Şimdi Ara

Yatırım sohbetleri, anlık muhabbet, kaynaşma, selamlaşma (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.431
Cevap
243
Favori
117.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %50 miş sağol hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekimde faiz indirimi gelecek bu durum altın ve doları nasıl etkiler, ev araba fiyatları tekrar artar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Kesin değil ki hocam eylül'de de gelebilir aralık'ta da
    Mesela ekim ayında indirim geleceği kesin oldu, daha karar açıklanmadan dolar artmış olur, ayak sesleri duyulur ve tabi malların değeri yine artmaya başlar. Dolar değil de altın amerika'da da faiz indirimleri olursa dolara kıyasla 2x getirir çok daha mantıklı
    + olarak şuan bir faiz indirimine gerek yok ki :D tlref 47'ye düşmüş 53 olması gerekirken. 500 bp faiz indirimi demek bu
    Benim çevremde herkes altına kaçtı veya araba bakıyor şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 20 Haziran 2024; 21:12:31 >
  • Forum1th kullanıcısına yanıt

evet o banttaki evlerde kredi kullanım oranı düşük zaten dediğiniz gibi. ama faizler düşünce bütün evlerin fiyatı artıyor. diğer etkenlerden bağımsız konuşuyorum. yatırımlık tutulacaksa ben kira oranı 1/120-144 bandındaki evlerin tutulması taraftarıyım. tabi evin değerlerinin bölgesel koşullardan artması ayrı konu onun içinde ev alınıp tutulabilir. tabi onu ön görüp hareket etmekte ayrı bir meziyet.

evet kiraya verirseniz yatması daha zor olur. kiracı çıkmak istemeyecek alan kendi oturacaksa onunla uğraşmak istemeyecek v.s.

o kadar miktartaki bir yatırım için ben riski bölerdim. bist 100 yüksek riskli bir yatırım aracı. bende o kalp yok açıkçası :D

• PowerNowa kullanıcısına yanıt

Hocam uzun vadede BİST fonlarının enflasyonun üstünde kazandıracağını düşünüyorum, özellikle faizler bu kadar yüksekken. Faizler düştükçe yükselir bence. Hem de fon alma taraftarıyım, büyük meblağlarda yatırımlar riskli sonuçta.

Ayrıca evet kira az ama bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Sadece fikir almaya çalışıyorum. Esentepe de bir rezidansta 4+1 sıfır daire. Kirası 60 civarı, 1/250 oluyor yaklaşık kira getirisinin satış fiyatına oranı.

Hocam merhaba.

Velev ki; haklı çıktınız.

Hadi iyi de kazandığınızı farz edelim

Daire satıp, kumar oynanır mı?

Trader miyiz biz ?

Kaldı ki; mevcut şartlarda, evi istediğiniz fiyata da satabilecek misiniz ?

Kiraya verin geçin.

Üstüne de kiracı karı- koca'nın her ikisine de okudum, anladım, kabul ediyorum şeklinde yazdırıp, imzalattığınız boş bir tahliye taahhütnamesi alın.

Keyfinize bakın.

• Ekimi öylesine söyledim son çeyrekte kesin diyor herkes. Bizim ülkede dolar arttı kozunu verirlerse enflasyon yine bitmez devam eder. Faizler yüksekken de yabancılar gelip faiz sömürüyor valla nasıl çözecekler bilmiyorum.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Çözmek istemiyorlar ki kafa hep "seçime kadar nasıl" şeklinde

• mazi09 M kullanıcısına yanıt

Hocam kira dairenin fiyatına göre bence çok az. Ayrıca konutların biraz balon olduğunu düşünüyorum, öyle çok finansal bilgim olmasa da 4-5 yılda 15x yapmaları mantıklı ve sürdürülebilir değil bence. Son 1 yılda da konut endeksi, enflasyondan çok daha az arttı. Yani fiyatların eskisi gibi artmayacağını düşünüyorum bir yandan.

