Hocam merhaba, ev almayı düşünüyorum ama kafama bişey takıldı sizce ana paramı komple kullanıp 2,83den kredi çekip mi ev almak yoksa minimum peşinat tutarını ödeyip geri kalan ana paramı faize yatırıp ordan ve maaşımdan gelen parayla konut kredisini ödemek mi, en mantıklısı sizce nedir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (755. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Topraktan eve girebilirsin. Normalde BDDK denetimi olmasa çiftlikbank derim. Ancak BDDK desteği var. Arsadan konuta girip ucuza 0 ev sahibi olabilirsiniz.
Şurası:
"Fuzul Topraktan"
Çiftlikbank gibi olursa bilemem. Ancak BDDK denetliyor.
-
saçma sapan gündemlerle oyalanıyoruz
sigorta uzmanı aynen böyle yazmış vah kü vah.
1.10.2008’den sonra sigortalı olup emekli olanların ya da olacakların emekli olduktan sonra tekrar SGDP ile çalışma hakları olmayacak. Emekli olduktan sonra kayıtlı çalışırlar ise emekli aylıkları kesilecek!
Dostlar Bes sgk ya alternatif olamaz zaten bes bir emeklilik sistemi değil, süslü kelemelere takılmayın bes becerebilene hesabını yönetebilene para biriktirme sistemi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye’de mağdur olunur böyle topraktan, havuzdan, havadan gibi şeylerle.
En güzeli normal ev alınabiliyorsa , bitmiş pişmiş hazır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu fon halka arza giremez, yapısına ters.
-
halka arz temalı fon var
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HRZ
-
Arkadaşlar rica etsem birşey sorabilir miyim konusu bura değil ama
Şimdi bizim oralarda arsa var , bunu satın almak istiyorum.
Yaklaşık 1 milyon gibi nakite ihtiyacım olacak.Arsa kredisi diye birşey var mı?
İhtiyaç kredisi çekmek istesem en fazla 12 ay vadeli oluyor.Bu şekilde geri ödemesini ben ödeyemem.
Önerebilceğiniz yol yöntem banka vs varmı?Siz olsanız ne yapardınız bu durumda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
36 ay taksitli arsa kredileri var ama faizleri çok yüksek. en düşüğü %3,74
-
60 ay vadeli de var:
https://www.teb.com.tr/sizin-icin/arsa-kredisi///
Ancak özbey'in de dediği faiz kadar.
-
Teşekkür ederim arkadaşlar bilgi için hepinize
Vakıfbank Skylimit İhtiyaç kredisi 500.000 TL ,12 ay için %3.99 faiz oranı gözüküyor. Sizin attığınız krediler daha ucuz ve 36,60 ay gibi uzun süreli ödemeli daha cazip geldi. Mecbur kredi çekeceğim .Tebden almak daha mantıklı ozaman sağolun
-
Getiri yine düşmüş ppflerde
6 martta politika faizi 250 puan daha inerse tlref te 250 puan düşer, faiz inmemiş haliyle ppf lerde 36 mevduat eşleniğiyle beklemek mi akıllıca yoksa 3 aylık 43.5 dan mevduata dönmek mi bilemiyorum altan...
bu adamlar %10 tahvil zırvalığı getirdiğinden beri ppf ler saçma sapan hareketler yapıyor, sıfır ve diğer düşük stopajları bozdurmak için daha başka icatlarda çıkarabilirler.bunlara güvenip çoluk çocuğuna bes yapanlara hayret ediyorum oradada değişiklik yapmayacaklarını kim bilebilir.
bu ülkede uzun vadeyi bırak risk 1 yatırımı bile silkeliyorlar.
beste risk numarası varmı bilmiyorum kriptodaki delist olan coinler ile aynı olmalı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
devlet gene projeler yapiyormus,ilk defa ev aliyorsan aylik faizi 0.99,2.83% benim icin asiri fazla faiz,3.5 milyona bir ev alsan sadece faizi yillik 1milyon 180 bin..
0.99% aylik faizle ev alirim krediyle, zaten bugünkü faizlerin yüksek olma sebebi eflasyon,ömür boyu bu faizlerde konut satacak halleri yok eninde sonunda düsürecekler,ben bekliyorum o faiz firsatlarini,birileri diyor simdi almazsan evlerin degeri cikacak iyide her sene sadece faize 1 milyon 180 bin ödeyeceksin,bankaya köle olmak demek,birak ciksin evlerin fiyatlari,eninde sonunda 10 yillik veya 15 yillik ödeyerek ev almak en karlisi,sermayemi yine borsada degerlendirmeye devam ederim..benim düsüncem bu, o yüzden sana dogru dürüst bir tavsiye veremem,türkiyede millet asiri panik yapiyor,yok evler pahalanacak,o yüzden en yüksek faizden evi alayim diyor cok hata yapiyorlar %0.99 dan ev almak varken neden kendimi sikintiya sokayim %2.83lük faizle...
Ya pesin al simdi yada benim gibi faizlerin düsmesini bekle,ben o dedigin faizden ev almam alamamda ekonomik sikintiya sokar beni..
Borsadan aldigim karla zaten cogu seyleri ödüyorum,maasimida sermayeme ekliyorum...
-
en para,onplusda faizler aylik %50 onlari kullanabilirsin...koyacan meblag düsük 499 bin max...
-
Şu fskya nerden bulaştık ya 1 haftadır her gün en düşük getirili ppf. Keşke başka bi fon seçseymişiz şunun yerine
Bu fonun icindeki hisse ler hangisj bilen varmı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sorun fsk degil sorun mehmet simsekin kurnazligi,benim nvb 0 stopajli para fonum 0.1 veriyor,gecen hafta tbt,yot ve gtf sattim n kolaya koydum 56 gün %45 faizini alacam,zaten tbt deki ve yottaki zararida 1 haftada cikariyorum..
Mehmet simsek kurnazligina karsi herzaman tetikte olmak gerek,birileri cikar umidiyle bekletiyor ama mehmet simsek varken o zor,adam eflasyonu düsürmek icin yapmadigi strateji yok.
FSK fazla kazandirmiyorsa sat diger fonu al ama oda düserse digerine gecersin,ben ugrasmam n kolay suanlik ppflerden daha iyi veriyor yillik %44 es degeri günlük 0.12...Ben n kolayda 56 günlügüne %45 den aldim gecen hafta,bu hafta %44 de düsürmüs,ppf ler böyle devam ederse hepsini satar n kolaya gecerim,1 milyona kadar,geri kalanini babamin n kolay bono hesabina aktaririm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 11 Şubat 2025; 11:33:42 > -
Şu PKV fonu,pp lerden daha mı iyi getiriyor bana mı öyle geldi. 2 hafta falan önce çıkmış.Bugünki getirisi %0,1222 mesela.
PP ler genelde 0.10 ve altı gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X