< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (764. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
kuveyttürk fonu hangisi hocam? incelemek istiyorum.
-
Kzl hocam ama gram ile girmeyecekseniz ham fonu daha mantıklı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Aldığımız fonun hemen satamiyirmuyuz satılacak fon yok deniyor bu fonlarda T1 ve T2 mi var Acaba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nokta atışlarına devam
hani hem riski az olsun , hemde içeriği güncel şatlarda daha verimi olsun diyenler için alternatif . gerçi uzun zamandır her yer fırtına. devamlı bir kaos var. Hepimiz eksideyiz çoğunlukta. Tuik ile hesap yapan da kaybediyor, sabit getiri kazandım diyen de altın aldım diyende yok şu hisseyi şu fonu aldım diyende. İç'de ve dış'da deliler var. Kıyamet konuşmaları yapıyorlar. Ossursalar bizim piyasada deprem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 13 Şubat 2025; 10:9:44 > -
Ben dün bu fonu yapı krediden alamadım,fon sınırı filan yazdı.Bu fon ile bir kısıtlama, minimum alma sınırı var mı,acaba biliyor musunuz.Yoksa katılım fonu almak için bir şey mi onaylamak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginci06 -- 13 Şubat 2025; 10:23:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
doludur , satan olmazsa alamazsınız eğer doluysa .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
GGK yı deneyin, buna çok yakın. Hatta 6 aylık ve yıllığı KZL den daha iyi.
-
Teoride ve pratikte bazı DETAYLAR var.
mesela 2024 yılının maksımumunu ve 2025 yılının maksimumunu kredi vartı valörlü yerine 1 OCAKTA havale ile peşin nakit ödediniz. birkaç gün içinde sizin fon dağılımınıza göre fonları valörüyle alıyor. sabah 11 e kadar vermezseniz extra gün kaybıda yaşarsınız. TEFAŞ ile BEFAS farklı işleyişlerde .
gelelim zurnanın zırt dediği yere. FON larınız gayet iyi seçim hatta çok sıkı takip edip yılda 12 değiştirme hakkınızı sonuna kadar iyi kullandınız ve asla BESfon şirketine bırakmadınız, roboPortföy tuzağına düşmediniz diyelim.
-----
BireyselEmeklilikSisteminde(BES) 2025 içinde alınabilecek maksimum Devlet Katkısı tutarı 93.619,80 TL'dir. 2025 Yılı Brüt Asgari Ücret Toplamı olan 312.066 TL
----
312066 yı OCAK1 de yada OCAK 2de peşin ödediniz. Hah işte diğer ayın son günü yani ŞUBAT sonunda size BES şirketinizeDEVLET KATKISI kısmı 93619,80TL yattı diyelim. Hadi diyelim BES şrketinizin PPF si yani para fonu alındı, işte o sırada BES şirketinin seçtiği tek bir DEVLET KATKISI FONU seçlir oda yıllarca rezil yönetildi son sırada biz bilinçli hesap kitap bitenlerin heryerden talep, istek, şikayet leri sonucu gıdım olarak biraz iyi yönetilip reel de aslında enflasyonun da altında kalmaya devam etti. ÇOĞU VBES firmasının default zorunlu DEVLET KATKISI fonu resmen tuzak. En dip getirileri verdiler ONYILLARCA.
işte bu sebeble FON seçerken BES şirketinin kendi fonu hariç OKS/Gönüllü BES poliçeye göre BEFAS fonları seçmek bir lütüf oldu biz eskiler kğülliyen zarar ettik her halükarda, ama BES şirketinin seçimi zorunlu seçtirdiği değiştirilmeyen devlet katkısı fonunu çok iyi etüt etmek lazım. Dönem dönem size cennetn demosunu gösterselerde o iş tuzak. AMAÇ SİZİ ZORUNLU TASARRUFA ALIŞTIRMAK teşvikler göz boyamaca. Çoğu BES policesi açan zarar edecek kar ettim sanacak. Heleki TUİK hesabına bakan ooo kar yaptım diyecek sevinecek.
