Şimdi Ara

Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

su soğutma sistemini kurduktan sonra kasa içi havalandırmanın önemi azalmakta mı?ya da kilit noktalara bazı fanlar koyarak ve kasa içi sirkülasyonu max tutarak işlemciyi daha da serin tutmak mümkün mü?

misal aklıma ilk gelen işlemci blogunun tepesine belli bir uzaklıkta fan koymak..illa ki o bloğun dış yapısı ısınıyordur herlhalde!!bu sekılde bırkac derece kazanılabılır belkı...misal rezervuara yöneltilmiş bır fanın da getirisi olabılır ..veya cok iyi bır kasa ıcı havalandırma hortumlar ve rakorları (rakorlarda ısınıyor galiba?ısınıyor mu?)da soğutabılır..bunların tamamı ıslemcıyı 3-5 derece assagı ceker dıye dusunuyorum..

bunları da sormamım sebebı kasmaın resımlerı üstte..kasanın alt ön tarafında 80 lık 3 fan takılı...bu bölumu 12 lık 3 fan ile modeifiye etmeyı dusunuyorum ..gerekli yerde var altta ve ustte..ayrıca baska modifiyelerde aklımda ..fakat bir getirisi olur mu değer mi bilemiyorum..eğer mutlaka yap dersenız matkapla girişicem kasaya:)

• ''ok her yönüyle parca secımı ne gerekli ne değil vs konusunu bitirdik sayılır..artık sipariş asamalarını halletmeye başlayacagım.. ''

kolay gelsin allah hertürlü gümrük kaza belasından korusun.arg-ist
  • amin amin:)

peki olmadı ya radyatör takıldı gümrüğe ne yapmak lazım?ve ne kadar koyuyorlar uzerıne nasıl ıslıyor bu ıs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

amin amin:)

peki olmadı ya radyatör takıldı gümrüğe ne yapmak lazım?ve ne kadar koyuyorlar uzerıne nasıl ıslıyor bu ıs?

150 euro sınırını geçmediği için takılmaz takıldığı durumda kdv yi öder alırsın . birde ufak bir harç var aldıkları zaman zaman.dediğim gibi parçalarsan gümrük veya haraç vereceğine biraz kargo ödersin başın ağrımaz.
  • eyv..tamamdır sagolasın...
  • Orijinalden alıntı: arg-ist

dün daha önce konustugumuz üzere güc kaynagının yerini değiştirip üst taraa aldım.bayagı zor oldu kasayı kesmek sanırım celik ya da celik karısımı birşey..neyse şimdi bu durumda sekillerini çizdiğimiz üzere radyatörü kasa üstüne konumlandırdıgımız ıcın şöyle bır handikap cıktı ortaya...
    güc kaynagının havayı attıgı yerden radyatöre giden hortumlar gececek gibi ..psudan cıkan hava el yakmasa da gayet sıcak...bu durumda nasıl bır çözüm bulabılırız?
     Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi?

• Orijinalden alıntı: atiktuk

Orijinalden alıntı: arg-ist

dün daha önce konustugumuz üzere güc kaynagının yerini değiştirip üst taraa aldım.bayagı zor oldu kasayı kesmek sanırım celik ya da celik karısımı birşey..neyse şimdi bu durumda sekillerini çizdiğimiz üzere radyatörü kasa üstüne konumlandırdıgımız ıcın şöyle bır handikap cıktı ortaya...
    güc kaynagının havayı attıgı yerden radyatöre giden hortumlar gececek gibi ..psudan cıkan hava el yakmasa da gayet sıcak...bu durumda nasıl bır çözüm bulabılırız?

bu durumda zaten radyatörü kasada uzaklaştırmak üzere araya burç gibi birşeyler koymak zorundasınız fanları radın üst kımına koyar ve üfemek üzere çalıştırırsanız
    psu dan gelen havayı emmeyecektir. eğer kasa derinliği yani önden arkaya olan mesafe 50 cm ise zaten bu sorun olmayacaktır , sadece hazne kısımları dışta kalacaktır.kasanın derinliği nedir.

• 42 cm diye not almısım tekrar bakarım eve gıdınce..radyatöre 8 tane fan birden alamayacagım baslangıcta ..sadece fanlar 150 tl civarı tutuyor...bu sebeple iki yüzünde de fan olmayacak radyatörun..ve testlerde de alttan yukarı üfleme yani (push) ,yukarıdan havayı cekmeye nazaran (pull) daha iyi sonuc verıyor..bu sebeple de fanları rayatörün altına yukarı üfleyecek sekılde koymayı düşünüyordum..tabi bir sekılde radyatörü belli bir seviye havada tutmam lazım ki fan için bosluk kalsın..acaba resim de de var fan controller ın oldugu yerden ya da ön taraftan mı gecırsek hortumları?yani resme göre radyatörün girişlerini öne dogru versek..ama bu durumda da bildiğin üzere radyatör uzun kalıyor benım kasaya göre ..13-15 cm dısarıda kalıyor olmadı öne dogru iticem..kasanın önünde catı gibi durucak biraz...

kasanın eni de 18-19 cm civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 31 Mayıs 2010; 13:51:56 >
  • Radyatoru kasa arkasına nıye monte etmıyorsun 2 adet davlumbaz ile tuturabilrisin.
  • hımm düşünmedim değil fakat kasanın boyu ,yerden yükseklıgı 62 cm radyatörün 58cm:) bu durumda kasadan dısarı üfleyen tüm fanlar üzerine üflemiş olmaz mı?güc kaynagı dahil..bu gidişle sanırım üstte durucak biraz öne dogru iteleyecegım..ön taraftan 10cm cıvarı dısarı cıkmıs olucak..ya da girişlerini kasanın ön tarafından verdiricem bılemıyorum valla...
  •  Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi?

