Daha önce sorulmuştur fakat bulamadım forumda; 2024 eylül ayında %7,5 stopajla BGP ppf almıştım. Sonra aralık ayında başka bir banka üzerinden %10 stopajla yine BGP fon aldım. PPF lerde ilk giren ilk çıkar ilkesi var fakat bu farklı bankalar ve yatırım hesapları üzerinden alındığında da geçerli mi? Ben Aralık ayında %10 stopaj oranıyla aldığım BGP lerin bir kısmını bozdurmak istersem diğer bankadan aldığım düşük stopajlı olan mı satılır yoksa %10 stopajlı olan mı? Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (698. sayfa)
-
-
o bankadan aldığını satar, %10 yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lborgesDaha önce sorulmuştur fakat bulamadım forumda;
2024 eylül ayında %7,5 stopajla BGP ppf almıştım. Sonra aralık ayında başka bir banka üzerinden %10 stopajla yine BGP fon aldım.
PPF lerde ilk giren ilk çıkar ilkesi var fakat bu farklı bankalar ve yatırım hesapları üzerinden alındığında da geçerli mi? Ben Aralık ayında %10 stopaj oranıyla aldığım BGP lerin bir kısmını bozdurmak istersem diğer bankadan aldığım düşük stopajlı olan mı satılır yoksa %10 stopajlı olan mı?
Bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Farklı aracı kurumlar olduğu için birbirinden bağımsızdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birkaç sayfa önce de sorulmuştu. Fonlar arası geçiş yapılamıyor. Önce satmanız ve diğer fona yeni alım emri oluşturmanız gerekiyor.
-
Aynı yerden alırsan satmak istediğinde ilk önce 7,5 stopajlı olanları satar.O yüzden BGP almak istersen başka bankadan al. veya BGP yerine başka ppf tercih et. Yoksa % 2,5 stopaj avantajı gider.
-
https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx
-
Yarın stopaj yükselme kararı çıkarsa yarın gün içinde alınan fonlarında stopajı yükseliyomuydu yoksa 1 şubat itibariyle alınanlarınmı yükseliyodu?
Ziraat para fonunu aldik aylık 4.2 getiriyor
T1 valörlü fonu bugun satarsam hesaba yarın mı gecer .ne gün geçer
-
Bunu bende merak ediyorum geçmişte deneyimleyen varsa yazabilirmi?
1 Şubat'ta gecerli olur 31 ocakta alinalar eski stopaja tabii dir
-
Burgan pasifi artırmış, fonlarda önde gitmeye başladı PRD-FSK-NRG-GO6 / NJR-BOL-YOT-DBB aldım. 0 vergili PPN-NVB'de vardı elimde.
Asıl mevduat anadolu'da, stopaj artarsa onu da ppflere kaydırırım artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 30 Ocak 2025; 12:5:31 > -
Arkadaşlar bir sorum olacaktı.mevcutta sahip olduğum para piyasası fonları için günlük getiri uzun süredir 0.13-0.14 aralığındaydı.Dün ilk kez 0.15 hatta bugün 0.18 olmuş ve günlük getirisi de tabi epeyce yüksek olmuş.Bu yükselişin bi nedeni var mı?Yakşalık 3 aydır bu fonlar ile ilgileniyorum ve ilk kez bu seviyeleri gördüğüm için sormak istedim.
Elimde serbest döviz fon vardı 9 ocakta satmıştım ancak stopaj kesilmiş. Tebliğe göre kesilmemesi lazım. Neden acaba?
-
döviz fonlarında her zaman stopaj vardı
-
Tebliğde yazan o halde?
-
O sadece para piyasası Fonları için idi. Her fon türünün farklı stopaj oranı var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tekrar oku
-
arkadaşlar tefasta işlem gören borçlanma araçları fonları perşembe günleri satılmıyormu .kendi bankasının borçlanma fonu aldım ama başka bankanınkini sattırmıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X