Şimdi Ara

Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

vertical-dikey giriş

linklerden de anlasılacagı üzere dikey girişli radyatörler yatay girişlilere göre 3-5 € daha ucuz..Peki bu durumun performansa etkisi nedir?tecrübe etmiş arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim..

radyatörü kasanın üzerine yani yükseğe koyacagımı düşünerek ,mantıken o su dikey girişli radyatöre girerken daha cok zorlanacakmıs gibi geliyor..fakat belkide devede kulak bir durumdur..arada ki fiyat farkı zaten böyle diyor fakat emin olmaadıgım ıcın bu konuyu actım..umarım tecrübe etmiş arkadaslar vardır bu konuyu..

yalnız enteresan bir nokta daha var..resimlerde ki iki radyatör de aynı..sadece birinin girişi yatay diğerinin dikey fakat bununla beraber girişi yatay olan yanı 77€ olan 1.9kg ağırlıgında ,girişi dikey olan 1.3 kg ağırlıgında fiyatı 73€...iyice kafam karıştı:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 20 Mayıs 2010; 15:54:11 >

• Dostum yatay girişli rad özel tip olduğu için fiyatı, azda olsa farklı. Başka markalarda hatırladığım kadarı ile fiyat farkı daha büyük.
    Performansa çok büyük etkisi olacağı için üretildiğini düşünmüyorum, sadece kullanım gereği tercih edildiğini düşünüyorum, ama o nasıl bir kasadırki radyatöre dirsek koymadan giriş çıkış yapılabilir . dirsek kullandıktan sonra ne avantajı kalır halbu ki standart dikey radlarda düz rakorla giriş yapabiliyoruz çoğunlukla, fakat girişte ve çıkışta hazne dolayısıyla bir girdap oluşması allahın emri. Fakat yatay girişlide düz rakorla girebilsek su hiçbir dönüş yapmadan rad agiriş ve çıkış yapar ama hangi kasada dediğim gibi.
    yatay ve dikey olan arasındaki ağarlık farkının nedeni gözünden kaçmış
    düşey olan : 12.6X 3 X 51.5 cm ölçüsünde iken
    yatay olan :12.6 X 4.4 X53.5 cm ölçülerinde , yani dikey tip hem ince hemde boydan kısa ağarlık farkı bundan olsa gerek.
    farklı girişlerdeki rad lar ile alakadar oluyorsan sanırım swiftech in bazı farklı tipleri var göz atabilirsin.

• hımm şöyle bir gözümde canlandırdım da dirseği nerede kullanabılecegımı çözemedım bu olayda...daha önce hıc kurmadım sanırım gözden kacırdıgım yerler var.

mantıken karsıdan bakınca ınsan şöyle dusunuyor..yatay olan radyatöre giren hortumlar yukarıya dogru herhangı bır kavis veya bükülme yapmadıgından sogutma sistemi acısından pompanın zorlanmaması acısından ne bileyim debinin dusmemesı acısından daha olumlu görünüyor..

agırlıkların farklı oldugunu gördukten sonra ölculerını karsılastırdım ama 2-3 cm lık farkın 500-600 gr fark yaratabılecegı ihtimalini düşünmemiştim ..vay be enteresan....
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

hımm şöyle bir gözümde canlandırdım da dirseği nerede kullanabılecegımı çözemedım bu olayda...daha önce hıc kurmadım sanırım gözden kacırdıgım yerler var.

mantıken karsıdan bakınca ınsan şöyle dusunuyor..yatay olan radyatöre giren hortumlar yukarıya dogru herhangı bır kavis veya bükülme yapmadıgından sogutma sistemi acısından pompanın zorlanmaması acısından ne bileyim debinin dusmemesı acısından daha olumlu görünüyor..

agırlıkların farklı oldugunu gördukten sonra ölculerını karsılastırdım ama 2-3 cm lık farkın 500-600 gr fark yaratabılecegı ihtimalini düşünmemiştim ..vay be enteresan....

