Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (753. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dervol , nike35 , ry4n , buggy. , mount20 Daha Az
5 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.399
Cevap
739
Favori
768.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
6. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 751752753754755
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öyle bir ihtimal var bu arada. Çünkü Cuma günkü MB raporundan sonra yine çarşı karıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en kötü performansı böyle olsun yeter bence banka banka gezmekten iyidir elimdeki %7,5 stopajlılar %45-49 aralığında.

%15 stopajlı fon almam zaten

%10 stopaja göre mpl %47,2 nvb %45,7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 10 Şubat 2025; 11:27:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest döviz fonu olan TMM taşıyan var mı? Tahvil, bono ve mevduat ağırlıklı bir fon ve cuma günü 5% in üzerinde arttı. Yanlışlık oldu düzeltilir diye düşündüm ama bugün de 5% in üzerinde artış görünüyor. Çok garip işler oluyor. Son yayınlanan varlık dağılım raporunu da inceledim içinde dalgalanma yapacak birşey de bulunmuyor.

• Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrecan3321

0 stopajli hariç, 31 Ocakta aldığım ppflere satış verdim anadolubank renkli hesaba taşıyacağım.

ben sattım diye artık sizdeki ppfler artar haftaya
    artmış ve anadolubank ile ayni getirmiş totalde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daramdrum kullanıcısına yanıt

çok ilginç bir çıkış yapmış önceki grafiklerine bakınca gayet dengeli gidiyormuş, içindeki hisselerle alakalı olmalı başka da açıklaması yok, tabi serbest fon olunca hangi hisseler var onu göremiyoruz, bazı serbest fonlar dikkat çekmek için böyle ataklar yapıyor ama sonrası hüsran olabiliyor.

• cozali C kullanıcısına yanıt

4 gün önce yayınlanan dağılım raporunda 4% yabancı hisse görünürken, Tefas sayfasında 56% hisse görünüyor.

• Yarın borçlanmalar, yine

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

kan revan içinde kalacak gibi.

• CUMHUR45 kullanıcısına yanıt

https://www.borsaistanbul.com/tr/endeks/2/1/dibs

Buraya bakabilirsiniz. UZUN sabah +29 idi anlık +15

Kapanışa doğru bu şekil kaparsa eksi yazmaz.

satış valörü 3 gün olsun diye yabancı hisse almışlar sanki bazıları onu da yapıyor, %56 hissenin içinde cuma günü çıkan spekülatif hisselerden vardır kesin, yarın bir gün takip etmek gerekiyor az çok anlaşılır nelerin olduğu.

• Biz fonlardan mevduattan 3-5 kazanacaz derken altın uçup gidiyo hepimiz zarardayız aslında

• cozali C kullanıcısına yanıt

Cuma günü başlayan 5% lik artış öncesinde fona 1 kişi 120 milyon TL lik giriş yapmış. Büyük ihtimal halka arza girdiler ve bu getiri oluştu. Volatilite düşük diye tercih etmiştim ancak bu kadar serbestlik biraz fazla.

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU]

yani anlaşıldı şimdi bu çıkışın nedeni, güzel giden fonu bir anda riskli hale getirmişler, serbest fonların sayısı çok arttı ve tehlikeli hale geldiler, ben de çıkışına aldanıp eylül ayında aldığım serbest bir fonda zarar çıksın diye bekleyip duruyorum.

• mmtgs kullanıcısına yanıt
    Bugün çok ilginç gün,dibsler artıyor,faizlerde artıyor bu durumda çok karmaşık işler var demektir.Eğer DİBS değerleri yükselirken tahvil faizleri de yükseliyorsa, piyasada karmaşık bir fiyatlama olabilir. Normalde bu iki değişken ters hareket eder, ancak yukarıdaki faktörlerden biri ya da birkaçı aynı anda etkili olabilir. Özellikle faiz artırımı beklentisi, enflasyon riski veya yabancı yatırımcı hareketleri bu durumu yaratabilir.Bakalim bugün sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginci06 -- 10 Şubat 2025; 12:43:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gezginci06 G kullanıcısına yanıt

Haklı olabilirsiniz. Normalde gözlemlerime dayanarak DİBS'ler artı yazdığı zaman borçlanmalar da artı getiri veriyor. Tabii bu süreklilik arz eden bir durum mu onu bilemiyorum.

yanlış bakıyorsunuz orda gördüklerin artı yazarsa size eksi yazar.serbest piyasada satılan arbitraj tahvilleri onlar .bankalar ve devlet arasında satılan tahviller değiller.ben öyle biliyorum.

Dediğiniz doğru,dibsler artı olunca,borçlanma araclarida kazanç getiriyor,ama o zamanlarda hep faizler düşüyordu,şimdi ise ikisi de artı da,bunu ilk defa fark ettim,onun için bugünkü sonucu merak ediyorum,her gün farklı şey öğreniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginci06 -- 10 Şubat 2025; 13:10:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • skandal S kullanıcısına yanıt

En yakın örnek ; cuma günü + yazdı ve cuma günü eksi yazmadı borçlanmalar.

• ersin345 E kullanıcısına yanıt

NKolay Bono’da 1 milyon TL sınırı var diye biliyorum, ek olarak bileşik getiri yapmak için her gün sat-al yapmak gerekiyor. Sırf bu sebepten bile para piyasası fonlarına rakip olamaz. PPF’lerin artık volatil olması her ne kadar can sıksa da aylık bazda getiri olması gerektiği gibi olduğu sürece benim açımdan sorun yok.

• gezginci06 G kullanıcısına yanıt

Emin olun bende öyle . Bu dediğimi de burada bir arkadaş yazmıştı bende birkaç gün takip ettim öyle çıktı. Yani Fon konusunda çok detaylı bilgiler var öğrenmek lazım. Örneğin bana acı tecrübe ; Riski dağıtmak için borçlanmalardan sepet yaptım ancak sepet burada sanırım pek işe yaramıyor çünkü hepsi aynı anda düşüyor veya yükseliyor.

• 
Sayfa: önceki 751752753754755
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.