Şimdiki aklım olsa BES policemi ne zaman açarsam açayım yani 46 yaşını beklemem gene açardım ama minumum aylık ödeme yapardım sadece. devlet katkısı içinde ek ödemeleri son yıllarda tamamını yapardım. Son yıl ise ocak2sinde kredi kartıyla değil peşin havale ile yapardım hem seçtiğim fonlar erken alınırdı hemde valör sebebli devlet katkısı uzamaz martın ilk günleri bes şirketinin devlet katkısı yatar idi ve hemen çıkış işlemine başlardım.
yani devlet katkısı sebebli ilk yıllar en fazla ödemeyi yapayım sonra yatayım taktiği de zararv ettirir devlet katkısı fonu sebebli. İsteyen bakar zamanında %60-300 arası yıllık kazandıran fonların yanında aynı şirketlerin devlet katkısı %28-41 arasında ortalama getirdi. yani en iyisi 3de1 getiri ortalamayı ancak. en başarılısı ise 3d23 belki getiriyi yakalayarak fon, altın,faiz vs külliyen ekside kaldı reelde yani yaşadığınız ilin gerçek enflasyonu %300-400 olsada onlar %30-60 getiride oldular ortalama. son yıl ve hatta son aylarda göz boyama var hene bu fonlarda. Ben 2 şirket değiştirdim devlet katkısı fonunu iyi yönetmeyen firmadan kaçıyorum , ama dönemsel diğerine gene yakalanıyorum.
acizane dikkat edilmesi gereken tuzaklar var , herkes cennetin demosunu gösteriyor maalesef. Evet eskiden %25 sonradan %30 devlet katkısı sanki çok haika gibi beleş para gibi geliyor ama elimizi kolumuzu bağlıyor kendi istediği yere kaydırıyor paramızı. BU KONUDA ÇOK BASKI YAPTIK DİLEKÇE İSTEK vs bakalım umarım lehimize değişijkliklere vesile olruuz. Bazı bes firmaları influencer , youtuber tutmuş adamlar ballandıra ballandıra anlatıp kandırıyorlar. BES e çok dikkat edip zamanlama vs iyi analiz edip, eskiden yılda çok az olan deişikliği piyasa artık çok dinamik iyi takip edip iyi BEFAS fonlarına değişiklik yapmak lazım ( sık sık değil valör kaybı yaşatır)
bu arada ben 3 BES policesi, 2-3 farklı BES şirketi ile çok cebelleştim . zorunlu durum sebebli son 3 yıl kala 2 BES policemi çok zara ederek bozdum. Öyle birkaç günde ödeme olmuyor. BES şirketi sizi 21 gün oyalayıp sonra çıkışı onaylıyor. Siz 3hafta ila 2-3 ay sonrasında paranıza kavuşuyorsunuz. İşlem başlatıldı derken askıda kaldığını sorup araştırıp öğrenen çok oldu . BANKALARresmi tefeci ya BES firmalarıda BANKER KASTELLİ gibi. Her ne kadar güvence vs var deselerde , yok yurt dışı yatırımcıların fon ları var deselerde amerikadaki sigorta dolandırcıklarının ğüzeri hep kapatıldı. Onlar herdaim kar yapar, devlet hep kazanır, olan yatırımcıya olur. Yani beleş bişey yok sizin paranızın kontrolünü alıyorlar , yastık altı topluyorlar, elinizdeki değerli olan herşeye verginin ve verginin vergisi geliyor. Geçen sene hepimiz PPF ler iyi ki var dedik reelde çok ierdeyiz hepmiz ama ... BES i iyi anlayıp iyi etüd edip kurallarına göre oynamak lazım. Taktik geliştirmeli. BES şirketini değiştirmekte vakörden çok zarar ettirebiliyor. Gerekirse yaşı genç olanlar validesine, babasına vs BES çıp LEHTAR yaptırsınlar kendilerini ve 10 sene lk iyi taktikle uzun süren riske girmemiş olurlar.
Maalesef devletimiz ve seçtiğimiz hükümetler bizi yoluyor.
Ben KEY konut edindirme mağduruyum iç ettiler çaldılar gasp ettiler.