Dostum bu ara çok okuyorsun galiba(galiba değil muhakkak, ürünlerini görüyoruz) bazı şeyler dikkatinden kaçmış 2 rad arasında boydan 3 cmm fark var doğru ama esas fark kalınlıklarında biri 3 cm diğeri 4.4 cm arada kalınlıkta %50 fark var hem kalınlıktan hemde azda olsa boydan fark bu ağarlık farklılğını yaratır sanıyorum.
    bu yatay radyatörün hangi kasaya sığacağını bilmiyorum derken şınu kastetmiştim.
    [simage]

Uploaded with ImageShack.us[/simage]
    piyasadaki en büyük kasalardan biri thermaltake armor ölçülerini aldığımızda bile tabana veya tavana radyatörü monte ettiğimiz zaman sol köşede görüldüğü gibi 6.5 cm gibi bir boşluk kalıyor bu boşluğa en azından bir düz rad kullanmak zorunda olduğumuza göre hortumun döüşü için yeterli alan kalmadığını anlatmak istemiştim. halbuki bununyerinde dikey tipte bir radyatör olsa çıkşları üstte kalacağı için rahat bir bağlantı imkanı verecektir. yatay tipte çıkşta dirsek kullansak benim söylediğim yere geliriz .arg-ist

• @atiktuk

valla ben araştırmayı bıraktım sen her şeyi inceliyosun bari şu hortum ve rakorlara birlikte karar verelim yoksa yaz biter sistem bitmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

hımm şöyle bir gözümde canlandırdım da dirseği nerede kullanabılecegımı çözemedım bu olayda...daha önce hıc kurmadım sanırım gözden kacırdıgım yerler var.

Dostum bu ara çok okuyorsun galiba(galiba değil muhakkak, ürünlerini görüyoruz) bazı şeyler dikkatinden kaçmış 2 rad arasında boydan 3 cmm fark var doğru ama esas fark kalınlıklarında biri 3 cm diğeri 4.4 cm arada kalınlıkta %50 fark var hem kalınlıktan hemde azda olsa boydan fark bu ağarlık farklılğını yaratır sanıyorum.
    bu yatay radyatörün hangi kasaya sığacağını bilmiyorum derken şınu kastetmiştim.
    [simage]

piyasadaki en büyük kasalardan biri thermaltake armor ölçülerini aldığımızda bile tabana veya tavana radyatörü monte ettiğimiz zaman sol köşede görüldüğü gibi 6.5 cm gibi bir boşluk kalıyor bu boşluğa en azından bir düz rad kullanmak zorunda olduğumuza göre hortumun döüşü için yeterli alan kalmadığını anlatmak istemiştim. halbuki bununyerinde dikey tipte bir radyatör olsa çıkşları üstte kalacağı için rahat bir bağlantı imkanı verecektir. yatay tipte çıkşta dirsek kullansak benim söylediğim yere geliriz .arg-ist

tamam şimdi anladım sagolasın çizim için..gercekten bu aralar bu konular uzerınde bayagı yogunlastım bır an önce alayım da bitsine geldi olay yoksa işin icinden cıkamayacagım:)

ben gösterdiğin sekılde düşünmedım cunku radyatörü kasanın üzerine dısarıya koyacagım ıcın nerede dırsek olucak diye sordum kendıme..kasa ıcıne koyulursa cizdigin gibi tabı kı dedigin dogru..dikey cıkıslar bu durumda bayagı bır avantaj saglar...

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

@atiktuk

valla ben araştırmayı bıraktım sen her şeyi inceliyosun bari şu hortum ve rakorlara birlikte karar verelim yoksa yaz biter sistem bitmez

ya birşeyi çözüyorum baska sey cıkıyor o bitiyor baska sey..adamlarda sagolsun kafa karıstırmakta bırebır..ürün satan siteye giriyorsun tonla alet edevat..kafa karısıyor tabi...
    alacagım ürünleri belirlemek zaten akla karayı sectırdı hala pompa konusunda kafam karısık aslında neyse ben sistemimde en kalın hortumu kullanmak ıstıyorum arastırmalarım veya alacagım hortumlar rakorlar bu yönde olacak..eger sende aynı sekılde karar verdıysen tabi ki ne alacagımızı kararlastırıp alabiliriz..farklı dusuncelerın varsa daha kucuk hortum vs o zaman onu da arastırmak lazım::)

kısaca geldıgım son noktadan bahsedeyim..

almam kesınlesen cpu bloğu su cpu block link

almam kesinleşen radyatör şu (dün stokda vardı bugun yok ama gelir herhalde)radyatör link

