Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (745. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.594
Cevap
743
Favori
782.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir süredir öyle bakalım ne olacak göreceğiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fallenangel_1903 kullanıcısına yanıt
    Bankalar zararını vatandaştan çıkarıyor getiriler yerlerde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şimdi benim anlamadığım şu, para piyasası fonlarındaki borçlanma araçları kısa vadeli değil mi? Kısa vadeli borçlanma araçlarının risk seviyeleri düşük ve piyasadaki gelişmelere çok az duyarlı diye biliyorum. Yani enflasyon yükselmiş, düşmüş bilmem ne olmuş enteres etmemesi lazım. Hatta az önce kısa vadeli borçlanma fonlarının getirilerini inceledim, bugün %0.13 pozitif yazan bile var.

Hal böyleyken bu para piyasası fonlarındaki borçlanma araçları ne menem bir tür ki varlık dağılımındaki ağırlığı ortalama %10 olmasına rağmen toplam fon getirisine bu denli büyük darbe vurabiliyor? Normalde toplam getiriyi %0.01-%0.03 falan etkilemesi gerekmiyor mu? NRG sözde para piyasası fonu ama bugün %0,0357 getirmiş mesela, az daha zorlasan eksi yazacak.

Oran-orantı mevzusunda ben mi çok yanlış geldim yoksa matematiği de mi büktüler sonunda?

• Bisy kyd dibs uzun sabah +0,48 idi..Toplantı sonrası şu an +0,27e kadar geriledi.En azından böyle kapatırsa pazartesi GUV-TBT artı yazar.

• 0 stopajli hariç, 31 Ocakta aldığım ppflere satış verdim anadolubank renkli hesaba taşıyacağım.

ben sattım diye artık sizdeki ppfler artar haftaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrecan3321 -- 7 Şubat 2025; 13:31:3 >
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt

Anlık +33 . eksiye dönerse mi + yazar? ( dün eksi kapamış ama eksi yazdı.)

• mmtgs kullanıcısına yanıt

Eksi olunca negatif getiri veriyor. Artıda kalırsa en azından pazartesi zarar etmeyiz. 5 günlük negatif getiri sonrası ilk kez pozitif getiri olur.

Düz mantık o halde + kaparsa + getiri. ( doğru yere bakıyorum değil mi mesela şu an +30 oldu ) ( birde kısa-ve ortalarda da mı aynı mantık işliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmtgs -- 7 Şubat 2025; 14:4:24 >
  • mmtgs kullanıcısına yanıt

kısa-orta bakmıyorum.Ben de guv ve tbt var. Burada ne çıkarsa bir sonraki gün getirileri buna yakın oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrecan3321

0 stopajli hariç, 31 Ocakta aldığım ppflere satış verdim anadolubank renkli hesaba taşıyacağım.

ben sattım diye artık sizdeki ppfler artar haftaya
    Zor, Ppf bu haftasonuda yerlerde

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• Emrecan3321 E kullanıcısına yanıt
    Evet hepsi haftaya artış gösterecektir uzun süre eksi gün getirisi yazmazlar

Cevap için teşekkürler.

• _Oğuzhan_ _ kullanıcısına yanıt
    eksi demeyelim de %30lara düştüler 45 civarına geri gelseler iyi olur

Takip ettiğiniz veriler bunlar mı?

https://www.borsaistanbul.com/tr/endeks/2/1/dibs

• Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

• mojno M kullanıcısına yanıt

%0.5 ve %5 ise pozitif yazar ama %85 e ciktimi borclanma bak bakayim pozitifmi,mehmet simsek,0,7.5,10 stopaj avantajli para fonlarindan milletin cekmesini istiyor ve o olana kadar devlet tahvillerinin üzerinden eksi yazdirmaya devam edecektir kesin..

nvb 0 stopaj avantajli para fonum suan yillik %10 faiz veriyor,ac4 %33,mehmet simsek amacina ulasana kadar devam edecek manipüleye,unutmayin kanun ve kontrollerle dönen bir ülke degiliz,iktidar hükümeti,iktidarda kalma cabasinda sonucta...

• Guzelyali kullanıcısına yanıt

fazla yatirimin yok borsada ama ben 6 ay sonra riskli fonlarimi satmak zorunda kaldim 10145 de iken,oda aralik sonu,1 ay gecti halen o hedefi bile gelemedi borsa,birileri artik günlük al sat yapiyor,kimse uzun süreli tutmuyor cünkü getiisi düsük kaliyor,hergün devlet tahvilleri zarar ederken akli basinda kimse durmaz,mehmet simsek amacina ulasana kadar para fonlarinin getirisini düsük tutacak buda su anlama geliyor suan %45 olan yillik faizin getirisi para fonlari tekrar kzanc vermeye basladiginda yillik kazancin %20 ile %30 olacak ne anladik bu isden..

• e_capkan kullanıcısına yanıt

herkesin avantajli fonlarini sattirana kadar düsük verecekler,mehmet simsege para lazim yani vergi,oda anca herkes elindeki avantajli ppf ini satana kadar devam edecek,nvb suan yillik %10 na düstü faiz getirisi,0 stopaj avantaji resmen cöktü,bilincli manipüle ediyor,yarin devlet tahvili faizini biraz cikarir sonra cikar tekrar ayni oyunu oynar,ppf lerin isi bitmistir..

Simdi hepinize soruyorum yarin devlet tahvil kazancini biraz cikardiginda ne kadar güveneceksiniz ayni oyunu tekrar oynamiyacaklarini..

artik para fonlari cazibesini kaybetti,manipüyle dönen bir devlet var,kim cikarda para fonlarinda %10 üzerri devlet tahvili olani gider alir..ben almam cüpnkpü ayniu rezaleti tekrar yasatir,amaci %15 stopaj alacakki,devlet borclarini döndersin..

N kolay ve onplus %45 ile %51 verirken para fonlarini gene assa cekib,millete sattirib ordan %15 vergiyi almaya calisacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 7 Şubat 2025; 15:49:41 >
  • gelecek haftaya kadar 0 stopajli nvb yi tutacasm,halen düsükte kalirsa,durman in anlami yok nerdeyse aylik %1 e denk geliyor kazanc.

Mehmet simsek hedef tutturana kadar devam edecem diyor,yani manipüleye devam mesaji veriyor resmen..

Bugün pazara gittim,cilek almak istedim kilosu 140 tl den assa degil,hele baliklarin kilo 400 tlden baslayib 600 tl ye cikmis,balik bile resmen lüks olmaya basladi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 7 Şubat 2025; 15:51:0 >
  • 
Sayfa: önceki 743744745746747
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.