Şimdi Ara

Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arg-ist

dostum sen bu radyatörü kasanın üzerine koymayı düşünüyorsun ama senin kasanın boyu, yani üst tabla 42 cm bu durumda radyatör kasadan 12cm +rakor+ hortum kavisi kadar dışarı çıkarki güzel bir görünüm olmaz bunun için ne düşünüyorsun.
    belki bir çözüm bulursun diye öneriyorum, biraz mod yaparsan psu yu üst kısıma as derim, hem o üst raf sana kalır hem de üstten gelen hortumu psu nun altından girip aşağıya cpu ya ulaştırabilirsin biraz fikir cimnastiği yapmak lazım.

hımm dediğin dogru tabi kasadan daha uzun bır radyatörumuz var..görüntü ıc onelı değil bana göre dediğim gibi performansa önem veriyorum her acıdan..fakat yine de yapılacak daha iyi daha verimli bir durum olacaksa yer değişikliği olabilir...

misal şöyle de olabilir kasanın arkasına diklemesine de konulabılır..kasanın arka yüzü ile paralel..bu sekılde asılı kalmasını sağlaan alet edevat vardı galıba..kasanın arkasına yukarıdan assagıya dıklemesıne de koysak nerdeyse yere degecek:) ona bır cöüm bulucaz artık...ama ilk etapda üstteki cıkıntı farkının bir mahsuru yok..biraz alısayım illaki mod yaparım ben ona..

ikinci dediğin aklımda ki birşey ..güc kaynagını yukarı almak ..hatta kasanın tabanına almak cok daha alan kazandırabılır..dediğin gibi az kafa yormak lazım..ama dediğim gibi psuyu alta da alsam üste de alsam ilk etapda radyatörün gelecegı yer kasanın üstü...baska yere de sıgmaz zaten bu durumda..psunun uzerıne koysam on taraftan dvd rom un yanından cıkıcak dısarı:)enteresan bır mod olur yanı lol...

sence nasıl olmalı..bu durumda radyatör kasanın hıcbır yerıne gırmez gibi geliyor bana ...kasa ıcınde de olsun ıstemıyorum acıkcası...

ve kasanın ustunde olacagını varsayarsak kac metre hortum ve rakor gıdecek sayıları belırleyelım sipariş zamanı yaklasıyor:)

• Düşündükçe farklı şeyler çıkabilir.örneğincorsair tx 650 - 150x 150 ölçülerinde olduğuna göre psu yu kılıcına arka üst köşeye asarasak 150 x150 bir yer kaplar fan öne bakacak şekilde konumlanır bu durumda psu nun ön kısmı, derinliği 86 mm olduğuna göre 12 cm açık kalacak bu alan kullanılabilir.bu üst çekmece oldukça geniş bir alan sağlar hortumlar psunun üzerinden aşıp tekrar geriye dönüp cpu ya ulaşmak zorunda kalmaz en kısa kavisle psunun önünden kasanın içine girer ve oradan düşercesine cpu ya ulaşırpompa ve rezervuar burda üst bölümde konumlanabilir.geç oldu yarın bir şema çizer üzerinden kabaca ölçülendiririm pompa ve rezervuarı üst bölümde düşünürmüsünüz. ona göre yerleştiririz.tercih sizin.
  • tamam ıyı geceler o zaman tabı kı olabılır sana da zahmet oluyor gercı....ama her turlu fıkre acıgım dedıklerını dusunucem..sagolasın

pompa ve rezaervurarı her yerde dusunebılırım ama ilk kez kuracagım ıcın akar,sızdırrı vs bırsey olur dıye tırsıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 22 Mayıs 2010; 1:07:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiktuk

işte o soruna bır çözum arıyorum...toplam 3kg tutuyor pompa ıle bırlıkte ups den hesapladım 100$ dan fazla tuttu:) bakalım fırma gonderebılır mı tek tek alsam parcaları acaba olmadı alman postanesı ıle gorusucem vs bırkac ıhtımalı degerlendırmeye calısıyorum...

arg-ist

bu resimde de kabaca kasa ıcı düzenin nasıl olacagı ve hortumların izleyeceği yolu göstermeye calıstım(mavi kesik çizgiler hortum)