%100 emin olmamakla beraber çünkü daha ucuza da aynı performansda pompa var ama bu pompa da bircok detay var..tonla sensör uyarı alarmları ve cok ıyı yazılıma sahip..yazılımdan suyun debisi sıcaklıgı vs hersey elinin altında...ama bu yazılım olayından vazgeçip pompada bıraz kar edebilirsem belki anakart ıcınde sogutma blogu dusunebılırım..pompa link

yukarıda ki urunleri yurtdısından alırım hortumdu rakordu hazneydi vs turkıyeden halledebılırım dıye dusunmustum ama belkı bu durum da degısebılır..

almam kesınlesen hortum (türkiyeden)hortum link

dapzar arkadasımızın dedıgı gıbı 2.1 m cıvarı yeterlı olur gıbı görunuyor ama sanırım 1 adet hortum 2m yanı 4m alıcam gibi görunuyor ılerıde de lazım olur nasılsa...

yine dapzar sagolsun rakorlarda şunlardan olucak ama belki marka degısıklıgı olabılır..ölçü olarak bunlardan olacagı kesın...rakor link

zaten bu yukarıda ki ürünleri hallettigimiz zana geriye hazne ve montaj kalıyor onu da yapıcaz artık..:)

• gelen yazılara baktığım zaman bazı şeylerin yanlış kavrandığını görüyorum . özetle söylersek:evvela rakor tipini seçelim.
    1-düz rakor: bu rakorlarda 2 ölçü gereklidir a) rakorun diş ölçüsü(G) harfi ile belirtilir sizin rad ve ve bloklar sanırım 1/4 diş ölçüsüne sahip zaten 3/8 ve 1/2 diş ölçüsüne sahip çok fazla ürün yok bu nedenle sizin 1/4 (G) diş ölçüsüne sahip rakor seçtiğinizi kabul edelim. bu rakora istediğiniz iç (ID) ve dış(OD) çapta hortum kullanabilirsiniz eğer ince tip hortumlardan hoşlanmıyorsanız en az3/8 veya 1/2 iç(İD) ölçüsü olan hortumlardan birini seçebilirsiniz bu tip rakorlarda dış ölçü gerekli değildir siz sadece tercih ettiğiniz et kalımlığına göre bir dış çapta seçebilirsiniz, ama dış ölçü ne olursa olsun sisteminizi kurabilirsiniz.dış ölçü burada sadece görselliktir. hortum tipleri ve ölçüleri içinşu linkteki listeden faydalanabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36889870/tm.htm
    2-otomatik rakor : (G) diş ölçüsü için bu rakor tipide aynı kriterlere sahiptir.bu tip rakorlarda (ID) iç ölçü önemli değildir çünki rakor hortumu içten değil dıştan tutmaktadır. dış (OD) ölçüsü sizin seçtiğiniz rakora uygun olmalıdır ölçülerinin tam olarak aynı olması gerekir aksi takdirde çok sorun çıkarır .
    3- sıkmatik rakor- butip rakorlardada (G) diş ölçüsü kriterleri aynıdır. bu tip rakorlarda hortum alırken iki ölçüyüde sağlamak zorundayız bu ölçüler rakordada aynı olmalıdır. Rakorun iç ölçüsü(ID) hortumun içölçüsü (ID) ile aynı olmak zorundadır. bunun yanında sıkmatik olduğu için ve rakor tarafından hortumun dışı sıkıştırıldığı için rakorun dış ölçüsü(OD) ile hortumun dış ölçüsü(OD) aynı olmak zorundadır . hortum ve buna uygun rakor seçiminde genel kural bunlardır. şimdi siz:
    1- kullanmak istediğiniz rakor tipi ve ölçüsünü
    2-kullanmak istediğiniz hortum iç ve dış ölçülerini seçerseniz almayı düşündüğünüz elemanlara göre sistemi beraberce oluştururuz.arg-ist

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum radyatörü dışta kullanacağınız için bu dönüş (kıvrılma)sorununu yaşamıyacağınızı söylüyorsunuz, aynı resim üzerinde üstte dışa taktım rad ı aynı sorun orada da var dönüş için kalan alan 6.5 cm. üstteki radın girişini resimdeki gibi arka bölümden yapmak olabilir ama aynı resim üzerinde görülüyorki dik rad buradada daha rahat ve kolay bir geçiş sağlıyor.
    [simage]

• hımm..

