne öğrenilmeye çalışılıyor?
    Soru 3) Genelde yatay geçiş kabul eden okullar YGS/LYS sonuçları istiyor fakat DGS sonrası yatay geçiş aday öğrencileri hangi belgeyi sunacak? Bununla ilgili özellikle hatırlatılan bir not göremiyorum gerekli belgeler sayfasında.

Ayrıca "BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ" sayfasında "MADDE 11 - (1) Adayların, 4’lük not sisteminde 2.50’den (100 üzerinden 75) az olmamak kaydıyla, ilgili program tarafından önerilen ve ÜYK tarafından onaylanan asgari GNO koşulunu sağlamaları gerekir." böyle yazmaktadır. Kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darktole -- 27 Ağustos 2016; 0:06:00 >

• Hocam ben bu sene afyon kocatepe fen-edebiyat tarih bölümüne başlayacam fakat bölümüde üniyi de sevmedim bu senenin bitiminde yatay geçiş ile farklı bir bölüme gecebilirmiyim mesela çukurova ekonometri veye iktisat ya her hangi bir yerde bilgi bulamadım arkadaşlarım geçebilirsin filan dedi fakat birde buraya sormak istedim sonuç olarak biris ts-2 öbürü tm-1 lys puanım tutuyor fakat böyle birşey söz konusu mu geçiş yapabilirmiyim farklı bır fakültenin dalına
  • arkdaslar kurum içi fakuleteler arası gecis sartlerı nedir 2inci sınıfm ama ustten ders alamıyorum
  • şimdi ben osmaniyede siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum mersindeki kamu yönetimine geçmek istesem neyi baz alacaklar ikisi de tm3 puanıyla alan bölümler not ortalamama mı bakacaklar yoksa osym puanıma mı
  • Hocam ben gümüşhane üni. Tıbbi laboratuvar io. Basliyacam bu sene. Ama Samsun Omu ye geçmek istiyorum. 1. Donem bitince başvuru yapabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba geçen sene itibariyle kocaeli üniversitesi ne geçis yaptim hazirlik eğitimi almami söylediler hazirligida aldim şimdi 3 sınıftan başlamam gerekiyor ancak uyuşmamakta olan derslerim var ayni sekilde olan arkadasima dediklerini aktariyorum akts kredilerin bir sene içinde 40 i bulmaz ise o seneyi tekrardan okuyacaksin böyle bir şey in olmasi mumkun mudur yardimlarinizi bekliyorum
    İyi günler. Dersler madem uyusmuyorlar neden ben bu okula kabul edildim?

• Bir özel okuldan diğerine yatay yaptığımız zaman geçtiğimiz okulun o sene giren insanlar için ayarladığı ücreti mi öderiz yoksa bizim girdiğimiz sene aldığı ücreti mi ? Mesela ben 2014 giriştiğim bu sene yatay yaparsam 2014 ücreti mi öderim 2016 mı

• Çok önemli bi sorum olcak ama bilgili birisi yazar ise sevinirim. Ben 100 bin sıralama ile makine müh bölümüne girdim. Yeni başlıyacagım ve eğer 1. Sınıfın sonunda 3.-3.5 gibi bir ortalama yaparsam İtü,Ytü gibi okullar için şansım var mıdır? Ortalama ile yerleşmek istiyorum çünkü. İşin içine Merkezi yerleştirme girer mi? Sadece ortalama ile bu güzide üniversitelere girebilir miyim?

• Herkese iyi günler. Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş hakkında bugüne kadar verilen bütün bilgiler , değerli cevaplar , önemli fikir paylaşımları için herkese çok teşekkür ederim. Bazı tatsız , rahatsız edici özel nedenlerden dolayı 2011 yılında yerleştiğim eski okulumdan sağlık durumumda göz önüne alınarak ayrılmak durumunda kaldım. Aslında eski okulumdan geçen sene ayrılmam gerekirdi fakat uzun süreli bir tedavi sürecindeydim ve rahatsızlığımı atlatabilmem uzunca bir zamanımı aldı. Uzunca bir süre ilaç tedavisi gördüm. Birçok üniversiteye merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş için ön kayıt başvurusunda bulundum ve birçoğunu da kazandım. Bu başvurduğum okullar arasından kendim için en uygun olduğunu düşündüğüm , en çok ilgi duyduğum İstanbul Kültür Üniversitesinin güzide bir bölümüne bugün itibariyle kesin kaydımı gerçekleştirdim. Bana bu konuda yardımcı olan , fikir paylaşımında bulunan bir çok kişiye ne kadar teşekkür etsem azdır. Herkese iyi çalışmalar , güzel günler dilerim.

• Mechanicengineer M kullanıcısına yanıt
    İtü ve ytü gibi okullarda ağırlıklı olarak LYS puanı hesaba katıldığından yüksek ortalama yapsan bile ytü ye kabul edilme şansın çok düşük, çok şanslı olman gerekiyor marmara istanbul vs vs. gibi okullardan başvuru yapanların sayısının 4 ten az olması gerekiyor çünkü ganonun sadece %20'si hesaba katılıyor(ytü için). İyte, marmara gibi okullara girme ihtimalin daha yüksek, yinede bol şans dilerim.