Radyatörler de yatay-dikey girişlerin önemi?

dostum çok olmamakla birlikte bu konudaki tecrübelerim bu dizilişin sana sorun çıkaracağını söylüyor. bundan önce bir kaç defa sıvı soğutma sistemi doldurdum ve içindeki havayı boşalmanın ne kadar zahmetli olduğunu biliyorum. senin çizdiğin sistemde hava direk radyatörün içine toplanacak ve ısı birikmesine neden olacak. doldurmayı yapacağın hazneyi en yüksek noktaya alırsan sistem içindeki hava haznede toplanır ve sen sadece kapağını açıp biraz daha sıvı ekleyerek sorunu çözersin...

• sagol önerin için...

fakat bu durumda hazneyi en üstte mi tutmamız gerekli?bırcok su sogutma sıstemı kurulmus kasayı ınceledım hazneler genelde kasanın alt tabanında veya o cıvarda duruyor..yanı senın dedıgıne göre en yukarda hangı donanım varsa hava o donanımın ıcınde toplanacak..burda bır yanlıslık var gıbı...ama arastıracagım sagol..
  • [simage]

Uploaded with ImageShack.us[/simage]
    dostum daha evvel mutabık kaldığımız noktalara istinaden böyle bir yerleşim düşündüm
    su soğutma ie ilgili birimler üst bölümde toplandı.
    psu üst köşeye asıdı. fan emişi allta çıkış arkada
    rad mecburen üstte ve taşıyor(sizin seçiminiz)360 lık bir radda bu sorun yaşanmazdı
    pompa orta bölmede fakat arka tarafa yanaşmış durumda(alttaki plana bakarsanız görülür)bu sayede pompanın önü kullanılabilir alan.hortum geçişleri için.
    rezervuar silindirik ve deyayını verebileceğim basit bir taşıyıcı ile dik pozisyonda ve pompaya nazaran ön planda. alttaki planda görülebilir
    orta bölmede açılacak 2 adet 20 mm çaplı delikten hortumlar alt bölüme geçiyor.
    silindirik hazne olarak 250 lik yerine biraz daha kısa 200 veya 150 seçerseniz hortum giriş ve çıkışları çok rahat olur.
    ben bu çizimi hazırlarken düşündüğüm bir konuyu taliban arkadaşımız yazmış bu nedenle ben de rezervuarın üstündeki çıkıştan(doldurma deliği) ilekasanın üstü arasına bir hortum bağlantısı ve üstteki radyatör genişliği 13 cm olduğuna göre radyatörü biraz öne veya arka tarafa koyarsanız burada rad dışında bir boşluk kalır buraya 25 mm çapında bir delikle filport denen sıvı doldurma deliği takarsanız buradan hem rahatlıkla eksilen su doldurulur hemde gerektiğinde hava tahliye olur.filport ile ilgili bir örnek:
    [simage]

ben mevcut kasanızda bu düzenlemeye giderken bu işlerin bir virüs gibi olduğunu düşünerek alt bölümü tamamen donanım için boş bırakmayı tercih ettim nasılsa burada kalmıyacaksını ilaveler gelecek. soru ve önerilere açığım.arg-ist

bu arad

• ya müdür resmi büyütemiyorum zoomlayınca da yazılar sekılelr dagılıyor..daha buyuk koyman ya dapm den atman atılabılıyorsa mümkün mü?

bir de anlayamadıgım neden boyle bır parca almaya ıhtıyacım olsun?cogu kısı bu sekılde kullanmıyor mu radyatör yukarıda veya arkada..su haznesının en yüksekte mı olması lazım..?neden hava radyatörde toplanıyor?eger boyle bır durum olacak ıse su tamamlayacagım zaman hazneyı daha yuksege cıkartırım ek parca almak taraftarı degılım su asama da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 22 Mayıs 2010; 20:08:58 >
  • quote:

ya müdür resmi büyütemiyorum zoomlayınca da yazılar sekılelr dagılıyor..daha buyuk koyman ya dapm den atman atılabılıyorsa mümkün mü?

