Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (694. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.843
Cevap
733
Favori
741.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu halde ppf lerin de içindeki tahvil durumuna göre getiri oynakliğı olur mu?

Tahvul ağırlıği olan Tp2 biraz oynakti,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar n kolay üzerinden NRG ve RPP ppf almak istiyorum.talimat verince saat kaçta alıyor.

Ve diyelim yarın satmak istiyorum saat kaçta satmam gerekiyor ve satınca ne zaman hesabima para geçiyor.

• victorybicer V kullanıcısına yanıt
    13.30 oncesi verirseniz 14.30’dan sonra gun icerisinde hesabiniza geciyor, 13.30 sonrasi ertesi gune kalir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Satışta da aynı saatler geçerli. 09.00-13.30 saatleri icerisinde gerceklestirirseniz 14.30 itibari ile para hesabiniza gecer.

• ronnettee kullanıcısına yanıt

Peki ben diyelim a ppf sinin getirisinden memnun kalmadım satıp b ppf sine gecicem diyelim.sattm para 14 30 da geldi o zaman aynı gün b ppf sini alamiyorum dimi ertesi güne kaliyor

• Guzelyali kullanıcısına yanıt
    yeni tahvillerin farkı 0,5 puan kadar anca ama fonlarda bayaa farketti.

risk sevmeyenler risk2 üzerinde fon almamalı, millet -1 puan için yandı bitti biz hisselerde hisse fonlarında neler çektik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Peki getiri hangi saatlerde işliyor hocam? Mesela o günkü getiri için şu saate kadar fonu alabilmiş olmamız gerek gibi bi şey var mı günlük mevduat gibi

Yanlış bilmiyorsam, hesabınızın olduğu bankanın PPF sini alabiliyorsunuz saat 16.00 dan önce olmak şartıyla.

faizler düşerken devlet uzun vadeli faizleri yükseltmez .bankalar arası tahvil satışlarında fiyatlar yükselir

Valörsüz ama biraz daha düşük getirili ppf ler bir seçenek olabilir o durumlarda. Ben de bu forumdan öğrenmiştim, Akbankta ALE var , İşbankta da var diye paylaşılmıştı. Günlük mevduat ya da eft saatinin kaçırıldığı durumlarda düşünülebilir.

• cozali C kullanıcısına yanıt

hocam düz mantık olarak elinde devlet tahvili olan bir fon nasıl eksi yazabilir?=

zaten %1 lik düsüs oldu diye panik yapmanin anlami yok,zaten 1 aya yaymalari gerek,tbt nin verecegi aylik kar orani %7 civarinda,simdi düser yarin tekrar yükselir,zaten risk 3

• düz mantikla gitme,devletin manipülesi bitmiyorki,devlet tahvili veya bonosu garantili olmasi gerekirken malesef böyle seyler oluyor,turkiye burasi :))6 ay kimseye uzun vadeli tutanlara kazanc vermedi,kisa vadeli al sat yapanlar kazandi

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Prim ödenmeden poliçe nasıl aktif kalabilir ki ?

Pek olası gelmedi.

Bu arada, geçen gün foruma soru yazmıştım, 2009 tarihli 2 BES heaabından 2 yıl sonra çıkmıştım, kuruluşların kendi uygulamasından baktığımda geçmiş yıllar için ödeme bekliyor yazıyor ve ayları seçerek ödeme ekranına devam edebiliyorum. Fakat, her ikisi için de sistemden çıkış yapıldı ibaresi de mevcut. Eski tarihli olduğu için primler komik gofret parası kadar.. Denemek için geriye dönük hepsini ödeyim mi diye dürtüyor şeytan 😂😂

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz 340k bu yılki devlet katkısınının tamamına hak kazanmak için gerek tutar diye biliyorum. Her yıl değişiyor asgari ücrete göre. Dolayısıyla, 1 tl atıp hiç prim ödemeden bekletince ve prim ödemeden hesap hala aktif kalacaksa bile 6 yıl sonra 340k belki 1 Milyon olacak.. Yanlış eksiklik varsa düzeltilsin lütfen..

• CUMHUR45 kullanıcısına yanıt
    Evet arkadas aciklamis

14:30 itibarıyla geçer değil de “en geç” 14:30’da geçer diyelim ona.

Saat 10’da ppf satış talimatı veriyorum, 3-4 dakika sonra hesabıma geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 29 Ocak 2025; 14:50:51 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

konuları araştırdıkça karıştırdıkça Türkiye için yatırım fikrinde uzaklaşılabilir. Stabil bir pozisyon veya yatırım yaptıktan sonra rahat uyuyabilmek için dış enstrümanlara mı bakalım yani?

• 31 OCAK İTİBARIYLA STOPAJIN 5 PUAN ARTIRILARAK %15 E CIKACAGI SOYLENIYOR GEÇEN HAFTALARDA ALINMIŞ OLAN PPF LER İÇİN DE KESİNTİ 15 OLARAK GÜNCELLENECEK Mİ YOKSA 10 OLARAK DEVAM MI EDECEK BİLGİSİ OLAN VARMIDIR

• fon islerine yabanciyim ancak bir sey sormak istiyorum; digerleri degil de tuttugunuz para piyasasi fonlari hic son bir yil veya aylarda getiride hic zarar yazdi mi arkadaslar?

• 
Sayfa: önceki 692693694695696
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.