şöyle diyorsun sanırım..aslında makul cogu kısı de böyle yapmıs..sadece kasadan biraz uzak tutmak lazım ..davlumbaz degılde resmen demir kol gibi bırsey lazım bunu bu sekılde tutmak ıcın:)
  • quote:

şöyle diyorsun sanırım..aslında makul cogu kısı de böyle yapmıs..sadece kasadan biraz uzak tutmak lazım ..davlumbaz degılde resmen demir kol gibi bırsey lazım bunu bu sekılde tutmak ıcın:)

dostum sitelerde dolaşırken söylediğiniz gibi bir kolla, radı kasaya yaklaştırıp uzaklaştıran bir kol sistemi görmüştüm bulabilirsem link veririm sizde aratabilirsiniz sanırım amerkan sitelerinde idi. ama kesin var.

• hımm ok bır bakayım ona sidewinersda vardır belki...en mantıklısı bu olsa gerek..
  • quote:

hımm ok bır bakayım ona sidewinersda vardır belki...en mantıklısı bu olsa gerek..

Hocam aşağıdaki siteyede bak sağlam sitedir.Sidewindersda bulamadığını burada bulabilirsin
    http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php
  • eyv..bi göz atayım sagolasın
  • şöyle diyorsun sanırım..aslında makul cogu kısı de böyle yapmıs..sadece kasadan biraz uzak tutmak lazım ..davlumbaz degılde resmen demir kol gibi bırsey lazım bunu bu sekılde tutmak ıcın:)

dostum sitelerde dolaşırken söylediğiniz gibi bir kolla, radı kasaya yaklaştırıp uzaklaştıran bir kol sistemi görmüştüm bulabilirsem link veririm sizde aratabilirsiniz sanırım amerkan sitelerinde idi. ama kesin var.

bahsettiğim rad kolu bu idi ama şimdilik sadece 120 lik olanınınbuldum 240 ve 360 lık olanı da görmüştüm fikir vermesi açısından 120 lik olanı veriyorum.

http://www.chilledpc.co.uk/shop/product_info.php?products_id=1630

• 43 sterlin mi:)

hocam valla hırdavatcılara bakıp bır çözum bulmaya calısıcam ..tabı böyle gonderdıgın gıbı orjınal bırsey daha fantastık olur fakat cok pahalı..bır sekılde kendım yapmaya calısıcam ..raf yapmak ıcın kullanılan L seklınde kı tutacaklardan alıp monte edebılırım bakalım..radyatör gelsınde ..ama sagolasın yıne de..
  • quote:

43 sterlin mi:)

hocam valla hırdavatcılara bakıp bır çözum bulmaya calısıcam ..tabı böyle gonderdıgın gıbı orjınal bırsey daha fantastık olur fakat cok pahalı..bır sekılde kendım yapmaya calısıcam ..raf yapmak ıcın kullanılan L seklınde kı tutacaklardan alıp monte edebılırım bakalım..radyatör gelsınde ..ama sagolasın yıne de..

çok basit bir makas var üzerinde İstanbulda olduğunu görüyorum karaköy hırdavatçılarda özellikle kulp kilit gibi malzemeleri satan cadde üzerindeki mağazalarda birçok şeklini bulursun sanırım. kolay gelsin
  • evet dediğin gibi bulunabılır...sagolasın..
  • arg-ist hocam şimdi konustugumuz gibi güc kyangının yerını degıstırdım...bayagı bır alan acıldııyı de oldu fakat ortaya cıkan görüntü şu:)

kabloların hemen sag alt ,dvdwriter in altında da cift hdd takılı...onlara bır yer bulsam sağ kısımda da bayagı bosluk var...hdd leri kasanın tabanına alsam bu sefer güc kablosu uzatmak zor olacak ya da denemek lazım...

kasadanın tabanında görülen mavi fanın sol tarafına 2 hdd i yanyana altlarına mantar veya talaş dan yapılmıs blok koyarak monte edebilirim aslında..bilemiyorum kararsızım her türli fikre acıgım..

bir de üstte ki resimde güc kayngını yukarı alınca halıyle kocaman bır delık cıktı..bu yerı pompa ve hazne ıcın kullanabılmem ıcın buraya da talas veya mantar tarzı bır blok ıle kapatmam lazım..bılemıyorum ne yapsam ki?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.