bir de anlayamadıgım neden boyle bır parca almaya ıhtıyacım olsun?cogu kısı bu sekılde kullanmıyor mu radyatör yukarıda veya arkada..su haznesının en yüksekte mı olması lazım..?neden hava radyatörde toplanıyor?eger boyle bır durum olacak ıse su tamamlayacagım zaman hazneyı daha yuksege cıkartırım ek parca almak taraftarı degılım su asama da...

geç gördüm afedersin .pm den bir mail adresi verirsen oraya yollarım resmi, niye bu kadar bozuldu bende anlamadım. filport denen parça basit birşey 8-10 dolarlık birşey ayrıca zorunlu değilsin, ama büyük kolaylık fakat rez alırken üstte rakor yeri olmasına dikkat et. havanın neden radyatörde toplandığı konusuna gelince hava fizik kuralı gereği en yüksek noktaya yükselir ondanbütün sistemlerde böyledir evdeki kalorifer ssitemlerinde blie, senin sistemde en üst noktada rad var bu nedenle.

• sorun değil..
    dncbrc@gmail.com adresine atabilirsen semayı sevinirim....

8-10$ bırsey degıl halledılır o zaman o parca...

hava tamasm yukarı dogru yukselir fakat ya ben yanlıs gördum ya da adamlar baska cozum bulmuslardı ..neyse sogutma sıstemı kurulu kasaları yenıden ınceleyecegım...hava haznede olmayacaksa kabarcık yapması da engellenemez gıbı bır durum cıkıyor ortaya...hezne full sıvı dolacak ıse o zaman ne anlamı var hazne almanın..al ıste bır konu daha cıktı bana:)

peki şöyle bir zorunluluk var mıdır?kuran herkes bu kurala göre mı kurmaktadır sıstemı..sıvı haznesi mutlaka tüm sogutma sıstemınde kı parcalardan yukarıda olmalıdır!!!ya cogu yerde hazneyı ben kasanın tabanında gördum ve cogu radyatöru de kasanın tavanında..ve boyle olmasına karsı yıne de hazne de belli bır bosluk vardı olması gerektıgı gıbı...enteresan

almayı dusündüğüm hazne de şu..tanıdık gelebilir..:)

http://www.sivisogutma.com/urun-sivi-haznesi-4.htm

sanırım iş görür...

• quote:

sorun değil..
    dncbrc@gmail.com adresine atabilirsen semayı sevinirim....

8-10$ bırsey degıl halledılır o zaman o parca...

hava tamasm yukarı dogru yukselir fakat ya ben yanlıs gördum ya da adamlar baska cozum bulmuslardı ..neyse sogutma sıstemı kurulu kasaları yenıden ınceleyecegım...hava haznede olmayacaksa kabarcık yapması da engellenemez gıbı bır durum cıkıyor ortaya...hezne full sıvı dolacak ıse o zaman ne anlamı var hazne almanın..al ıste bır konu daha cıktı bana:)

peki şöyle bir zorunluluk var mıdır?kuran herkes bu kurala göre mı kurmaktadır sıstemı..sıvı haznesi mutlaka tüm sogutma sıstemınde kı parcalardan yukarıda olmalıdır!!!ya cogu yerde hazneyı ben kasanın tabanında gördum ve cogu radyatöru de kasanın tavanında..ve boyle olmasına karsı yıne de hazne de belli bır bosluk vardı olması gerektıgı gıbı...enteresan

almayı dusündüğüm hazne de şu..tanıdık gelebilir..:)

http://www.sivisogutma.com/urun-sivi-haznesi-4.htm

sanırım iş görür...

hava kabarcığı sistemde zaman zaman hareket eder rezervuara gelince üst kısımda toplanır su alt kısımda olduğu için ve pompaya su alttaki rakordan çıktığı için hava tekrar sisteme giremez istendiğinde üstteki rakordan tahliye edilir. bu rakorun açılıp kapanması hele su ilavesi sorun yaratır, her an sisteme su sıçratma tehlikesi vardır bu nedenle düzenli sistemlerde filport kullanılır hatta biraz daha gelişmiş sistemlerde kasanın en alt kısmına konan bir kör tapa veya vana ile sistemdeki su gerektiğinde tahliye edilsin diye düzenleme yapılır.rezervuar hiçbir zaman tamamen su ile dolmaz.

