Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (591. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 13 Misafir (2 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.139
Cevap
736
Favori
756.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fon yöneticilerinin bir halt bildiği yok aldıkları paraya yazık. Bist in düşeceğini düşündüğüm için 300-310 $ civarı portföyün çoğunu satıp bir kısmıyla ipb ve an1 aldım, bistin düşeceği bariz belliyken bunlar habire bist ağırlını arttırdılar sonuç ortada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Özbey fon yöneticileri analarının gözü bilmez olurlar mı bal gibi de görüyorlar

ama bir problem var

sen ben girmezsem bu fonlara nereden para kazanacak bu herifler

adam yüzde 20 zararda ama fon yöneticisi yıllık yüzde 2-3 parayı cukkalıyor senin zararda olman bir gram umurlarında bile değil

çok zarar ettirdik bari şu fon yönetim ücretlerini düşüreyim de demiyor demez çünkü tek derdi var sisteme adam toplayıp para kazanmak

sokmuş seni sisteme bir şekilde yolacak

o yüzden bağımsız tarafsız insanlardan görüş almak çok çok önemli bu süreçte

değişken fon diye bir tema var mesela

amacı konjonktüre göre o fonun yol alması

ama bir bakıyorsun yüzde 60 bist koymuş paşam ayı piyasasında

iş mi bu şimdi insanları göz göre göre zarara sokuyorlar o bist oranlarıyla

belli ki bazı firmalarla belki anlaşıp iş çeviriyorlar kimse bilemez

şu hisseyi fonuna ekle diye

o yüzden çok çok dikkatli olmalıyız kimseye de güvenmemeliyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 4 Kasım 2024; 21:36:40 >

• Kesinlikle katılıyorum hocam gzn serbest Fon hisse tutmak zorunda değil lakin bizi 2 aydır perişan ettiler kazandigimiz parayı geri aldılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar haklısın ki hocam yani getiri yok, enf. düşüyor ama yönetim ücretlerine bir de.

bunlar sonuçta kar amacı güden gruplar. Aylık satış hedefleri vardır illa ve aylık satış hedefi olan kurumlar prim uğruna her şeyi yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProStr33t -- 4 Kasım 2024; 21:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NRC fon. Düşüş trendine girdiğimizden beri tepeden Bist100 den daha fazla düşmüş üstüne her gün kesilen yönetim ücreti de cabası.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]
  • ProStr33t P kullanıcısına yanıt

adı değişken fon ama yaptığı hareketler birebir hisse yoğun fonlar gibi

bu değişken fon gibi onlarca örnek var

sen hisse yoğun fon değilsin ki paşam bir fark yaratmalısın konjonktüre göre kendini ayarlamalısın

"Fonun yönetiminde orta ve uzun vadede TL bazında yüksek getiri sağlaması hedeflenmekte olup, BİST Pay Piyasası başta olmak üzere tüm piyasalardaki fırsatlardan faydalanılmasını amaçlayan bir yönetim stratejisi izlenecektir. Ayrıca yabancı yatırım araçları da fon portföyüne dahil edilebilir. Ancak, fon portföyüne dahil edilen yabancı para ve sermaye piyasası araçlarının fon toplam değerine oranı azami %20'dir. Ayrıca, fon portföyüne dahil edilen yerli ve yabancı ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilmiş para ve sermaye piyasası araçları fon toplam değerinin %80'i ve fazlası olamaz."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 4 Kasım 2024; 22:34:4 >
  • IPB fon müdürü değiştikten sonra gerçi istanbul portföyün tüm fonlarının müdürü değişmiş. ha işte ne olduysa o günden beri istanbul portföyün tüm fonları gerilemeye başladı.

istanbul portföy fonları batı söke çimento hisselerini doldurmuştu fon portföyüne, belki bir bildikleri vardır bizim bilmediğimiz,belki bilançoları iyi gelecektir diye umut ettik

ama sonuç bu

• dolarla alınan fonu tl olarak satabilir miyiz ? :)

• Ben fon müdürü işini çözdüm gibi.

Yeni gelen fon müdürü İstanbul portföy açıklamasına göre 27.08.2024 tarihinde göreve başlıyor ama adam linkedin profilinde İş bankası birim müdürlüğüne yükselmenin gururunu yaşıyor.

Diğer fonlardan da araştırdığım kadarıyla İstanbul portföy fon hizmet birim hizmetini İş ve Teb bankalarından aldığı için Engin Döğenci'nin ismi gözüküyor. Örnek olarak MAC fonu fon hizmet birimi hizmetini Garanti ve Denizbanktan alıyor haliyle de fon müdürü garanti bankasında çalışan Murat Behlül Zuncel gözüküyor.

Fon hizmet birimi ne derseniz;

Fon hizmet birimi

MADDE 14 – (1) Fon hizmet birimi asgari olarak, fon muhasebe kayıtlarının tutulması, nakit mutabakatlarının yapılması, katılma payı alım-satım emirlerinin kontrol edilmesi, gün sonlarında fon raporlarının, fonun mizan, bilanço, gelir-gider tablosunun hazırlanması gibi görevleri yerine getirir.

(2) Fon hizmet birimi bünyesinde fon müdürü ve fon işlemleri için gerekli mekan, teknik donanım ve muhasebe sistemi ile yeterli sayıda ihtisas personelinin bulundurulması zorunludur. Fon müdürü asgari olarak fon hizmet biriminin organizasyonunun sağlanması, fon ile ilgili yasal ve diğer işlemlerin koordinasyonu, yürütülmesi ve takibinden sorumludur. Fon müdürü, portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunamaz. Fon müdürünün herhangi bir sebepten dolayı görevden ayrılması halinde altı iş günü içinde yeni bir fon müdürü atanır ve Kurula bildirili

Yani işin özü düşüşlerin fon müdürünün değişmesi ile alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 5 Kasım 2024; 0:12:5 >

• espial kullanıcısına yanıt

peki yönetim mantalitesindeki değişimi neyle izah ediyorsunuz?