Bunun dışında aynı yerden bir daire daha var, ayrıca daha fazlasının geleceğini düşünüyorum, miras işleri. Bu yüzden birini satmak çok mantıksız gelmedi. Ama 1-2 sene sonra faizler artınca keşke satmasaydık der miyix diyorum. Bir yandan da model pörtföy gibi fonların getirileri çok iyi, zarar edeceğimi sanmıyorum. Faiz düşüşleriyle borsa da ralli yapar sonuçta. Bu yüzden tamamen kumar gibi gelmiyor.

Bir de kiraya verildiğinde işin vergi boyutu oluyor. Yarısı bankadan kabul eden vs var ama bilmiyorum, riskli değil mi? Yarın bir gün maliyeye şikayet etseler bi sürü ceza. Ayrıca birden fazla evi olana ekstra vergi vs. Olacak. İnsanları soyacak yer arıyorlar malesef.

Hocam merhaba.

Bahsettiğiniz her bir şeyin gerçekleşmesi,

hatta beklentilerinizin çok üstünde bile gerçekleşmesi muhtemeldir.

Ancak aynanın birde diğer yüzü var.

Hani seçim öncesi dolar kuru için, tüm halk olarak hep bir ağızdan ne konuşuluyordu.

" Seçimler bir bitsin, göreceğiz "

Şimdi iyi olursa kendinden,

Kötü olursa kul'dan bilir insan.

Ben şahsen iki evi de kiraya verir, gelirleri ile bahsettiğiniz yatırımları yapardım.

Az'a kanaat etmeyen çoğu bulamazmış.

Selamlar

• Arkadaşlar nkolay bono ya yatırdım bir miktar para mesaj geldi aktifbank adına merkezi kayıt kuruluşu mkk nezdinde hesabınız açılmıştır yatırım işlemlerine devam edebilirsiniz şeklinde benim borsa hesabım VakıfBank dan vardı buraya sadece nkolay bono %50 faiz getirisi için parayı attım mkk hesabı tek olmuyor mu bir yerden bir kere açılınca başka açılmıyor diye biliyordum ben buradan da borsa gibi masraf vs mi kesecek bilgisi olan varmı haftaya cumaya kadar tutacağım parayı sonra çekeceğim.

• oktay1910 kullanıcısına yanıt

Nkolay mkk masrafı kesmiyor. Ama benim bildiğim her banka ayrıca kesiyor bu ücreti

Herhangi bir bankada yatırım hesabı açarsan her biri ayrıca mkk ya kayıt işlemi açar.

• 1gel 1 kullanıcısına yanıt
    Hee anladım hocam bende 1 bankadan mkk kayıt olunca tek kayıt oluyor sanıyordum demekki her banka kendi adına açıyor fakat nkolaydan yatırım hesabı açmamıştım sadece n k0lay bono aldım oda yatırım hesabı gibi oluyor demekki.

Ayrıca bir masraf almaz diye düşünüyorum nk0lay bono için 7 gün felan duracak para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 21 Haziran 2024; 20:14:1 >
    Merhaba,

Para piyasası fonları yerine neden bono’yu tercih ettin hocam ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • karann1905 kullanıcısına yanıt
    Haftaya cumaya kadar duracak para günlük vadeli gibi işliyor nk0lay bono para piyasası fonlarınin getirisi daha mı yüksek nk0lay bono günlük %50 veriyor

Aklı olan borsaya girmez icz fonu aldım yılbaşında %25 düştü %25 de mevduat kaybınida hesaplarsam yarı yarıya zararrim var fonlardan kesinlikle girmeyin fena silkeliyorlar

• Fonların yatırımcı limiti dolup dolmadığını nereden görebiliriz?

• Yrs123 Y kullanıcısına yanıt

Hocam son zamanlarda BIST'te bazı yan kağıtlar endekse göre çok düştü, ben de bi miktar içerdeyim de en azından büyük meblağlar değil. Şu anki düşüşünün sebebi ondan olabilir ama yılbaşından beri %55 civarı artmış gözüküyor.

https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/ICZ-ak-portfoy-teknoloji-sirketleri-hisse-senedi-(tl)-fonu-(hisse-senedi-yogun-fon)

Hocam şuan giden kağıtlar BIST30 yan tahtalar gitmiyor hatta bir çoğu çok geriye geldi bı sure sonra BIST30 dan cikip yan tahtalara girecekler ama ne zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.