( resim gelmiştir inşaallah. olmazsa kırpıp büyültür yollarım.)

• resim geldi hocam sagolasın...

çizim son derece yerinde..olabilir tabı kı neden olmasın...son derece mantıklı... yalnız birkac sorum olacak..

1-bu yerlesime göre hava rezervuarda birikebilecek mi ?yani rezervuar görevini tam anlamı ile yapabilecek mi?çünkü bu durumda da radyatör en üstte kalıyor bir sorun teşkil eder mi?

2-bir süre sonra sisteme anakart ve gpu bloğu vs dahil edildiginde sorun cıkmaz sanırım..sadece ek hortum yapılır hortumlar gereklı yerlere uzatılacak değil mi?

3-psu nun yukarı alınması bayagı kolaylık saglıyor o kesın fakat beraberinde gelen tonla kablo yukarıdan assagı dogru rezervuar ın yanından anakarta ulasacak ..bu bayagı bır sıkısıklık yaratabılır o kısımda..acaba şöyle birsey düşünebilir miyiz?şimdi 5.25 olan üstte ki sag bölümde (cd romların takılabıldıgı) resimlerde görülmüyor net fakat en üstteki değil de hemen altında ki cdrom un altında hdd ler var..bu harddıskler normalde kasanın alt bölümünde ön taraftan ıcerı hava veren en üstteki fan ın hizasında takılı,3.25 lik bir haznenin icindeydiler..ben o hazneyi hdd lerle beraber aldım cd romların altına taktım yer ve hava sirkülasyonu kazanayım diye...sımdı eğer hdd leri yukarıdan assagı alacak olursak bırde alttaki cd romu ıptal edip cıakrttıgımızı düşünürsek kullanılabılecek bayagı bır alan daha cıkıyor bu alan aslında hem pompa ıcın daha elverişli hem de kablo kalabalıgını alabılecek bır alan..fikrin nedir değişiklik yapmaya deger mi?=ya da önce bunu deneyelım görelim olmazsa döneriz bu dedıgıne mı dersın?

4-psuyu kasanın en altına alma düşüncesi hala aktif bende biraz ugrasmak lazım ama alınabılır. gerci bu sefer de pcı lar iptal oluyor ama sorun degıl..bırde ekran kartı ıle dip dibe olucak gibi...fakat üst taraf komple su sogutma sıstemıne aıt olmus oluyor hemde rahat rahat...bu konuda da fikrini almak isterim ve varsa su an kendi kasan müsaitse resmini görmek isterim yerleşim acısından..

• quote:

resim geldi hocam sagolasın...

çizim son derece yerinde..olabilir tabı kı neden olmasın...son derece mantıklı... yalnız birkac sorum olacak..

1-bu yerlesime göre hava rezervuarda birikebilecek mi ?yani rezervuar görevini tam anlamı ile yapabilecek mi?çünkü bu durumda da radyatör en üstte kalıyor bir sorun teşkil eder mi?

2-bir süre sonra sisteme anakart ve gpu bloğu vs dahil edildiginde sorun cıkmaz sanırım..sadece ek hortum yapılır hortumlar gereklı yerlere uzatılacak değil mi?

3-psu nun yukarı alınması bayagı kolaylık saglıyor o kesın fakat beraberinde gelen tonla kablo yukarıdan assagı dogru rezervuar ın yanından anakarta ulasacak ..bu bayagı bır sıkısıklık yaratabılır o kısımda..acaba şöyle birsey düşünebilir miyiz?şimdi 5.25 olan üstte ki sag bölümde (cd romların takılabıldıgı) resimlerde görülmüyor net fakat en üstteki değil de hemen altında ki cdrom un altında hdd ler var..bu harddıskler normalde kasanın alt bölümünde ön taraftan ıcerı hava veren en üstteki fan ın hizasında takılı,3.25 lik bir haznenin icindeydiler..ben o hazneyi hdd lerle beraber aldım cd romların altına taktım yer ve hava sirkülasyonu kazanayım diye...sımdı eğer hdd leri yukarıdan assagı alacak olursak bırde alttaki cd romu ıptal edip cıakrttıgımızı düşünürsek kullanılabılecek bayagı bır alan daha cıkıyor bu alan aslında hem pompa ıcın daha elverişli hem de kablo kalabalıgını alabılecek bır alan..fikrin nedir değişiklik yapmaya deger mi?=ya da önce bunu deneyelım görelim olmazsa döneriz bu dedıgıne mı dersın?

