Şimdi Ara

Yatay geçişler hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler orta seviye bir üniden ilk sene notları çok yüksek tutarsak top seviye bir üniye (itü,odtü,ytü) yatay geçiş yapılabiliyor mu?

• mümkün tabi fakat ortalamana bölümüne, başvurduğun üniversiteye başvuran diğer kişilere vs bir sürü şeye bağlı

ama tabi ki iyi ortalama ile mümkün
  • I can finally sleep kullanıcısına yanıt

Bölüm uçak mühendisliği trde çok fazla yerde yok zaten. Eskişehiri kazandım bi ihtimal yatayla itü uçak müh veya ODTÜ havacılık ve Uzay müh. yapabilir miyim diye düşünüyorum.

• ozadenaniz kullanıcısına yanıt

yaparsın hocam sıkı tut çalışmayı aksatma, 3.5 üstü ortalamaya çıkmaya çalış

başaracağına inanıyorum  

• I can finally sleep kullanıcısına yanıt

Hocam geçince sınıf tekrarı yapıyor muyuz yoksa normal mi devam ediyoruz

• Evet gayet mümkün ancak her üniversitenin geçil koşulları farklı oluyor. Genel olarak ingilizce sınavı, gpa, üni sıralaması etkili oluyor ama etkili olma yüzdeleri üniden üniye göre değişiyor.

Yine de üni sıralamasının hepsinde bir etkisi var yani eğer sıralaman 50k ise 2klık yere geçiş yapman zor. Ama sıralaman 10k ise 2klık yere gpan 3.8+ ise ve ingilizcen iyi ise geçme ihtimalin yeterince yüksek. Tabi o seneki talep miktarına da bağlı.
  • cc21 C kullanıcısına yanıt

geçtiğiniz yer ile okuduğunuz yerin ders içerikleri uyumuna bağlı hocam o

ben 2den devam etmiştim ama başvurduğum başka unilerden birinde 1.siniftan başlatmak istemişlerdi, ders uyumu olmadığı için

başvuracağınız yer ile okuduğunuz yerin ders uyumuna bakın  

• mümkün ama sıkı çalışma şart. geçeceğin bölüme ve üniversiteye göre şartlar ve gereken ortalama değişir tabi

• Ortalama ve yerleştirme puanı dahil ediliyor onların hesaplanması her okula göre değişse de %60a %40 olarak oluyor genelde
  • tayyar dürden T kullanıcısına yanıt

Aynen araştırdım benim geçmek istediğim İTÜ bölümünde başvurmak için baraj 300 yks puanı varmış ve yks puanının %49u ve notların %51i alınıyormuş. Geçmiş yıllarda çoğunlukla notu 3.8 civarı olanlar girebilmiş. Yeniden YKSye girmekten daha çekici geldi bu sistem

Zor olacak ama umarım sıkı bir çalışma ile başarabilirim. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozadenaniz -- 21 Ağustos 2023; 23:18:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.