Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (697. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.843
Cevap
733
Favori
741.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 695696697698699
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en büyük hatanız , 2-3 gün yüksek getiren fonlara direkt girmeniz .
    fonun içeriği nedir , tahvil oranı nedir , kısa mı uzun tahvil mi tutuyor ya da finansman bonosu mu var vs bakmadan direkt 2-3 gün yüksek getirdi diye fon alışınız .
    daha dengeli bir getiri oranı sağlayanlar yerine yüksek kazanc ile kısa sürede para getirisi istemeniz .
    gerçi doğruları söyleyince şimdi linç yiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 30 Ocak 2025; 9:18:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guzelyali kullanıcısına yanıt

Hocam ppf konusunda bilgisi olmayan çok insan var ben de dahil. Alacağımız fonları başlıca neye göre seçmeliyiz gerçekten zorlanıyorum kafam iyice karıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt

Sanırım içerisinde yer alan %25 devlet tahvilinin (kısa vadeli) dün 0,29 getiri sağlaması extra katkı sağladı.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]www.borsaistanbul.com
    Request Rejected
    https://www.borsaistanbul.com/tr/endeks/2/1/dibs

6 aydir para kazandirmayan yüksek riskli fonlarami yönelseydi millet,borclanma araclari sonucta devlet tahvilleri ve bonolari,zaman isteyen bir olay bu,ben tbt ve yot yüksek kazandiriyor diye girmedim,zaten aylik kazanci assa yukari %7 daha fazla vereceni sanmiyorum..

Guzelyali bir olay daha var,fonlarin icerikleri degisiyor,bunlari takib etmek icin fintablesen parali abonesini almak gerekiyor pro olani,yoksa o saydigin verileri sadece tefasa bakmakla olmuyor,zaten tfasa verdikleri bilgilerde aylik aa fintables bunlari takib ediyor ona göre blancolarini alib sistemine eklior,avantajda orda zaten,günlük verileri takib ediyor fintables..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 30 Ocak 2025; 9:44:49 >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    ben kimseye yüksek riskli fonlara yönelseydi demedim . ama ersin sende hak verirsin ki burada sorulan sorular bile çok garip geliyor kimi zaman . yani hiç bilmeden araştırmadan yatirim yapanlar var , sabah 8’de ppf sıfır kazanc gözüküyor normal mi diyen var . bunları kastediyorum ben .

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guzelyali -- 30 Ocak 2025; 9:50:40 >

sende bir nevi haklisin ama manipüleli dönen borsayi eskisi gibi fazla takib etmiyorum,tbt ve yot álma sebebim ise,baktim verecegi kazanc aylik %7,bir kac kisiye dedim gelin fintables dan pro alalim aylik aboneyi bölelim herkes sirayla verilere baksin ama ilgilenen pek yok..

güzelyali onlar daha yeni girenler bu piyasaya,eninde sonunda kendileride ögrenecek para kazanmayi borsada,suan gözümde sadece risk 7 li fon var onun düsmesini bekliyorum,iyi kari o veriyor,diger risk 7 li fonlardan umidi kestim..

Eflasyon düsmedigi sürece borsa endeksin yükselecegini pek sanmiyorum,FED faizleri sabit tutmus,sicak parada gelmiyecegi kesin suanlik..

• Emre Yalçınkaya kullanıcısına yanıt
    Hayır, aracı kurum. Ünlü Menkul. 10’da talimat veriyorum, en geç 10:05’te hesabımda nakitim.

• dolcia kullanıcısına yanıt

ppf zaten bilemezsin,bazen biri yüksek getiri sagliyor bazen digerleri,güzelyali ppf lerden bahsetmiyor zaten,o risk 3 lü fonlardan bahsediyor,borclanma fonlarindan bahsediyor,seninkisi para piyasasi fonu..

Baskalarina sorsanda gene kafan karisir,kendin arastirma yap,okuma yazman var sayiyorum :)))...

• Fon kodu nedir?

• Burda daha önce de sorulmuştu ama geriye dönüp bulamadım.

Tefasta yazan oranlar o fonun ne kadar getirdiği bilgisi miydi ? Fon yönetim ücreti, stopaj, vergi vs vs gibi giderleri de o orandan düşmek mi lazım?

Ya da herşey dahil elimize geçen kar mıydı ?

• 2,5 faizli 1 ay ertelemeli 12 taksit 50 bin krediyi 20 NJR 15 FSK 15 NVB olarak fona çektim nasıl olmuş dostlar🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PPFlerin bu getirisinin hic bozulmamasi dilegiyle 😁

• Stopaj hariç geri kalanın hepsi görünen fiyata yedirilmiştir. Geriye kardan satışta %10 stopaj kalıyor.

orada haklısın aslında fonların çoğu bunu bilinçli yapıyor, ilk çıktıklarında veya arada bir yüksek getiri verip yatırımcı çekiyorlar, aldığımız fonların çoğunun içeriğini tam olarak bilmiyoruz ama içlerinde hangi tahviller var hangi hisseler var bunları bilsek bile pek fark etmiyor, hangisi ne zaman çıkar ne zaman düşer bunları bilmemiz çok zor, risk almak istemeyenler için en uygunu ppf bunun dışındakilerin hepsinde risk var.

• TBT onumuzdeki gunlerde ne olur?

• tbt yorumum...salı günü 1milyonluk alan kişi -1250ile başladı çarşamba %1kayıp -10000tl kaçayım desen para 3gün şerif tarafından tutuklu ettimi-3750...zarar -13750...tam çiftlikbank...herkes kazanıyor öylemi...kim beni ne zaman öpecek diye bekle dur...

• ronnettee kullanıcısına yanıt

bunu bilmek zor tabi, faizler düşüyor diye bunlar sürekli çıkar diye beklememek gerekiyor, içindeki devlet tahvili oranı sürekli düşürüyor ben ilk aldığımda %99 du %73 lere indi anlaşılan onları satınca yüksek kazançlar verdi, şimdi içinde yatırım fonları katılımı ve özel sektör tahvilleri de katmış, bundan sonra yeni alınan tahvillerin oranı ne olur elindekileri ne kadar kârla satar artık orasını bilemeyiz ama faiz düşüşleri sürecekse borçlanmaların orta ve uzun vadede ppf den iyi getirmesi gerekiyor.

• Ben tbtden kurtuldum kalanlara bol şanslar

• bir bankadan aldığım tefaş fonunu satmadan başka bir bankadaki yatırım hesabına virman yapabiliyor muyuz? bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

• günlük kar için borçlanma araçlarına yatırım yapılmaz. günlük kar istiyorsan ppf veya mevduata gireceksin. Lakin enflasyon düşecek, politika faizi düşecek, piyasadaki likidite bir şekilde çekilecek diye inanıyorsan en az birkaç ay vadeli baf mantıklı. enflasyonun tavan yaptığı, piyasa enflasyonun %80'leri aştığı, politika faizinin her toplantıda yükseltildiği yılda bile %40-55 bandında getiri sağlayan baf'lar mevcut. İçinde bulunduğumuz yıl tam tersi olması beklentisi ile 3-6 aylık vadede ben dibs, tahvil fonlarının ppfleri çok geride bırakabileceğini şahsen düşünüyorum. yine sepet yapmakta yarar var elbette.

• 
Sayfa: önceki 695696697698699
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.