4-psuyu kasanın en altına alma düşüncesi hala aktif bende biraz ugrasmak lazım ama alınabılır. gerci bu sefer de pcı lar iptal oluyor ama sorun degıl..bırde ekran kartı ıle dip dibe olucak gibi...fakat üst taraf komple su sogutma sıstemıne aıt olmus oluyor hemde rahat rahat...bu konuda da fikrini almak isterim ve varsa su an kendi kasan müsaitse resmini görmek isterim yerleşim acısından..

1-hava kabarcığı sistemde zaman zaman hareket eder rezervuara gelince üst kısımda toplanır su alt kısımda olduğu için ve pompaya su alttaki rakordan çıktığı için hava tekrar sisteme giremez istendiğinde üstteki rakordan tahliye edilir. bu rakorun açılıp kapanması hele su ilavesi sorun yaratır, her an sisteme su sıçratma tehlikesi vardır bu nedenle düzenli sistemlerde filport kullanılır hatta biraz daha gelişmiş sistemlerde kasanın en alt kısmına konan bir kör tapa veya vana ile sistemdeki su gerektiğinde tahliye edilsin diye düzenleme yapılır.rezervuar hiçbir zaman tamamen su ile dolmaz.
    bu durumda dahi rad yukarda olduğu için radda hava birikme ihtimali vardır. buna çeşitli çözümler bulunur. dikkat edilebilecek husus radyatörün rakor kısmını mümkünse 2- 3 mmyukarda tutmak ( yatay olduğu için) bu durumda hava rad içinde hapsolmayacaktır , sirkülasyon ile sürüklenip rezervuara gelmesi daha kolay olacaktır. bu işleme dışardan müdahale ile(kasayı hafçe sallamak,horuma parmak ile tıklamak gibi) çözümler sağlanabilir. ama rad da hava takıntı haline gelmişse bununda çözümü bulunu ama bu pc soğutmadan ziyade kalorifer sistemlerinden faydalanmak suretiyle olur. örneğin rakorları yukarı kaldırdığımızı varsayarak su çıkş rakoruna pürjör görevi yapacak bir şey ilave edebilirz.bir t rakor ile bir vana veya kör bir hortum ilave ederek ucuna açılabilir kör tapa takarak
    [simage]

bu tapa kalın hortum için daha incesi bulunabilir
    2-tabii bu sisteme herzaman ilave yapabilirsin .ama baştan beri sana müdahale etmeden satır arasında söylemeye çakışıyorum tek 480 lik rad kullanmaktansa 240 veya 360 rad yanına sistem arasına ilave bir veya birkaç 120-240 rad ilave etmek daha doğru bir çözümdür özellikle güçlü vga kullananlar ve oc yapanlar ekran kartı için ayrı bir rad kullanmalıdır. 3-4 blok dolaşan su ısınmış sudur soğutma işlemi yapamadan 3. 4. vs blokları dolaşır ve pompa debisi yüksekte olsa zorlar basınç vardır ama yeterli sirkülasyon yoktur. bunu için tek büyük rad yerine parçalı rad kullanmak daha doğru olur.ve tabii tek lop yerine 2 lop
    3- sana çizip yolladığım resme dikkatli bakarsa farkedersin bu söylediğin bölümde hortum karmaşası yoktur çünki şematik çizdiğim için bütün hortumları görünümde gösterdim faka bir kısmı arka kısımlarda kalıyoyor görünümlr beraber alttaki planı beraber incelerse hortum çıkış yönleri bunu daha kolay anlamanı sağlar örneğin rezevuardan pompaya çıkış arkada kalır bunun gibi.senin çözümde hortumlar bütün kasayı yakardan aşağı aşğıdan yukarı katediyor daha fazla hortum gerekirse metrajı çıkarırız. ortak çözüm buluruz.
    4 psu yu alta almak benimde tercihim hatta saplantım . şu anda sıfırdan yeni bir kasa yapıyorum bundada psu altt. ama beraberinde sorunlar olduğunu unutmamak lazım. mesela be altt ve havagirişini dıştan yaptığım için psu nun emş fanına kesinlikle filtre koymak lazım. ıslak bir sistemde bütün siste su tehlikesine maruz deyceksin ama direkt 220 volt olan psu yu çeşmenin altına koymak gibi bir şey önlemlerini çok iyi almal mlazım kaldıki senin kasada anakart altında sol tarafta psu koyaca boşluk yok . ancak söktüğün alt sağ bölümdeki boşluğa koyabilirsin bu durumda açma kapama düğmelerinin yeri sorun olacak. sıcak hava çıkışı sorun olacak. hepsi ön kısıma bakacak (5.25 çekmecelerinin bulunduğu bölüm) bu sorunları halledersen neden olmasın. pci yuvalarının oraya yerleştirmeyi hiç düşünme derim o yuvalara bugün değilse yarın mutrlaka ihtiyacın olacak yeni anakartlarda bu yuvaların sayısını arttırmaya uğraşıyor kasa ve anakart üreticileri . şimdilik bu kadar kafanda bir şeyler oluşturursan çiz beraberce üzerinde düşünürüz. kolay gelsin iyi pazarlar. arg-ist.
    4-