Ben TTF tasarrufu teşfik fonu mağduruyum, resmen çöktüler dolandırdılar.
bakmayın BES süper harika mükemmel diyen influencer ve youtuber lara. çoğu işbirliği. çukkasını onlar anında dolduruyor. Acaip para kazanıyorlar. Eskiden BES i kötüleyenlerin hepsi BES sever oldu.
Not: ÖMzelinde yazdım gibi algılama sevgili forumdaşım, geneli okusun diye uzun yazdım. Tecrübeyle sabittir BES firmasını anlatan, yapan, orda çalışan sizin paranızı yönlendirmeye çalışanların çoğusu BİLGSİZ sadece komisyonunu ve maaşını almaya odaklılar. Olan bize oluyor,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 13 Şubat 2025; 10:51:26 >
-
Ne alırsak alalım sanki hep para eriyor gibi hissediyorum:(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen,son dönem böyle.A.Arif'in şiirindeki gibi, dört yanımız puşt zulası.
-
TBT ye satış verdim.4 bin zararla çıktım.Allahtan çok almamıştım.Bu fonu tefastan alırken gerçekleşme 1 gün sonra oldu ve o 1 günün nemasınıda aldım.Peki satış verdim bugün yarın gerçekleşecekmiş.Yine satışda da 1 gün nemalanır mı para.
aferim yoksa borclanma fonlari dibe vuracak,devletin malindan uzak durun yoksa feci cakilirsiniz
-
hocam %15 stopajdan dolayı altın alınacaksa fizikiden yanayım.
edeceğimiz kar varsa onu da vergiye vermemek için.
sizin fon ve fiziki hakkında düşünceniz nedir?
-
Hayır.
Yarin eksi yazarsa eksili fiyatla arti yazarsa artili fiyatla satılacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .montana. -- 13 Şubat 2025; 11:15:41 >
Altın fonu alanların bu konu hakkındaki yorumları nedir ?
-
Satış da nemalanma yok bildiğim kadarıyla.Para yarınkisi gün saat kaçta yatar bilemiyorum.Akşam 4 ya da 6 dan önce yatarsa, hesabınızın bulduğu bankanın ppf sinden alın hafta sonu boşta durmamış olur.
-
en başında parafonu/PPF lere ve içerik ve gündeme de değiniliyor
Altın Fiyatlarında Tarihi Zirve: Yeni Rekorlar ve Altın Fonları
10 Şub 2025 tarihinde canlı yayın yapıldı
İYİ GELİRyoutube
İyi Gelir'in sunduğu ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCY7m... Platformumuza üye olun, yatırım fonlarıyla ilgili en detaylı analizlere ulaşın! https://fonanaliz.iyigelir.net/ Videoları “Beğen”meyi, “Paylaş”mayı ve hakkında "Yorum" yapmayı ihmal etmeyin. "ABONE" olmayı ve bildirimlerin gelmesi için "ZİLİ" (🔔) açmayı unutmayın ve canlı yayınlarımızı kaçırmayın. Sosyal Medya Hesaplarımız: Twitter: https://twitter.com/iyigelirnet Linkedin: https://www.linkedin.com/company/42436255 Instagram: https://www.instagram.com/iyigelirnet/ Facebook: https://www.facebook.com/iyigelirnet Spotify: https://open.spotify.com/show/2tgLI7Z9cRzFvz1d0evUG5?si=CkdDy3-3STutGcbgD4aSeA Daha Fazlası İçin: Blog Sayfamızı Ziyaret Edin: https://iyigelir.net/blog/ Web Sitemizi Ziyaret Edin: https://iyigelir.net İyi Gelir, yatırım fonlarını tek bir uygulamada buluşturan ve fonları analiz imkanı sunan ilk dijital yatırım platformudur. Yatırım fonlarıyla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı İyi Gelir Fon Platformu, yatırım yönetiminde sunduğu modern yöntemlerle yatırımcıların kararlarını çok daha etkin bir şekilde verebilmesine destek olmaktadır.https://www.youtube.com/watch?v=_-tprgxF5Z4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 13 Şubat 2025; 12:25:5 > -
Sıfır hocam beklemede kalayım o zaman teşekkür ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X