dediğin gibi alacagım radyatör-cpu blogu ve pompa zaten 1/4 ölcülerinde bildigim kadarıyla yalnız pompa da farklı bır durum var sanki..şurdan bı resımlerıne bakabılırsen link bilemiyorum her pompa da aynı mı fakat üstteki girişi daha küçük alttaki cıkısı daha büyük gibi bu normal midir?eğer normal ise ve sen bu pompa da 1/4 diyorsan elimde ki tüm parcalar 1/4 diş ölçüsüne sahip diyebiliriz..bu durumda yapılacak en iyi secim nedir?istediğin kalınlıkta hortum kullanabılırsın demişsin ..en kalını kullanmak ıstıyorum zaten performans acısından da en kalını en iyisi sanırım öyle değil mi?

kısaca elimde ki parcalar 1/4 diş ölcüsüne sahip ve en kalın hortumu kullanmak istiyorum..bu duruma göre rakor secımı yapmamız lazım..rakor secerkende en ıyısı en performanslısı veya en guvenli olanı hangısı ıse onu secelım..yani düz-otomatik ve sıkmatık rakorlardan hangisi en iyisi? ah şunu da söyleyeyim benim için görüntü,ses ,kasa içi yer sorunu vs bunlar önemli değil..tek önemli olan sey performans ..bılemıyorum etkısı olur mu rakorları secerken ama benım dusuncem bu yönde....

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

dostum radyatörü dışta kullanacağınız için bu dönüş (kıvrılma)sorununu yaşamıyacağınızı söylüyorsunuz, aynı resim üzerinde üstte dışa taktım rad ı aynı sorun orada da var dönüş için kalan alan 6.5 cm. üstteki radın girişini resimdeki gibi arka bölümden yapmak olabilir ama aynı resim üzerinde görülüyorki dik rad buradada daha rahat ve kolay bir geçiş sağlıyor.
    [simage]

ha tabı dogru dıyorsun rad ı kasa üstüne koyup ters cevırıp gırıs -cıksını assagı bakacak sekılde ayarlarsan tabı kı yıne avantaj saglamıs olursun ..bılemedıgım ıcın resımlerde adamlar rad ı nasıl koymussa o sekılde kullanılacak diye dusunuyorum yoksa dedıgın dogru tabı..işte tecrübe konusuyor:)

• quote:

hımm..

dediğin gibi alacagım radyatör-cpu blogu ve pompa zaten 1/4 ölcülerinde bildigim kadarıyla yalnız pompa da farklı bır durum var sanki..şurdan bı resımlerıne bakabılırsen link bilemiyorum her pompa da aynı mı fakat üstteki girişi daha küçük alttaki cıkısı daha büyük gibi bu normal midir?eğer normal ise ve sen bu pompa da 1/4 diyorsan elimde ki tüm parcalar 1/4 diş ölçüsüne sahip diyebiliriz..bu durumda yapılacak en iyi secim nedir?istediğin kalınlıkta hortum kullanabılırsın demişsin ..en kalını kullanmak ıstıyorum zaten performans acısından da en kalını en iyisi sanırım öyle değil mi?

kısaca elimde ki parcalar 1/4 diş ölcüsüne sahip ve en kalın hortumu kullanmak istiyorum..bu duruma göre rakor secımı yapmamız lazım..rakor secerkende en ıyısı en performanslısı veya en guvenli olanı hangısı ıse onu secelım..yani düz-otomatik ve sıkmatık rakorlardan hangisi en iyisi? ah şunu da söyleyeyim benim için görüntü,ses ,kasa içi yer sorunu vs bunlar önemli değil..tek önemli olan sey performans ..bılemıyorum etkısı olur mu rakorları secerken ama benım dusuncem bu yönde....

pompa nın rakor durumuna baktım ama alman geri zekalılığı buradada belirgin olarak görülüyor adamlar.pompanın rakor ölçüsünü vermeye korkuyor aquatınıng den baktım eheim 1046 serisi ile aynı olduğu belirtilitor eheim 1046 ise çeşitli adaptörlere sahip yani kısaca 1/4 kullanabilirsin. incelemek istersen 1046 adaptörleri şu linkte:
    http://www.aquatuning.de/index.php/cPath/27_89
    ayrıca bu pompanın farklı versiyonları var seçim sana kalmış.aquatuningde çeşitlerini bulabilirsin.
    şimdi çıkmak zorundayım akşama seçimi yaparız beraberce

• eyv..tamamdır cok tesekkurler...

bak gönderdiğin site benim şu an alışveriş yapmayı düşündüğüm 2 alman sitesinden biri..ve bu sitenin özelliği ürünü secip tıkladıktan sonra ürün ekrana geldiğinde hemen altta bu ürünle kullanılabılecek alet edevatı da sıralıyor..bu ürünle bunları kullanmanızı öneririz gibisinden..

dolayısı ile pompanın rakor ölcülerini anlamak için pompanın sayfasına girdim..sende gir ..hemen sag alta dogru onerılen rakorları koymus ölcüler 1/4 anladıgım kadarı ıle fakat 2-3 cesıt rakor var orada..bunların hepsını almak mı gerekli?ne ıse yarar bunlar ya?ıyıce kafa karıstırıyorlar..