• hımm yani şöyle ki anladığımı söyleyeyim..
    1-sistem kurulduktan sonra sıvı ilave asamasında bır sekılde rad ı bıraz assagı alarak veya sallayarak vs sıstem ıcerısınde kı havanın hzne ıcerısne toplanmasını saglıyoruz ve bu asamadan sonra da hava hazne de sıkısmıs halde kalıyor...dediğin gibide hazne ustten sıvıyı alıp alttan verdıgı ıcın de hava hazne ıcerısınden baska bır yere hareket etmıyor...durum bu sanırım..

2-şimdi bu radyatör konusunu da epey arastırdım..tabı kı büyük,kaliteli radyatör her zaman daha ıyı gibi bır sonuc cıktı kı zaten mantıken de durum bu..su an kurmayı dusundugum sistem her yönden kaliteli ve güclü görunuyor ..ilave edecegım 1 anakart ve gpu blogunu da kaldırabılecek gücte..ama eger 240 lık veya 360 lık almıs olsaydım bu parcaları kaldırması bıraz zor olacaktı...bu sebeple hem future acısından hemde almısken ıyısı olsun mantıgı ıle 480 lık alıyorum...bu sisteme ilave anakart ve gpu blogu eklesem bıle hem ısı bakımından bır sorun olmaz hemde pompa bakımından..fakat daha ıyı performans ıcın bir 480 lık rad daha alınıp takılabılır..alacagım pompa cpu-anakart ve gpu bloklarından olusan ve 2x480 lık radyatöre sahip olan bir sistemi zorlanmadan kaldırabılecek gücte..zaten bu pompayı secmemde ki en büyüksebep de bu...cogu pompa ilaveler oldugunda debide zorlanma yasarken bu pompa debisini koruyabılıyor..neyse kısaca ilave bloklarla bırlıkte bir ilave 480 lık daha hayli hayli iş görür gibi geliyor bana...

3-hortum karmasası yok zaten müdür:) benim dediğim psunun arkasından cıkan tonla güc kablosu ve baglantılar..bu baglantı ve kablolar bır sekılde anakarta ulasacak vs...yanı o haznenın olacagı yerde hazne gerıde de olsa dahı bır ton güc kablosu olacak assagı ınen ve bununla beraber hortum da ınecek ...

4-psu olayını sımdılık rafa kaldırayım ben en ıyısı..dediğim gibi ilk kez bu ise giriyorum zaten sızma akma vs olursa yanarım..o yüzden psu üstte kalsın bu seferlik...sadece tavana almam gerek...

sana da iyi pazarlar hocam...

