Şimdi Ara

Yatay Geçişte Ortalamanın Değişmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar balıkesirde okuyorum ve orduya geçiş yapacağım. Okuduğum bölümde bazı dersler orduda yok balıkesir de var ve bunların ortalaması bazısı yüksek bazısı düşük. Soruma gelecek olursak ilk dönem ortalamam 2.17 ikinci dönem ise 2.60 civarı olacak benim balıkesirde aldığım dersler orduda bazısı olmadığından o dersler aradan çıkarılıp orduya geçiş yapmam dahilinde ortalamam tekrar mı hesaplanacak eğer tekrar hesaplanırsa ortalamam yetmeyecek ve dönemim uzayacak. Bilgisi olan tecrübesi olan var mı?

• Herhangi bir bilgisi olan yok mu?
  • Hocam olmayan dersleri saymazlar fakat ders sayım da içerige bakıyorlar yani içerigi farklı bir ders ile uyuşma saglıyorsa o dersin yerine sayarlar kesinlikle bazı krediler uyuşmayacaktır o yuzden tekrar gano hesaplaması yapılarak döneme başlıycaksın
  • Öyle saçmalık olmaması lazım ben de uludag dan ıstanbul unıye geçiş yapmak istiyorum ama malesef farklı olan derslerı alttan almam gerekırmıs ondan dolayı gelmeme kararı aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skip-60

Hocam olmayan dersleri saymazlar fakat ders sayım da içerige bakıyorlar yani içerigi farklı bir ders ile uyuşma saglıyorsa o dersin yerine sayarlar kesinlikle bazı krediler uyuşmayacaktır o yuzden tekrar gano hesaplaması yapılarak döneme başlıycaksın

Bütün kredilerim uyuyor fakat ben okuduğum yerde 1. dönem 9 ders aldım ve bu derslerin 2 tanesi orduda yok ve orduda toplam 1. dönem 10 ders var ve o dersler arasında 4 tanesi benim okuduğum üniversitede yok bu durumda dahi ortalamam değiştirilerek tekrarmı hesaplanacak ordu da olan dersler katılıp tekrar mı hesaplanacak?
  • Oraya gittiğin an gano hesaplanır sonra normal dönem sonu gano hesaplamasına geri dönersin şuan oldugu gibi ama olmayan derslerin içerikleriyle senın vermiş oldugun ders içewriklerine iyice bak içerik benzerse ders saydırma yapabilirsin fazla ders almazsın bir dönem de
  • quote:

Orijinalden alıntı: skip-60

Oraya gittiğin an gano hesaplanır sonra normal dönem sonu gano hesaplamasına geri dönersin şuan oldugu gibi ama olmayan derslerin içerikleriyle senın vermiş oldugun ders içewriklerine iyice bak içerik benzerse ders saydırma yapabilirsin fazla ders almazsın bir dönem de

tamam sağol hocam son bir sorum var bizim fakültede dönem sonunda 1.8 ortalamayı geçersen ve derslerden devamsızlıktan kalmazsan otomatik geçtiğin sene bütün dersleri alıyorsun ve alttan kalan dersleride kredi sınırı olmadan hepsini alıyorsun bütün üniverstelerde bu böyle mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam 1,8 ve üstü genel ganon olmak zorunda ama kredi olarak istediğin kadar değil ben akdeniz de okuyorum dönemlik en fazla 50 akts alabiliyorsun bazı üni lerde 45 alıyorsun ama dönemlik akts kısıtlaması var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skip-60 -- 7 Haziran 2017; 22:3:59 >
  • Tamam hocam anlaşılan bu seferde AKTS sıkıntı çıkaracak eyvallah
  • Görmediğmiz dersleri alttan alıcaz arkadaşlar.
  • Karışık işler
  • Kesin bilgiler ile konuşabilecek bir kişi bile yokmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.