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p2833_Aquacomputer-Aquastream-XT-USB--12V-Pump--Ultra-Version.html

ve bu pompanın dedigin gibi 2 versıyonu daha var..standart ve advanced..bu ultra versıyonu en pahalısı ve en ayrıntılısı dıyebılırım.hem güc olarak hem yazılım olarak hem özellık olarak cok zengın..özellıklerınde yazmıyor ama teorıde 1500L/h luk bır degerı var..direk üretici firmayla maillestim bu konuda hatta gelen maılı de yazayım.Adama bu pompanın flowrate ini sordum gelen cevap su..

Hello,

as said it is not possible to tell that for the pump. All other pumps use a fixed frequency so their flow rate is always the same but our pump is capable to alter its frequency. The frequency will also go up if the resistance in the loop is higher will other pumps will lose flow in this case since they can't compensate that.

Also those values like 1500l/h are unrealistic. You have to keep in mind that these values are measured without any resistance. So in a real system the flow of such a pump will be MUCH more lower.

regards
    Sven Hanisch

Sven Hanisch
    Vertrieb/Sales
    Aqua Computer GmbH & Co. KG
    Gelliehäuser Str. 1
    37130 Gleichen
    Tel. +49-5508-9749-290
    Fax +49-5508-9749-291

Geschäftsführer: Stephan Wille, Stefan May
    Registergericht: Amtsgericht Göttingen, HRA 200136
    USt-ID DE252824720
    Persönlich haftende Komplementärin: Aqua Computer Verwaltungs GmbH, Sitz Benniehausen, HRB 200201, Amtsgericht Göttingen

Bankverbindung:
    Commerzbank Göttingen
    BLZ 260 400 30
    Konto-Nr. 640 94 86
    BIC/SWIFT Code: COBADEFFXXX
    IBAN Code: DE28 2604 0030 0640 9486 00

neyse dedigim gibi pompanın linkine girip altta önerilen rakora bakarak neye ihtiyacımız oldugu konusunda fikir sahibi olabiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 21 Mayıs 2010; 14:33:48 >

• Dostum seçtiğiniz cpu blok ve radyatör ¼ diş ölçüsüne sahip pompa ise eheim 1046 altyapısına sahip bu nedenle eheim 1046 çevirici ile kullanılıyor bu adaptörün ¼ diş çıkışlı olanı seçilir pompada ¼ olur bu konu ile ilgili link:
    http://www.aquatuning.de/index.php/cPath/27_89
    satın alacağınız ürünün yanında söylediğiniz gibi adaptör örnekleri var zaten.rezevuarı da ¼ dişli olarak seçersek rakorların diş sorunu hallolur.

Hortuma gelince kalın tip ve mavi hortum seçiminizdi iç piyasada feserin hortumları var kaliteli ürünler rahatça kullanılabilir. İç ölçüsü (ID) ½ -12.7 mm ve , dış ölçüsü( OD) ¾ -19.05 mm olan tipi seçebilirsiniz. Linki:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN23483

Bu hortum seçiminden sonra ¼ dişli ½ iç ölçülü(ID) 12.7 mm olan düz tipte rakor, tercihan uzun boğazlı bitspower i tavsiye ederim. İç piyasada kısa boğazlı rakorlar var şu aralar:
    http://www.sidewindercomputers.com/big1trsi1fi.html
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN27566TEK

kasanızın basit bir çizimini ve elemanların yerleşik durumunu yollarsanız yaklaşık hortum ve rakor miktarını da çıkarırız . atladığım bir şey varsa sorun.

soğutma elemanlarının seçimi konusunda bir yorum yapmıyorum çünki bir tercih nedeni. tartışılmaz.Ama isterseniz onlarıda sorgularız. kolay gelsin. arg-ist

• hımm anladım..o zaman pompa ıcın şu adaptörü alınacaklar listesine ekleyeyim...
    http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p265_Eheim-1046-48-In--and-1250-outlet-adaptor-to-G1-4-.html
    böylelikle pompa da 1/4 oldu diyebiliriz..pompa konusu rakor olarak tamam ...