• rakor sayısı
    cpu+rad rez+pompa+1 tanede rezervuar üstü için ilave oldu toplam= 9 adet rakor
    1 adet filport
    hortum ölçüsü ise şöyle bir ölçümleme yap ölçekli çizim üzerinde doğru olarak görülen hortumları bir dairenin çapı gibi düşün yani iki nokta arasındaki uzunluk 60 cm ise bunu bunu yay kabul et. yani 60/2 x3.14=94.2 cm gibi hesaplıyabilirsin. pratik te %50 gibi bir pay ilave edersen yeterli olur. kolay gelsin.arg-ist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 23 Mayıs 2010; 18:11:51 >
  • hımm..
    tamam..9 adet rakor..şunlardan sipariş vericem yanlıslık olmasın..dogrudur değil mi?

http://www.sidewindercomputers.com/big1trsi1fi.html

birde göz atarken gördüm bu rakorlara şunlardan da gerekli sanırım..hazır sipariş veriyorken bunlardan da verelim

http://www.sidewindercomputers.com/hoseclamps.html

hortum daha önce belirttiğim gibi 2 adet alıcam..1 adet 2m olarak geçiyormus..dolayısı ile elimde 4 m hortum olucak..hayli hayli yeter herhalde..geriye kesip biçmesi kalıyor..

hortum da bu yeniden vereyim linki..

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=LN23483

birde şu filport u sidewinders da bulamadım ..ben mi göremedim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 23 Mayıs 2010; 19:12:40 >

• hortum ve rakorlar tamam hoseclamp olarak şu tipi alıyorsun 3/ hortum için:
    http://www.sidewindercomputers.com/heclnyhoclsi.html
  • etv..bu da tamam sayende:)
    yalnız hoca bu filport göremedim sidewinders da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 23 Mayıs 2010; 21:48:41 >
  • eyv..tamamdır ekledim sipariş listesine..
  • dostum pompa konusunda da fikrini almak isterim..ne diyorsun?almayı düşündüğüm pompa bu..

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p2833_Aquacomputer-Aquastream-XT-USB--12V-Pump--Ultra-Version.html

çoğu kısının önerdıgı ve tavsıye ettıgı pompa da şu idi..

http://www.sidewindercomputers.com/swmc12vdcpu.html

fakat nedense ısınamadım bu pompa ya..bir de almak istediğim aquastream pompa da tonla özellik var ve en önemlisi yazılımı var.bu yazılım sayesınde suyun debisi sıcaklıgı vs herseyi takip edebiliyorsun ve güvenlık acısından da bırcok alarm mekanızması var..
    ayrıca ucuz da değil..Swiftech MCP655 den daha pahalı :)ve önemli bir özelliği daha testlerden anlamıs oldugum sisteme ek yapıldıgında haliyle her pompa etkılendıgı gibi bu pompanın etkılenmesı ve akıs kaybı mınımum..yani Swiftech MCP655 normal sartlarda 1 cpu blogu olan sistemde bu pompayı gecebılır fakat 2 block ve 1 rad daha ılave edersek test sıstemıne bu durumda da aquastream öne geciyor...

bırde bırsey sorayım..normal pompalarda kullanılabılecek herhangı bır yazılım var mı?değerlere bakılabılıcek?

ayrıca firmaya mail attığımda bu pompa ile gelen cevap bilgilendirme acısından yazayım..adamlara max flowrate i sormustum..

as said it is not possible to tell that for the pump. All other pumps use a fixed frequency so their flow rate is always the same but our pump is capable to alter its frequency. The frequency will also go up if the resistance in the loop is higher will other pumps will lose flow in this case since they can't compensate that.

Also those values like 1500l/h are unrealistic. You have to keep in mind that these values are measured without any resistance. So in a real system the flow of such a pump will be MUCH more lower.

regards
    Sven Hanisch

bir de su sogutma sıvısı hakkında kafama takılan bırsey var..baska konu ıcınde sordum cevap gelmedı..ilk önce saf su alıcam benzinciden sonra bu özel sogutma sıvılarından alıcam link daha sonra bu ikisini 10/1 (saf su/soğutma sıvısı) seklınde karıstırıcam..dogru mudur?bir de ne kadar almak lazım saf su?ortalama kac ml saf su kullanıyor bir sistem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 24 Mayıs 2010; 11:32:26 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.