Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
681.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Okula bağlı. Kimi okul kabul ediypr kimisi tekrar sınava girmeni ister

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elifednah kullanıcısına yanıt
    İstanbul üniversitesi hakkında bilginiz var mı? Teşekkürler ederim

• dün kurum içi yatay geçiş yaptım bu hafta içinde de birkaç kurumlar arası yapmayı düşünüyorum.

1-)MYP bakıyorlar mı ? GANO vs bende düşük zaten sınıf tekrarı yapıcam.
    2)Sınıfta kalanlarda yatay geçiş yapsa bile başvuru kabul olur mu çünkü MYP ile yapıyoruz (türkçe mat tarih derslerinden muafım onları geçtim fakat ana derslerden kaldım)
  • arkadaslar hep ilk ve acil yardim okumak istemisimdir. Simdi ozel univ. de diyaliz yazdim on lisans olarak. 2 donem yatay gecis yapmak istiyorum kurum ici veulya kurumlar arasi.

kurumlar arasinda ozelden devlete basvuru yapabiliyor muyum ? yapabiliyorsam ortalama kac olmali ? diyelim ki gecis yaptim. ilk donemin derslerini yaz okulunda mi vermek durumundayim ?

• İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KAPATILAN ÜNİVERSİTELERİN YATAY GEÇİŞ HAKKINI ENGELLEYEMEZ. YÖK'ÜN DE BELİRTTİĞİ ÜZERE KAPATILAN ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRENCİLERİN YATAY GEÇİŞ HAKKI DEVAM ETMEKTEDİR.FAKAT ANLAMSIZ BİR ŞEKİLDE İÜHF ONLİNE BAŞVURU KABUL ETMEMEKTEDİR.

BU DURUM ZATEN MAĞDUR OLAN ÖĞRENCİLERİN DAHA DA MAĞDUR EDİLMESİNDEN ÖTE BİR ŞEY DEĞİLDİR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK BİR ŞEKİLDE YÖK'ÜN KARARINA KARŞI GELMEKTEDİR!!!

• Aynı bölümde merkezi puana göre kurumlararası yatay geçiş yaparsak 1.sınıftan mı başlıyoruz? Yoksa kendi sınıfımızdan devam mı ediyoruz?
  • arkadaslar necmettin erbakan üni sine yatay geçişle kabul edildim ama çok kararsızım sizce nasıl bi ünidir fikri bilgisi olan varmı acaba????
  • Merhabalar, genel not ortalamasıyla kurum içi yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Fakat iki bölüm arasında kararsız kaldım. Geçmek istediğim iki bölümde aynı fakültede. İkisine birden başvuru dilekçesi yollayabilir miyim? Yollarsam ne olur? Herhangi bir fikri olan varsa aydınlatabilirse sevinirim.
  • Ders içeriğine baktım (ders programıda dahil) benim görmediğim 10-12 ders var. kendiminde 2 tane alttan dersim var.

kaçtane alttan ders verirler acil cevap arkadaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel bi ünide okuyorum gaziye merkezi yatay geçiş yapmayı düşünüyorum geçemezsem kendi okuluma devam edebilir miyim ayrıca geçemezsem okuluma devam etmek istesem bursum kesilir mi

• Disiplin cezası almadağımıza dair belgeyi nasıl temin edebiliriz ? Dilekçe yazmamız gerekiyor sanırım ama cevap süresi ne olur ? Cevap verirseniz sevinirim

• Öğrenci işleri veriyor. Genelde transkripte yazıyor ek belge vermiyorlar

• Farklı bir bölüme geçiş mümkün oluyor mu?Mesela ben İTÜ'de Bilgisayar Mühendisliği okuyorum.Boğaziçi Endüstri Mühendisliğini istiyorum.Böyle bir geçiş mümkün müdür?
  • elifednah kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkürler hocam
  • Ben nişantaşı üniversitesi uçak gövde motor bakım (yuksekokul) tam burslu kazandım. Lys de barajı geçemedim. 1 sene okuyup başka üniversitede uçak gövde motor bakım (Fakültesi)ne geçebilir miyim? Yani fakülte Mf4 ten alıyor ama ben lys 2 sınavına girmediğim için lys barajı geçemedim. Şimdi bu şekil yatay geçiş olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar ben bu sene istemedigim bi okulu kazandim zorunlu hazirlik sinifi okumam gerekiyo bir sene, acaba hazirlik okurken hazirlik sinifi bitmeden bahar doneminde yatay gecis basvurusu yapabilir miyim ?

• omerfguldu O kullanıcısına yanıt
    Hayır yapamazsın hazırlık sınıfını geçmen lazım ardından 1. sınıfı bitirmen lazım. Ondan sonra yatay geçiş hakkın doğuyor.
  • Tıpta yatay geçiş yapan ya da bu sene yatay geçiş için başvuran mı???

• Herkese iyi akşamlar. YTÜ Makina'dan İTÜ Makina'ya yatay geçiş yapmak istiyorum yapmış olan ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? Teşekkürler...
  • http://www.ntv.com.tr/egitim/universite-yatay-gecisinde-buyuk-firsatlar-var-fakat-ogrenciler-yeni-avantajlari,C6Kga6yxKkmB0VUYyCgwtQ

ntv nin 2015 tarihli haberinde de ek madde 1 geregi hazirlik dahil tüm sınıflarda geçiş yapabilecegimiz soyleniyo ama emin olamadim bilgilendirmen icin teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.