27.08.2024 tarihinden önce IPB Fonu tam manasıyla sepet fonuydu içinde her şeyden azar azar bir birine yakın oranlarda vardı.

yani bist hisse payı %34,yabancı hisse %25,repo faizi %25,eubond falan vardı. tek eksiği fon içinde altın yoktu.

şimdi bakıyoruz %70 i bist hissesi ile dolu.

biz bist hisse fonu almak isteseydik zaten gider hisse yoğun fon alırdık değil mi, neden değişken fon alıp boş yere %10 stopaj ödeyelim ki.

kaç aydır pek ses etmedik çünkü fon yöneticisinin bir bildiği vardır,demekki bistte fırsat görüp ağırlığı artırdı dedik ama fonun içindeki hisselerin bilançoları gelmeye başladıkça hayal kırıklığına uğrattı.

İyimser bakarsak kötü strateji diyeceğiz kötümse bakarsak çok şey demek lazım. Çünkü kanun Fon müdürü, portföy yöneticiliği faaliyetinde bulunamaz diyor. Görevleri bunlar şunlardır diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

peki yönetim mantalitesindeki değişimi neyle izah ediyorsunuz?

27.08.2024 tarihinden önce IPB Fonu tam manasıyla sepet fonuydu içinde her şeyden azar azar bir birine yakın oranlarda vardı.

yani bist hisse payı %34,yabancı hisse %25,repo faizi %25,eubond falan vardı. tek eksiği fon içinde altın yoktu.

şimdi bakıyoruz %70 i bist hissesi ile dolu.

biz bist hisse fonu almak isteseydik zaten gider hisse yoğun fon alırdık değil mi, neden değişken fon alıp boş yere %10 stopaj ödeyelim ki.

kaç aydır pek ses etmedik çünkü fon yöneticisinin bir bildiği vardır,demekki bistte fırsat görüp ağırlığı artırdı dedik ama fonun içindeki hisselerin bilançoları gelmeye başladıkça hayal kırıklığına uğrattı.

Kesinlikle bu sorgulanmalı. Hem %70 hisse alıcam hemde vergi ödeyecem.

Kendimi tuzağa düşürülmüş gibi hissediyorum. Ben normalde bistrwn uzak duran biriydim.

Ve kesinlikle müdür değişikliğinden sonra oldu bu durum. İşin arkasında bence baika durumlar var. Ipb deki başarıyı görüp insanların güvenini kullandılar. Sonuç ortada

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]Bahar Feyzanyoutube
    🌟 Kanalıma Abone Olmak İçin: https://bit.ly/baharfeyzan #baharfeyzan #ohal #kayyum #belediyeler 📍Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCXgRU9vrJmmNNLDyTbdkjSg/join Sosyal medya hesaplarım: 📌 Instagram: https://www.instagram.com/baharfeyzan 📌 X : https://twitter.com/baharfeyzan 📌 Tiktok: https://www.tiktok.com/@baharfeyzan *Bahar Feyzan resmi YouTube hesabıdır. Gazeteci Bahar Feyzan, günün bomba gelişmesinin satır aralarını buluyor. Konuklarıyla değerlendiriyor. Gündemden ve ekonominin içinden gelişmeleri ayıklayıp farklı bakış açılarını ortaya çıkarıyor. Herkes gibi düşünmek istemiyorum diyorsanız, gelişmeleri tarafsız ya da bir yerlere angaje olmayan bağımsız yorumlarla izlemek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ortamlara anlatacak başka kelimelerim olsun papağan gibi aynı şeyleri tekrarlamam diyorsanız en doğru yerdesiniz.
    https://www.youtube.com/live/NKlunHwXO0s?si=ZWsN42UerB4A6i6H
  • Ülkede durumlar iyi değil ülkeyi bırak aylardır tüm dünyada durumlar kötü büyük bir gerginlik var böyle bir durumda borsada ne işiniz var

• istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt

dünyada gerginlik olsa da borsaları o gerginlikten etkilenmiyor

örnek savaş halinde olan israil borsası. mevzu gerginlik değil yönetimsel basiretsizlik,yolsuzluk,hırsızlık,arsızlık

spk 1 aydır ortada yok

• şirketler patır patır iflas etmeye başlayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

Ülkede durumlar iyi değil ülkeyi bırak aylardır tüm dünyada durumlar kötü büyük bir gerginlik var böyle bir durumda borsada ne işiniz var
    İşimiz yoktu zaten. Paramızı emanet ettiğimiz değişken fonlar gitti yerli hisseye girdi. Çoğunuz bu durumda

Bist -%2,49

Ipb -%2.47

Böyle bir rezillik olabilir mi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realsatoshi -- 5 Kasım 2024; 10:37:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba...bugun dzm usd bazlı serbest fon aldım..cok bılgım yok ...baska onerecegınız usd yada euro bazlı fon varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Asgari ücrete %25-30 zammı konuşuyorlar. Dolar bu seviyede kalırken asgari ucreti o kadar arttirirlarsa,asgari ucret 650$'a gelmiş olacak. Bu seviyeye hangi şirket hangi ihracatçı dayanabilir ki ?
    Sanki dolar da oyun yakın gibi geliyor bana,ben yavaş yavaş ppf'lerden dövize geçmeyi planlıyorum.

• 
Sayfa: önceki 589590591592593
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.