hortum olarak evet verdiğin linkteki hortumu alacagım..dısarıdan getırtmeye degmez dediğin gibi fesser hortumlarda gayet kaliteli zaten..o konu da tamam sadece net uzunluk kaldı geriye onu da çözeriz..

geriye kalan rakorlar için önerdiğin gibi sidewinders dan alım yapacagım...ic piyasayı gecelim biz..:) tabi kesin rakor miktarı lazım bunu da çizimi yapayım koyayım foruma belirleyelim...

soğutma elemanlarım hakkında da fikrini almak isterim..ama bilki rastgele secim değiller..arastırıp testlerine bakıp bu secimleri yaptım...sanki pompa konusunda şunu önerecekmıssın gibi bir his var içimde

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p3040_Laing-D5-Pump-12V-D5-Vario-1-2-tubing-connector--Swiftech-MCP655-.html

sen yorumlarını yap senin icin sorun yoksa parcalar hakkında da sorgulama yapalım...bende bu arada kasanın boyunu ölçüp çizim yapayım...hatta resminide cekeyim..

sectıgım ürünlerin linkleri....

pompa

cpu block

radyatör

radyatör konusunda da ufak bir not öneriler sayesinde ilk olarak şunda karar kılmıstım..

http://www.a-c-shop.de/TFC-Xchanger-Quad-Radiator-480

sonra şu testi gördüm..

http://www.dexgo.com/index.php?site=artikel/view.php&rubrik=Hardware&id=445http://www.dexgo.com/index.php?site=artikel/view.php&rubrik=Hardware&id=445

ve daha uygun fiyata daha performanslı koolance ı kesfettim..dolayısı ile secimim de değişti...

• kasa boyutları ve fikir vermesi açısından birkac resmi..

• ufak parçalar tamamda bu radyatörü mutlaka burdan temin etmek lazım senin verdiğin sitede sadece radyator kargosu 35 euro tutuyor
    üstelik 794 gr
  • işte o soruna bır çözum arıyorum...toplam 3kg tutuyor pompa ıle bırlıkte ups den hesapladım 100$ dan fazla tuttu:) bakalım fırma gonderebılır mı tek tek alsam parcaları acaba olmadı alman postanesı ıle gorusucem vs bırkac ıhtımalı degerlendırmeye calısıyorum...

arg-ist

bu resimde de kabaca kasa ıcı düzenin nasıl olacagı ve hortumların izleyeceği yolu göstermeye calıstım(mavi kesik çizgiler hortum)

• dostum sen bu radyatörü kasanın üzerine koymayı düşünüyorsun ama senin kasanın boyu, yani üst tabla 42 cm bu durumda radyatör kasadan 12cm +rakor+ hortum kavisi kadar dışarı çıkarki güzel bir görünüm olmaz bunun için ne düşünüyorsun.
    belki bir çözüm bulursun diye öneriyorum, biraz mod yaparsan psu yu üst kısıma as derim, hem o üst raf sana kalır hem de üstten gelen hortumu psu nun altından girip aşağıya cpu ya ulaştırabilirsin biraz fikir cimnastiği yapmak lazım.
  • quote:

işte o soruna bır çözum arıyorum...toplam 3kg tutuyor pompa ıle bırlıkte ups den hesapladım 100$ dan fazla tuttu:) bakalım fırma gonderebılır mı tek tek alsam parcaları acaba olmadı alman postanesı ıle gorusucem vs bırkac ıhtımalı degerlendırmeye calısıyorum...

arg-ist

bu resimde de kabaca kasa ıcı düzenin nasıl olacagı ve hortumların izleyeceği yolu göstermeye calıstım(mavi kesik çizgiler hortum)

sende biraz farklı birşekil düşünmüşsün benim dediğim bir bak derim bayağı yer kazanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: newfel

ufak parçalar tamamda bu radyatörü mutlaka burdan temin etmek lazım senin verdiğin sitede sadece radyator kargosu 35 euro tutuyor
    üstelik 794 gr

almanyadan kargo bedeli fazla tutuyor ama ürün sayısı artınca bu farklılık azalıyor, ama yinede ingiltere ve amerika fiyatlarına bakmak lazım örneğin 2.5 kg lık bir thermochill rad ingiltereden 25 sterline geliyor. ilave ürünlerle çok ucuzluyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.