Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (689. sayfa)

9 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 15 Misafir (3 Mobil) - 17 Masaüstü7 Mobil1 iOS
5 sn
15.176
Cevap
737
Favori
758.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

o %5 oranı 56 yaş şartını tamamladığında geçerli.

yani 30 yaşındasındır %5 bes stopajından faydalanmak için 26 yıl bekleyeceksin.

kimsenin 20-26 yıl BES te bekleyeceğini zannetmiyorum. o yüzden bizim kıstas almamız gereken 10 yılı doldurmak. 10 yıl dolunca %18 devlet katkısı %10 stopaj geçerli

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Aynen 30 yasında cok mantıklı degıl o kadar sabır nerde… ancak hıc para bırıktıremeyen bırı gırsın aylık 410₺ idi gecen sene minumum odeme

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mevduata %15 stopaj nerede yazıyor arkadaşlar bi doyuramadık 40 haramileri.
    üç sene önce 600 liraya 6 taksitle aldığım aküyü 2500 lira nakitle aldım.enflasyona ezdirmemişler tabi kendi banka hesapları ezilmedi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ronnettee kullanıcısına yanıt
    ne kadar elde tutacağızın size bağlı, sonucta mevcut durum değişkenlik gösteren bir ülkede yaşıyoruz, ama ben faiz indirimleri devam ettiği sürece elde tutmayı planlıyorum, zaten zarar zarar üstüne yazarsa bi yerden sonra kol kes yapilabilir.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

10 Yılı Doldurmuş grup planı Bes var

2025 Devlet katkısını tam alıp çıkmak için ödemeyi ne zaman yapıp alabiliriz ?

ayın kaçıncı günü kadar ödeme yapıp bir sonra ki aya kalmadan en erken devlet katkısını alabiliriz ?

• SEGHRİ kullanıcısına yanıt
    iyi yine parayı kurtarmışsınız.kundaktaki çocuğa bes yapanlar var yarın birgün stopajı %30-40 yaptım deseler vah ki vah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TBT nin besteki alternatifi.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• Bazı fonlar için "nitelikli yatırımcı" şartı aranıyor. Bunun için kabul sürecini banka uygulaması üzerinde bir sözleşmeyi onaylayarak başlatabiliyorum. Nitelikli yatırımcı olmanın bir külfeti var mı? Durduk yere fazladan vergi ödenmesi, incelemeler vb herhangi bir olumsuz yanı var mı acaba? Acemi sorusu için kusura bakmayın lütfen :)

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

ara ödemyi kreki kartıyla yaparsan devlet katkısı çok geç yatıyor.

erken yatmasını istiyorsan banka hesabından ödeme yapmak gerek.

• SEGHRİ kullanıcısına yanıt
    Yani bu zamana kadar aldigimiz fonlarin kazanç vergi oranı %5 ..fon un ne olduğu önemli değil dogrumu ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ara ödemyi kreki kartıyla yaparsan devlet katkısı çok geç yatıyor.

erken yatmasını istiyorsan banka hesabından ödeme yapmak gerek.

Banka hesabından yapılacak günü merak ediyorum ne zaman yatırıp ne zaman alırım diye .

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Takip eden ayın sonunda diyor sistem yani bu ayın 31 inden önce bes hesabına geçerse şubat ayının sonunda alırsın.

• dün 5 yıllık ve 10 yıllık tahvil faizleri epey yükselmişti tbt gibi fonlar epey eksi getirecek herhalde diyordum ama artı getirmişler, nedendir anlamadım.

• Arkadaşlar ppf lerin günlük getirilerine nereden bakabilirim x de fon turkey sayfası ilk 20 yi paylaşıyor mesela bugün bgp fonu ilk 20 de yok nereden bakabilirim günlük getirisine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Takip eden ayın sonunda diyor sistem yani bu ayın 31 inden önce bes hesabına geçerse şubat ayının sonunda alırsın.

Teşekkür ederim Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] 

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bu iyi oldu hocam araştırıyordum bu aralar, % ağırlık ne verelim?

• hEro_ kullanıcısına yanıt

Nitelikli suç işleyince ekstra külfeti var da, bu nitelikli yatırımcı için de fazladan birşey varmı, sanmıyorum.

• arnold34 kullanıcısına yanıt
    Tefas

• arnold34 kullanıcısına yanıt

https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx

• 
Sayfa: önceki 687688689690691
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.