• Arkadaşlar ben bozok üniversitesinde elektrik elektronik müh okuyorum birinci sınıfım kocaelide yaşıyorum kocaeli üni elektrik müh geçmek istiyorum yatay geçiş hakkında pek bilgim yok not ortalamasıyla geçiş yapabilirim sadece sanırım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• Arkadaşlar bilgi sahibi olan varsa sormak istiyorum gaziantep üniv elektrik elektronik müh öğrencisiyim 3.sınıftayim şimdi şehirden bunaldim ve ailevi sebeplerden dolayi dicle üniv ne geçmek istiyorum fakat yatay geçiş tarihlerini kaçırdım bir kaç gün içinde geçiş yapmak mümkün mü yoksa bu dönem veya bu sene için artık geçti mi ?

• Sakaryada besyo okuyorum.Geçen sene ilköğretim matematik öğretmenliği okudum.Oradan aldığım 6 dersi sakaryada saydırdım.Derslerin 2 tanesi 1.yarıyıl için 1 taneside ikinci yarıyıl için.İlk yarıyıldaki iki dersten şimdiden BA ile geçtim.İkinci yarıyıl için verdiğim dersi ise AA ile saydırdım.İlk yarıyıldakiler 6 ve 4 kredi.İkinci yarıyıldaki 4 kredi.İlk yarıyılfan vermem gereken 4 dersim var hepsi 5 kredi.Sene sonunda ege üniversitesine yatay geçiş yapmak istiyorum.Saydırdığım derslerin ortalamaya etkisi iyi olur mu ve çalışırsam 3.5 gibi bir ortalama yapabilir miyim?Kusura bakmayın birax karışık oldu

• Bölümüm %100 türkçe hazırlık eğitimi aldım aynı bölümün %100 ingilizce olanına geçebilir miyim acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xginxa -- 25 Eylül 2016; 18:29:27 >
  • bu sene hazırlık eğitimi alacağım.Hiç gitmesem derslerin hepsinden kalsam Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapabilir miyim? yatay geçiş için istenilen belgeleri almamda bir sıkıntı olur mu?
  • Arkadaşlar ilk dönem geçiş için lys puanımızın yetmesi mi gerekiyor? 3 puan aşağıdayım geçmek istediğim yere.Yoksa 1 sene mecbur dayancam galiba.

• Merhaba arkadaşlar ben kıbrısta 2.sınıf hemşirelik okuyorum bu sene ygsye girip türkiyede bir devlet hemşirelik kazanırsam 3.sınıftan devam edermiyim edersem kaç dönem uzar
    cevaplarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim Yatay geçiş hakkımdan yararlanarak Süleyman demirel Üniv. Uzaktan Öğretim Bilgisayar Programcılığı bölümüne kayıt yaptırdım ve 1. Sınıfta muafiyet hakkımı kaçırdığım için daha önceden aldığım dersleri tekrar almak zorunda olduğumu söylediler ve bende sırf bu dersleri almamak için yatay geçiş hakkımı iptal ettirmek istiyorum kabul ederler mi acaba eğer ederlerse seneye yani 2017 de tekrar yatay geçiş hakkımdan tercih yapabilir miyim

Not : Ders Muafiyeti ile ilgili tarihler kaçırıldığı takdirde o derslerin iptal edilmesi için hiçbir şans yokmudur. Lütfen yardımcı olun 8 dersim var 4 tanesinden muaf olmam gerekiyor.
  • Ben DGS ile Kıbrısta bir üniversiteye yerleştim. Görsel iletişim tasarımı bölümüm. Geldim vizelere girdim filan. Alttan üstten muaf olmayan dersleri almaya başladım. Dönemlik sadece 6 ders alma hakkım olduğu için şuan 1. sınıf 2. sınıf ve 3. sınıftan ders alıyorum sadece. Bu dönem 1. sınıfın ve 2. sınıfın güz dönemini bitireceğim.3. sınıfında güz döneminin yarısını bitireceğim. Normal şartlarda okul yaz okulu filan yaparsam 2 sene 4 dönemde bitecek. Yaz okulu yapmazsam 2,5 sene 5 dönemde kesin olarak bitecek.

Yurtdışı kontenjanı 1 olan bir okula başvuru yapacağım. Benim sormak istediğim şey şu. Yukarıda yazdıklarıma bakarak benim bir sınıfım olmadığı net bir şekilde söylenebilir sanıyorum. Ben hangi sınıftan geçiş yapma hakkına sahibim? Bu anlattıklarım benim geçiş yapmama engel teşkil eder mi? Engel teşkil etmezse gittiğim okulda hangi sınıftan başlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaalaci -- 8 Kasım 2016; 19:40:1 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vespucci -- 11 Kasım 2016; 19:36:7 >
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.